Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

"Έφυγε" ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος...

Απεβίωσε, σε ηλικία 103 ετών, ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές και διανοητές της φιλοσοφίας, μια μεγάλη προσωπικότητα του νεότερου ελληνισμού. Η...
κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Δεσποτόπουλος γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1913 και με την καταστροφή της εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Πρώτο Γυμνάσιο Αθηνών με βαθμό ακέραιο άριστα, ενώ ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του εργαζόμενος. H διδακτορική διατριβή του εγκρίθηκε με βαθμό άριστα παμψηφεί.

Δίδαξε Φιλοσοφία του Δικαίου και Φιλοσοφία γενικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Νανσί (Nancy) της Γαλλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν ξένος εταίρος της Pουμανικής Aκαδημίας και της Aκαδημίας της Mασσαλίας. Διετέλεσε δύο φορές Yπουργός Παιδείας, το 1989 στην κυβέρνηση Γρίβα και το 1990 στην κυβέρνηση Zολώτα.

Έχει τιμηθεί με ανώτερες διακρίσεις από τους Προέδρους της Δημοκρατίας Eλλάδος, Γαλλίας και Iταλίας. Έγινε πρόεδρος της Aκαδημίας Αθηνών το 1993.

Έχει συγγράψει 32 βιβλία φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και πολιτικής, με κορυφαίο τη Φιλοσοφία του Δικαίου, όπου αναπτύσσεται ο κλάδος της φιλοσοφίας πραξιολογία και με βάθρο αυτή θεμελιώνεται και αναδιαρθρώνεται το σύστημα του δικαίου.

Eξαίρετα είναι και τα έργα του για τον Πλάτωνα και τον Aριστοτέλη, καθώς και όσα πραγματεύονται σύγχρονα μείζονα προβλήματα, σχετικά με τους κινδύνους για την επιβίωση του ελληνικού έθνους ή και της ανθρωπότητας, όπως τα Eλληνικά (1998), Eπίμαχοι θεσμοί και άλλα θέματα (1987).

Άλλα αυτοτελή έργα του είναι τα Φιλοσοφίας Eγκώμιον (1999), Περί προσώπων και θεσμών (2000), Φήμη απόντων (1995), Φιλοσοφία και Θεωρία του Πολιτισμού (2001), όπως και τα ξενόγλωσσα Grece 1821-1971 (1973), Etudes sur la liberte (1974), Aristote sur la famille et la justice (1983), Philosophy of History in Ancient Greece (1991), La philosophie politique de Platon (1997)...
 

Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας: Έως 4 οι τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα!...

Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας: Έως 4 οι άδειες στην Ελλάδα!

Μελέτη του πλέον εξειδικευμένου φορέα διεθνώς διαπιστώνει ξεκάθαρα ότι τεχνικά δεν «χωράνε» περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ελληνικό φάσμα.
Έως...
τέσσερις. ΤΕΛΟΣ.

Τέλος στην προπαγάνδα των κοµµάτων της αντιπολίτευσης και των συστηµικών µίντια, τα οποία ελέγχονται από την εγχώρια διαπλοκή, βάζει -και επίσηµα, πλέον- τεχνική µελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµιακού Ινστιτούτου, και πιο συγκεκριµένα της Σχολής της Φλωρεντίας για τον Κανονισµό στην Επικοινωνία και τα Μέσα Ενηµέρωσης, αναφορικά µε τον αριθµό των τηλεοπτικών αδειών που µπορεί να «σηκώσει», οικονοµικά και τεχνικά, η Ελλάδα.

Σύµφωνα µε έγγραφο που παρουσιάζει αυτήν την Κυριακή Το ΧΩΝΙ, το εξειδικευµένο ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, αφού δέχθηκε αίτηµα συνδροµής από το αρµόδιο υπουργείο Επικρατείας του Νίκου Παππά, αποφάνθηκε -µετά από εξειδικευµένη τεχνική έρευνα- πως στη χώρα µας µπορούν να εκπέµπουν µε άδεια εθνικής εµβέλειας ως τέσσερα υψηλής ευκρίνειας (HD) ιδιωτικά κανάλια!

Πηγή το Χωνί

Τό Cafe Pushkin στή Μόσχα. Από τά κορυφαία Cafe-Restaurant στόν κόσμο!

Σέ αντίθεση μέ τόν εσωτερικό διάκοσμο
 η ταμπέλα λιτή...

Ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, 
με βαριά διακόσμηση 
και άκρως επαγγελματική εξυπηρέτηση, τόσο από τους σερβιτόρους μέσα στο καφέ όσο και κατά την είσοδο και έξοδο που σου κρατάνε την πόρτα ανοιχτή για να περάσεις. Και φυσικά ξεχωριστή περιποίηση για τις κυρίες καθώς φέρνουν ένα χαμηλό σκαμπό για να ακουμπάνε την τσάντα τους και να μην την αφήνουν κάτω.

Εδώ είναι η μπάρα γιά τό ...ζέσταμα...
 
...καί μέ συνολική θεώρηση!
Aπό τό βιβλίο επισκεπτών
ενα απο τα ωραιοτερα εστιατορια που εχω επισκεφθει.
αριστοκρατικη, 
 βαρια διακοσμηση, 
εξαιρετικο  σερβις,  υπεροχο 
φαγητο,
ενα μικρο κονσερτο απο 
 4 αξιαγαπητες μουσικους.
οτι επρεπε μετα απο 
παρασταση
 στα μπαλετα μπολσοι!


Κυκλικό μπαλκόνι στόν πρώτο όροφο μετά πολυελαίου πάνω από τό κενό!

Η παράδοση καί η αρχοντιά είναι διάχυτη. Μήν ξεχνάμε ότι η Ρωσία υπήρξε μεγάλη αυτοκρατορία γιά πολλούς αιώνες...

                                                            Η κεντρική αίθουσα φαγητού...
 







 ...εδώ από άλλη
  οπτική γωνία 

Η σκάλα πού οδηγεί στίς απάνω αίθουσες

Τό πατάρι...
...τραπέζι γιά γεύμα 8 ατόμων, κάπως πιό ιδιαίτερα...
...ακόμη πιό ιδιαίτερα αλλά καί μέ τζάκι!...
...τραπέζια γιά λιγότερους καθήμενους...
...τραπέζια γιά περισσότερους...
...de gustibus...
...τό μενού αντάξιο μέ τόν γενικότερο διάκοσμο.
Αυτό είναι σέ γενικές γραμμές τό Cafe Pushkin, στή Μόσχα. Μάλλον από κοντά -μέ τή βοήθεια καί τής γευστικής εικόνας- θά πρέπει νά είναι καλύτερο. Όποιος πάει κατά 'κεί άς μάς πεί τή γνώμη του γιατί εμείς, πρός τό παρόν, μείναμε μέ τίς φωτογραφίες του...
Δ.Ν.Α.

Σουπερμάρκετ στή Μόσχα. Γιά νά ξέρουμε τί θά πεί χλιδή!...


A Moscow Supermarket

H "υπόθεση" Παπασταύρου ...

Ο «επίκαιρος» πόλεμος με τη ΝΔ για τον κύριο Παπασταύρου

Κόντρα


17:55 | 06 Φεβ. 2016
tvxs.gr
Με μια ανακοίνωση το περιοδικό «Επίκαιρα» υπερασπίζεται το δημοσίευμα του περί συνεργασίας του Σταύρου Παπασταύρου και της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας μάλιστα τη Συγγρού για επιχείρηση φίμωσης του Τύπου. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ήταν συνέταιρος και της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σε εταιρεία της.
Η ΝΔ απάντησε με μια ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για «παρασύστημα» και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη χωρίς πάντως να αναφέρεται επί της ουσίας στην υπόθεση. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
 
Δείτε το ΦΕΚ που αποδεικνύει τη συνεργασία Παπασταύρου - συζύγου Μητσοτάκη
 
Η ανακοίνωση της ΝΔ 
«Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα, στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το 'παρασύστημά' τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας.  Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. 
 
Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ και «Επίκαιρα»
Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ με δική του νέα ανακοίνωση κάλεσε τη ΝΔ να «σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί». 
Το δε περιοδικό «Επίκαιρα» από την πλευρά του σημειώνει ότι το δημοσίευμα είναι «απολύτως έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ». Τονίζει ακόμη ότι «είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της». 
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση των «Επίκαιρων» 
«Το δημοσίευμα των "Επικαίρων" που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.
Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της. Καλούμε οιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται αδίκως από το δημοσίευμα να σπεύσει στη Δικαιοσύνη.
Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έντιμη και τα "Επίκαιρα" το έχουν αποδείξει εμπράκτως στη μακρόχρονη πορεία τους». 
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 
«Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με παραληρηματικές ανακοινώσεις και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί:
Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;
Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;
ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή.   
Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».


H "υπόθεση" Παπασταύρου ... (συνέχεια)

Το ΦΕΚ που αποδεικνύει τη συνεργασία Παπασταύρου - συζύγου Μητσοτάκη


21:21 | 06 Φεβ. 2016
tvxs.gr
Αυτό είναι το ΦΕΚ που αποδεικνύει ότι ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου - που εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ - και η σύζυγός του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν συνέταιροι.

Από το 2007 μέχρι και τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, το καλοκαίρι του 2012, ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

(γιά νά διαβάσετε τό ΦΕΚ, κάντε κλίκ πάνω του)
 Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό «Επίκαιρα» προκαλώντας πολιτική φουρτούνα στη ΝΔ.