Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ



Η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη είναι να αφήσει ανέγγιχτες τις δικές του καταθέσεις και να δημεύσει όλων των άλλων πολιτικών...
matrix24

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Έχουν τήν αμέριστη στήριξη τών ΜΜΕ καί των οικονομικών συμφερόντων. Τους επέλεξαν, να τους χαίρονται!

Από τον Ραγκούση στον Μιχελάκη και στο Ντινόπουλο, μια σταθερότητα δρόμος


Το μάτι στη Ρένα Δούρου στην κόντρα της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, γεγονός που του έχει ήδη εξασφαλίσει την κατακραυγή των «σοφών» των ελληνικών social media.

Για λογαριασμό του αξιότιμου υπουργού, απαιτώ μεγαλύτερο σεβασμό τόσο ως προς το πρόσωπο του τόσο και ως προς το αξίωμα του. Ο Αργύρης Ντινόπουλος επιλέχθηκε από την εθνικά υπεύθυνη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προοδευτικού Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην κυβέρνηση Παπανδρέου που ανατράπηκε από τους σημερινούς κυβερνώντες, υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης. Στην τριμερή κυβέρνηση που έλαβε τη λαϊκή εντολή του Ιουνίου του 2012 κι ανατράπηκε από τους σημερινούς κυβερνώντες, υπουργός ήταν ο Αντώνης Μανιτάκης.

Οι υπόλοιποι ήρθαν μετά και απόλαυσαν την αμέριστη στήριξη των ΜΜΕ, των οικονομικών συμφερόντων και φυσικά της...Κεντροαριστεράς. Τους επέλεξαν, να τους χαίρονται.
parapolitiki.com

Ζουν μεταξύ μας άνθρωποι που πιστεύουν ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο


Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Εργασίας στη λαοφιλή κυβέρνηση Σαμαρά, κάτι που προσωπικά είχα ξεχάσει εντελώς. Σήμερα, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και είπε ένα πολύ πετυχημένο αστείο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας, δεν θα κάνουμε καμία ανατροπή στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα».

Αντί κάποιου άλλου σχολίου, θυμίζω τα αριθμητικά δεδομένα μιας παλαιότερης ανάρτησης της Παραπολιτικής με τίτλο «Η άλυτη μαθηματική εξίσωση εργαζόμενων-ανέργων-συνταξιούχων της χώρας»:
3.471.930 εργαζόμενοι, 
2.656.855 συνταξιούχοι, 
1.303.454 άνεργοι
 
 parapolitiki.com


Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                     από "ΤΑ ΝΕΑ"

Νέο σύστημα καταβολής ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου

Μόνο μετά την είσπραξή του η πληρωμή
Νέο σύστημα καταβολής ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου

Στήριξη ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις θα δώσει το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Με το νέο σύστημα η καταβολή του ΦΠΑ θα πραγματοποιείται όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του.

Το σύστημα αυτό  εφαρμόζεται ήδη σε Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα, σε προαιρετική βάση, με όριο τις 500.000 ευρώ, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξηθεί έως και στα 2 εκατ. ευρώ. Σήμερα ο εκδότης του τιμολογίου είναι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ μέσα στην προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, ήτοι κάθε μήνα ή τρίμηνο ανεξάρτητα με το εάν αυτό πληρωθεί έξι μήνες αργότερα.

Πιο απλά μια επιχείρηση σήμερα υποχρεούται να πληρώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ στις ανωτέρω ημερομηνίες ακόμα και αν δεν τον έχει εισπράξει. Πλέον η  πληρωμή του ΦΠΑ θα γίνεται μετά την είσπραξή του, ήτοι όταν μια επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο, θα είναι υποχρεωμένη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί.

Το σύστημα θα επιτρέψει στους φορολογούμενους με κύκλο εργασιών μικρότερο από 500.000 ευρώ να αναβάλουν την καταβολή ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που θα πληρώσει ο πελάτης τους. Το νέο καθεστώς θα λειτουργεί σε προαιρετική βάση, ωστόσο από τη στιγμή που μια επιχείρηση έχει αποφασίσει να το εφαρμόσει, θα υπάρχει μια ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής ενός έτους. Θα εφαρμόζεται σε όλες τις συναλλαγές της, εκτός από εκείνες που νόμιμα εξαιρούνται από το καθεστώς του ΦΠΑ  (ενδοκοινοτικές εξαγορές ή οι εξαιρούμενες εξαγωγές).

Για να διασφαλιστεί η εφαρμογή του, το νέο καθεστώς θα εξασφαλίζει ότι τόσο ο προμηθευτής όσο και ο πελάτης θα καταγράφουν επαρκώς τις πραγματικές ημερομηνίες πληρωμής, καθώς και τον τρόπο πληρωμής. Τέλος, οι πελάτες των επιχειρήσεων που αποφασίζουν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς θα αναβάλλουν επίσης την έκπτωση του ΦΠΑ έως τον χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιείται η πληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους.
tanea.gr

Νέα αναβολή για το οικονομικό σκάνδαλο τού δήμου Μυκόνου

Εκδίκαση της υπόθεσης στις 8 Οκτωβρίου του 2015

Στις 8 Οκτωβρίου του 2015 πρόκειται να εκδικασθεί εν τέλει η υπόθεση που αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο της Μυκόνου μετά από νέα αναβολή που υπήρξε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του δικαστηρίου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου.
Η απόφαση ήρθε ως απόρροια των αιτημάτων τριών συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Κουσαθανά, κ. Αρτέμη και κ. Βαμβακούρη, οι οποίοι αιτήθηκαν την αναβολή καθώς αδυνατούσαν να παραστούν σήμερα.
Η πρόεδρος της έδρας μετά από διακοπή και αφού ζήτησε κατηγορηματικά από τους συνηγόρους να συναποφασίσουν κοινή ημερομηνία ώστε να μην υπάρξει νέα αναβολή, ανακοίνωσε ότι ρητή δικάσιμος ορίζεται η 8η Οκτωβρίου του επόμενου έτους.

Σημείωση Νέας Μυκόνου : Έχοντας -προφανώς- διαβάσει οι, εν Μυκόνω, δραστηριοποιούμενοι περί τό διαδίκτυο (αλλά καί οι εντός αυτού bloggers & σία) τήν προχθεσινή  ...προφητική ανάρτηση*  μέ τίτλο  "Λήξη τής σαιζόν: cloosing πάρτυ, Πέμπτη 25η Σεπτεμβρίου ε.ε." , καί πεισθέντες βαθύτατα γιά τό σοφόν τού ομοιοκαταληκτικού μέρους τής "προφητείας" (αφού -βεβαίως καί προηγουμένως- ζύγισαν τά πράγματα) απέφυγαν, τελικά, τήν -άνευ σκοπού καί ουσιαστικού λόγου-  μετάβαση τους στή φιλόξενη Σύρο. Μετάβαση πού έπρεπε νά γίνει αναγκαστικά, λόγω τών άβολων δρομολογίων, από τήν παραμονή, μέ ό,τι αυτό θά συνεπήγετο σέ κόπους καί έξοδα αλλά καί ψυχική ταλαιπωρία τών ιδίων καί τών προσφιλών τους προσώπων.
Μεταδόθηκε, λοιπόν, η είδηση τής αναβολής τής δίκης εκ τών ενόντων : δηλ. μέ "αντιγραφές", "ξεπατικοτούρες" καί "τηλέφωνα" -ως επί τό πλείστον, ευτυχώς- όχι "σπασμένα"...  
...δοθείσης, ούτω πως, τής ευκαιρίας στούς ρέκτες τού  διαδικτυακού πληκτρολογίου νά συνεχίσουν απρόσκοπτα τίς, εν Μυκόνω, εμπορικές καί άλλες δραστηριότητες τους.
Κατόπιν τών ανωτέρω η Νέα Μύκονος, επωφεληθείσα -καί αυτή- αναλόγως,  ΟΜΟΛΟΓΕΙ (ναί, ναί, ναί!) 
-μέ τήν αρμόζουσα, βεβαίως, γιά τήν περίσταση αιδήμονα συστολή-  
ότι αντέγραψε τήν είδηση από τήν (ηλεκτρονική) Συριανή "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ"!  
Όθεν, αγαπητοί αναγνώστες, αμαρτίαν ουκ έχομεν... ουδέ ανταμοιβήν αναμένομεν τοσούτον, μάλλον, ότι : "Ουδείς προφήτης εν τή εαυτού πατρίδι"!
*Η προχθεσινή ..."προφητική ανάρτηση"  ΕΔΩ