Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

The Jerusalem post : Τό Ισραήλ δέν θά συνεργαστεί μέ τόν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Israel will shun new Greek minister with antisemitic past

New pro-Israel PM appoints far-Right party member -- whe served as Health Minister in 2014 -- as Agriculture minister.
By
July 11, 2019 01:44

Israel will shun new Greek minister with antisemitic past
Israel will not work with Greece’s new Agricultural Development and Food Minister Makis Voridis because of his antisemitic past, a senior diplomatic told The Jerusalem Post on Wednesday.

Voridis was sworn in Tuesday along with 50 new ministers following Sunday’s election, which proved victorious for the New Democracy Party led by new Prime Minister Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis is considered strongly pro-Israel; on Sunday evening, Prime Minister Benjamin Netanyahu called to congratulate him on his victory.

World Jewish Congress head Ronald Lauder issued a statement after the election saying that Mitsotakis “is a true ally of Israel and has always demonstrated deep support and friendship for the Jewish community in Greece.”

“We look forward to working together with him in the months and years to come, and trust that he will include among his top priorities the serious need to eradicate any and all remnants of antisemitism and neo-Nazi ideology from within the country.”

But Voridis, his new ministerial appointee, has a history of antisemitic actions and statements.

Lauder noted that the extreme-right and antisemitic Golden Dawn Party failed to pass the 3% election threshold, and thus will not have representation in the new parliament. It had 18 seats in the outgoing parliament.

από : jpost.com

"...στήν Αθήνα δέν τό βρίσκεις ούτε καί γιά μυρουδιά ...Ντιριντάχτα, ντιρι-ντιριντάχτα..."

"Στο Μαξίμου το χασίσι το πουλάν με την οκά"
Το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το «ήθος και ύφος» που πρέπει να εκπέμπουν οι υπουργοί του. Προφανώς, εξαιρούνται οι βουλευτές του.
Τι γινόταν στο Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα; Όχι μόνον αυτά που ξέρουμε, δηλαδή συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων, συναντήσεις με ξένους ηγέτες, με εγχώριους παράγοντες και άλλα τέτοια συνήθη. Φαίνεται ότι γίνονταν και ορισμένα άλλα, που οι μπαγάσηδες οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατάφεραν να τα κρατήσουν κρυφά επί τεσσεράμισι χρόνια.
Μόλις, όμως, ξεκουμπίστηκαν ήρθε η μεγάλη αποκάλυψη. Στο Μαξίμου το είχαν ρίξει στο κάπνισμα. Και όχι ό,τι κι ό,τι. Εκλεκτό καπνό, χασισοκαπνό. Και να ήταν μόνο αυτό; Όχι δεν ήταν. Είχαν σκαρώσει και κάτι άλλο. Φώναζαν ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι, μαστουρωμένοι από τον χασισοκαπνό, έγραφαν στις εφημερίδες τους ό,τι κατέβαζε το θολωμένο τους μυαλό!
Τι είναι αυτά που διαβάζετε; Α, δεν θέλω αμφισβητήσεις. Είναι σοβαρές αποκαλύψεις αυτά. Στην πρωϊνή εκπομπή σοβαρού δημοσιογράφου σοβαρού ραδιοφωνικού σταθμού. Δεν την έκανε ο ίδιος. Αλλά ο πρώην συμπαρουσιαστής του, ο οποίος ήταν καλεσμένος του ως πολιτικό πρόσωπο.
Και οι δύο είχαν μια πρεμούρα. Να απαντήσουν σε ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν», που αναφερόταν στη «δυναστεία Μητσοτάκη». Τώρα, θα μου πείτε, ποια είναι η «Λιμπερασιόν», που τολμά να γράφει για «δυναστείες»; Επειδή κάποια είναι και φαίνεται ότι τσούζει αυτό που έγραψε, κάποιος έπρεπε να αναλάβει να απαντήσει. Δεν ανέλαβε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάν το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, ως θα εδικαιούντο.
Το βαρύ αυτό καθήκον ανέλαβαν ο Αρης και ο Μπάμπης. Ο πρώτος ως εκπομπάρχης και ο δεύτερος ως πρώην συν-εκπομπάρχης και-εδώ είναι η ουσία, αλλιώς δεν θα γράφαμε τίποτα-ως πολιτικό πρόσωπο πλέον. Είναι βουλευτής. Η απάντηση, βεβαίως, δεν είναι επί της ουσίας. Δηλαδή, θα μπορούσε να πει «δεν υπάρχουν δυναστείες στην Ελλάδα, γράφει ψέματα αυτή η γαλλική φυλλάδα». Όχι, δεν λέει αυτό. Γιατί ξέρει ότι υπάρχουν τέτοιες δυναστείες και μία εξ αυτών είναι η δυναστεία Μητσοτάκη.
Λέει ότι αυτά τα γράφει μια εφημερίδα της οποίας ο ανταποκριτής μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Τσίπρα, όπου …μύριζε τον χασικαπνό που κάπνιζαν, αν δεν τράβαγε και ο ίδιος καμιά τζούρα! Κι μετά, με το μυαλό «θολωμένο», έγραφε αυτά περί «δυναστείας».
Μα, θα πει κάποιος, είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν βουλευτή, που δεν «πολακίζει» ούτε «αδωνίζει»; Λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ. Και προς τέρψιν των ώτων σας ακούστε και το επικό ηχητικό απόσπασμα.

* Και μετά ακούστε το(σχετικό) βαρύ λαϊκό άσμα, απ’ όπου και ο τίτλος του άρθρου αυτού, ελαφρώς παραλλαγμένος για την περίσταση. Καλή διασκέδαση…

ΥΓ: Το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το «ήθος και ύφος» που πρέπει να εκπέμπουν οι υπουργοί του. Προφανώς, εξαιρούνται οι βουλευτές του. Μέχρι στιγμής ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΝΔ έχουν πει λέξη για όλα αυτά.
ΥΓ2: Κάποια στιγμή ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να ανακοινώσει αν οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου αέρισαν καλά τις αίθουσες, ώστε φύγει η μυρωδιά από τον «χασισοκαπνό» των ΣΥΡΙΖΑίων…

11 Ιουλίου 2019
από : news247.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Λογοκρίνει καί χειραγωγεί τήν ενημέρωση "μέ τό καλημέρα"...

Ενημέρωση στην «εποχή Μητσοτάκη»: Η λογοκριμένη επικοινωνία με τη Μέι

Συγκεκριμένα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο πλέον βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφέρει σε τηλεγράφημά του: «Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η κ. Τερέζα Μέι».
Και προσθέτει:

Περί πανεπιστημιακού ασύλου...

Ποιοι σκότωσαν το πανεπιστημιακό άσυλο...


Η κατάχρηση είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε δικαιώματος, κάθε δημοκρατικής κατάκτησης. Πρόκειται για κανόνα χωρίς εξαίρεση. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι μία ζωντανή απόδειξη. Ποιος θα μιλούσε για το θέμα αυτό εάν δεν είχαν μεσολαβήσει όλα εκείνα, που το έχουν υπονομεύσει στη συνείδηση της κοινής γνώμης; Σήμερα, η νεόδμητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως είχε προαναγγείλει και προεκλογικά ετοιμάζεται να το καταργήσει και μάλιστα με τη συναίνεση της κοινής γνώμης...

Δείγμα γραφής : Ακόμη και ο Όργουελ θα είχε εκπλαγεί...

Δεν πέρασε ούτε μια μέρα από την πρωτοφανή μεταφορά του ελέγχου της ΕΥΠ, της Γεν. Γραμματείας Ενημέρωσης, της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήδη ήρθε το πρώτο δείγμα γραφής από την απόλυτα καθοδηγούμενη κυβερνητική ενημέρωση. 
Η συνομιλία του Πρωθυπουργού με τη Βρεττανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι, μεταδόθηκε από το ΑΠΕ - ΜΠΕ με λεπτομέρειες για τα θέματα που συζητήθηκαν, πλην όμως λίγο μετά, στην ανακοίνωσή της Τερέζα Μέι, αποκαλύφθηκε ότι κατά την επικοινωνία υπήρξε αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που στο ελληνικό τηλεγράφημα είχε αποσιωπηθεί. 
Μάλιστα, όπως σημείωνεται στην ανακοίνωση της Τερέζα Μέι...

Ιστιοπλοΐα παγκόσμιο πρωτάθλημα : Δύσκολο νά χαθεί τό Χρυσό στά 420 (U17)...

«Αγκαλιά» με το χρυσό οι Σπανάκης, Μιχαλόπουλος
facebook/Οδυσσεας Σπανακης
«Φουλάρουν» για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420, κατηγορίας U17, οι Οδυσσέας Σπανάκης, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.
Οι δύο νεαροί ιστιοπλόοι μόνο εάν «αυτοκτονήσουν» θα χάσουν την πρώτη θέση στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.
Μετά και την 8 η ιστιοδρομία το ελληνικό σκάφος φιγουράρει στην 1 η θέση με 8 βαθμούς σε σύνολο 66 πληρωμάτων και πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά, αφού έχει αυξήσει τη διαφορά του από τα υπόλοιπα σκάφη. Δεύτεροι είναι οι Γάλλοι Α. Ντελερσέ – Τ. Ροσί με 20 βαθμούς και τρίτοι οι Γερμανοί Φ. Κράους – Ζ. Σούμχεν, οι οποίοι έχουν 33 βαθμούς.
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 
 
από : naftemporiki.gr