Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η "ΜΑΡΙΝΑ Φ." αρμενίζει μέ ελαφρύ λεβάντε



(Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τόν φίλο Τάσο Παπουτσά πού βρισκόταν εκείνη τήν ώρα στή Σκάρπα)



Έχασε το χρονοδιάγραμμα ο Τσίπρας...

tsipras

Με εκνευρισμό υποδέχθηκε το Μέγαρο Μαξίμου την αναβολή της συνάντησης των αρχηγών κρατών που προέρχονται από τους κόλπους των Σοσιαλιστών, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα...
στη Ρώμη.

Στην συνάντηση θα έπαιρνε μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας, ως «φιλοξενούμενος», καθώς την πρώτη φορά είχε προσκληθεί από τον Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη συνάντηση στο Παρίσι, ενώ σήμερα θα μετέβαινε στη Ρώμη προσκεκλημένος του Ιταλού ομολόγου του, Ματέο Ρέντσι. Βεβαίως, ο λόγος της αναβολής ήταν σοβαρός, αφού αυτή αποφασίστηκε ως ένδειξη πένθους για την πτώση του αεροπλάνου των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Ωστόσο, για τον Αλέξη Τσίπρα, το πένθος είναι διπλό, αφού ήθελε να «προλάβει» το Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης, προκειμένου να ζητήσει από τον Ματέο Ρέντσι, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Πορτογάλο, Αντόνιο Κόστα, πολιτική στήριξη για «γενναίες αποφάσεις» αναφορικά με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
matrix24.gr

Μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τα Νέα...


Βαραίνει έτι περαιτέρω το κλίμα στον ΔΟΛ μετά τη νέα καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων αλλά και τις μαζικές αποχωρήσεις καταξιωμένων στελεχών του Οργανισμού.
Η αρχή έγινε με την αποχώρηση...
του αναπληρωτή διευθυντή των Νέων Στέφανου Τζανάκη πριν από περίπου δύο μήνες. Ο Στ. Τζανάκης υποχρεώθηκε, μετά από 28 χρόνια στον ΔΟΛ, να αποχωρήσει από την Μιχαλακοπούλου έπειτα από άγριο καβγά που είχε, παρουσία μάλιστα αρκετών στελεχών της εφημερίδας, με τον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα, Δημήτρη Μητρόπουλο.
Τότε ο Δ. Μητρόπουλος... είχε ξηλώσει από τα ΝΕΑ όλη την «ταυτότητα» της εφημερίδας, στην οποία εμφανίζεται πλέον μόνο ο Σταύρος Ψυχάρης, ως εκδότης και ο Δ. Μητρόπουλος ως διευθυντής.
Μετά την αποχώρηση Τζανάκη, ήρθε και η σειρά της αρχισυντάκτριας του ρεπορτάζ της.. εφημερίδας «Τα Νέα». Η Ματίνα Ηρειώτου, επί πολλά χρόνια ρεπόρτερ και στέλεχος της εφημερίδας παραιτήθηκε και ανέλαβε αντίστοιχο πόστο στο «Πρώτο Θέμα». Σημειώνεται ότι το όνομα της Ηρειώτου είχε βγει από την «ταυτότητα» των Νέων, αμέσως μετά την αποχώρηση Τζανάκη.
Οι αποχωρήσεις από την απογευματινή εφημερίδα του ΔΟΛ έχουν και συνέχεια.
Πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε η αρθρογράφος και διπλωματική συντάκτρια των Νέων, Αριστοτελία Πελώνη. Οπως έγινε γνωστό η Πελώνη αποχώρησε από την Μιχαλακοπόλου λόγω διαφωνιών με τον διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Μητρόπουλο.
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες αποχαιρέτησε κι ο διευθυντης του ΒΗΜΑ FM Βασίλης Χιώτης που έφυγε από την Μιχαλακοπούλου για προσωπικούς λόγους - σύμφωνα με τον ίδιο. Βέβαια η παραίτηση Χιώτη ήρθε λίγη ώρα μετά τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή του δηλαδή ότι το σπίτι που δήλωσε ο Τσίπρας στο πόθεν έσχες του, είναι αυτό που μένει στην Κυψέλη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό (το Μαξίμου έκανε λόγο για «δημοσιογραφική αλητεία»). Πολλοί λένε ότι η αποχώρηση Χιώτη από τον ΔΟΛ είχε αποφασιστεί αρκετό καιρό πριν.

zoornalistas.blogspot.gr

Ανοιχτό το ΔΝΤ στην εξαγορά των δανείων του από τον ESM

Νέα παρέμβαση
tvxs.gr 17:57 | 19 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:43 | 19 Μάιος. 2016
Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ανάγκη για γενναία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων, εφόσον έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κουρέματος. 

Μιλώντας, πριν από λίγο στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, υπογράμμισε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού Δημόσιου Χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κούρεμα των δανείων, αλλά με την παραχώρηση μίας μακράς περιόδου χάριτος των υφισταμένων ομολόγων και μείωση των επιτοκίων τους.
Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι η αντικατάσταση των δανείων που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα με υψηλό επιτόκιο με νέα χαμηλότερου επιτοκίου θα αποτελούσε μία ενδιαφέρουσα λύση προς αυτή την αντικατάσταση. Ο Τζέρι Ράις αναφέρεται στην πρόταση Ρέγκλινγκ για εξαγορά του χρέους της Ελλάδας προς το ΔΝΤ της Ελλάδας από τον ESM. 
Ο ίδιος ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ήδη προχωρήσει σε μία πρώτη αξιολόγηση της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους, χωρίς, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Συμπλήρωσε δε ότι για το ζήτημα αυτό έχουν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές. 
«Έχουμε πολύ καλή σχέση με τους Ευρωπαίους. Οι συζητήσεις είναι πολύ ενεργές. Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να λειτουργήσουμε για το καλό της Ελλάδος, ανέφερε», ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί σε νούμερα.
Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ μελετά τρόπους, προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εφόσον αυτό, όμως, στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Συγκεκριμένα, στη σημαντική μείωση του Δημοσίου Χρέους και σε αξιόπιστες πολιτικές για την επίτευξη ρεαλιστικών στόχων.
Επανέλαβε δε πως δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρεί κανείς πως ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί επί σειρά ετών.
«Αυτό θα σημαίνει πολύ λιτότητα. Δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα. Δεν θέλουμε το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στους φτωχούς και τους πιο αδύναμους. Θέλουμε οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί του ΕSM να είναι ρεαλιστικοί», είπε και προσέθεσε πως το Ταμείο ακόμη αξιολογεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει λάβει η Ελλάδα.
Προανήγγειλε, τέλος, ότι στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας το ΔΝΤ θα καταθέσει τις προτάσεις του για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

Καρτέλ Εργολάβων: Η κυβέρνηση φέρνει διάταξη για "διευθέτηση" της υπόθεσης!



19.05.2016 16:34

Την ώρα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγορεί τους εργολάβους για καρτέλ και ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα, η κυβέρνηση φέρνει στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, διάταξη η οποία προβλέπει "διαδικασία διευθέτησης των διαφορών" και εξάλειψη των ποινικά κολάσιμων πράξεων!!!



Στα άρθρα 105 και στο 106 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (18 Μαίου 2016), η κυβέρνηση φέρνει διάταξη για την διαδικασία διευθέτησης διαφορών ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού!

Προβλέπεται επίσης η μείωση του προστίμου, η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του και η εξάλειψη των ποινικά κολάσιμων πράξεων.

Η διάταξη αυτή μόνο τυχαία δεν θεωρείται από παράγοντες της αγοράς, αφού κατατίθεται την ώρα που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ετοιμάζεται να επιβάλει πρόστιμα και να απαγγείλλει κατηγορίες για καρτέλ σε εργολαβικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για τη σύσταση οποιουδήποτε καρτέλ, αλλά για εταιρείες που κέρδιζαν εις βάρος του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος, αφού εκτελούσαν δημόσια έργα.

Στο άρθρο 105 αναφέρονται τα εξής: