Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Στα διεθνή πρακτορεία η δήλωση Ομπάμα για το χρέος...


Ιδιαίτερη αναφορά στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων για τη δήλωση Ομπάμα περί ελάφρυνσης του χρέους.
Χαρακτηριστικοί τίτλοι των...
Reuters και Repubblica:



efsyn.gr

Frαnkfurter Allgemeine Zeitung : O Oμπάμα υπόσχεται περαιτέρω βοήθεια στους Έλληνες...


Οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν και στο μέλλον την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Μια δυνατή...
Ευρώπη είναι σημαντική και για την Ευρώπη και για τον κόσμο, γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα της σελίδα η Frαnkfurter Allgemeine Zeitung.
Η γερμανική εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μήνυμα Ομπάμα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους:
«Κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Ομπάμα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους στον αγώνα της κατά της οικονομικής κρίσης. "Η ελπίδα μου είναι ότι πάνω σε αυτήν την πρόοδο μπορούμε να οικοδομήσουμε", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος. "Η ελάφρυνση του χρέους και άλλες στρατηγικές είναι αναγκαίες ώστε να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτήν τη μεταβατική φάση"».
 

16 φωτογραφίες από την 2ωρη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Μπάρακ Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου...

16 κλικς...

Η συνάντηση Τσίπρα-Ομπάμα μέσα από τον φωτογραφικό φακό
obmtsp10...από την 2ωρη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Μπάρακ Ομπάμα, στο Μέγαρο Μαξίμου...
(ακολουθούν οι φωτογραφίες)

Η έκφραση από την Αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποίησε ο Ομπάμα... (Βίντεο)


Η έκφραση από την Αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποίησε ο Ομπάμα [βίντεο]

Μία έκφραση από την αρχαιότητα χρησιμοποίησε στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, προκειμένου να...
αναδείξει τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

«Έμαθα μία έκφραση από την αρχαιότητα «καλός και αγαθός» που χαρακτηρίζει κάποιον, ο οποίος εξωτερικά διαθέτει κάλλος, αλλά ο οποίος εσωτερικά διακρίνεται για την αρετή του, ο χαρακτήρας του διακρίνεται από την αρετή και πιστεύω ότι αυτή η έκφραση αποτελεί την τέλεια έκφραση για την φιλία των Ελλήνων και Αμερικανών», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr:


  

iefimerida.gr

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                                από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (15.11.16)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 15-11-2016

                                                                             

                                                                                 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

                                                                                Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ο Δήμος Μυκόνου και η Sea Medical Health Clinic σας ενημερώνουν πως η δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες της Μυκόνου και των γειτονικών νησιών, λόγω της μεγάλης συμμετοχής παρατείνεται εκ νέου, έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.



Για ραντεβού παρακαλώ καλέστε στο 22890 27350
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Rocabella Mykonos Art Hotel and Spa : «καλύτερο ξενοδοχείο 4 αστέρων» στήν Ελλάδα (Trivago Awards)

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας ανά κατηγορία

Tις λίστες με τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία για το 2017 ανακοίνωσε ο διεθνής ιστότοπος Trivago. Τα Trivago Awards χωρίζονται σε 8 κατηγορίες, στην κάθε μία εκ των οποίων βραβεύθηκαν 10 ξενοδοχεία. Αναλυτικά, την πρώτη θέση στην κατηγορία «καλύτερο ξενοδοχείο 5 αστέρων» κατέλαβε το Lindos Blu στη Ρόδο. Κορυφαίο στην κατηγορία «καλύτερο ξενοδοχείο 4 αστέρων» αναδείχθηκε το Rocabella Mykonos Art Hotel and Spa. Tην πρώτη θέση στην κατηγορία «καλύτερο ξενοδοχείο 3 αστέρων» κατέλαβε το Eleonas Green Lodges στην Κρήτη. Κορυφαίο στην κατηγορία με τα καλύτερα εναλλακτικά καταλύματα που συμπεριλαμβάνουν όλες τις επιλογές διαμονής πέραν των ξενοδοχείων αναδείχθηκε το Casa Moazzo στην Κρήτη. Για την εξυπηρέτησή του στην αντίστοιχη κατηγορία ξεχώρισε το κατάλυμα Stelios Place στη Σαντορίνη.
Επιπλέον, την υψηλότερη θέση στην κατηγορία «καλύτερο πρωινό» κατέλαβε το Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα. Στην κατηγορία «καλύτερο δωμάτιο» την πρώτη θέση κατέλαβε το Atrium Prestige Thalasso στη Ρόδο. Κορυφαίο στην κατηγορία «καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής» αναδείχθηκε το Stelios Place στη Σαντορίνη.
 
kathimerini.gr

Μπαράκ Ομπάμα : Ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους - «Οφειλόμενη η επίσκεψη στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία»

Ομπάμα: Αναγκαία και η ελάφρυνση χρέους για βιώσιμη ανάπτυξη

Στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μεγάρο Μαξίμου, εκφράζοντας την άποψη ότι μόνο με πολιτικές λιτότητας δεν μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα μας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας τόσο για την επίλυση του προβλήματος, όσο για τις συγκρούσεις που προκαλούν τις αυξημένες ροές. Τέλος, για το Κυπριακό, τόνισε ότι στόχος είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε πρώτος, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου ως μεγάλη τιμή αλλά και σημαντικό μήνυμα προς την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως η Ελλάδα μάχεται για την υπεράσπιση αξιών όπως η ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το τελευταίο ταξίδι του στην Ευρώπη, ως αμερικανού Προέδρου, θα είναι πολύ ουσιαστικό.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι ελπίζει πως οι κόποι του λαού θα βρουν σύντομα ανταπόκριση και θα έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας, όπως στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους, αλλά και στο Κυπριακό στο οποίο όπως είπε «όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».
«Οφειλόμενη η επίσκεψη στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία»
Νωρίτερα, σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αμερικανού Πρόεδρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δύο άνδρες στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Μυκόνου : Έκθεση WΤΜ στό Λονδίνο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           Μύκονος, 14-11-2016
                                                                                                                                                                                                                                                                          
                                                                                        ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ                                            
                               
ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ  “WTM” ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Ο Δήμος Μυκόνου πρωταγωνίστησε και εφέτος στη διεθνή έκθεση World Travel Market του Λονδίνου αποτελώντας τον «πυρήνα» συγκέντρωσης επαγγελματιών του τουρισμού, δημοσιογράφων και επισκεπτών. Στο πρωτότυπο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε κεντρικό σημείο και παρουσία πληθώρας επαγγελματιών της Μυκόνου, η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις και να δεχθεί σημαντικές προσωπικότητες , όπως η βραβευμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη δημοσιογράφος Bettany Hughes που ειδικεύεται στην αρχαία ελληνική Ιστορία. 
"Αξιοποιώντας τη δυναμική του προορισμού, πραγματοποιήσαμε στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες αγορές κλειδιά" επισημαίνει ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς. Η έγκαιρη και συστηματική προετοιμασία της εκθεσιακής συμμετοχής του Δήμου έφερε στο περίπτερο του νησιού δεκάδες έγκριτους δημοσιογράφους και bloggers, ταξιδιωτικούς πράκτορες, travel specialists, tour operators και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών θέτοντας τη βάση για την προβολή και την ανάδειξη του προορισμού εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου. Αξιοσημείωτες σε επίπεδο προοπτικών ήταν οι επαφές με δημοσιογράφους συνεργαζόμενους με κορυφαία ΜΜΕ όπως η Daily Telegraph , η Βρετανική Huffington Post και το trade media Travel Weekly. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η πιθανότητα συνέργειας με tour operators και ταξιδιωτικά δίκτυα για ταξίδια εξοικείωσης πρακτόρων και δημοσιογράφων από Ντουμπάι, Ινδία, και ΗΠΑ με έμφαση στον τουρισμό νεόνυμφων και πολυτελείας, ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο οργάνωσης τηλεοπτικής παραγωγής για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting για να μεταδοθεί στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Nautical Channel που εκπέμπει σε εκατομμύρια δέκτες σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Τέλος αξίζει να αναφερθεί η διασφάλιση της παρουσίας της Μυκόνου στο διαδικτυακό τόπο του τηλεοπτικού δικτύου BBC σε αφιέρωμα για την έκθεση.
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Μεϊμαράκης: Εθνική συνεννόηση για το χρέος - Ευκαιρία η επίσκεψη Ομπάμα

Εθνικούς στόχους που απαιτούν εθνική συνεννόηση χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη ρύθμιση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων.

Συνομιλώντας με βουλευτές του κόμματός του στη Βουλή, μεταξύ άλλων, τόνισε, σύμφωνα με τον real.gr: 
«Η επίσκεψη Ομπάμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς ώστε να βεβαιωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απαιτούν αλλαγή πολιτικής για την έξοδο από την κρίση. 
» Και κυρίως απαιτούν εθνική συνεννόηση για τη διευθέτηση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων που αποτελούν εθνικούς στόχους και για την επίτευξη των οποίων απαιτείται εθνική συλλογική προσπάθεια».
Η παρέμβαση Μεϊμαράκη χαρακτηρίζεται από «γαλάζιους» βουλευτές ως έμμεση απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς στην Ξάνθη.
Ο πρώην πρωθυπουργός, ουσιαστικά υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία συναίνεση με το ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «κάθε σκέψη για συνεργασία μαζί του, διασπά την ενότητα του λαού, ενθαρρύνει την αλαζονεία του Τσίπρα και δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του. Κι αυτό δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε». 

*Σκίτσο τής Έφης Ξένου από tanea.gr
(Τό κείμενο είναι από τό tvxs.gr | 14 Νοε. 2016)
 
 

Η σάτιρα τής επικαιρότητας μέ τό σκίτσο...

                                                             ...
από tanea.gr

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr  | 14 Νοε. 2016  
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Για την ελληνική κυβέρνηση το αυριανό ταξίδι Ομπάμα στην Αθήνα είναι η κορυφαία ευκαιρία πίεσης προς το Βερολίνο και λύσης στο - εθνικό πλέον - θέμα του χρέους.«Είναι ένα κορυφαίο ζήτημα η έλευση του Αμερικανού προέδρου, του κ. Ομπάμα, στη χώρα μας. Μετά από 17 χρόνια Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει το μέγιστο θέμα του ελληνικού χρέους, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, με το Κυπριακό, αλλά και άλλα διμερή ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ποιό θα είναι λοιπόν το μήνυμα που θα στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα επιλέγοντας να μιλήσει μπροστά από τον Παρθενώνα;
2. Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας για λόγους ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του γενικού διευθυντή Αττικής. Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα επιτρέπονται στην Ομόνοια και τα Προπύλαια. Τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται να είναι δρακόντεια και οι περισσότεροι δρόμοι στην Αθήνα θα είναι αύριο κλειστοί. Δείτε τι θα γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
3. Παρόντος στην Αθήνα του Μπαράκ Ομπάμα και στη σκιά της πίεσης του αμερικανού προέδρου για «ουσιαστική ελάφρυνση» του...

Παπαχελάς: Ποιο είναι το μήνυμα του Ομπάμα...

Ο Αλέξης Παπαχελάς ο οποίος του πήρε και αποκλειστική συνέντευξη, είπε απόψε στο δελτίο του ΣΚΑΪ πως ο Ομπάμα ήρθε στην Αθήνα για να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Δεν...
πρόκειται να αλλάξει, με την αλλαγή του προέδρου στις ΗΠΑ, η Αμερικανική πολιτική στην Ευρώπη.
Το ίδιο μήνυμα, κατά τον διευθυντή της "Καθημερινής", θέλει να στείλει ο Ομπάμα από την Αθήνα και το συμβολισμό που έχει η πόλη αυτή στη Δημοκρατία, και στους συμπατριώτες του στην Αμερική: Δεν πρέπει να αλλάξει η πολιτική μας, ούτε εμείς να αλλάξουμε.
Ο Παπαχελάς έκλεισε το σχόλιό του λέγοντας πως τις επόμενες μέρες θα τεθεί επί τάπητος το μεγάλο μας εθνικό θέμα, το Κυπριακό. Θεωρεί επίσης σημαντικό ότι ο Ομπάμα δεν κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ, μετά την Ελλάδα να πάει στην Τουρκία. Άλλωστε, όπως είπε, αντιπαθεί και προσωπικά τον Ερντογάν...
 

Ταβερνοσυνωμοσίες!...


Τάσος Παππάς  
Υπάρχει σχέδιο για συνεννόηση της κυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη;

Σύμφωνα με τα «Νέα»...
πράγματι υπάρχει, το προετοίμασαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Μεταφορών και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σπίρτζης και από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο «συνήθης ύποπτος», Κώστας Λαλιώτης, σε μια συνάντησή τους σε ταβέρνα της Αθήνας - γνωστό στέκι πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.
Θα αναρωτηθεί κάποιος: Μα γίνονται τόσο σοβαρές δουλειές στα φανερά, μέρα μεσημέρι, μεταξύ τσίπουρου και κεφτέδων, παρουσία τρίτων και άσχετων περί το θέμα;  
Προφανώς όχι, ωστόσο βρισκόμαστε σε περίεργη φάση.  
Η πόλωση και η καχυποψία κυριαρχούν και δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα.  
Δημοσιολόγοι με πριαπική φαντασία οργιάζουν προαναγγέλλοντας γεγονότα, παράγοντες με ιδιοτελή κίνητρα κατασκευάζουν απίθανες ιστορίες, κοινωνικές σχέσεις ενοχοποιούνται, πολύχρονες φιλίες ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετική πολιτική διαδρομή θεωρούνται επιλήψιμες και μια τυχαία συνάντηση σε δημόσιο χώρο μπορεί να τροφοδοτήσει σενάρια.  
Ο φερόμενος ως δράστης της «συνωμοσίας» από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης διέψευσε αμέσως το σχετικό δημοσίευμα.  
Απροσδόκητα σκληρή όμως ήταν η αντίδραση του κόμματος.  
Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η στρατηγική επιλογή για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ έχει ενοχλήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τους εντολοδόχους τους».
Η φρασεολογία είναι ιδιαιτέρως επιθετική και παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί απευθύνεται σε ένα μέσο ενημέρωσης που είχε (για το αν έχει ακόμη δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) εξαιρετικά καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.
Ποια είναι τα συγκεκριμένα συμφέροντα που ενοχλούνται με τη στρατηγική της ηγεσίας και ποιοι οι εντολοδόχοι τους;  
Μπορούμε να φτάσουμε σε ορισμένα συμπεράσματα αξιολογώντας τη στάση κομμάτων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη γραμμή των ίσων αποστάσεων που εφαρμόζει η Φώφη Γεννηματά.
Σίγουρα η Νέα Δημοκρατία έχει ενοχληθεί σφόδρα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εστίαζε την πολεμική της στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ.  
Είχε διαμορφωθεί ένα συμπαγές αντικυβερνητικό μέτωπο.  
Διερράγη και στο θέμα του ΕΣΡ και σε άλλα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.  
Είναι αυτό εμφανές στις τοποθετήσεις της κ. Γεννηματά και στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος.  
Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πια στο απυρόβλητο.  
Σίγουρα επίσης έχει θυμώσει ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τη δυσφορία του με την επιλογή της ηγεσίας να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσφάτως μάλιστα έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών, υιοθετώντας την τακτική της Ν.Δ., ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σε άλλο μήκος κύματος.  
Οι αντίπαλοι του κ. Βενιζέλου τον κατηγορούν ότι ερωτοτροπεί με τον Κ. Μητσοτάκη.  
Πληροφορίες από τη Χ. Τρικούπη εμφανίζουν την κ. Γεννηματά να σκέφτεται σοβαρά την περίπτωση να αποπέμψει τον κ. Βενιζέλο.  

Λέτε να έχουμε και δεύτερο πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εκτός ΠΑΣΟΚ;

efsyn.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                            Μύκονος, 14-11-2016
                             ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                   
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς έλαβε μέρος στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με αντικείμενο «η τοπική αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων και στην αφετηρία της νέας εποχής», στην Ρόδο το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Μάλιστα ήταν ένας από τους βασικούς εισηγητές του συνεδρίου, με ολοκληρωμένες προτάσεις για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης.
Στις εργασίες του συνεδρίου  παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, βουλευτές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  Ν. Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, εκπρόσωποι κομμάτων και δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τους 34 δήμους του Ν.  Αιγαίου. Τη Μύκονο εκπροσώπησαν πέραν του Δημάρχου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Αντώνης Κουσαθανάς.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο οποίος είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ, στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει, ότι ο νομοθέτης και η διοίκηση πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και να μεριμνούν για την ανάπτυξη τους και πρότεινε την ουσιαστική εφαρμογή του με την μεταβίβαση πόρων από το κράτος παράλληλα με τις αρμοδιότητες.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη για την αποκέντρωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, όπως γίνεται σε όλο το σύγχρονο κόσμο και πρότεινε για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης να δοθούν κίνητρα και συγκεκριμένα να χορηγηθεί επίδομα σίτισης και διαμονής στους δημοτικούς υπαλλήλους, καθώς και σε όσους υπηρετούν στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.
Τέλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ως Υπουργός Εσωτερικών ενσωμάτωσε την τροπολογία του Δήμου Μυκόνου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για την προσέλκυση υπαλλήλων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ