Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Να τιμωρηθούν σκληρά τα κτήνη…

Κάνει τό γύρο τού διαδικτύου, σήμερα, τό βίντεο μέ τά μαρτύρια στά οποία υπέβαλαν, τά καθάρματα τής Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, τόν άτυχο φοιτητή  Βαγγέλη Γιακουμάκη
H "Νέα Μύκονος" γιά λόγους αρχής δέν αναπαράγει τέτοιου είδους υλικό (πώς θά ήταν δυνατόν, άλλωστε;). 
Υλικό τό οποίο προβάλλοντας -μέ τόν πιό ωμό τρόπο- τή βία, προάγει -εμμέσως, πλήν σαφώς- τόν μιμητισμό τής φρικαλεότητας καί ό,τι αυτή, ιδεολογικά, εκπροσωπεί

Αντί τού "επονείδιστου" αυτού βίντεο αντέγραψα τή  "γραπτή διαμαρτυρία" τής Έλενας Ακρίτα...  
...πού γιά όποιον ψυχανεμίζεται -μιά στάλα- πίσω από τίς γραμμές τού κειμένου της... 
...στιγματίζει -προφανώς ως αδίστακτη, γι αυτό φασιστική
...τή "νοοτροπία" πού επικρατεί στούς χώρους τής "ξεφτιλέ" (δήθεν) ενημέρωσης... 
...νά "δείχνουν" δηλαδή...
...ό,τι πιό πομπωδώς κραυγαλέο... 
...ό,τι πιό αρρωστημένα βίαιο γιά χάρη... 
...τής "τηλεθέασης"... 
...τής "ακροαματικότητας"... 
...τής "επισκεψιμότητας"...  
...καί τής όποιας νέας πελατείας... 
...πού τό συγκεκριμένο "promotion" -τών διαφημιστικών πωλήσεων - τούς προσθέτει.

Δημήτρης Ν. Αγγελετάκης

                                                                                               ***************
Να τιμωρηθούν σκληρά τα κτήνη…
Η Έλενα Ακρίτα ξεσπά, μετά το βίντεο, που αποκαλύπτει το bullying του Βαγγέλη Γιακουμάκη, από τους συμφοιτητές του…

Πράγματι, το βίντεο είναι συγκλονιστικό και δεν περιγράφει τίποτα άλλο, από έναν προαναγγελθέντα θάνατο.

Η Έλενα Ακρίτα το είδε και ξεσπά με κείμενό της στο Facebook

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχεται στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Ελεύθερος τύπος. Πρωταγωνιστές του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης οι οκτώ νεαροί που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν σωματικές βλάβες στον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος τον φεβρουάριο του 2015 έδωσε τέλος στη ζωή του. Μέσα από την σελίδα της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα ξεσπά για τη δημοσιοποίηση αυτού του ντοκουμέντου, επισημαίνοντας πως ο σκοπός είναι να τιμωρηθούν όσοι τον βασάνισαν και όχι να προβάλλονται τέτοια στιγμιότυπα:

«Γιατί βλέπουμε συνέχεια στην τηλεόραση το φρικαλέο βίντεο με τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη; Το θέμα είναι να γίνουμε όλοι μας κομμάτια (σκέψου οι γονείς του δηλαδή!) ή να τιμωρηθούν σκληρά και παραδειγματικά τα κτήνη που βασάνισαν το παλικαράκι; Η σκοπιμότητα, το κοινωνικό μήνυμα το ‘ό,τι’ τέλος πάντων εδώ ποιο είναι; Μήπως όσοι τρομοκρατούν, βιαιοπραγούν, βασανίζουν μέχρι θανάτου, θα δουν το βίντεο του μαρτυρίου και θα…συνετιστούν; Σε τι εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση αυτής της τραγωδίας, ρε γαμώτο; Ντροπή πια, ντροπή»...

Γιά τήν αποχή τών δικηγόρων

Συνέχιση της αποχής των δικηγόρων; Γιατί;

Συνέχιση της αποχής των δικηγόρων; Γιατί;
Παναγιώτης Περάκης
 Για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς τα πράγματα, ο νέος ασφαλιστικός νόμος επιφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα η δικηγορία στην Ελλάδα. Αποτελώντας μία αποκλειστικά κυβερνητική επιλογή, στη βάση μιας ιδεολογικής εμμονής για την οποία ήδη η ιστορία έχει αποφανθεί αμετάκλητα, ουσιαστικά οδηγεί στην έξοδο από το επάγγγελμα όλα τα μικρομεσαία ελληνικά δικηγορικά γραφεία, τα οποία αποτελούσαν μέχρι σήμερα τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής δικηγορίας, επιτρέποντας πλέον μόνο δύο εκδοχές: είτε του δικηγόρου-υπαλλήλου, με μηνιαίο εισόδημα 800-1.000 ευρώ, είτε της τεράστιας δικηγορικής εταιρείας, που ουσιαστικά θα μονοπωλήσει το χώρο. Άλλη δυνατότητα δεν καταλείπει η εφαρμογή του νόμου, εκτός ίσως, για λίγο ακόμη, της φοροδιαφυγής, για τους λίγους που εκεί θα τα καταφέρνουν, για τους οποίους ο νόμος όχι μόνο δεν ενοχλείται, αλλά τους κλείνει και πονηρά το μάτι.

Δεδομένων των παραπάνω (τα οποία δεν θα φέρουν ούτε κάποιο ευρύτερο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, αφού οι τεχνικές αναλύσεις δείχνουν ότι η εφαρμογή του νέου συστήματος θα οδηγήσει, το αργότερο μέχρι το 2020, σε μεγαλύτερα ελλείμματα από τα σημερινά), υποθέτουμε ότι μπορούν όλοι να καταλάβουν την πρωτοφανή ένταση της αντίδρασης των δικηγόρων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, για το οποίο απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, χωρίς διακοπή.

Πλην όμως, το ασφαλιστικό ψηφίστηκε στη Βουλή και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Και το ερώτημα που τώρα τίθεται για μας τους δικηγόρους είναι συνεχίζουμε την αποχή κρατώντας κλειστά τα δικαστήρια ή όχι;

Είναι προφανές πως υπάρχει ένα και μόνο δίλημμα που αληθινά τίθεται: είτε συνεχίζουμε την αποχή μας με αίτημα την ανατροπή του νόμου, μέχρι να το πετύχουμε, όσο χρονικά (τουλάχιστον…) αβέβαιο και απροσδιόριστο είναι αυτό, είτε αναστέλλουμε τώρα την αποχή, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια προβλήματα που η συνέχισή της κατά τα προαναφερόμενα θα δημιουργούσε –και ήδη δημιουργεί- τόσο σε μας τους ίδιους (ιδίως σ’ αυτούς που δεν έχουν αντιμισθίες ή άλλους πόρους εισοδήματος), όσο και στο δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η άσκηση του οποίου θα εμποδίζεται επ΄ αόριστον, έως ότου επιτευχθεί ο σκοπός μας.

Άλλες επιλογές, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχουν. Σκέψεις ορισμένων για σταδιακό εκφυλισμό της αποχής μετά από κάποιες ημέρες ή εβδομάδες ή μήνες, δεν συνδέονται καθόλου με την υπηρέτηση του στόχου μας, αλλά υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, οι οποίες, εν τέλει, θα ευτελίσουν εκ των υστέρων τον αγώνα μας. Κι αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που εμμένουν στην αποχή έχοντας ως στόχο όχι το ασφαλιστικό αλλά την ίδια την κυβέρνηση, τους πληροφορούμε ότι με την αποχή περισσότερο την εξυπηρετούν παρά την ενοχλούν, αφού έτσι -και με κόστος κυρίως των δικηγόρων- αποφεύγονται κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και άλλες δυσάρεστες και αντιδημοφιλείς καταστάσεις, κάτι που καθόλου βέβαθα δεν ενοχλεί την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, συχνά μάλιστα εντέχνως εμφανίζεται ως αποτέλεσμα δήθεν δικών της χειρισμών και αποφάσεων. Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά στο παράδοξο η πίεση προς την κυβέρνηση να είναι πολύ μεγαλύτερη από μία ενδεχόμενη διακοπή της αποχής μας παρά από τη συνέχισή της!


Συνεπώς, το δίλημμα είναι ένα και είναι αυτό που προεκτέθηκε, με δύο επί της ουσίας επιλογές. Η υποστήριξη της πρώτης, δηλαδή της επ’ αόριστον συνέχισης της αποχής, μέχρι τέλους, δεν στερείται βέβαια επιχειρημάτων, μπορεί δε ασφαλώς να διεκδικήσει τον έπαινο για τη συνέπεια προς τη μέχρι σήμερα στάση του δικηγορικού σώματος. Πλην όμως, έπαινος επί πτωμάτων; Ψηφισθέντος ήδη του νόμου, δικαιούμαστε να συνεχίσουμε ν’ αδιαφορούμε για τις συνέπειες που θα είχε η συνέχιση της αποχής μας για ένα απροσδιόριστο –και πιθανότατα πολύ μακρύ- χρονικό διάστημα; Διότι θα ήταν εντελώς ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι η αδιαλλαξία την οποία επέδειξε στο θέμα η κυβέρνηση δεν θα συνεχισθεί. Άρα, η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια μακρά περίοδο με ψηφισμένο το νόμο και μη ορατή αλλαγή στάσης της κυβέρνησης. Ο δικηγορικός κόσμος όμως δεν μπορεί πλέον ν’ αντέξει μια τόσο μακρά αποχή, σε μια τόσο δυσχερή οικονομική συγκυρία, ειδικά μάλιστα στην Αθήνα, όπου οι συνθήκες είναι πια πολύ πιεστικές. Ας μην εξοντώσουμε λοιπόν μόνοι μας τους δικηγόρους, πριν προλάβει να τους εξοντώσει ο νόμος, μαζί δε με μας και τους Έλληνες πολίτες που περιμένουν να βρουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη. Ας αναλάβουμε την ευθύνη να αναστείλουμε τώρα την αποχή.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα παύσουμε να διεκδικούμε με κάθε άλλο μέσο την κατάργηση του νόμου.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε άλλη δυνατότητα, συνεχίζοντας να συντηρούμε το θέμα με ανακοινώσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μπορούμε επίσης να αξιοποιήσουμε και να διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, είτε στην κοινωνία, με κοινές δράσεις με άλλους φορείς, είτε στην πολιτική, διεκδικώντας δέσμευση απ’ όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα του δημοκρατικού τόξου στη θέση για κατάργηση του νόμου, είτε στην πλευρά των δανειστών της χώρας, εξηγώντας τους με στοιχεία την αληθινή στόχευση του νόμου και τις συνέπειές της, ιδίως σε σχέση με την ανεξαρτησία της δικηγορίας στη χώρα μας, η οποία βάλλεται καίρια με το νέο νόμο, όπως ευθέως επισημαίνει και ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων δικηγόρων M. Benichou στην επιστολή που έστειλε στον Α. Τσίπρα, δηλώνοντας την κατηγορηματική αντίθεση του ευρωπαϊκού νομικού κόσμου στο νέο ασφαλιστικό.

Αυτό όμως που κυρίως μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι αυτό που ξέρουμε καλύτερα: να προσβάλουμε το νόμο στη Δικαιοσύνη, με κάθε δυνατό τρόπο. Θα δώσουμε έτσι και μια ευκαιρία στο πολλαπλώς πληττόμενο τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας κράτος δικαίου να αποδείξει ότι συνεχίζει να υπάρχει.

Ο Παναγιώτης Περάκης είναι μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE)

από tanea.gr

Τό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου

                                                                                                                                                              Από "ΤΑ ΝΕΑ"

Φονικές πλημμύρες στη Γαλλία: Εξετάζουν μερική εκκένωση του Παρισιού

Βούλιαξε
18:15 | 03 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:19 | 03 Ιουν. 2016
Χάος έχουν προκαλέσει στο Παρίσι οι φονικές πλημμύρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη, από τη Γαλλία έως την Ουκρανία. Η στάθμη του Σηκουάνα ξεπέρασε τα έξι μέτρα, για πρώτη φορά από το 1982, και εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει έως και τα 6,30 μέτρα ή και τα 6,50. Οι αρχές στη Γαλλική πρωτεύουσα έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και σύμφωνα με το France24 εξετάζεται ακόμη και η εκκένωση περιοχών κοντά στον ποταμό, στα δυτικά του Παρισιού.

Από τις πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή του δύο άνθρωποι στη Γαλλία. Συνολικά τα θύματα έχουν φτάσει τα 15, 10 στη νότια Γερμανία, 2 στη Γαλλία, 2 στη Ρουμανία και 1 στο Βέλγιο. Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, πλήττοντας και την Αυστρία, την Ολλανδία και την Πολωνία.
Μεγάλα μουσεία, όπως του Λούβρου και του Ορσέ, έκλεισαν ώστε να μεταφερθούν προληπτικά όλα τα εκθέματα στις ασφαλείς υπόγειες αποθήκες. Οι εργαζόμενοι στο Λούβρο έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να «πακετάρουν» τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα. Το Μουσείο Ορσέ, στην απέναντι όχθη,  έκλεισε νωρίς την Πέμπτη για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκόγκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκογκέν.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις μετακινήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι πλημμύρες από την άνοδο της στάθμης του Σηκουάνα οδήγησε στο κλείσιμο υπόγειας γραμμής του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνάει από το κέντρο της πόλης. Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα εξαιτίας του νερού. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει πόλεις στην κεντρική Γαλλία από το Σαββατοκύριακο και 19.000 οικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
«Θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη άνοδος των νερών στον Σηκουάνα και προβλέπεται ότι η στάθμη θα φθάσει απόψε περίπου τα 6,30 μέτρα, ακόμη και τα 6,50 μέτρα στο χειρότερο σενάριο. Πρέπει να σημειώσουμε πως το υψηλό αυτό επίπεδο της στάθμης των υδάτων αναμένεται να παραμείνει σχετικά σταθερό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προτού αρχίσει να υποχωρεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για σοβαρό κλιματικό φαινόμενο, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελεί παγκόσμια πρόκληση. Ο ίδιος αναμένεται να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, απελευθερώνοντας έκτακτους πόρους για αποκατάσταση.

Παραπέμπεται σε δίκη ο Π. Ψωμιάδης...


και 15 άτομα για την Ασπίς...

Στο εδώλιο θα καθίσουν με βούλευμα του Συμβουλίυ Εφετών ο Παύλος Ψωμιαδης και 15 ακόμη άτομα για την υπόθεση της...
Ασπίς Πρόνοια.

Συμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από το 2000-2010 εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιοποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου, μεταξύ των οποίων η ASPIS CAPITAL, η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ .

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και υπεξαίρεσης καθώς και το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα μς το βούλευμα,  ο Παύλος Ψωμιάδης  κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις... 

naftemporiki.gr

Εξώδικο της Βαλαβάνη στο Πρώτο Θέμα - Παραπλανηθήκαμε, λέει η εφημερίδα

Πρώτο Ψέμα


tvxs.gr 12:13 | 03 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 16:27 | 03 Ιουν. 2016
«… Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας.»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η απαντητική δήλωση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο εξώδικο της πρώην υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη προς την εφημερίδα και στους συνεκδότες της. 
Η εφημερίδα είχε κατηγορήσει τη Νάντια Βαλαβάνη για κατάχρηση της ιδιαιτέρας ενημέρωσής της ως αναπληρώτρια υπουργού Οικονομικών όσον αφορά στην περίπτωση της μητέρας της, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, είχε κάνει ανάληψη ποσού από τον τραπεζικό της λογαριασμό, πριν από την επιβολή των capital controls.
Η πρ. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έστειλε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στους συνεκδότες της την ακόλουθη Εξώδικη Δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη έντυπη έκδοση της εφημερίδας στις 29.5.2016:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ
Νάντιας Βαλαβάνη κατοίκου  Αθήνας, Σόλωνος 125
ΚΑΤΑ
1) Θέμου Β. Αναστασιάδη και
2) Αναστάσιου Καραμήτσου
συνεκδοτών της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κατοίκων Αμαρουσίου στην οδό Αγράφων 5

Ως γνωστό, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στην εφημερίδα σας...

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (03.06.16)

Ερωτικά καυγαδάκια...

theodorakismitsotakis

Tο φλερτ υπάρχει. Μητσοτάκης και Θεοδωράκης έχουν αρκετές φορές βρεθεί από κοινού σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Πρόσφατα και...
στο Συνέδριο της Δράσης. Η βούληση, δε, Μητσοτάκη να ενσωματώσει τις δυνάμεις του Ποταμιού (και της Δράσης κ.ο.κ.) στο μεταρρυθμιστικό μέτωπο που φτιάχνει με άξονα τη Ν.Δ. είναι δεδομένη.

Άρα το συναίσθημα υπάρχει. Πλην όμως παραμένει άγνωστο εάν θα οδηγήσει και σε γάμο.

Οπότε κάθε πλευρά χρησιμοποιεί και τα όπλα της. Όπως η χθεσινή διαρροή για τους 12 ποταμίσιους που προσχώρησαν στη Ν.Δ., οι οποίοι τελικά ήταν 11 (ο ένας διέψευσε ότι συνυπέγραψε το σχετικό κείμενο) και οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με δηκτικό τρόπο από τη Σεβαστουπόλεως. Η κίνηση δημοσιοποίησης της επιστολής των 11 ενόχλησε το Ποτάμι, πλην όμως θεωρείται ήσσονος σημασίας, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Μοιάζει με ερωτικό καυγαδάκι και όχι ως αιτία χωρισμού,

matrix24.gr

Σκύλοι-οδηγοί...

Νίκος Βούτσης

Τι δουλειά είχαν μερικά αξιαγάπητα λαμπραντόρ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση χθες το μεσημέρι;

Η απάντηση βρίσκεται στο ότι...
συνόδευαν ως σκύλοι-οδηγοί τους εκπροσώπους ελληνικών σωματείων τυφλών, οι οποίοι παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή ζήτησαν ίσα δικαιώματα που προβλέπονται, αλλά «στην πραγματική ζωή πολλές φορές δεν εμπεδώνονται, δεν εφαρμόζονται και δεν κατανοούνται ως τέτοια».

Ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε ώστε η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση για τους σκύλους-οδηγούς να γίνει γνωστή και να εμπεδωθεί στην εφαρμογή της από όλους.

Από τη στήλη "Παρασκήνια"
efsyn.gr

Τα ελληνικά σουβενίρ ... αλλιώς

Νέα αισθητική και σχεδιασμός για το ελληνικό σουβενίρ. Προϊόντα μακριά από τη λογική του μαζικού, που απευθύνονται σε ξεχωριστούς ταξιδιώτες.
Νέα αισθητική και σχεδιασμός για το ελληνικό σουβενίρ. Προϊόντα μακριά από τη λογική του μαζικού, που απευθύνονται σε ξεχωριστούς ταξιδιώτες.
ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
«Ιππαρχος» ονομάστηκε ο δορυφόρος που εκτόξευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος το 1989. Το εν λόγω όνομα μοιράζονται, επίσης, ένας κρατήρας στη Σελήνη και ένας κρατήρας στον Αρη, προς τιμήν του αρχαίου Ελληνα αστρονόμου, που διαπίστωσε ότι «δεν είναι τα αστέρια που αλλάζουν θέση, αλλά η Γη που κινείται», ανοίγοντας τον δρόμο για ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις. Οι άγνωστες στους περισσότερους πληροφορίες για τον διάσημο πρόγονό μας δεν βρίσκονται σε κάποιο σχολικό βιβλίο ή στη βάση κάποιου αγάλματος σ’ ένα μουσείο, αλλά στο οπισθόφυλλο ενός καλαίσθητου σημειωματάριου, το οποίο προορίζεται να φτάσει στα χέρια ενός επισκέπτη που θα ήθελε οι αναμνήσεις του από την Ελλάδα να μην περιορίζονται σε γύψινα μαγνητάκια με ανεμόμυλους και t-shirts με χρυσούς μαιάνδρους.

Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό ντιζάιν έστρεψε τη δημιουργικότητά του στον χώρο του τουρισμού και των αναμνηστικών αντικειμένων, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του ελληνικού σουβενίρ. Τα ταξιδιωτικά ημερολόγια με τις πληροφορίες για τον Ιππαρχο, το μαθηματικό «π» ή τα Μετέωρα, οι κούπες με τα μίνιμαλ σχέδια ή ακόμα οι χιουμοριστικοί «I am an Evzone» (Είμαι Εύζωνας) τσολιάδες με παχύ –χίπστερ– μουστάκι είναι ενδεικτικά της νέας τάσης αποδόμησης των εισαγόμενων ελληνικών αναμνηστικών. «Για εμάς το σουβενίρ λειτουργεί ως κιβωτός ανάμνησης, και επιδιώκουμε με τον σχεδιασμό και τα υλικά που χρησιμοποιούμε να δημιουργήσουμε προϊόντα ποιοτικά και διαχρονικά», τονίζει στην «Κ» ο Στέλιος Μαυροδόντης, συνιδρυτής της εταιρείας «When in Greece». Η εταιρεία που ξεκίνησε από μία ομάδα δημιουργικών ανθρώπων (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, γραφίστες) το 2014, με αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στη Ρόδο, απέσπασε διακρίσεις για το σχεδιαστικό κομμάτι της, κατάφερε να δημιουργήσει μια ευδιάκριτη γραφιστική γλώσσα και, πλέον, τροφοδοτεί με την ταξιδιωτική της σειρά επιλεγμένα καταστήματα στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η δραστηριότητά τους, όπως εξηγεί ο κ. Μαυροδόντης, δημιουργεί άμεσες και έμμεσες συνεργασίες με ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία των πρώτων υλών και των προϊόντων, από τους παραγωγούς βαμβακιού στη Θεσσαλία και δερμάτων στην Κρήτη, μέχρι το τελικό στάδιο παραγωγής ενός ταξιδιωτικού σακιδίου που θα γίνει σε μια τοπική βιοτεχνία. «Η ανάγκη των δημιουργών να εκφραστούν υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τη διάθεση και την ανάγκη των επιχειρηματιών να επενδύσουν στο ελληνικό ντιζάιν», υπογραμμίζει ο κ. Μαυροδόντης.

Μετά το 2004

Ο «επαναπροσδιορισμός» του ελληνικού σουβενίρ εκκινεί, κατά προσέγγιση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την τότε μεγάλη παραγωγή προϊόντων με καθαρά ελληνικό θέμα. Πρωτεργάτες στην αποδόμηση του σουβενίρ με αρχαιοελληνικά, φολκλορικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά ήταν η ομάδα «Greece is for lovers», που άρχισε να δραστηριοποιείται το 2006. Σταδιακά εμφανίστηκαν και άλλοι ντιζάινερ, που άρχισαν να τροφοδοτούν σε μικρή κλίμακα την αγορά, ενώ το 2013 δημιουργήθηκε η πλατφόρμα «It’s all, oh so souvenir to me» από την Αννα Πολυδώρου, η οποία κάλεσε σχεδιαστές από διαφορετικούς τομείς να δημιουργήσουν νέα τουριστικά αντικείμενα. Οι 50 σχεδιαστές που ανταποκρίθηκαν στην πρώτη πρόσκληση έγιναν 70 την επόμενη χρονιά και η πλατφόρμα της κ. Πολυδώρου έγινε έκθεση, η οποία φέτος θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουνίου. «Το θετικό είναι ότι τώρα έχουμε πολύ ωραίες προτάσεις από τους δημιουργούς, προτάσεις που έχουν ιστορία πίσω τους, αλλά το αρνητικό είναι ότι βλέπουμε πολλές απομιμήσεις αντικειμένων», σημειώνει η κ. Πολυδώρου. Στο πλαίσιο της αντιστερεοτυπικής προσέγγισης του ελληνικού σουβενίρ, σχεδιαστές επαναλανσάρουν ρετρό τυπογραφικά στοιχεία και μηνύματα, όπως το «No musaka today», πάνω σε καρτ ποστάλ περασμένων δεκαετιών.

Η νέα αισθητική στο ελληνικό σουβενίρ βρήκε διέξοδο σε έναν κλάδο περιχαρακωμένο –μέχρι και σήμερα– από τον μαζικό σχεδιασμό παρωχημένων, ομοειδών και αδιάφορων προϊόντων. Η δημιουργία νέων δομών προώθησης του ελληνικού ντιζάιν, όπως η έκθεση «Greek Brand New», είναι ενδεικτική της νέας τάσης. Η επένδυση του επιχειρηματικού κόσμου στη νέα τάση είναι πολύτιμη, ώστε αυτή να καθιερωθεί και ως η τελευταία εικόνα της Ελλάδας που θα μεταφέρει ο επισκέπτης στον τόπο του – ας είναι ο Ιππαρχος, παρά ένα μπουκάλι ούζο διανθισμένο με Καρυάτιδες.
kathimerini.gr

DW: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα


Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 12:34
 REUTERS/STOYAN NENOV Οι μεγάλοι γερμανικοί tour operator καταγράφουν αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, με τον αριθμό των κρατήσεων μάλιστα να ξεπερνά τα περσινά επίπεδα ρεκόρ.

naftemporiki.gr
 Οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν δραματική μείωση των κρατήσεων προς την Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης και της αύξησης του ΦΠΑ, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Αντιθέτως, οι φετινές κρατήσεις οδεύουν προς νέο ρεκόρ. Οι μεγάλοι γερμανικοί tour operator καταγράφουν αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, με τον αριθμό των κρατήσεων μάλιστα να ξεπερνά τα περσινά επίπεδα ρεκόρ.
Στην Thomas Cook, η Ελλάδα είναι φέτος ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός, ενώ ο μέχρι στιγμής αριθμός των κρατήσεων «κινείται ελαφρώς πάνω από τα περσινά επίπεδα», αναφέρει ο όμιλος σε γραπτή του ανακοίνωση. Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τους πελάτες της Thomas Cook είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα.
Tui: Η Ελλάδα εκτοπίζει την Τουρκία
Στην Tui, η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος τη δεύτερη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, με την Ισπανία να βρίσκεται -σχεδόν παραδοσιακά- στην πρώτη και την Τουρκία να εκτοπίζεται φέτος στην τρίτη θέση.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Tύπου του ομίλου, Άνγια Μπράουν: «Οι κρατήσεις εξελίσσονται ικανοποιητικά και η Ελλάδα είναι μια από τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού και κινούνται στα πολύ καλά επίπεδα της περασμένης χρονιάς. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι τα ελληνικά νησιά. Σημαντικότερος προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες παραμένει η Κρήτη, ως το μεγαλύτερο νησί. Καλά εξελίσσονται τα πράγματα επίσης για τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η δε Κως που επλήγη από την προσφυγική κρίση αρχίζει να ανακάμπτει σημαντικά και προσεγγίζει σχεδόν τα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού».
Ικανοποιητικά εξελίσσονται η κρατήσεις στην Tui και για την ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως τη Χαλκιδική και τη δυτική Πελοπόννησο.
Τις αισιόδοξες αυτές εκτιμήσεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου της Alltours, Στέφαν Ζούσκα, ο οποίος μίλησε στη DW. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την Ελλάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα σημείωνε διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και για την τρέχουσα χρονιά διαβλέπουμε καλές πιθανότητες να ξεπεράσουμε αισθητά το αποτέλεσμα του περασμένου καλοκαιριού».
Η προσφυγική κρίση δεν επηρεάζει τους Γερμανούς
Πρώτοι στις προτιμήσεις των πελατών της Alltours είναι για άλλη μια χρονιά η Κρήτη και η Ρόδος. Η ζήτηση για τα δυο αυτά νησιά «έχει εκτιναχτεί στα ύψη από τη στιγμή που εκδόθηκε ο τουριστικός μας κατάλογος τον περασμένο Οκτώβριο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζούσκα, προσθέτοντας ότι παρά την αρχικώς περιορισμένη ζήτηση, «και η Κως έχει αρχίσει να ανακάμπτει αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες, με τη ζήτηση να ξεπερνάει επίσης τα επίπεδα της περασμένης χρονιάς».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Alltours, η προσφυγική κρίση ενδεχομένως να έπαιξε κάποιο ρόλο το περασμένο φθινόπωρο, όταν το θέμα βρίσκονταν καθημερινά στην κορυφή της επικαιρότητας, εντούτοις στο μεταξύ δεν φαίνεται να επηρεάζει τους Γερμανούς όσον αφορά την επιλογή του τόπου διακοπών τους.
Καταλυτικό ρόλο αντίθετα, διαδραμάτισαν φέτος οι εξελίξεις στην Τουρκία και κυρίως ο φόβος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν φέτος πολλούς τουρίστες στο να γυρίσουν μαζικά την πλάτη στην Τουρκία. Η εξέλιξη αυτή ωφελεί σημαντικά την Ελλάδα, ωστόσο μεγάλη κερδισμένη, και μάλιστα με διαφορά, φαίνεται πως είναι η Ισπανία η οποία αναμένεται να «βουλιάξει» φέτος από τουρίστες. Σημαντική άνοδο καταγράφουν επίσης οι κρατήσεις για Πορτογαλία αλλά και Βουλγαρία.
Αμελητέα για τους τουρίστες η αύξηση του ΦΠΑ
Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ, οι εκπρόσωποι των μεγάλων γερμανικών τουριστικών ομίλων συμφωνούν ότι δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις, δεδομένου ότι οι σχετικές συμφωνίες έχουν κλειστεί από πέρσι και ως εκ τούτου δεν επηρεάζονται οι τιμές των προσφερόμενων πακέτων διακοπών. Η μεταβολή του ΦΠΑ συνεπάγεται βέβαια και αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών που πλήττει και τους τουρίστες, εντούτοις, όπως εκτιμά ο Στέφαν Ζούσκα, οι περιορισμένες κλίμακας ανατιμήσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν στο ελάχιστο τις κρατήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκίνημα του τουριστικού ομίλου πριν από 42 χρόνια, συνδέεται άρρητα με την Ελλάδα, αφού το πρώτο πακέτο διακοπών της Alltours το 1974 οδηγούσε στη Μύκονο. Στο απόγειο της ελληνικής κρίσης το 2012 μάλιστα, επικεφαλής της διαφημιστικής καμπάνιας του ομίλου για την Ελλάδα τέθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής και νυν διευθύνων σύμβουλος Βίλι Φερχούβεν, ο οποίος μέσα από πολυάριθμα ραδιοτηλεοπτικά σποτάκια αλλά και συνεντεύξεις του, καλούσε τους Γερμανούς να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό.


Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 21:35 | 02 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:37 | 02 Ιουν. 2016
1. Με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς «κατά» ψήφισε μόνον ένας βουλευτής και άλλος ένας απείχε, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται ρητά η σφαγή των Αρμενίων το 1915- 16 από τους Οθωμανούς. Σφοδρή αντίδραση από την Τουρκία που ανακάλεσε τον πρέσβη της από το Βερολίνο κάνοντας λόγο για «ανόητη και λανθασμένη» απόφαση που «τραυματίζει τις σχέσεις Άγκυρας - Βερολίνου». 

2. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι για τη σχετική απόφαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα. Αναμένεται στις 22 Ιουνίου. 
3. Δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μια απειλητική επιστολή έστειλαν άγνωστοι στην εισαγγελέα της Δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνται από τρεις ναυτικές φωτοβολίδες που περιείχαν κόκκινο μπαρούτι, ενώ μέσα στο δέμα βρέθηκαν και βίδες και ξυραφάκια.
4. «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γυρίζουμε σελίδα, αλλά χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία». Το μήνυμα Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. 
5. Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και σε μια κατάμεστη αίθουσα υποδέχθηκε το κοινό τους «Μικρούς Ήρωες» στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στην ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου, για τους πολίτες και τις οργανώσεις από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της Ευρώπης που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.
6. Την ανοιχτή τους στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ διακηρύσσουν δώδεκα πρώην στελέχη του Ποταμιού, προκαλώντας την αιχμηρή, και ειρωνική, αντίδραση του κομματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
7. Εξώδικο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επιδόθηκε την Πέμπτη σχετικά με τη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού. Το εξώδικο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Μανώλης Γλέζος, Νίκος Χουντής, Ελένη Πορτάλιου. 
8. Πόλεμος πολιτικών τρολς έχει ξεσπάσει στο twitter με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε» κι αποδέκτη την κυβέρνηση. Πεδίο των μαχών… τα hastag #παραιτηθείτε και #paraitithite.
9. «Για τόλμα να με χτυπήσεις ελαφρά και τα λέμε». Αυτό λένε πάνω - κάτω δώδεκα δυναμικές γυναίκες από το Πακιστάν στους [πιθανούς] συζύγους τους. Η καθεμιά με τα δικά της λόγια και με το πρόσωπό της φωτογραφημένο από τον Fahhad Rajper.  
10. Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με πέντε νέες ταινίες, να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει η «Η Ελιά» της Ισιάρ Μπολαίν, σε σενάριο του Πολ Λάβερτι και η «H Αποικία» του Φλόριαν Γκάλενμπεργκερ, με την Έμα Γουάτσον και τον Ντάνιελ Μπριλ. Πάμε σινεμά… με το Γιώργο Ρούσσο. 
Διαβάστε επίσης ένα αφιέρωμα του Μιχάλη Γιαννεσκή στον διστακτικό ροκά της τζαζ, τον Τσάρλι Γουότς των Rolling Stones και… πιείτε ένα σφηνάκι κρητική τεκίλα Opuntia Spirit!
* Σκίτσο από facebook.com/ARKAS-The-Original-Page

Δίχως συμφωνία η σύνοδος του ΟΠΕΚ...

 
Να καταλήξει σε συμφωνία για τον καθορισμό ενός ανώτατου ορίου παραγωγής πετρελαίου απέτυχε η σύνοδος των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ, η οποία διεξήχθη σήμερα στη Βιέννη.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Οργανισμού, υπήρξε έντονος...

διχασμός μεταξύ των 13 μελών του καρτέλ, με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία να διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους.

Η Σαουδική Αραβία και ορισμένες άλλες χώρες του Κόλπου, φέρεται να πρότειναν την καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου παραγωγής, με στόχο τη διόρθωση της τιμής του πετρελαίου και τη συρρίκνωση του κενού μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.

Το Ιράν ωστόσο, ενέμεινε στην αρνητική του στάση, μη συναινώντας σε μία τέτοια απόφαση, καθώς η Τεχεράνη φοβάται τον περαιτέρω παραγκωνισμό της στο μερίδιο της διεθνούς αγοράς.

Σημειώνεται ότι η νέα συνεδρίαση του ΟΠΕΚ είναι προγραμματισμένη για τις 30 Νοεμβρίου, ενώ νέος γενικός γραμματέας του Οργανισμού εκλέχθηκε ο Νιγηριανός, Μοχάμεντ Μπαρκίντο...

«Παραθυράκι» αισιοδοξίας για τη Γιαννάκου...

 Μαριέττα Γιαννάκου
Φως στην άκρη του τούνελ φάνηκε στην κατάσταση της υγείας της Μαριέττας Γιαννάκου που από το περασμένο Σάββατο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Η βαριά λοίμωξη που...

εκδηλώθηκε μετά την εισαγωγή της στη ΜΕΘ, μετά την επέμβαση της αγγειοπλαστικής στην οποία υποβλήθηκε και τη διασωλήνωση της, δείχνει ότι αρχίζει να υποχωρεί.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της πρώην υπουργού είναι εμφανώς βελτιωμένα και ο πυρετός έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι η κατάσταση του αναπνευστικού συστήματος της κα Γιαννάκου καθώς μέρος του πνεύμονα έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός λειτουργίας: Οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν «ατελεκτασία πνεύμονα», μια μόνιμη βλάβη του οργάνου που προκαλείται μετά από πνευμονία ή άλλα αναπνευστικά νοσήματα...

 paraskhnio.gr

«Πλέουν» προς ΝΔ δώδεκα πρώην στελέχη του Ποταμιού...

Δήλωση στήριξης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράφουν δώδεκα μέλη...
και πρώην του Ποταμιού. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι συντάσσονται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη ΝΔ. Το Ποτάμι απαντά με ειρωνική ανακοίνωση.

Προς τη Νέα Δημοκρατία οδεύουν δώδεκα πρώην στελέχη του Ποταμιού, τα οποία, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως συντάσσονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για έξοδο από την κρίση» και πως η ΝΔ «αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Θεοδώσης Ιάκωβος (ακοοπροθετιστής, πρώην μέλος Επιτροπών Δεοντολογίας, Πανελλήνιας, Οικονομικών, Περιφερειακός Κ. Μακεδονίας, Υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι), Λυκούργος Λιαρόπουλος (καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, πρώην Συντονιστής Τομέα Υγείας, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι), Νότης Παρασκευόπουλος (συγκοινωνιολόγος, πρώην Συντονιστής Επιτροπής Δια Ταύτα, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής στο Ποτάμι), Σαραντόπουλος Μ.Φώτης (συγγραφέας, χημικός, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι), Δενδρινός Κωνσταντίνος (ανώτερο στέλεχος Τουρισμού, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Τουρισμού στο Ποτάμι), Βλαχογιάννης Γεώργιος (πληροφορικός /τεχνικός δικτύων πρώην Συντονιστής Θεσσαλονίκης, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής, Υπ. Βουλευτής Πρέβεζας με το Ποτάμι), Κωστόπουλος Κυριάκος (φιλόλογος, πρώην Συντονιστής Λάρισας με το Ποτάμι), Φραγκούδης Νικόλαος (συνταξιούχος, πρώην Συντονιστής Β’ Πειραιά στο Ποτάμι, Μαρασλή Τίνα (τραπεζικός, πρώην Συντονίστρια Σερρών με το Ποτάμι), Βλάχος Πασχάλης (εταιρικό στέλεχος Υπ. Βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι), Ρίζος Νικόλαος (επαγγελματίας τροφίμων Υπ. Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι) και Πηνελόπη Δημητρακοπούλου (πολιτικός επιστήμονας πρώην μέλος στο Ποτάμι).
Κάνουν βόλτες εδώ και μήνες

Η Σεβαστουπόλεως από την πλευρά της αναφέρει ότι

Οι 12 (που για την ακρίβεια δεν είναι ούτε 12) που κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι έφυγαν από το Ποτάμι αποχώρησαν από το Κίνημά μας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και από τότε κάνουν βόλτες έξω από τη ΝΔ αλλά δεν βρίσκεται κάποιος να τους ανοίξει την πόρτα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα τους ευχόμαστε καλή τύχη...


efsyn.gr

Παρουσία του πρωθυπουργού τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια»...

Παρουσία του πρωθυπουργού τα εγκαίνια της έκθεσης «Ποσειδώνια» H ελληνική ναυτιλία παραμένει ένας σημαντικός και διαρκώς ανανεωμένος ισχυρός παράγοντας της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας θέσεις εργασίας...
και πολλαπλή επιχειρηματική δραστηριότητα, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας στη Διεθνή Έκθεση «Ποσειδώνια» έχει μια ειδική κατεύθυνση, που είναι η ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας μέσα από την αξιοποίηση του ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ως συγκριτικό πλεονέκτημα. Προσέθεσε ότι στον πυρήνα αυτής της πολιτικής είναι η ποιοτική αναβάθμιση και εκπαίδευση των Ελλήνων ναυτικών, η προσέλκυση περισσότερων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, αλλά και ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Θέλουμε να εφαρμόσουμε διαχρονικά ένα σχέδιο που να αποσκοπεί στην ανάπτυξη ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και τεχνογνωσίας εντός Ελλάδας και ΕΕ, τόνισε και προσέθεσε ότι στελέχη του υπουργείου στη διάρκεια της έκθεσης θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών ναυτιλιακών κρατών, με διμερείς ανταλλαγές απόψεων και εμβάθυνση της συνεργασίας.

Επιθυμούμε να προάγουμε τη ναυτιλία και γιατί όχι να επανακαθορίσουμε και τις προτεραιότητες που θα συνοδεύουν την αναπτυξιακή της πορεία τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε.

Ο υπουργός τόνισε, επίσης ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η περαιτέρω υποστήριξη και ποιοτική αναβάθμιση του ναυτικού επαγγέλματος, η διατήρηση και ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού νηολογίου, η ύπαρξη ισχυρής ναυτιλιακής διοίκησης με ισχυρή διεθνή παρουσία και αποτελεσματική εφαρμογή της διεθνούς και ευρωπαϊκής ναυτιλιακής νομοθεσίας με παράλληλη παροχή απλοποιημένων διαδικασιών νηολόγησης πλοίων, η διασφάλιση ενός δυναμικού φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για όλο το εύρος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με κέντρο τον Πειραιά και, τέλος, η υποστήριξη του ελληνικού πλοίου και του Έλληνα ναυτικού σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του χρόνου, μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας και του εκτεταμένου δικτύου υπηρεσιών που διαθέτει σε όλο τον κόσμο.
Στόχος της πολιτικής μας, είπε ο κ.Δρίτσας, είναι να...