Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

«...επιβραβεύονται με χρίσματα (πιθανόν κάποιοι και με χρήματα)...»

Ό,τι ευνοϊκότερο για τη διαιώνιση του «αλήτες ρουφιάνοι»
Ο συνδυασμός κυνικός δημοσιογράφος με μπουρδολόγο πολιτικό ή παράγοντα φτιάχνει ένα εκρηκτικό μείγμα. Ό,τι ευνοϊκότερο για τη διαιώνιση του «αλήτες ρουφιάνοι». Γενικά, το σύνθημα έχει γράψει βαθιά στο δέρμα της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σαν ανεξίτηλο τατουάζ. Αλλά και ανεξίτηλο να μην ήταν υπάρχουν πολλοί που προσφέρονται να το ξαναπεράσουν για να μην..
ξεθωριάζει. Εννοείται ότι πρόκειται για ανθρώπους του κλάδου. Οι οποίοι «κλαδικοί» δεν είναι μόνο φαιδροί, λαϊκιστές και ανεύθυνοι, είναι και ανεξέλεγκτοι. Γράφουν ό,τι θέλουν, λοιδορούν όποιον θέλουν και επιβραβεύονται με χρίσματα (πιθανόν κάποιοι και με χρήματα). Ένα επάγγελμα σε συνεχή κατάδυση από τα βαρίδια που είναι κρεμασμένα πάνω του.

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019
 
από : 
Ηarddog

Παλιά ιστορία τό "μαγειρείο ειδήσεων" καί τό ..."ράδιο αρβύλα"...

«Στήνουν βιομηχανία ψευδών ειδήσεων για το μακεδονικό»...
«Βλέπουμε ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία παραγωγής μακεδονομάχων και ψεύτικων ειδήσεων με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μακεδονικό», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα παραλληλίζοντας στην Μέρκελ την Καταλονία με την Μακεδονία. Η Καταλονία δεν έχει καμία απολύτως σχέση καθώς αποτελεί έθνος με δική του ιστορία, πολιτισμό και ιστορικό συγκρούσεων με τη Μαδρίτη», δήλωσε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Οι ψευδείς ειδήσεις θα ενταθούν», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Κόντρα Channel εξαπέλυσε σωρεία fake news: «Ο κ. Βελόπουλος με αυτά που έλεγε δικαίωσε τον κ. Καμμένο ότι μας ψεκάζουν! Έδειξε μια ανακοίνωση κάποιας εφημερίδας στην Θεσσαλονίκη που προσέφερε μαθήματα μακεδονικής γλώσσας. Άρα δημιουργείται θέμα μακεδονικής γλώσσας. Άλλη προφανώς ψευδής είδηση που είπε ήταν ότι την ώρα της εκπομπής έλαβε τηλεφώνημα για έναν Έλληνα που συνελήφθη στη Γευγελή, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, επειδή είχε την ελληνική σημαία... Θα επιμένουν σε τέτοια ψέματα για να προκαλούν ανησυχία στους πολίτες που μπορεί να μη γνωρίζουν ότι η Βόρεια Μακεδονία θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Αυτή η βιομηχανία ψεύτικων γεγονότων θα χρησιμοποιείται από...

Ρίο ντε Τζανέιρο : Η UNESCO γιά τήν Αρχιτεκτονική κληρονομιά στο αστικό περιβάλλον

Παγκόσμια πρωτεύουσα αρχιτεκτονικής το Ρίο ντε Τζανέιρο για το 2020
Η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακηρύχθηκε παγκόσμια πρωτεύουσα αρχιτεκτονικής για το 2020 από την Unesco και τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA).
Πρόκειται για την πρώτη μητρόπολη του κόσμου που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας των UNESCO και UIA για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο αστικό περιβάλλον και την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης....

Μετακινείται ο βόρειος πόλος...

Ο μαγνητικός βόρειος πόλος συνεχίζει να κινείται προς τη Σιβηρία
Ο μαγνητικός βόρειος πόλος της Γης κινείται προς την κατεύθυνση της Σιβηρίας με επιταχυνόμενο ρυθμό. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για τον ακριβή λόγο πίσω από αυτό το φαινόμενο, αλλά προχωρούν στο πρωτοφανές βήμα της ενημέρωσης του Παγκόσμιου Μαγνητικού Μοντέλου εκτός προγράμματος.
Το Παγκόσμιο Μαγνητικό Μοντέλο εκδίδεται από την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (NOAA) για να βοηθήσει την υποθαλάσσια και εναέρια πλοήγηση, μεταξύ άλλων χρήσεων. Σύμφωνα με τη NOAA, οι εταιρείες smartphone χρησιμοποιούν επίσης το μοντέλο για την παροχή εφαρμογών πυξίδας, χαρτών και υπηρεσιών GPS. Συνήθως ενημερώνεται κάθε πέντε χρόνια, με την τελευταία ενημέρωση να λαμβάνει χώρα το 2015. Η επόμενη ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη μετά το τέλος του...

Η διεθνής συγκυρία πιέζει τό κοινό νόμισμα

Ευρώ: Σε κλοιό πιέσεων- πόσο θα υποτιμηθεί

Η Ευρωζώνη δεν κατεβάζει απλώς ταχύτητα. Βλέπει τις μεγαλύτερες οικονομίες της σε τέλμα ή και παγιδευμένες σε τεχνική ύφεση και τα χέρια της κεντρικής τράπεζας δεμένα. Το σκηνικό αυτό, πιο νεφελώδες από ό,τι ανέφεραν τα προγνωστικά των ειδικών, θέτει υπό ισχυρή πίεση το ευρώ και επαναφέρει τα σενάρια για απόλυτη ισοτιμία 1:1 με το δολάριο. 
Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σήμερα κοντά στα 1,133 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο εβδομάδες. Συνολικά την τελευταία εβδομάδα έχει παρουσιάσει τη μεγαλύτερη υποτίμηση εδώ και τέσσερις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Οι πιέσεις στο ευρώ προβλέπεται να...

Δέν ιδρώνει τ' αυτί τους: Τό γέβεντο τόχουν γιά πανυγήρι...

Αυτοεξευτελισμός...
Άγριο «ξύλο» από την Πειραιώς στα «ΝΕΑ» για τον Μπογδάνο...

Την Τρίτη ο «Μικροπολιτικός» των «ΝΕΩΝ» δημοσιεύει οτι «Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κλείδωσε για υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ κι ετοιμάζει γραφείο στην παλιά του γειτονιά την πλατεία Αμερικής». 

Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι ο Μπογδάνος ή κάποιος άλλος για λογαριασμό του, επικοινώνησε με την εφημερίδα και έδωσε...

Ο Ντερμπεντέρης προφήτης!

Το όνειρο του Ντερμπεντέρη...
Γιάννης Πρετεντέρης (ραδιόφωνο Πρώτο Θέμα) : «Από το Μάιο, από το Σεπτέμβρη όλα αυτά θα αλλάξουν. Η Αυγή, η ΕΡΤ, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Νέα Σελίδα, ο Ντοκουμέντος... να ζήσουμε να τους θυμόμαστε».

Ξέρει κάτι άραγε ο παρατρεχάμενος των πολλών αφεντάδων που δεν το ξέρουμε εμείς ή απλά ο μόνο τρόπος για να ακουστεί και πάλι η φωνή του είναι να φιμωθούν όλοι οι υπόλοιποι;...

Α.Ψ.

Η «αντίστροφη μέτρηση»...

Αντίστροφη μέτρηση...
Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου ανέβαλε ο Πάνος Καμμένος αναφέροντας χαρακτηριστικά, το πρωί της Παρασκευής, στο twitter: 

«Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια, αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα}». Ο Καμμένος είχε δώσει προθεσμία στον Θανάση Παπαχριστόπουλο εως τις..  10 το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να παραδώσει την έδρα του, προειδοποιώντας τον ότι αν δεν το έκανε θα τον διέγραφε.

Από την άλλη πλευρά ο Θ. Παπαχριστόπουλος, έχει δηλώσει πως την παραίτησή του θα την υποβάλλει μετά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα στον ΣΚΑΪ οι παρουσιαστές της εκπομπής του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», μετρούσαν αντίστροφα για την παραίτηση ή διαγραφή Παπαχριστόπουλου κάνοντας και καλά χιούμορ με ειρωνικά σχόλια για το πολιτικό μέλλον του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Κατά τα άλλα οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μια από τις «αξιόπιστες ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ» ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για αντίστροφη μέτρηση για το μέλλον της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας...

zoornalistas.com

Προκόπης Παυλόπουλος καί Κάρολος Παπούλιας γιά παϊδάκια στήν Καισαριανή...

Δύο πρόεδροι και δύο ιστορικά στελέχη για... παϊδάκια...
Μία πολύ υψηλή παρέα εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην γνωστή ταβέρνα «Τσομπανάκος», πίσω από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε το τραπέζι στον προκάτοχό του στην Ηρώδου Αττικού, Κάρολο Παπούλια και προτίμησε αυτή την λαϊκή ταβέρνα που φημίζεται για τα ωραία παϊδάκια της. Η παρέα είχε κι άλλα ιστορικά στελέχη της πολιτικής, αφού το «παρών» έδωσαν δύο πάλαι ποτέ «βαρόνοι» της Κεντροδεξιάς: 

ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο Πέτρος Μολυβιάτης. 

Η παρέα μίλησε για όλους και για όλα και συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους πολύ σύντομα και να μένουν σε επαφή για τις... αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις που έρχονται...

matrix24.gr

Ζουράρις γιά Μητσοτάκη: Τόν είπε «Μαξιλάκα» και «αρχοδεξιό»

«Στόλισε» τον Μητσοτάκη ο Ζουράρις...
...και προανήγγειλε ότι θα τον σύρει στα δικαστήρια...

Ευθύτατη επίθεση με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο εξαπέλυσε ο Κ. Ζουράρις εναντίον του προέδρου της ΝΔ, με αφορμή τις βαριές εκφράσεις που...
διατύπωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης εναντίον όσων στήριξαν την κυβέρνηση χωρίς να ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μαξιλάκα» και «αρχοδεξιό» σε «παραληρηματική σχέση με την ελληνική γλώσσα» και σε «ετοιμόρροπη πνευματική κατάσταση», ήταν το… στόλισμα του Κ. Ζουράρι προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός αυτού, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τους χαρακτηρισμούς που διατύπωσε -και- εναντίον του ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Είπε ότι είμαι βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας» υπενθύμισε ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε: «Καλέ μου κύριε Δένδια, σε τιμή ευκαιρίας σημαίνει ότι τα ¨έπιασα¨, ότι χρηματίστηκα σε τιμή ευκαιρίας. Με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται ο αρχηγός σας να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλία του».

documentonews.gr

Μισογύνηδες υπέρ τής ...ιδιωτικής πρωτοβουλίας!

Ο υπόγειος μισογυνισμός της Δημοσιογραφίας...
...και οι επιθέσεις στην ΕΡΤ...
Αν ένα πρώην μοντέλο, δημοσιογράφος στη συνέχεια,  αναλάβει διοικητική θέση στην ΕΡΤ, τότε καταγράφεται από τη Δημοσιογραφία έκπληξη, αλλά και διακριτική ειρωνεία. Έτσι αποδίδεται το γεγονός πως η Ευγενία Πασχαλίδη, με πολλές ώρες εργασίας στην ΕΡΤ ανέλαβε θέση συντονίστριας στο newsroom της ΕΡΤ. 

Αν, τώρα,  ένα άλλο πρώην μοντέλο,  δημοσιογράφος σήμερα, παρουσιάζει επί χρόνια δελτίο ειδήσεων στην ιδιωτική τηλεόραση, δεν συνιστά ξεχωριστό γεγονός.

Το ένα ζητούμενο είναι ο υπόγειος μισογυνισμός. Μια γυναίκα, ειδικά, αν είναι και όμορφη και έχει περάσει και από το μόντελινγκ επ΄ουδενί δεν μπορεί να διεκδικήσει μια διοικητική θέση, καθώς οφείλει να βρίσκεται πάντα κάτω από τον άνδρα.

Το δεύτερο πως όταν κάνει κάτι η ΕΡΤ είναι κατ΄ ανάγκη στραβό, ενώ το ίδιο στην ιδωτική τηλεόραση, δεν είναι ούτε καν αντικείμενο συζήτησης...

typologies.gr

Mειώθηκαν, από τό Εφετείου Αιγαίου, οι ποινές τών δύο υπαλλήλων τού Δήμου Μυκόνου...

Σύμφωνα μέ έγκυρες πληροφορίες από τήν Ερμούπολη, αργά απόψε τό βράδυ -Πέμπτη 7/2/2019- τό Εφετείου Αιγαίου αποφάσισε την μείωση των ποινών των δύο καταδικασθέντων τόν Νοέμβριο του 2015, πρώην υπαλλήλων τού Δήμου Μυκόνου, για το γνωστό Οικονομικό Σκάνδαλο. 

Γιά μέν, τόν Αντ. Ρουσσάκη η ποινή μειώθηκε κατά πέντε χρόνια (μέ πλειοψηφία) γιά δέ, τόν Αντ. Αρτέμη η ποινή μειώθηκε κατά τρία χρόνια (ομόφωνα).
Σύμφωνα, λοιπόν, με την σημερινή -χθεσινή- απόφαση (καί συνυπολογιζομένων καί άλλων παραγόντων πού ο νόμος ορίζει, καλή διαγωγή κλπ.) ο μέν Αντ. Αρτέμης  αποφυλακίζεται άμεσα, ο δέ Αντ. Ρουσσάκης σέ τρεισήμισι μήνες από σήμερα.