Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

«Οι δανειστές έσωσαν τον εαυτό τους, όχι τους Έλληνες»

Το ερώτημα «ποιον ή τι ακριβώς έσωσαν οι δανειστές της Ελλάδας», με τη λήξη των προγραμμάτων δανείων, έχοντας δοθεί δισεκατομμύρια, θέτει με άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.
«Αυτές τις ημέρες ακουγόταν σποραδικά κάποια πράγματα για την Ελλάδα. Αφενός επειδή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών έχει συμφωνήσει κάτι με την Αθήνα, το οποίο μπορεί να το πουλήσει ως επιτυχία (αντιμετώπιση του προσφυγικού) και αφετέρου επειδή η 20ή Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος των ευρωπαϊκών πιστωτικών προγραμμάτων και ο τυχερός παραλήπτης του τελευταίου πακέτου στέκεται και πάλι στα πόδια του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Και προστίθεται: «Ποιος είναι όμως ο τυχερός παραλήπτης; Είναι οι Έλληνες πολίτες; Όχι, στην πλειοψηφία τουλάχιστον όχι, αφού έχει διαδοθεί πια πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πρέπει να επιβιώσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης. Οι συντάξεις έχουν περικοπεί, το σύστημα υγείας είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να τους σώσει όταν έχουν πρόβλημα υγείας, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατόπιν εντολής των δανειστών και πλήττει κυρίως του φτωχότερους, ενώ οι ειδικοί φοβούνται έκρηξη της φτώχειας».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το άρθρο συνεχίσει ως εξής:

Δελτίο Τύπου: ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΕ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς κατέθεσε αυτοπροσώπως στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα το πρωί 22 Αυγούστου 2018, μήνυση κατά του τ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
Βασικός σκοπός της μηνυτήριας αναφοράς του Δημάρχου Μυκόνου, έπειτα από πληθώρα διαβημάτων, αναφορών  και συναντήσεών του για τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος, είναι να διερευνηθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σχετικώς με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονος.
Αποκορύφωμα των φαινομένων αυτών αποτέλεσε η βίαιη επίθεση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο.
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, ότι ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί και καλούνται να επιβάλουν το νόμο, είναι δυσανάλογος με τους 150-200.000 έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες που βρίσκονται στη Μύκονο κατά την τουριστική περίοδο.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου επανειλημμένως έχει αιτηθεί από τις αρμόδιες αρχές – αλλά και με κατεπείγουσα προσωπική επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα – να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού (μόνιμη και έκτακτη), καθώς καταγράφονται αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας, τα οποία δε δύνανται να διεκπεραιωθούν από τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπηρετούν στο νησί.
Επιπροσθέτως, ο κ. Κουκάς τονίζει στις επαφές του ότι...

Τό πολιτικό σκίτσο της ημέρας...

Έξοδος από τά μνημόνια: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

«Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή»...
Βίντεο το διάγγελμα του πρωθυπουργού...

«Σήμερα στην πατρίδα μας ξημερώνει μια καινούρια μέρα», «σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης, είναι όμως και η...
αφετηρία μιας νέας εποχής», «η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό από το νησί της Ιθάκης, σε αυτή την «ιστορική μέρα», την πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια.  

Με ένα διάγγελμα γεμάτο συμβολισμούς, ο πρωθυπουργός είπε ότι η σύγχρονη «Οδύσσσεια» που πέρασε η χώρα από το 2010 έλαβε τέλος, ότι «τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν» και «η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της να ορίζει αυτή το μέλλον της», σημειώνοντας ότι «αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση πορεύτηκε με την εντολή που έλαβε πριν από τριάμιση χρόνια με μονο μια βεβαιότητα: «Να βγάλουμε τη χώρα από τη στενωπό των μνημονίων και της αέναης λιτότητας», πορεία κατά την οποία πέρασε από πολλά κύματα.  
Μιλώντας για την επόμενη μέρα της χώρας από εδώ και πέρα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμισε ότι σε αυτή την αφετηρία της νέας εποχής «δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων», «δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει» και «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Διότι όπως είπε αυτά «είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα». 

«Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά  δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει ότι «τώρα που φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας, έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας όπως του αξίζει». Σημείωσε ότι «οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι» και είναι «όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια». «Δεν πρόεκιται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους», υπογράμμισε.  

Ολοκληρώνοντας το διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «από σήμερα, ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας. Με σύνεση και ευθύνη να μη ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας. Αλλά και με τόλμη για την αναγέννηση της Ελλάδας. Για μια πατρίδα ισότητας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης». 
Ολόκληρο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα:

Tα Διεθνή Μέσα για το διάγγελμα Τσίπρα...

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική επίσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε σήμερα στην Ιθάκη – το θρυλικό νησί του Οδυσσέα, που πέρασε δέκα χρόνια προσπαθώντας να επιστρέψει στην οικογένειά του μετά την πολιορκία της Τροίας” γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

“Μιλώντας σε ντόπιους αξιωματούχους στο νησί, πριν από το τηλεοπτικό διάγγελμά του προς το έθνος, ο Τσίπρας συνέκρινε τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας με τις περιπέτειες του Οδυσσέα. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιστροφή στην Ιθάκη δεν είναι το τέλος της περιπέτειας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Αν και η Ελλάδα δεν θα υπόκειται πλέον σε τακτικούς ελέγχους από τους πιστωτές για τη διασφάλιση των κεφαλαίων που χρειάζονται για αποφυγή της πτώχευσης, η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει στους παλιούς χαλαρούς ρυθμούς, που την οδήγησαν σε χάος...

...κάπως έτσι έχουν τά πράγματα..

Το γεμάτο νόημα σκίτσο του Guardian...
...για την έξοδο από τα Μνημόνια...
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση το σκίτσο του βρετανικού Guardian για την...
έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια. 

Ο σκιτσογράφος τα λέει όλα παρουσιάζοντας τη χώρα μας ως έναν σκελετό, μετά το ξεζούμισμα και τα χίλια δεινά που υπέφερε η ίδια και οι πολίτες της στα 8 χρόνια μνημονίων...

Τό επίκαιρο σκίτσο...

                                                               ...του Κώστα Γρηγοριάδη
 από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                      efsyn.gr

«Λίγη προσοχή δεν βλάπτει»...

Το δικό του σχόλιο πάνω στα σενάρια σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος ως πρώην υπουργός και ο ίδιος.

«Επειδή έχω ζήσει πολλά με προβλέψεις για ανασχηματισμούς, λίγη προσοχή σε όσα γράφονται για τον χρόνο που θα γίνει αλλά και για τα πρόσωπα που αναμένεται να “υπουργοποιηθούν” δεν θα έβλαπτε», υπογράμμισε με νόημα ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία πρώην υπουργός.

«Πρώτα απ’ όλα δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα γίνει αύριο. Αλλά ποιος ξέρει εκτός από τον Τσίπρα;», κατέληξε.

altsantiri.gr