Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κακουργηματική δίωξη κατά της ΑΚΤΩΡ και της ΜΟΧΛΟΣ...

για καρτέλ στα δημόσια έργα...
Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απάτης απαγγέλθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά...
παντός υπευθύνου των κατασκευαστικών εταιρειών «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» και «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.» για προσυνεννοημένες προσφορές κατά τη δημοπράτηση έργων.

Η κατηγορία σχετίζεται με προσυνεννόηση που είχαν πριν την υποβολή προσφορών κατά τη δημοπράτηση του έργου επέκτασης κρηπιδώματος στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων προβλήτας του ΟΛΘ, και της ανακαίνισης της υποδομής της γραμμής του ΗΣΑΠ Ομόνοια-Μοναστηράκι, με ενίσχυση και της σήραγγας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία για τις δύο εταιρίες, περιλαμβάνει στοιχεία μεταξύ των οποίων και οι επιστολές που...

Ο Ν.Ξυδάκης νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Νίκος Ξυδάκης ορίστηκε νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος, στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος στον πρόσφατο ανασχηματισμό ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν πλέον οι: Χρήστος Μαντάς, Φωτεινή Βάκη, Νίκος Ξυδάκης...
 

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου...

Το σοϊ σου το μπλέ...


TVXS Σκίτσο | 21 Νοε. 2016

Παπαχελάς: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχοινοβατεί, θα έπρεπε ήδη να έχει «σπάσει αυγά» εντός Ν.Δ


Παρακολουθώντας πλέον εδώ και αρκετά χρόνια τις κυριακάτικες παρεμβάσεις του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή, χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν τουλάχιστον δημοσιογράφοι για τους οποίους τα παθήματα της κρίσης έγιναν μαθήματα.



Αρνούμενος να καβαλήσει το κύμα του ενθουσιασμού και να ταυτιστεί με εκείνους που πάλι αναζητούν σωτήρες και θαυματοποιούς, ο γνωστός δημοσιογράφος διαπιστώνει ότι προς το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να αναμορφώσει το κόμμα του.



Παραθέτω ένα απόσπασμα από το εξαιρετικό editorial του:


(...)Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ., λοιπόν, θα κερδίσουν τις εκλογές. Δικαιούμαστε όμως να θέσουμε το εύλογο ερώτημα «με ποιους θα κυβερνήσει και με ποια ατζέντα». Η Ν.Δ. είναι ένα...

Σπάει τη σιωπή του συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη

tvxs.gr  | 22 Νοε. 2016
Με τις απολογίες του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της καθηγήτριας που ήταν υπεύθυνη της εστίας, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνεχίστηκε σήμερα (χθές) η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Εφετών, στα Ιωάννινα.

Οι κατηγορούμενοι παρέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου την σειρά των γεγονότων που απασχόλησαν το συμβούλιο των καθηγητών στην Γαλακτοκομική Σχολή και αφορούσαν συμπεριφορές που φέρεται να είχαν σπουδαστές σε βάρος του άτυχου 20χρονου. Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, για το εάν διαπίστωσαν βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπαν πως δεν μπόρεσαν, παρά τα μέτρα που είχαν λάβει μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στην Διεύθυνση από άλλους σπουδαστές, να επιβεβαιώσουν κάποιο περιστατικό.
Συμφοιτητής Γιακουμάκη σπάει τη σιωπή του
«Ή θα μιλήσουμε τώρα για τον Βαγγέλη ή ποτέ. Και θα το κουβαλάμε μια ζωή. Δυστυχώς βλέπω ότι άνθρωποι που γνώριζαν τι γινόταν καταθέτουν στο δικαστήριο ότι ‘δεν είδαν, δεν άκουσαν’. Δήθεν φιλεύσπλαχνοι που υποτίθεται προσπαθούν να δώσουν κουράγιο στη μάνα και τον πατέρα του Βαγγελάκη, χωρίς να κάνουν τίποτε για να απαλύνουν τον πόνο που νιώθουν οι γονείς από το μαχαίρι που έχουν στην καρδιά από τότε που έχασαν το αγγελούδι τους», δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο Νίκος Δάβρης, σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής και συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Ο Νίκος Δαβρής, που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, σημειώνει πως...

Είναι καί λίγο σοβαρά αυτά πού συμβαίνουν στή διεθνή σκηνή*...

Η Ευρώπη στην πύλη του φρενοκομείου (ή της κολάσεως)

TVXS Ανάλυση | 23 Νοε. 2016
Νικόλ Λειβαδάρη
«Την περασμένη χρονιά, έγραψα ότι έχω ένα εφιαλτικό όραμα για το 2017 - Τους Τραμπ, Λεπέν και Πούτιν στην προεδρία». Με αυτή τη μνήμη, και με τον εφιάλτη να έχει γίνει ήδη κατά τα... δύο τρίτα πραγματικότητα, ξεκινά το άρθρο του στους Financial Times ο Γκίντεον Ράχμαν δείχνοντας το κατώφλι των άκρων που περνά - ακόμη ανύποπτη(;) η Ευρώπη.

Το ίδιο όραμα είδε στο εξώφυλλό του, μετά την εκλογική νίκη Τραμπ, και ο Economist. Και με αυτόν ακριβώς τον εφιάλτη κινδυνεύει να ξυπνήσει η ευρωζώνη στις 5 του Δεκέμβρη, εάν αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν και ο Ματέο Ρέντσι χάσει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία.
Το (ιταλικό) ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου
Διότι η 5η Δεκεμβρίου είναι πράγματι το μεγάλο ορόσημο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Οχι όμως γιατί στο Eurogroup θα παιχτεί ένα ακόμη παζάρι επί του ελληνικού δράματος, έστω κι εάν αφορά τη συμφωνία για το χρέος. Είναι ορόσημο, διότι η (προαναγγελθείσα) έξοδος Ρέντσι από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας απειλεί να ανοίξει διάπλατα την πύλη εισόδου σε σύσσωμο το ευρωσκεπτικιστικό τσίρκο - από τα «αστέρια» του Μπέμπε Γκρίλο, έως τη μεταλλαγμένη δεξιά του Μπερλουσκόνι και τη Λέγκα του Βορρά. Κι ενδεχομένως να ανοίξει, μαζί με όλους αυτούς, και την πύλη εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ...

Σταύρο, το λιμάνι φεύγει!

Γωνία Μεταρρύθμισης και Αντιλαϊκισμού συναντήθηκαν χθες Μητσοτάκης, Βενιζέλος και Θεοδωράκης, διαμορφώνοντας ένα νέο «φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, πατριωτικό» μέτωπο και ξιφουλκώντας εναντίον μιας πραγματικότητας, της οποίας αποτελούν βασικούς πρωταγωνιστές για πολλά χρόνια. Εχθρός τους, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ που καταστρέφει την κοινωνία και ο περίφημος λαϊκισμός που, όπως είπε, ο πολύς Σταύρος, «κατατρώει τη χώρα». 
Ο μεταρρυθμιστικός χώρος, συνώνυμο εδώ και αρκετά χρόνια ενός μείγματος πούρων νεοφιλελεύθερων, εξτρεμιστών του κεντρώου χώρου και συστημικών διανοουμένων και δημοσιογράφων, επιχειρεί και πάλι τη συγκρότηση ενός πόλου με κύρια συγκολλητική ουσία τον λεγόμενο αντιλαϊκισμό και κύριο εμπόδιο τις προσωπικές ματαιο-φιλοδοξίες ενός εκάστου «αρχηγού» που προσέρχεται σ' αυτόν. Νέα δυναμική στο εγχείρημα προσπαθεί να δώσει ως φαίνεται ο «μεταρρυθμιστής» Μητσοτάκης, ποντάροντας και στον υπερτροφικό καιροσκοπισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και στην υπαρξιακή πολιτική αγωνία του Θεοδωράκη, ο οποίος βλέπει το Ποτάμι του να αρδεύει άλλα χωράφια και να κινδυνεύει από την ξηρασία. 
Τα συστατικά αυτού του επιχειρούμενου μετώπου αποτελούν τον ορισμό της ανακύκλωσης πολιτικών υλικών και μάλιστα «καμμένων», αφού το στελεχικό δυναμικό και η ηγεσία του χώρου αποτελούν το πλέον προκεχωρημένο φυλάκιο των νεοφιλελεύθερων ιδεών και της παθογένειας του πολιτικού συστήματος, με προεξάρχων χαρακτηριστικό τον μεταρρυθμιστικό αμοραλισμό.

Κατα κατα καταρρέουν…

Στον αστερισμό του μονοψήφιου το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1...

Βυθίζεται, συνεχώς, στις μετρήσεις τηλεθέασης το δελτίο ειδήσεων του ANT1, με την Μαρία Χούκλη.

Η παρουσιάστρια δεν «πουλάει». Ο σχεδιασμός του δελτίου, χωρίς καμιά έμπνευση και η δημοσιογραφική ομάδα μετά την αποχώρηση των πιο ικανών στελεχών του καναλιού, δεν τραβάει.

Το αποτέλεσμα: 8,4% στο…
λεγόμενο εμπορικό κοινό και 11,4% στο γενικό σύνολο. Την ίδια ώρα χθες, το δελτίο ειδήσεων του ALPHA είχε 24,4% και 24,9% αντιστοίχως (χαώδης διαφορά).

Ο «μικρός» Κυριακού, που ποτέ δεν έδινε σημασία στην Ενημέρωση αλλά στα ντιριντάχτα, φαίνεται να μην ενδιαφέρεται, αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει, πως μόνο με τα σίριαλ και τους Λιάγκες δεν μπορεί να έχει δύναμη και επιρροή στο παιχνίδι της (4ης) εξουσίας…  


Διπλωματικό θρίλερ για το Κυπριακό...

Οργιώδες διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν, με μία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει κλειδώσει.  
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού τελεί σε κατάσταση συναγερμού, δεδομένου πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει εμφανιστεί έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην ναυαγήσει η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.  
Πληροφορίες που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» στην Κύπρο κάνουν λόγο για επικείμενη συνάντηση στις 4 Δεκεμβρίου σε ουδέτερο μάλιστα έδαφος, ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν μέχρι στιγμής πως έχει κλειδώσει το ραντεβού.  
Διπλωματικές πηγές την ίδια ώρα αναφέρουν στο TRIBUNE με νόημα πως η 4η Δεκεμβρίου είναι μία πιθανή ημερομηνία.  
Η Αθήνα με αφορμή τα όσα μεταδίδονται, στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο, ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει συμμετοχή σε πολυμερή διάσκεψη υπό την αίρεση ότι θα υπάρξει προηγούμενη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα θέματα των Εγγυήσεων και της ασφάλειας.  
Καθώς οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού εισέρχονται σε ευαίσθητη φάση, τονίζεται για ακόμη μια φορά ότι...

«Νίκος Χατζηνιπουλάω»!

Του ‘στειλαν κρασιά κατά λάθος…

Tα γενέθλια Χατζηνικολάου και το τηλεφώνημα στον Bαρδή...
Οι φιλικές σχέσεις του Νίκου Χατζηνικολάου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είχαν άσχημο φινάλε με αφορμή τη στάση του στο...
θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Η οικογένεια θεώρησε ότι το «αγαπημένο» τους παιδί τούς «πούλησε» και έκοψαν κάθε επαφή. Κάθε χρόνο στα γενέθλιά του τον τιμούσαν με ένα πλουσιοπάροχο δώρο. Φέτος -από λανθασμένη συνεννόηση- το καλάθι με τα κρασιά εκ μέρους της οικογένειας έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο γραφείο και ο.. Νικόλας θεώρησε πως αποκαταστάθηκαν οι γέφυρες επικοινωνίας.

Ετσι περιχαρής τηλεφώνησε στον Bαρδή, αλλά στο τέλος της συνομιλίας τους, από χαρωπός έγινε πελιδνός...

- αναδημοσίευση από τη στήλη Μedia του Docville υπό τον τίτλο «Νίκος Χατζηνιπουλάω»

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν μπορούν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι...


Είναι πλέον προφανές ότι το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια δεν κρίνεται στις αίθουσες του Χίλτον. Οι...
διπλωματικές επαφές σε Ουάσιγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες κορυφώνονται σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές:

1. Τη γερμανική, η οποία θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς όμως να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος, δεδομένου ότι η Γερμανία μπαίνει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση της χώρας δεν θέλει να εμφανιστεί ότι κάνει νέες «υποχωρήσεις» υπέρ της Ελλάδας.

2. Την πλευρά του ΔΝΤ, το οποίο θέτει ως όρο τη διευθέτηση του χρέους για να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο επικαλείται το καταστατικό του, το οποίο ορίζει ότι δεν μπορεί να δανείζει χρήματα αν προηγουμένως δεν έχει κριθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Από την άλλη, όμως, το ΔΝΤ αμφισβητεί έντονα τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους (3,5% πλεόνασμα το 2018), με αποτέλεσμα να ζητάει από την ελληνική πλευρά πρόσθετες «μεταρρυθμίσεις» (ουσιαστικά νέα μέτρα τόσο σε φορολογικό όσο και σε ασφαλιστικό).

3. Την ελληνική πλευρά, η οποία θέλει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα του Eurogroup του Μαΐου. Δηλαδή να ενεργοποιηθούν εδώ και τώρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα μέτρα για το χρέος συνδέονται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και όχι της δεύτερης. Παρ’ όλα αυτά, όλα δείχνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση – τουλάχιστον τα βασικά θέματα – μέσα στα χρονοδιαγράμματα, δηλαδή μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Από τα «θέλω» της κάθε πλευράς είναι προφανές ότι αναζητείται συμβιβασμός. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ...

  topontiki.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : «Μεγάλη προβολή της Μύκονου για την κρουαζιέρα και το yachting».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Μεγάλη προβολή της Μύκονου σε βρετανικό μέσο ενημέρωσης για την κρουαζιέρα και το yachting».

Τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στη διεθνή προβολή της Ελλάδας η Μύκονος εξαίρει το έγκυρο ενημερωτικό site “All about shipping.co.uk”, παρουσιάζοντας την εκθεσιακή παρουσία του Δήμου στο “World Travel Market” του Λονδίνου.
Το site είναι καθιερωμένο στη Μεγάλη Βρετανία για την ενημέρωση των επαγγελματιών του Τουρισμού και με εξειδίκευση στη ναυτιλία, την κρουαζιέρα, το yachting κλπ με 372.000 τακτικούς επισκέπτες ανά έτος.
Στο εκτενές άρθρο του allaboutshipping.co.uk  χαρακτηρίζει τη Μύκονο «ευλογημένο νησί» λόγω κλίματος και φύσης και φιλοξενεί συνέντευξη του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, τον νεότερο, όπως αναφέρει Δήμαρχο της Ελλάδας, στον οποίο αποδίδει την αποτελεσματική προβολή του νησιού στη διεθνή αγορά.
Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για τη Μύκονο και το τουριστικό της προϊόν, το site επισημαίνει ότι προσφέρεται για δωδεκάμηνο τουρισμό κρουαζιέρας και yachting και επισημαίνει τους σημαντικούς σταθμούς της τουριστικής εξέλιξης του νησιού. Μάλιστα, ο Δήμαρχος τόνισε, πως οι Κινέζοι τουρίστες, δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά της Δήλου και της Μυκόνου και επισκέπτονται για τον σκοπό αυτό  νησί εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
Πρόκειται για μια ουσιαστική προβολή της Μυκόνου με θετικά προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Μύκονος, 22-11-2016

 ΔΗΜOΣ ΜΥΚΟΝΟΥ