Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

1. Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία. Τι είπε στο διάγγελμα ο Τραμπ. Τα πρώτα ρωσικά αντίποινα. Όλες οι εξελίξεις και όλες οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας. Ανάλυση: Γιατί ο Τραμπ επιτέθηκε στη Συρία.
2. Τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης και τη σύλληψη δυο ατόμων αμέσως μετά. Οι διεθνείς αντιδράσεις.
3. Συμφωνία στο Eurogroup με βάση το σχέδιο «ένα συν ένα». Ποια μέτρα περιλαμβάνει. Πώς φτάσαμε στη συμφωνία της Βαλέτας. Στροφή από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θετικά μηνύματα και από το ΔΝΤ.
4. Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη… με αφορμή την ημέρα Παγκόσμιας Υγείας. Στοιχεία και βίντεο.
5. Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Γερμανός πρόεδρος Βάλτερ Στάινμαϊερ. Τι είπαν στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Κοινές δηλώσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
6. Η σκοτεινή πλευρά των social media. Πως αντιδρούν τα τρολ του διαδικτύου, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.
7. Συνολικά 70.726 εισακτέοι στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ προβλέπονται για το ακαδημαϊκό έτος 2017 - 18 έναντι των 69.985 εισακτέων του προηγούμενου έτους. Αναλυτικά πίνακες για κάθε σχολή.
8. Η νέα ταινία του Στ. Κούλογλου έκανε πρεμιέρα και οι θεατές «πέθαναν στο γέλιο». Μετά την επιτυχημένη της προβολή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παίζεται από σήμερα αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια).
* Σκίτσο του Κάρλος Λατούφ

 

Το σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
      ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ       
                                                                                                                                                                                                                             
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 
–ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ»
 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση στο Δημαρχείο Μυκόνου, με τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Βασίλειο Καπέλιο, ο οποίος συνοδεύονταν από τους συνεργάτες του.
Σε πολύ καλό κλίμα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Μυκόνου, η οποία θα στελεχωθεί με τριάντα πέντε (35) μόνιμους πυροσβέστες. Ο Αρχηγός μάλιστα ζήτησε την συνδρομή του Δημάρχου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους.

Ο Δήμαρχος αφού τον ευχαρίστησε για την πρώτη επίσκεψη Αρχηγού ΠΣ στο νησί της Μυκόνου ζήτησε την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το σύνολο του νησιού πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων τους για το αεροδρόμιο και απέσπασε την δέσμευση του Αρχηγού ότι θα διατεθεί ένα (ίσως και δεύτερο) όχημα για τις ανάγκες του νησιού, καθώς και ότι οι Πυροσβέστες θα επεμβαίνουν όπου χρειαστεί σε όλη τη Μύκονο, καθώς και θα συνδράμουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα καταλύματα για ζητήματα πυρασφάλειας και αδειοδότησης.

Όσον αφορά το θέμα της στέγασης, ο Δήμαρχος του τόνισε το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί, όπως είχε κάνει άλλωστε και γραπτώς προς τον ίδιο με την πρόταση τροπολογίας που έχει καταθέσει ο Δήμος Μυκόνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μπορεί να επιχορηγεί τους Πυροσβέστες με επίδομα σίτισης και διαμονής. Του τόνισε, ότι δεν είναι το καλύτερο χρονικό σημείο λόγω της έναρξης της σεζόν, αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρεση κατοικιών. Για το λόγο αυτό είχε προσκαλέσει στη συνάντηση και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδόχων κ. Μιχάλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων κ. Σταύρο Κουσαθανά, οι οποίοι δεσμεύτηκαν, ότι σε συνεννόηση με τα μέλη τους θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για την παρουσία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Μυκόνου που μέχρι σήμερα δεν είχε ικανοποιηθεί.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος, ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού & Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Γρυπάρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα. Ελένη Καλπουρτζή, ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης κ. Δημήτρης Κοντιζάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κ. Δημήτρης Λαζαρίδης.
                                                                        
Μύκονος, 07-04-2017 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ