Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τζιτζικώστας: Θα έπρεπε όλοι να στηρίζουμε την κυβέρνηση...


Τζιτζικώστας: Θα έπρεπε όλοι να στηρίζουμε την κυβέρνηση
«Θα έπρεπε όλοι να είμαστε μαζί με την κυβέρνηση και την προσπάθεια που κάνει», δήλωσε μεταξύ άλλων στον "Real Fm", ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι «προσωπικά στηρίζω...
την κυβέρνηση αυτή με όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη που δίνει και εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα. Εύχομαι να φέρει αποτελέσματα η διαπραγμάτευση και να βελτιωθούν οι όροι της οικονομίας στη χώρα μας».  

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ...
πηγη enikos.gr


Κομισιόν: Ολοκληρώνονται απόψε οι τεχνικές διαβουλεύσεις...


undefined
 Οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες αναμένεται να περατωθούν απόψε σύμφωνα με...

καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας αναφέρει η ίδια πηγή, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.
Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους «θεσμικούς» εκπροσώπους συνεχίζονται. Πηγές της Επιτροπής διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς.
Σε επίπεδο κυβέρνησης, συνεχείς θα είναι ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι διαβουλεύσεις προκειμένου να προετοιμαστούν οι τελικές θέσεις που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με Ευρωπαίους ηγέτες.
Στόχος είναι να «κλειδώσουν» οι ήδη υπάρχουσες συμμαχίες με κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και να αλλάξουν οι συσχετισμοί με τους υπόλοιπους εταίρους που στο Eurogroup της περασμένης Τετάρτης δεν συμμερίστηκαν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.
Παρά το γεγονός ότι στην Ε.Ε. υπάρχει σκεπτικισμός σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, στην κυβέρνηση υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η χώρα οδηγείται σε λύση, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται πιέσεις των εταίρων για θέματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν ότι το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες «δεν πέρασε», κάτι που φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης των πολιτών. «Δεν έχουμε καλύψει όλο τον δρόμο μέχρι τη συμφωνία αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα», είπε κυβερνητικός παράγοντας.

Οι Ιταλοί συμπαραστέκονται μέ μεγάλη πορεία υπέρ της Ελλάδας

Μεγάλη πορεία υπέρ της Ελλάδας στη Ρώμη...


Η προγραμματισμένη πορεία υπέρ της Ελλάδας στη Ρώμη, ξεκίνησε πριν λίγη ώρα με εκατοντάδες διαδηλωτές που στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της χώρας και να...
ανεμίζουν σημαίες της ιταλικής λίστας Τσίπρα.
Με σύνθημα «από τη σωστή πλευρά», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους στην ιταλική πρωτεύουσα από την πλατεία της Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο Κολοσσαίο.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη του συνδικάτου Cgil, των κομμάτων SEL, Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και μέλη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.
Οι δρόμοι «κοκκίνισαν» από τις σημαίες της Altra Europa con Tsipras, ενώ δεκάδες ήταν τα πανό που έγραφαν «κατά της λιτότητας».
Την ίδια ώρα, το νέο ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) και συμμετοχή θα υπάρχει από όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις, πάρα πολλές ευρωπαϊκές, αλλά και από Βραζιλία και Νέα Υόρκη...

Ηγγικεν η ώρα...


Του Μήτσου? Ιδομεν...
Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας στο  Eurogroup, καθυστέρησαν την απόφαση για το όνομα προέδρου της Δημοκρατίας.
Φαβορί είναι πάντα ο Μήτσος (Αβραμόπουλος). Αλλά...
κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια ξαφνική πρόταση του πρωθυπουργού με άλλο όνομα. 
Ρε μπας και το κάνει όπως ο Παπανδρέου, με τον Σαρτζετάκη (ολοι πίστευαν οτι ηταν ο Καραμανλής ο εκλεκτος της κυβέρνησης. Στην στροφή όμως τον έφαγε ο ανακριτής της υπόθεσης "Ζ" )...
 

"Κάπα Research" : Το 60,6% των πολιτών, αντιμετωπίζει θετικά την κυβέρνηση...


undefined
Δημοσκόπηση της "Κάπα Research"...
Θετικά αντιμετωπίζει την κυβέρνηση το 60,6% των πολιτών, ενώ το 37,1% την αποδοκιμάζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Κάπα Research", στο "Βήμα της Κυριακής".
Το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία ενώ το 51,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο και ανήσυχο.

Οι πολίτες θεωρούν ότι μετά από 12 μήνες η κατάσταση της οικονομίας θα είναι λίγο καλύτερη (46,8%) ενώ ποσοστό 8% πολύ καλύτερη. Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

«Κρατήστε ένα όνομα: Ιωάννα Καρυστιάνη...»...


undefined
Αυτό έλεγαν με νόημα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» που προτείνουν σθεναρά το όνομά της για την Προεδρία, ενώ υποστηρίζουν επίσης και την...
υποψηφιότητα του παλαιού υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, Μανόλη Δρεττάκη.
Χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά τι μπορεί να γίνει με τις καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, η Ιωάννα Καρυστιάνη είναι μια επιλογή που ταιριάζει στο προφίλ του προέδρου της Δημοκρατίας που θα ήθελε να σηματοδοτήσει ο Αλέξης Τσίπρας.



Έντονη αντιδικτατορική δράση

Η πασίγνωστη, πολυδιαβασμένη και πολυβραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας που έχει γράψει το σενάριο από τις «Νύφες» και την «Μικρά Αγγλία» έχει στο ενεργητικό της έντονη αντιδικτατορική δράση: Ενεργό μέλος της αντι-ΕΦΕΕ, πρωτοστάτησε στην κατάληψη της Νομικής και βασανίστηκε από την Χούντα. Πέρασε από ΚΝΕ-ΚΚΕ αλλά το 2004 εκδήλωσε την υποστήριξή της στον Συνασπισμό.
Έχει δηλώσει πως κατά καιρούς της έχουν γίνει προτάσεις για να πολιτευθεί αλλά δεν ενδιαφέρεται να γίνει πολιτικός. Παίρνει όμως συχνά πολιτικές θέσεις μέσα από συνεντεύξεις της και ανοιχτές επιστολές. Την Ιωάννα Καρυστιάνη πίεζε πολύ στενά το 2004, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε ευγενικά, παρά τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον ίδιο.
Το όνομά της επίσης είχε ακουστεί πολύ έντονα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε τελικώς.
Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά, στις 8 Σεπτεμβρίου 1952. Είναι Ελληνίδα συγγραφέας και σεναριογράφος. Έχει βραβευθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος δύο φορές, το 1998 και το 2007, και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2000.
Παράλληλα με την λογοτεχνική της δραστηριότητα έχει γράψει το σενάριο της ταινίας «Νύφες» και τη σεναριακή προσαρμογή του μυθιστορήματος της «Μικρά Αγγλία», τα οποία έχουν γυριστεί για τον κινηματογράφο από τον σύζυγο της Παντελή Βούλγαρη. Είναι μητέρα δύο παιδιών.
iefimerida.gr

Στην Ελλάδα έγιναν «δωροδοποιήσεις», όχι ιδιωτικοποιήσεις...


undefined
«Στην Ελλάδα έγιναν "δωροδοποιήσεις" όχι ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις με αυτές που έγιναν στην Ελλάδα, ο οικονομολόγος Στίγκλιτς τις αποκαλούσε ‘δωροδοποιήσεις’. Δεν είναι ιδιωτικοποίηση τα μεταλλεία χρυσού που πωλήθηκαν προς 11 εκατ. ευρώ και μετά μεταπωλήθηκαν προς 90 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός «έχουν χαθεί τα φιλέτα χωρίς να μειωθεί το χρέος. 
1 δισεκ. ευρώ μειώνεται τα τελευταία δυο χρόνια με αυτό το πανδαιμόνιο ιδιωτικοποιήσεων». 

Όσον αφορά το Eurogroup της Δευτέρας, έκανε λόγο για «δύσκολη διαπραγμάτευση». «Περιμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε το αποτέλεσμα» πρόσθεσε ζητώντας να τηρηθεί στάση αναμονής απ’ όλους. 

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» των δανειστών ...


Ασφυκτικό «πρέσινγκ» των δανειστών στην κυβέρνηση για κόψιμο των μέτρων...στην κυβέρνηση για κόψιμο των μέτρων...
Κόψτε τα μέτρα που εξαγγείλατε στα μισά ήταν η πρόωρη εντολή των δανειστών από τις πρώτες ώρες της τεχνικής διαπραγμάτευσης που γίνεται με στόχο Ελλάδα, ΕΕ, ΔΝΤ, και ΕΚΤ να διαμορφώσουν τις τελικές του προτάσεις.
Μειώστε το κόστος των μέτρων που εξαγγείλατε στα μισά αλλιώς δεν υπάρχει κοινός τόπος για συμφωνία ήταν η πρώτη «εντολή» των δανειστών κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης η οποία είχε χαρακτηριστεί από τις δύο πλευρές ως «τεχνική συζήτηση».

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση «Δεν διαπραγματευόμαστε μέτρα τα οποία μειώνουν συντάξεις ή εργασιακά δικαιώματα».

Λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλώντ Γουνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γκερούντ Ντραϊσελμπλούμ δήλωναν απαισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει μια κατ αρχήν – έστω - συμφωνία για το πρόγραμμα- γέφυρα στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης της Δευτέρας.
Παρόλα αυτά όλοι θεωρούσαν θετικό ότι επιτέλους τα δυο μέρη έχουν συμφωνήσει σε ένα κατ αρχήν διάλογο που θα θέσει όρους και χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες η Ελλάδα έμεινε αμετακίνητη στην απόψεις της για την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και την μείωση των δημοσιονομικών στόχων του 2015 και των επόμενων των επόμενων ετών ειδικά στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Τα θέματα αυτά θεωρούνται περίπου «κόκκινο πανί» για τους ευρωπαίους εταίρους μας με πρώτη την Γερμανία η οποία συνεχίζει να επιμένει στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και η οποία βρήκε στο άτυπο Eurogroup της Τετάρτης νέους συμμάχους από τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες πλην της Κύπρου.

Πρόβλημα και η χρηματοδότηση
Η αγωνία από τα επίσημα κοινοτικά όργανα κορυφώνεται καθώς εκτός από την διαπραγμάτευση για το τεχνικό σκέλος του προγράμματος θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και για την χρηματοδότησή του.
Όλα αυτά πριν το τέλος του μήνα αφού από την 1η Μαρτίου πολλά πράγματα αλλάζουν για την Ελλάδα η οποία θα κλείσει οριστικά το μέρος του προγράμματος που αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από την πρώτη του επομένου μήνα και αφού δεν θα υπάρχει συμφωνία για την Ελλάδα τα 11,4 δις ευρώ του αποθεματικού του ΤΧΣ απλώς θα πάψουν να υπάρχουν.
Το ποσό αυτό θα αποδεσμευτεί από το ελληνικό πρόγραμμα θα γυρίσει στο ESM και θα μειώσει ισόποσα το δημόσιο χρέος.
Παράλληλα η Ελλάδα θα χάσει άλλα 3,8 δις ευρώ τα 1,9 δις ευρώ θα αφορούν την τελευταία δόση του δανείου από την ΕΕ και τα άλλα 1,9 δις ευρώ το μερίδιο των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει η ΕΚΤ αφού παρά την επιθυμία του κ. Βαρουφάκη και αυτά ήταν συνδεδεμένα με υποχρεώσεις του μνημονίου.
Με το ίδιο σκεπτικό τίθενται σε αμφισβήτηση και τα υπόλοιπα 3,7 δις ευρώ από ANFA και SNP’s που δικαιούται η Ελλάδα μέχρι και το 2016.
Επίσης δεν θα μπορεί από μόνη της να αυξήσει την οροφή των εκδόσεων εντόκων γραμματίων ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οδηγούμενη σε μια δημοσιονομική ασφυξία.
enikonomia.gr

Τού Σαμαρά "τού αλείφουνε τά φαλάγγια"...!

Αν δεν καταλαβαίνεις με το καλό, τότε...

Το αιχμηρό tweet του Αντώναρου
 Aντώναρος προειδοποιεί Σαμαρά...
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ανέβασε πριν από λίγο ενα  άκρως αιχμηρό tweet, απευθυνόμενος -αν και δεν αναφέρει το όνομα του- στον Αντώνη Σαμαρά.

"Ένας βαριά ηττημένος ηγέτης πρέπει να έχει την ευχέρεια να φύγει με αξιοπρέπεια. Εκτός αν... ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. Οπότε...", γραφει στο twitter...
undefined

Δημοσκόπηση Marc: Στο 45,4% εκτοξεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, 27 μονάδες πίσω η Νέα Δημοκρατία


undefined
Αν και δεν είναι το πλέον σύνηθες να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις τόσο λίγες μέρες μετά τις εκλογές, η αποψινή δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 45,4% και βρίσκεται 27 ολόκληρες μονάδες μακριά από τη 2η Νέα Δημοκρατία ενώ διατηρούν τις δυνάμεις τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται εκτός Βουλής ενώ σημαντικές δυνάμεις χάνει και το Ποτάμι.

Πρόκειται για ένα ποσοστό που επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό και μένει να δούμε αν αυτή θα στραφεί υπέρ ή κατά της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας.
parapolitiki.com

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣTH MYKONO. ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

undefined


Νέο πρόγραμμα

undefined

undefined