Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Tάχαμε χύμα, ήρθαν καί τσουβαλάτα...

Εμπάργκο της Ρωσίας στην εισαγωγή αγροτικών προϊόντων (και από Ελλάδα)

Διάταγμα που προβλέπει την απαγόρευση ή τον περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από χώρες που συμμετέχουν στις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία υπέγραψε ο Βλάντιμιρ Πούτιν χθες το απόγευμα προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην ελληνική κυβέρνηση.
Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα προϊόντα που θα σταματήσουν να εισάγονται, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Στο διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν επισημαίνει πως η διάρκεια της απαγόρευσης των εισαγωγών ενδέχεται να τροποποιηθεί «εάν είναι αναγκαίο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα ενδέχεται να αναθεωρήσει την απόφασή της σε περίπτωση που η Δύση μεταβάλει τη στάση της.

Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς μπορεί να σταματήσει η εξαγωγή προς τη Ρωσία γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό, που προκαλεί προβλήματα στην ελληνική αγροτική οικονομία.

Η Ρωσία είναι χώρα-εισαγωγέας αγροδιατροφικών προϊόντων. Η αξία των εισαγωγών της σε αυτόν τον τομέα ανήλθε σε 16,9 δισεκ. δολάρια από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2014, ενώ οι εξαγωγές της υπολογίστηκε ότι έχουν αξία 7,1 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.Πάντως τα στοιχεία αυτά αφορούν τις εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, όχι μόνον εκείνες τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος της.

 ThePressProject.gr

Δρίτσας: Αντιδημοκρατικός φόρος ο ΕΝΦΙΑ...



Για μια ακραία έκφραση φοροεπιδρομής από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στον Real Fm 97,8.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την μετατροπή ενός δημοκρατικού φόρου σε «φόρο συντριβής των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων» και τόνισε πως ο ΕΝΦΙΑ έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του συντάγματος.
«Η ακίνητη περιουσία έχει νόημα να φορολογείται όχι ως ένα δικαίωμα στην στέγαση και στην μικρή αγροτική καλλιέργεια αλλά όταν η ακίνητη περιουσία αποτυπώνει ένα συσσωρευμένο πλούτο», είπε ο κ. Δρίτσας.
 

Διαφθορά : πάμε γιά κύπελο...

Οι φίλοι του Βαγγέλη στα καλύτερα πόστα...

Με αρκετή καθυστέρηση που οφείλεται κυρίως στα «μαγειρέματα» της τελευταίας στιγμής και στις καραμπόλες, ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του ΥΠΕΞ για τις μετακινήσεις των πρέσβεων. Όπως...
αναμενόταν, τις καλές θέσεις που «αδειάζουν» τις παίρνουν οι φίλοι της πολικής ηγεσίας και γενικά οι πρέσβεις που αποκαλούνται «χαϊδευτικά» από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους πρόσωπα του «βαθέως κράτους του ΥΠΕΞ».

Αντιθέτως, υπάρχουν εξαιρετικοί διπλωμάτες που ξεχνιούνται συνεχώς στην κεντρική υπηρεσία της Αθήνας, σε διεκπεραιωτικά πόστα και όταν πρέπει να τους στείλουν κάπου, τους στέλνουν στις πρεσβείες και στα προξενεία των χωρών που δεν θέλει να πάει κανείς.

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι οι πρέσβεις που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα αμείβονται με μισθούς κάτω των 2.000 ευρώ, ενώ όσοι πάνε στα περιζήτητα πόστα του εξωτερικού αμείβονται με περισσότερα από 10.000 ευρώ συν αρκετά προνόμια που απολαμβάνουν όπως π.χ τα δίδακτρα για τη φοίτηση των παιδιών τους κ.α. Οι μισθοί των διπλωματών στις καλές πρεσβείες του εξωτερικού δηλαδή σημαίνει ένα πολύ καλό (και δυσεύρετο) πλέον εισόδημα, για αυτό και γίνονται μεγάλες μάχες για το ποιος θα τις πάρει.

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά από το 2010 και μετά, όλο και περισσότεροι σχολιάζουν ότι η αξιοκρατία έχει πλέον ελάχιστη σχέση με την επιλογή του ποιος θα πάει πού και τι δουλειά μπορεί να κάνει. Όσο για τους διπλωμάτες που τυγχάνει να είναι φίλοι του Ευ.Βενιζέλου, όπως π.χ ο Γιάννης Ριζόπουλος, εντελώς συμπτωματικά πηγαίνουν στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως ο εν λόγω στη Μαδρίτη ή η επίσης φίλη του Μ. Θεοφίλη που πηγαίνει πρέσβειρα στο Παρίσι. Στην περιζήτητη πρεσβεία του Λονδίνου βρίσκεται ο Κ. Μπίκας μετά τη θητεία του στην ΕΥΠ και τον περίεργο ρόλο του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ στο σημαντικό από πολλές απόψεις Βερολίνο βρίσκεται ο...

"...Καί εις άλλα μέ υγεία" : Aκυρώθηκε η ανακήρυξη τής Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

Πριν από λίγο με μια λιτή δήλωση η Χριστιάνα Καλογήρου ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η ανακήρυξή της ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου...
Το Lesvospost.com δημοσιεύει το κείμενο της ένστασης που είχαν καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής καθώς και άλλα τρία τοπικά στελέχη του κόμματος,  οι Δημήτρης Μάντζαρης Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Βασίλης Τεντόμας.

Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε καταγγείλει το γεγονός ότι η κ. Καλογήρου παρέμενε στη θέση της στην ΑΔΑ ενώ διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου. Η ίδια είχε απαντήσει τότε ότι "κρούουν ανοιχτές θήρες" αφου θα παραιτούνταν ούτως ή άλλως από τη θέση της. Όπως σχολιάζουν όμως σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση αυτή, καθυστέρησε ένα μήνα.
   (από Lesvospost.com)                                                            
                                                                      
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Mέ δύο διαφορετικές αναρτήσεις, αρκετά πρίν τίς εκλογές (28/3 καί 11/4/14), η "Νέα Μύκονος" μακριά από τακτικισμούς καί σκοπιμότητες ΔΕΝ "εποίησε τήν νήσσα" αλλά είπε τά πράγματα όπως τά πιστεύει (επειδή -ακριβώς- δέν οππορτουνίζει "βόσκοντας" από 'δώ καί από 'κεί...) καί είχε, εγκαίρως, επισημάνει τό σοβαρό αυτό ζήτημα ηθικής, πολιτικής καί νομικής τάξης πού δημιουργούσε η υπερφίαλη, καπελωτική καί πολιτικά ανάγωγη πρακτική τής -τότε- Γεν. Γραμματέως τής Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κάντε κλίκ ΕΔΩ  καί  ΕΔΩ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πλήρης δήλωση τής κας Χριστιάνας Καλογήρου, μετά τό δικαστήριο, είναι η εξής : «Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών. Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις. Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».
                                                                              -------------
 Την ένσταση υποστήριξαν νομικά οι δικηγόροι Στρατής Πέτρου και Στρατής Βαξεβάνης. Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Πέτρου δήλωσε: «Μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε την απόφαση, την οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα στα χέρια μας και αυτό δε μας επιτρέπει να κάνουμε τον οποιονδήποτε σχολιασμό».
Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε: «Σε πρώτο βαθμό δικαιωθήκαμε και αναμένουμε τις εξελίξεις, οι οποίες πρέπει κι εκτιμώ ότι θα υπάρξουν σύντομα».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, θεωρείται μακρινό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών κι όπως τόνισε, «η απόφαση του δικαστηρίου θα ξεκαθαρίσει και αυτό το ζήτημα και μόλις την πάρουμε στα χέρια μας, θα μπορούμε να μιλάμε με βεβαιότητα». Για τον ίδιο, πιθανότερη εκδοχή είναι η ανακήρυξη νέου περιφερειάρχη από τη νικήτρια παράταξη με εσωτερικές διαδικασίες, όπως ορίζεται από το σχετικό άρθρο 161 του νόμου 3852/10, γνωστό ως «Καλλικράτης».
Δεδομένο πάντως θεωρείται, σύμφωνα με την άποψη του ίδιου, πως η κ. Καλογήρου δε θα αναλάβει καθήκοντα περιφερειάρχη μέχρι να λήξει δικαστικά το θέμα. Μάλιστα αυτό δεν εξυπακούεται ότι θα συμβεί ούτε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ακόμα και αν γίνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης της κ. Καλογήρου από το ΣτΕ, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και θα εκδικαστεί εκ νέου.
Ο κ. Πέτρου σχετικά με την απόφαση για την περίπτωση του Στρατή Κύτελη δεν ξεκαθάρισε αν θα υπάρξει συνέχεια από τη μεριά των πελατών του ή όχι.
(από EmprosNET.gr )