Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων...

Παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αδύνατον φαίνεται να εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2015 εντός του Φεβρουαρίου, καθώς...
εκτός από τα στοιχεία για τις συντάξεις και τους μισθούς που φορτώνονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει και οι τράπεζες να ολοκληρώσουν την αποστολή και τόκους καταθέσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών τοποθετεί την έναρξη της διαδικασίας εντός του μήνα Μαρτίου.

Εάν η διαδικασία ξεκινήσει τον Μάρτιο τότε θα διαρκέσει 60 ημέρες και αναμένεται να κλείσει στο τέλος Απριλίου, όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος παραμένει ακόμα ανοιχτό, με το ισχύον πλαίσιο να προβλέπει μέχρι τρεις διμηνιαίες δόσεις ενώ υπάρχει η σκέψη από την κυβέρνηση οι δόσεις να γίνουν μέχρι και 10 ώστε να ελαφρυνθούν οι φορολογούμενοι. Ωστόσο το θέμα αφορά και τους δανειστές, οι οποίοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι ο νέος τρόπος καταβολής του φόρου εισοδήματος δεν θα έχει απώλειες για τα κρατικά έσοδα. Ενώ ακόμα παραμένει ανοικτό το ζήτημα του αφορολόγητου.

Στή μνήμη τού Γιάννη Καλαϊτζή

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Μεγάλο σκάνδαλο: «Εξαφανίστηκαν» από νοσοκομεία πανάκριβα φάρμακα για τον καρκίνο

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Μεγάλο σκάνδαλο: «Εξαφανίστηκαν» από νοσοκομεία πανάκριβα φάρμακα για τον καρκίνο
Της Ελένης Πετροπούλου

Φάρμακα υψηλού κόστους, όπως ογκολογικά, τα οποία έχουν προμηθευτεί δημόσια νοσοκομεία της χώρα μας και έχουν ανάγκη ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, καταλήγουν να «κυκλοφορούν» στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αγορές της Ευρώπης! Πρόκειται για φάρμακα τα οποία προορίζονται για ασθενείς που νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία και έχουν επιβαρύνει του «ψαλιδισμένους» προϋπολογισμούς του ΕΣΥ.
Όπως προκύπτει από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, πανάκριβα φάρμακα εξαφανίζονται από τα ράφια των φαρμακείων των δημόσιων νοσοκομείων και... επανεμφανίζονται στο εξωτερικό. Η διαδρομή που ακολουθούν αλλά και τα χέρια που αλλάζουν, μέχρι να επαναπροωθηθούν προς πώληση, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστα!
Για το θέμα, έχει ήδη παρέμβει το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, το οποίο έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» τη διαχείριση των φαρμάκων υψηλού κόστους σε όλα τα νοσοκομεία. Ελεγκτές μάλιστα πραγματοποιούν έκτακτους επιτόπιους ελέγχους, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη.
Πόρισμα ελέγχου
Το πόρισμα ελέγχου συντάχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει ήδη κοινοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, στον υπουργό για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στην αρμόδια υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά πορίσματα που εκδίδει κάθε χρόνο, το Σώμα το οποίο προχωρεί σε ελέγχους είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελίες.

Το ΣΕΥΥΠ, υπό τον γενικό επιθεωρητή κ. Σταύρο Ευαγγελάτο έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να παρέμβει ουσιαστικά στη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς. Σε ό,τι αφορά το Θεαγένειο, οι ελεγκτές πέρασαν από «κόσκινο» τόσο το νοσοκομειακό φαρμακείο του αντικαρκινικού νοσοκομείου, όσο και τις δύο μονάδες διαχείρισης φαρμάκων υψηλού κόστους.
Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι στο Διατομεακό Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΔΤΗΝ), «το κλειδί του χώρου, όπου ευρίσκεται το ψυγείο φύλαξης του φαρμάκου υψηλού κόστους Herceptin inj, κρατείται ή χρησιμοποιείται από αριθμό ατόμων, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν ευθύνη διαχείρισης φαρμάκων, εκ του λόγου ότι ο χώρος αυτός αποτελεί χώρο πολλαπλών χρήσεων».
Σύμφωνα με τους ελεγκτές,

Αντικαγκελάριος Γερμανίας: Ψευτολύση η έξοδος της Ελλάδας από το Σένγκεν, να μειωθεί το χρέος


Αίσθηση προκαλεί η σημερινή παρέμβαση του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος επιλέγει να συγκρουστεί ευθέως με τις ακραίες φωνές στη χώρα του και συνολικά στην Ευρώπη.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle :
Σε μακροσκελές άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των πρωθυπουργών από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Τσεχία και τη Σλοβακία με θέμα το μπλοκάρισμα των συνόρων στην ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έκανε έκκληση προς την ΕΕ να μην αποκλείσει την Ελλάδα. «Ο αποκλεισμός ή η περιθωριοποίηση ενός κράτους – μέλους είναι ‘ψευτολύση’ που δηλητηριάζει τον ευρωπαϊκό διάλογο» υποστηρίζει.
Ο Γκάμπριελ κάνει αναφορά και στη κρίση χρέους, υποστηρίζοντας ότι από τα 200 δις ευρώ που έλαβε ως βοήθεια η Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2105, τα 145 δις δόθηκαν για την αποπληρωμή χρεών και δεν συνέβαλαν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. «Ενεργοποιούμε δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων για να σταθεροποιήσουμε το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δεν κατορθώσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την πραγματική οικονομία και τις κοινωνικές συνθήκες των ανθρώπων στις χώρες που παίρνουν την βοήθεια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η δυσαρέσκεια για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης στους δανειστές και στους δανειζόμενους, παρατηρεί ο Γκάμπριελ, ζητώντας να αλλάξει αυτή η πολιτική για να μην επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρρευσης της Ευρώπης.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στις επενδύσεις, στην αναπτυξιακή πολιτική και στη δίκαιη κατανομή βαρών», υποστηρίζει ο γερμανός αντικαγκελάριος ζητώντας ελαφρύνσεις για την Ελλάδα. «Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει με σοβαρότητα τις μεταρρύθμισες, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το ελληνικό χρέος, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους, π.χ. με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ειδάλλως απειλείται με κοινωνικές ταραχές και ακυβερνησία. Σε σχέση με αυτήν την κατάσταση οι σχεδόν εβδομαδιαίες προειδοποιήσεις από την Κομισιόν, ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη εξασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ηχούν ως κυνισμός».
parapolitiki.com

Η αλήθεια για Μαρινόπουλο. Μόνο το 1/4 στη συμφωνία με Σκλαβενίτη

ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


14.02.2016 12:48

Eδώ και πολλούς μήνες η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν με τα capital controls και την οδήγησαν σε παρατεταμένες καθυστερήσεις πληρωμών.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

Η κατάσταση ήταν γνωστή σε όσους τροφοδοτούσαν την αλυσίδα σούπερ μάρκετ:  Επαιρναν επιταγές πολλών μηνών και άλλαζαν τις επιταγές που έληγαν με άλλες. Αλλοι προμηθευτές σταμάτησαν να προμηθεύουν τα καταστήματα με εμπορεύματα. Επίσης, η κατάσταση ήταν γνωστή και σε ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και είχαν να πληρωθούν πολλούς μήνες. Γενικότερα τα προβλήματα είχαν διαδοθεί στην αγορά.

Την ίδια περίοδο που τα προβλήματα διευρύνονταν, ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για το μεγάλο "leader" του κλάδου του εμπορίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά τα οποία δεν είναι τα μόνα:
- Πριν μερικούς μήνες έκαναν λόγο για "Εμφατικό παρόν στο χορό των deals που καλά κρατεί το τελευταίο διάστημα", με αφορμή τη συμφωνία Μαρινόπουλου-Καρυπίδη, για την ένταξη στο δίκτυο πωλήσεων του Μαρινόπουλου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη
(http://www.capital.gr/story/1973562)

- Σχετικά πρόσφατα ενημέρωναν ότι "Αντίθετα με το μεγαλύτερο μέρος του εγχώριου λιανεμπορίου που συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και προβληματίζει με τη δανειακή του έκθεση, η Μαρινόπουλος Α.Ε. όχι μόνον ενισχύεται κεφαλαιακά από τους βασικούς της μετόχους, αλλά εξασφαλίζει τη στήριξη των τραπεζών στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών της."
(http://www.capital.gr/story/3078962)

Η σκληρή πραγματικότητα
Όμως, η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική, πιο σκληρή. Και δεν άργησε να φανεί. Ο "leader" του κλάδου, υπό την πίεση των προμηθευτών και των τραπεζών, οδηγήθηκε στην αγκαλιά του Σκλαβενίτη. Και έπαψε να είναι leader. Οι τράπεζες φοβήθηκαν ντόμινο κατάρρευσης προμηθευτών και αναζητούσαν λύσεις για τη χρηματοδότηση της φθίνουσας αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το πρόβλημα είχε ως εξής:

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους
tvxs.gr | 15 Φεβ. 2016
1. Καθαρά διχασμένη και με κυοφορούμενη, όσο και σπάνια, συμμαχία Βερολίνου – Βρυξελλών – Αθήνας οδεύει η Ευρώπη στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης για το προσφυγικό. Η στήριξη Γκάμπριελ στην Ελλάδα, οι «4 σκληροί» του Visegrad, η μάχη για τα κλειστά σύνορα. Διαβάστε την ανάλυση του tvxs.gr.
2. Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες. Τα πάνω από 50 μπλόκα που δεν συμμετείχαν στην διήμερη κινητοποίηση της Αθήνας υπό τη «σημαία» του μπλόκου της Νίκαιας (ΚΚΕ), παρέδωσαν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Τα μπλόκα που συσπειρώνονται γύρω από τη Νίκαια δεν συμμετέχουν στο διάλογο παρά μόνο αν γίνει στη βάση των δικών τους προτάσεων. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα μέχρι το ραντεβού με τον Τσίπρα. Διαβάστε επίσης: Το βελτιωμένο σχέδιο Κατρούγκαλου για τους αγρότες
3. Μείωση συντάξεων ή νέα δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2016 είναι το δίλημμα που βάζουν στην κυβέρνηση οι δανειστές – ένα δίλημμα, που δεν έχει εύκολες πολιτικές απαντήσεις και μεταθέτει την επιστροφή του «κουαρτέτου» στην Αθήνα τουλάχιστον έως την επόμενη εβδομάδα.
4. Τεράστιο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης σε βάρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης βγαίνει στο φως μετά από μήνυση που κατατέθηκε σήμερα κατά προηγούμενων διοικήσεων της ΕΒΖ, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως η εταιρία  οδηγήθηκε στη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα εξαιτίας συγκεκριμένων πρακτικών και παραλήψεων, αλλά και τουλάχιστον… ανορθόδοξων επιχειρηματικών κινήσεων. 
5. Ουσιαστική πρόοδο «βλέπει» από την Ελλάδα στο προσφυγικό η Κομισιόν, απελευθερώνοντας παράλληλα το ποσό των 12,7 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εγκαταστάσεων υποδοχής προσφύγων στη χώρα μας.
6. Ρατσιστικό περιστατικό στον Ηλεκτρικό. Υπάλληλος security ζητά με απειλητικό ύφος από μαύρο επιβάτη να βγει από το βαγόνι , για την ακρίβεια, να μεταφέρει στο τελευταίο βαγόνι την τσάντα του με τη δικαιολογία ότι, εμποδίζει λόγω μεγέθους. Το βαγόνι είναι σχεδόν άδειο. Δείτε το βίντεο.
7. Η γρίπη συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα μας. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο από επιπλοκές του ιού Α (Η1Ν1), ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 93. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 99 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά αυξημένης φροντίδας έχουν τύχει 295 ασθενείς. Πώς θα προστατευτείτε
8. Ο Ιωάννης Παύλος Β' διατήρησε επί 32 χρόνια μια «έντονη» συναισθηματικά φιλία με μια έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών, φιλόσοφο, την Αμερικανίδα πολωνικής καταγωγής Ανα Τερέζα Τιμιενιένσκα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο παράβασης του όρκου αγνότητας που είχε δώσει. Τις επιστολές που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές δημοσιεύει το BBC. 
9. Αν ήσασταν αστροναύτης τι θα γράφατε ή τι θα σχεδιάζατε στον τοίχο του σκάφους που σας μετέφερε στο διάστημα; Δείτε τι σχεδίασαν οι Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Άλντριν και Μάικλ Κόλινς, οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν στο φεγγάρι!
10. Η δραματική ταινία Η Επιστροφή («The Revenant») του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιαρίτου ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - γνωστά ως «βρετανικά Όσκαρ» - στην τελετή απονομής που έγινε το βράδυ της Κυριακής.
EXTRAS
* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος

Τέλος στους ιδιωτικούς φύλακες του μετρό, βάζει το υπουργείο Μεταφορών

Τέλος στους ιδιωτικούς φύλακες του μετρό, βάζει το υπουργείο Μεταφορών
 

Τέλος στη φύλαξη των σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από  ιδιωτικούς φύλακες security, σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Μεταφορών.
 

Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής, στο σταθμό της Κηφισιάς, με πρωταγωνιστή ιδιωτικό υπάλληλο εταιρίας φύλαξης, ο οποίος επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά σε Αφρικανό μετανάστη.  
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από το κινητό τηλέφωνο επιβάτιδας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και αναρτήθηκε στο facebook.  
Αμέσως κινητοποιήθηκε η εταιρεία ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) , η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της,  χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του φύλακα, ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνσή του από το δίκτυό της.  
Το περιστατικό αυτό απασχόλησε και το υπουργείο Μεταφορών, που σχεδιάζει να  προχωρήσει στην απομάκρυνση των ιδιωτικών φυλάκων από τους σταθμούς και να τους αντικαταστήσει με περίπου 250 αστυνομικούς. Η συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης θα διατηρηθεί μόνο για τη φύλαξη των αμαξοστασίων.  
Πάντως, και στο παρελθόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει αδυναμία να καλύψει αντίστοιχο αίτημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.  
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μεταφορών, το όλο θέμα θα έχει επιλυθεί ως το καλοκαίρι.   
Μάλιστα προσθέτουν ότι η φύλαξη των σταθμών από τους αστυνομικούς θα είναι διακριτική, επισημαίνοντας ότι η παρουσία τους θα είναι πιο αποτελεσματική από αυτή των ιδιωτικών φυλάκων, που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμα και περιστατικά κλοπής.  
Σε ό,τι αφορά το προχθεσινό συμβάν, αναφέρουν ότι ο ιδιωτικός φύλακας δεν είχε καμία δικαιοδοσία να απευθυνθεί στον αλλοδαπό επιβάτη, ζητώντας του να μεταφερθεί με το σάκο που κρατούσε στο τελευταίο βαγόνι.   
Σημειώνεται, ότι για τη φύλαξη σταθμών και αμαξοστασίων, απασχολούνται σήμερα  περίπου 240 ιδιωτικοί φύλακες που κοστίζουν ετησίως περίπου 4 εκατ. ευρώ
Η εταιρία security JCB, στο δυναμικό της οποίας ανήκει ο συγκεκριμένος φύλακας, με ανακοίνωσή της τον καλύπτει πλήρως,  σημειώνοντας πως «ενήργησε σύμφωνα με τον Κανονισμό».
tanea.gr

Πιθανό ένα νέο «πακέτο-Ντράγκι» στις 10 Μαρτίου

Πιθανό ένα νέο «πακέτο-Ντράγκι» στις 10 Μαρτίου
Ενώ η αγορά αναμένει το νέο «Πακέτο-Ντράγκι», καθώς η  ΕΚΤ εκτιμάται πως θα προχωρήσει σε διεύρυνση του προγράμματος «τυπώματος χρήματος» στις 10 Μαρτίου,  ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε πως δεν θα διστάσει να αναλάβει δράση.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική τον Μάρτιο, αν οι αναταράξεις στις αγορές ή οι επιπτώσεις των χαμηλών τιμών ενέργειας μειώσουν τις πληθωριστικές προσδοκίες, δήλωσε.

«Πρώτα, θα εξετάσουμε το μέγεθος των επιδράσεων που έχει ο χαμηλός εισαγόμενος πληθωρισμός στην διαμόρφωση των μισθών και των τιμών και στις πληθωριστικές προσδοκίες και δεύτερον, υπό το φως της πρόσφατης αναταραχής στις αγορές, θα αναλύσουμε την κατάσταση της μετάδοσης των κινήτρων μας από το χρηματοοικονομικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα από τις τράπεζες».

Αν κανένας από τους δύο αυτούς παράγοντες δεν συνεπάγεται πτωτικούς κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών, δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση, ανέφερε.

Πάντως, εμφανίσθηκε καθησυχαστικός για τις ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς θεωρεί πως  «η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο είναι πολύ διαφορετική σήμερα απ' ότι ήταν το 2012. «Οι τράπεζες της ευρωζώνης έχουν ενισχύσει σημαντικά τις κεφαλαιακές τους θέσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κυρίως λόγω του ελέγχου (comprehensive assessment) που διενεργήθηκε το 2014. Για αρκετά ιδρύματα, τα κεφάλαια CET1 έχουν αυξηθεί από το 9% στο 13%, καθιστώντας τες πιο ανθεκτικές στα δυσμενή σοκ. Επιπλέον, η ποιότητα των κεφαλαίων των τραπεζών έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι η ΕΚΤ συζητά με την Ιταλία την αγορά τιτλοποιημένων προβληματικών δανείων ιταλικών τραπεζών, ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι η κεντρική τράπεζα δεν συνομιλεί με την ιταλική κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν δεκτά ως collateral τιτλοποιημένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημείωσε. 

tanea.gr

Εφαρμογή κατά της προπαγάνδας ΜΜΕ...


...για «επιθέσεις» προσφύγων...

Γερμανίδα δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη, που δείχνει με λεπτομέρειες 187 περιστατικά στα οποία Γερμανικά ΜΜΕ ψευδώς ισχυρίστηκαν πως...
μετανάστες/πρόσφυγες εγκλημάτησαν ή παρανόμησαν. Στόχος της να καταρρίψει τους μύθους σχετικά με την «εχθρική» συμπεριφορά των μεταναστών.

Ο χάρτης δείχνει το μέρος όπου τα φερόμενα ως περιστατικά βίας υποστηρίζεται ότι έχουν λάβει χώρα, με μία μικρή περιγραφή μαζί με την ημερομηνία. Στη συνέχεια δείχνει έναν σύνδεσμο με είδηση όπου το περιστατικό κρίθηκε αναληθές. Σύμφωνα με την εφαρμογή την οποία παρουσίασε η Sueddeutsche Zeitung, υπάρχουν μέχρι στιγμής 187 τέτοια περιστατικά σε όλη τη Γερμανία

Ανάμεσα στις «ειδήσεις» περιέχονται οι φήμες για ληστείες, παροχές προς μετανάστες που φτάνουν στη χώρα αλλά και σεξουαλικές επιθέσεις, όπως ο υποτιθέμενος βιασμός ενός 13χρονου κοριτσιού στο Βερολίνο, που αναπαράχθηκε έντονα κυρίως από ρωσικά ΜΜΕ αλλά γερμανοί εισαγγελείς έκριναν ως ψέμα.

Η Γερμανίδα που δημιούργησε το «hoaxmap» δηλώνει στην εφημερίδα ότι ελπίζει να σταματήσει τη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση εναντίον των μεταναστών. Μολονότι αναγνωρίζει ότι «κάποιοι έχουν παγιωμένες αντιλήψεις» επισημαίνει ότι η άποψη πολλών ανθρώπων για το προφυγικό είναι αποτέλεσμα της επιρροής των media και των προκαταλήψεων που αυτά προβάλλουν.

thepressproject.gr