Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

"Νέος" σχεδιασμός γιά τή διέλευση στό λιμάνι τού Πειραιά... (Δείτε τό χάρτη)

Σε τρία μέρη διαχωρίζεται το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά



 Του Αντώνη Τσιμπλάκη
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανονισμών ασφαλείας, τον λεγόμενο ISPS Code, ο ΟΛΠ θα "κλείσει" τη περιοχή των ¨κρητικών πλοίων" (Πύλη Ε3), στην οποία θα μπορεί να εισέλθει κάποιος μόνο αν ταξιδεύει για Κρήτη, ή αν έχει συγκεκριμένη εργασία.
Η κίνηση αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν, αλλά ο δημόσιος ΟΛΠ χρησιμοποιούσε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για περιφρούρηση του χώρου και το  μέτρο αυτό το "βάφτιζε"  δράση ίσης απόδοσης με τον ISPS Code. Τώρα που το λιμάνι πέρασε στα χέρια της Cosco, τα στελέχη της διοίκηση ανακάλυψαν ότι ο τελευταίος σχεδιασμός για εφαρμογή του ISPS Code που είχε γίνει, και είχε ξεχαστεί στα συρτάρια, ήταν του 2006, και τρέχουν να προλάβουν τις προθεσμίες.
Πάντως η κίνηση αυτή φαίνεται ότι δεν άρεσε σε όσους χρησιμοποιούσαν για χρόνια το λιμάνι για να "κόβουν δρόμο¨ και να αποφεύγουν την κίνηση στους δρόμους, με τις διαμαρτυρίες να είναι έντονες. 

Δείτε τό Χάρτη...

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ γιά τίς αιτήσεις τών καναλιών...

Τελικά το ΣτΕ θα περιμένει το ΕΣΡ...
Δημήτρης Κανελλόπουλος

Για τις 4 Μαΐου αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ των αιτήσεων που έχουν καταθέσει ΣΚΑΪ, STAR, ALPHA, ANT1 και MEGA, αλλά και
η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Ζητούν να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Οι αιτήσεις των καναλιών ήταν να συζητηθούν αύριο (Παρασκευή) αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε καθώς, όπως υποστηρίζουν οι εισηγητές, δεν έχουν σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Από το υπουργείο διατείνονται πως τα στοιχεία ζητήθηκαν μεν, αλλά μόλις τρεις τέσσερις μέρες πιο πριν. Τι τους ζήτησε το ΣτΕ; Τα εξής:

11,75 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η βίλα τού Ψυχάρη...

Ακριβή ή φθηνή;
Λέει πολλά για την κατάσταση της αγοράς ακινήτων η χθεσινή δημοπρασία για τη θρυλική βίλα Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι. Ύστερα από αρκετά «χτυπήματα» από τους ενδιαφερόμενους, η βίλα κατακυρώθηκε σε μια off-shore εταιρεία Έλληνα εφοπλιστή έναντι 11,75 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν μόλις 4,65 εκατ. ευρώ. Ο αγοραστής, όμως, πάλι μπορεί να πει ότι αγόρασε φθηνά το ακίνητο-φιλέτο: μόλις πριν από λίγα χρόνια, η αξία της βίλας υπολογιζόταν -κατ’ ελάχιστο- στα 15 εκατ. ευρώ. Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: η βίλα ανήκε στην οικογένεια Περατικού και ο Σταύρος Ψυχάρης την είχε αποκτήσει μέσω πλειστηριασμού. Τώρα, την χάνει μέσω πλειστηριασμού.
- από το fmvoice

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η φωτογραφία προστέθηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Εκδότης σε τραπεζίτη: Ρε, άντε και...

Υπάρχουν και τέτοιοι
Αρχές της εβδομάδας τηλεφώνησε διευθύνων τράπεζας σε ιδιοκτήτη ομίλου, με εβδομαδιαία εφημερίδα, και τον άρχισε στις προειδοποιήσεις και στις έμμεσες πλην σαφείς απειλές. Αγωγές, μηνύσεις, κόψιμο συνδρομών και διαφήμισης κ.λ.π. Ξέρετε τα γνωστά κόλπα διαφόρων. Ο εκδότης δεν μάσησε. Σε βαθμό που του απάντησε: "Είμαστε ο μόνος εκδοτικός..
όμιλος που δεν εξαρτιόμαστε από τις διαφημίσεις των τραπεζών. Όσο γράφουμε για εσάς ανεβαίνει η κυκλοφορία μας. Οπότε, άντε γ@μησου".  Καλό μήνα...


O ΣΑΤΥΡΟΣ
  - από το fmvoice

Μέ πολιτικό όρκο τά νέα μέλη τής κυβέρνησης...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστικές, διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση και όχι σε ευρύ ανασχηματισμό, ενώ έκπληξη αποτέλεσε η είσοδος στο νέο κυβερνητικό σχήμα του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.  
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτες

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν - με πολιτικό όρκο- στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ειδικότερα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε ορκίστηκαν οι: 

Το μήνυμα του ανασχηματισμού...

Από τον περιορισμένο ανασχηματισμό που έγινε χθες δεν μπορεί κανείς να διαβάσει πολλά μηνύματα, παρά μόνο ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει καθυστερήσεις και αλλαγές στην τελική ευθεία για την έξοδο από τα Μνημόνια. Άλλωστε, προφανώς ο πρωθυπουργός δεν είχε προγραμματίσει να τον κάνει τώρα, αλλά χρειάστηκε να αντικαταστήσει τους δύο υπουργούς που παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας, καθώς και τον Γιάννη Μουζάλα που είναι από καιρό φευγάτος για λόγους υγείας.

Κι αν εξαιρέσει κανείς την έκπληξη της τοποθέτησης του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας, ως αναπληρωτή, ο οποίος αφενός μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στον Πάνο Καμμένο, αφετέρου αποτελεί ένα είδος διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά με τις πολλές και αντιφατικές εκφάνσεις της, οι υπόλοιπες επιλογές του Αλ. Τσίπρα ήταν περίπου... αυτονόητες...

Συρία : «Λουτρό» αίματος στη Γούτα

Ντροπή και θλίψη για την Ανατολική Γούτα 

Εγκλωβισμένοι στην «κόλαση επί γης» 393.000 άμαχοι

Ντροπή και θλίψη για την Ανατολική Γούτα
Την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία επαναλαμβάνει ο ΟΗΕ καθώς η Ανατολική Γούτα πνίγεται στο αίμα αμάχων.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού ζήτησε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν κάθε εχθροπραξία για 30 ημέρες και χωρίς καμία καθυστέρηση. Ωστόσο, όπως σημειώνει το BBC, η Ρωσία, σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, ξεκαθάρισε πως η εκεχειρία θα εφαρμοστεί μόνο αφότου συμφωνηθεί ο τρόπος της εφαρμογής της. Στην πόλη Ντούμα, όπως καταγγέλλουν οι ακτιβιστές, ακόμα εννέα πολίτες σκοτώθηκαν σε κυβερνητικό βομβαρδισμό.
Από την κλιμάκωση της έντασης, πριν από οκτώ ημέρες, τουλάχιστον 541 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί...

Tό επίκαιρο σκίτσο γιά τή Συρία...

                                                        ...τού Κώστα Γρηγοριάδη

Νέα χαλάρωση των capital controls

SOOC/Nikos Libertas
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων.
• Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών. Συγκεκριμένα επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID).
• Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300. Eπιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη, ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
• Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.
• Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο.
Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017. Σημειώνεται ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.


Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
naftemporiki.gr 

Δελτίο Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : Συνάντηση στό "Μαξίμου" μέ Αλέκο Φλαμπουράρη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΚΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ»


Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη είχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Μυκόνου με επίκεντρο αυτά της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, αποχετευτικού δικτύου και της εν γένει διαχείρισης των λυμάτων στο νησί, καθώς και της επίσπευσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου Άνω Μεράς (δωρεά οικογένειας Δακτυλίδη).

Οι δυο άνδρες ανέπτυξαν εν συντομία στον κ. Φλαμπουράρη τόσο τα σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί, όσο και όσα έργα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, όπως το πρώτο Κλειστό Γυμναστήριο Μυκόνου, ο πρώτος Βρεφονηπιακός Σταθμός και πολλά ακόμα.

Ο κ. Κουκάς ανέλυσε στον Υπουργό Επικρατείας...

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ...

Νέα στοιχεία στη Βουλή για τον ΕΟΠΥΥ
Σταύρος Κοντονής
Πρόσωπα πρώην υπουργών φέρονται 
να εμπλέκονται για ηθική αυτουργία σε απιστία 
Νέα δικογραφία που αφορά σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Η δικογραφία εστάλη στον υπουργό από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Πρόσωπα πρώην υπουργών φέρονται να εμπλέκονται για ηθική αυτουργία σε απιστία ενώ στη δικογραφία υπάρχουν διώξεις κατά φυσικών προσώπων.
Σύμφωνα με το...