Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα (Σε τίτλους)

tvxs.gr 21:01 | 11 Μάιος. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Hπιο reprofiling, με επιμήκυνση από πέντε ή -στην καλύτερη περίπτωση- 7,5 έτη στις λήξεις των δανείων και με περιόδους «χάριτος» στις αποπληρωμές, είναι το βασικό σενάριο για την ελάφρυνση του χρέους στις συζητήσεις που έχουν ήδη ανοίξει μεταξύ των δανειστών. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε δισέλιδο έγγραφό του προτείνει ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου και της συζήτησης για την ελάφρυνση χρέους, την εξόφληση του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM. Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ κάνει και πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
2. Ο αυτόματος «κόφτης», οι νέοι έμμεσοι φόροι και τέλη, το πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και οι πωλήσεις των κόκκινων δανείων είναι οι τέσσερις τελευταίοι μεν, δύσκολοι δε, κάβοι που πρέπει να περάσει και να νομοθετήσει η κυβέρνηση έως τις 24 Μαΐου για να σφραγίσει το τελικό deal με τους πιστωτές.
3. Σήμερα τον καταγγέλλουν, αλλά μόλις το περασμένο καλοκαίρι τον… υπερψήφιζαν: Ο λόγος, για την ηγεσία και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον περίφημο «κόφτη» δαπανών, ή άλλως τον Μηχανισμό Διόρθωσης, που συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τελική συμφωνία με τους δανειστές και η αξιολόγησης.
4. Με δύο χρόνια καθυστέρηση δόθηκαν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012). Δείτε τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί.
5. Τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία ενεργοποιεί για πρώτη φορά η Κομισιόν, καθώς διαπιστώθηκε πως οι δύο χώρες δεν έχουν κάνει «επαρκείς προσπάθειες» για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.
6. Ξαφνικό πολιτικό θρίλερ για τις Ηνωμένες Πολιτείες και... ολόκληρο τον πλανήτη βγάζει δημοσκόπηση του Reuters σύμφωνα με την οποία Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν πλέον μάχη στήθος με στήθος στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
7. Ένας χαμένος φωτογραφικός θησαυρός αποκαλύπτει τη ναζιστική θηριωδία στην Κρήτη. Πρόκειται για το αρχείο του φωτογράφου Κωνσταντίνου Κουτουλάκη, ο οποίος συμμετείχε στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτητών εν Κρήτη, που με επικεφαλής τον Νίκο Καζαντζάκη, γύρισε το νησί, όταν οι μνήμες αλλά και τα αποτελέσματα της ναζιστικής κατοχής ήταν ακόμα νωπά και τα κατέγραψε, με στόχο να μην σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μας. Δείτε τις φωτογραφίες του οδοιπορικού του Καζαντζάκη στη μετα-κατοχική Κρήτη.
8. Ποιός θα είναι ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων στις πανελλαδικές, πώς θα βαθμολογηθούν τα γραπτά, ποιές είναι οι υποχρεώσεις των υποψηφίων και των επιτηρητών; Τα θέματα αυτά ρυθμίζονται σε Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι διαδικασίες σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016.
9. Τη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών των φυσικών προσώπων που στερούνται πτωχευτικής ικανότητας και έχουν περιέλθει, χωρίς δόλο, σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής, περιγράφει εγκύκλιος του ΙΚΑ που εκδόθηκε σήμερα.
10. Κάθε γεγονός που γνωρίζει μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης –από τη γέννηση του Ισλαμικού Κράτους έως την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του περιοδικού «Charlie Hebdo» και από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ώς την οικονομική κρίση του 2008– ενδέχεται να πυροδοτήσει συνωμοσιολογικές θεωρίες. Γιατί είμαστε επιρρεπείς στη συνωμοσιολογία;

* Σκίτσο του Αρκά

Εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Στη 1 μονάδα η διαφορά Κλίντον – Τραμπ

What the... Trump


tvxs.gr 18:53 | 11 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:54 | 11 Μάιος. 2016
Ξαφνικό πολιτικό θρίλερ για τις Ηνωμένες Πολιτείες και... ολόκληρο τον πλανήτη βγάζει δημοσκόπηση του Reuters σύμφωνα με την οποία Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν πλέον μάχη στήθος με στήθος στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
 
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos η διαφορά ανάμεσα στον αμφιλεγόμενο, και σταθερά ακραίο, «εκλεκτό» των Ρεπουμπλικανών και την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος έχει πέσει μόλις στη 1 μονάδα.
Συγκεκριμένα, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 41% και ο Ντόναλντ Τραμπ 40% ενώ το 18% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Η νέα δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, δείχνει σκηνικό ανατροπής καθώς στην αντίστοιχη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας η Χίλαρι Κλίντον είχε προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ.
Το Reuters επισημαίνει ότι η ανατροπή αυτή έρχεται μετά την αποχώρηση από την εκλογική κούρσα, την περασμένη εβδομάδα, των δύο άλλων υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τεντ Κρουζ και Ρζον Κάσιτς – αποχώρηση, η οποία άφησε ως μοναδικό διεκδικητή του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos γίνεται online, σταθερά κάθε εβδομάδα, σε δείγμα 1.289 ψηφοφόρων και έχει περιθώριο λάθους της τάξης του 3%.

ΜΕΤΡΑ & ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝ∆ΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟ∆Ο 2016


Λάβαμε από τό Δήμο Μυκόνου καί δημοσιεύουμε γιά τήν ενημέρωση τών πολιτών τήν παρακάτω ενδιαφέρουσα ανακοίνωση.
                                                                   *** 
ΘΕΜΑ : ΜΕΤΡΑ & ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝ∆ΥΝΟΥ  ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟ∆Ο 2016
 

Λόγω της θερινής περιόδου, με την επικείμενη αύξηση της θερμοκρασίας και τους
δυνατούς εποχιακούς ανέμους, ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στο ύπαιθρο και στις
κατοικημένες περιοχές είναι μεγάλος και απαιτεί την προσοχή όλων μας, δεδομένου ότι η
Μύκονος μέχρι σήμερα, παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από το
∆ήμο, δεν διαθέτει πυροσβεστικό κλιμάκιο, αλλά έναν μόνο πυροσβέστη με ένα μικρό
πυροσβεστικό όχημα. Σχετικό βεβαίως αίτημα ενίσχυσης (με πυροσβέστες και μεγαλύτερο πυροσβεστικό όχημα) έχει υποβληθεί και για την φετινή χρονιά.
Γι αυτό, οι ιδιοκτήτες ή οι εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων
που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές και μέχρι μια απόσταση εκατό
(100) μέτρων από αυτές, σύμφωνα με την ισχύουσα ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ∆ΙΑΤΑΞΗ αρ.
01/2015 αλλά και βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας του ∆ήμου, υποχρεούνται στην
αποψίλωση και απομάκρυνσή τους από τα ξερά χόρτα καθώς και στην απομάκρυνση
τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών (π.χ. σκουπίδια) που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα
οικόπεδα / τους ακάλυπτους χώρους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την αποφυγή τυχόν συμβάντων που μπορεί να προκαλέσουν δημόσιο κίνδυνο, λαμβανομένων υπόψη και των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ, από 1ης ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
Απαγορεύονται οι θερμές εργασίες (χρήση γυμνής φλόγας και πυρός από συσκευές
κοπής και συγκόλλησης μέταλλων, ασφαλτόστρωσης κ.λπ.) σε υπαίθριους χώρους με
ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά, από συνεργεία που εκτελούν εργασίες χωρίς να
εκδοθεί άδεια και χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μετρά.
Απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων με θάμνους, ξερά κλαδιά και
υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών, χωρίς την έκδοση άδειας από την Πυροσβεστική
Υπηρεσία.
Σ.ΣΗΜ.: Η Α∆ΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ (τηλ. 22813-61.901, φαξ 22813-61.932)

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ∆ΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΠΝΟ ή ΦΩΤΙΑ,   ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ στον αρ. 199 ή ΤΗΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ στο τηλ. 22813-61.901 ή καλέστε το Αστυνομικό Τμήμα στον αριθμό 22890-22.716, ή το ∆ήμο στον αριθμό 22890-22.201 (εργάσιμες ώρες) ή / και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ειρ. Γρυπάρη στον αριθμό 6936685563.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ Ο∆ΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ:
Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς:

Ο Eric Arthur Blair. Γνωστότερος καί ως Τζώρτζ Όργουελ...

O Έρικ Άρθουρ Μπλαίρ, γνωστός περισσότερο με το συγγραφικό του ψευδώνυμο Τζωρτζ Όργουελ, ήταν Βρετανός συγγραφέας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος.
Γέννηση: 25 Ιουνίου 1903
Απεβίωσε: 21 Ιανουαρίου 1950, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ταινίες: 1984, To xypnima ton sklavon, Keep the Aspidistra Flying
Βραβεία: Πάνθεον βραβείου Prometheus, Αναδρομικό Βραβείο Χιούγκο Καλύτερης νουβέλας

ΣύζυγοςEileen O'Shaughnessy και Sonia Orwell
Επάγγελμα/
ιδιότητες
πολεμικός ανταποκριτής, ποιητής, δοκιμιογράφος, δημοσιογράφος, μυθιστοριογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, αυτοβιογράφος, βιβλιοπώλης, σεναριογράφος και συγγραφέας
                                                                       -----
O Έρικ Άρθουρ Μπλαιρ (αγγλικά: Eric Arthur Blair, 25 Ιουνίου 1903 – 21 Ιανουαρίου 1950), γνωστός περισσότερο με το συγγραφικό του ψευδώνυμο Τζωρτζ Όργουελ, ήταν Βρετανός συγγραφέας, λογοτέχνης και δημοσιογράφος. Το έργο του χαρακτηρίζεται από ξεκάθαρο πεζό λόγο, συνειδητότητα των κοινωνικών ανισοτήτων, αντίθεση στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και αφοσίωση στο δημοκρατικό σοσιαλισμό.
Συχνά ταξινομείται ως ένας από Άγγλους συγγραφείς του 20ου αιώνα με τη μεγαλύτερη επιρροή και ως ένας από τους πιο σημαντικούς χρονικογράφους της Αγγλικής κουλτούρας της γενιάς του. Ο Όργουελ έγραψε κριτικές λογοτεχνίας, ποίηση, μυθιστορήματα και πολεμικές ανταποκρίσεις. Είναι διάσημος για το δυστοπικό μυθιστόρημα 1984 (1949) και την αλληγορική νουβέλα Η Φάρμα των Ζώων (1945). Το βιβλίο του Φόρος Τιμής στην Καταλωνία (1938), είναι μία καταγραφή των εμπειριών του από τον Ισπανικό Εμφύλιο και είναι ευρέως αναγνωρισμένο, όπως και τα πολυάριθμα δοκίμιά του πάνω σε θέματα πολιτικής, λογοτεχνίας, γλώσσας και πολιτιστικά. Το 2008, οι Times, τον κατέταξαν ως δεύτερο στη λίστα με τους "50 κορυφαίους Βρετανούς συγγραφείς από το 1945".
Το έργο του Όργουελ συνεχίζει να επηρεάζει τη μαζική και πολιτική κουλτούρα και ο όρος Οργουελικός, περιγραφικός ολοκληρωτικών και απολυταρχικών πρακτικών, εντάχθηκε στο λεξιλόγιο μαζί με αρκετούς από τους νεολογισμούς του, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων: ψυχρός πόλεμος, Μεγάλος Αδελφός, Αστυνομία Σκέψης, Δωμάτιο 101, διπλή σκέψη και έγκλημα σκέψης.

Βιογραφία

Γ. Παπανδρέου: Άνθρακες ο θησαυρός...

Απαντήσεις σχετικά με την προέλευση των χρημάτων που κατέθεσε σε δύο λογαριασμούς στις ΗΠΑ δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου με...
ανακοίνωση του γραφείου του. Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι πρόκειται για αμοιβές από τις ομιλίες του σε αμερικάνικα πανεπιστήμια.

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όλοι γνωρίζουν από που προέρχονται τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε τράπεζα των ΗΠΑ. Και όλα, προκαταβολές και πληρωμές, έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο πόθεν έσχες του. Εξάλλου, η ίδια η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έχει όλα τα σχετικά στοιχεία. Όλα προέρχονται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό - ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις κλπ. Δραστηριότητες για τις οποίες έχει χυθεί τόσο μελάνι και έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα, από όλους αυτούς που σήμερα παριστάνουν τάχα τους ανήξερους, προκειμένου να στοχοποιήσουν και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου. Άνθρακες για ακόμη μια φορά ο θησαυρός. Το ερώτημα είναι, ως πότε και ως που θα "τραβήξουν" αυτήν την απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση, όσοι μετέρχονται αντιλήψεις παρακράτους. Δεν διδάσκονται από το γεγονός ότι, όλες οι κατασκευασμένες ιστορίες έχουν πέσει στο κενό; Υπάρχει όμως, και το κωμικοτραγικό της ιστορίας. Από πότε αποτελεί μείζον θέμα να δηλώνει κάποιος τα εισοδήματά του; Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Όλα είναι νόμιμα και διαφανή. Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου»;..
 

"Mια ιεραρχική κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο βασισμένη στη φτώχεια και την άγνοια"...

Οι καλές ειδήσεις κι εμείς...                                                                 
Ε, αφού έχουμε καλές ειδήσεις, και αυτό το λέει ο πρωθυπουργός της χώρας, προς τι ο φόβος, η ανασφάλεια, ο τρόμος που έχουν καταλάβει την ελληνική κοινωνία;
 Αφού η...
οικονομία από τις 24 Μαΐου και κείθε θα ανακάμψει, θα επανέλθει και το χαμόγελο στα χείλη μας, θα επαναποκτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια, θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών· καμπάνες χτυπάνε δαιμονικά και χαρμόσυνα στη χώρα. Ιδού η ευτυχία έρχεται. Σε λίγες μόνο μέρες, ούτε καν σε δύο εβδομάδες από σήμερα.

Οτιδήποτε μπορεί να ξεφύγει από το έρκος οδόντων οποιουδήποτε· δεν έχουν σημασία ούτε τα έπεα ούτε τα αξιώματα. Υπάρχουμε ανέμελα, πεζοπορώντας ή ποντοπορώντας, ίσως και άδοντας.

Πάντως πολλοί σχεδόν πανηγύριζαν. Δεν κρύβεται η αγάπη για την εξουσία ούτε η προσπάθεια να μείνουν σ’ αυτήν· πλήθος τα τεχνάσματα και οι ρητορείες που σκοπεύουν να πείσουν ότι η ελληνική κυβέρνηση κατήγαγε νίκη περιφανή.

Καμιά στενοχώρια για την κυριαρχία που έχει χαθεί, για την περιφρόνηση των δανειστών προς την κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή (πρόκειται στην ουσία για ακύρωσή της, αφού δεν ενδιαφέρει τους δανειστές τι ψηφίζουν τα μέλη της).

Υπάρχουν πολλές έννοιες να καταγράψουν τούτο το φαινόμενο, αναμοχλεύουν όμως πάθη, οπότε καλύτερα να αποφευχθούν.

Τέτοια επικοινωνιακά τρικ αληθοφάνειας είναι άξια να αναλυθούν εντούτοις -κάτι σαν μαθήματα πολιτικής στρεψοδικίας. Ο πρωθυπουργός έχει εμφανίσει υψηλές επιδόσεις σε τούτο το τεχνούργημα -διότι είναι τέχνη να αντιστρέφεις την αλήθεια και να πείθεις, γερό σόφισμα (και από κάτω οι άλλοι να χειροκροτάνε). Σπουδαία μαθήματα, με ψυχραιμία και λογική, παρακαλώ, παραδιδόμενα.

Εγραφε κάποτε ο Οργουελ ότι «μια ιεραρχική κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο βασισμένη στη φτώχεια και την άγνοια». Και να που φωσφορίζουν τόσο η ένδεια όσο και η αδαημοσύνη. Μια χαρά τα κατάφεραν. Κι έτσι η δύναμη παραμένει στα χέρια μιας μικρής προνομιούχας τάξης. Τα ίδια Παντελάκη μου και λοιπά.

Ουδένα ενοχλεί η χυδαία υλοφροσύνη των εταίρων, η τεχνοκρατική τους σκληρότητα, δεν φαίνεται όμως και κανένας να δυσφορεί με την (παραιτημένη;) βούληση της κυβέρνησης, που πια δεν διεκδικεί ούτε ένα ποτήρι νερό για τους διψασμένους.

Δεν μπορώ πλέον να καταλάβω εκείνον τον Ρουμάνο που έλεγε ότι «παρότι βρισκόμαστε όλοι στον πάτο μιας κόλασης, κάθε στιγμή μας είναι κι ένα θαύμα» (Εμίλ Σιοράν).

Ζαρωμένος κόσμος, άγλωσσος, άτολμος· βλέπει το ψεύδος και την υποκρισία αλλά πέρα βρέχει· εδώ όχι μόνο δεν βρέχει αλλά έχουμε και ξαστεριά, καλοκαιρία, τι να λέμε τώρα.

Εθιστήκαμε στο να χειροκροτούμε και να επικροτούμε το ασήμαντο, αυτό καταφέραμε ως αριστεροί πολίτες, φανατισμένοι και μη φανατισμένοι. (Πολίτες;) Κάποτε μπορούσαμε να ειρωνευτούμε, τώρα έχει χαθεί κάθε διάθεση. Τα ’χει αυτά το γάντζωμα στις καρέκλες της εξουσίας, τι να κάνουμε...

Γιώργος Σταματόπουλος

Συνεχίζεται μέχρι τις 24 Μαΐου η αποχή των δικηγόρων...


 Συνεχίζεται μέχρι τις 24 Μαΐου η αποχή των δικηγόρων
Συνεχίζεται μέχρι τις 24 Μαΐου η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας...
για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ πρόκειται για έναν νόμο αντισυνταγματικό ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων.

Οι δικηγόροι προειδοποιούν οτι θα ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα σε βάρος των διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν κατ΄εφαρμογή του νόμου ενώ ζητούν την άμεση νομοθέτηση τροπολογιών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι επίμαχες τροπολογίες θα αφορούν : την κατάργηση της υποχρέωσης των νέων ασφαλισμένων να επιστρέψουν τα ποσά των "εκπτώσεων" που τους παρέχονται για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης, τη δυνατότητα σύστασης επαγγελματικού ταμείου, με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής και τη δυνατότητα επιστροφής (ή συμψηφισμού με τις εισφορές του επομένου έτους) των τυχόν επιπλέον καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει ως εξής :

Ελβετία: Εγκαινιάζεται την 1η Ιουνίου η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου


Ελβετία: Εγκαινιάζεται την 1η Ιουνίου η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου
 Φωτογραφία αρχείου
 Η μεγαλύτερη στον κόσμο σιδηροδρομική σήραγγα θα εγκαινιαστεί επισήμως την 1η Ιουνίου και έχουν ήδη δρομολογηθεί οι τελικές προετοιμασίες, δήλωσε την Τετάρτη πηγή με την αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών της Ελβετίας (FOT).
Η σήραγγα Gotthard Base θα συνδέσει σιδηροδρομικά με γραμμή υψηλής ταχύτητας τη βόρεια και τη νότια Ευρώπη και θα αποτελέσει μια από τις βασικές σιδηροδρομικές συνδέσεις στις Άλπεις και η μεγαλύτερη παγκοσμίως, με μήκος περίπου 57,1 χιλιομέτρων.
Στα επίσημα εγκαίνια της σήραγγας αναμένεται να παρευρεθούν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από τις γειτονικές χώρες της Ελβετίας, οι υπουργοί Μεταφορών των κρατών κατά μήκος του διαδρόμου εμπορευματικών μεταφορών Ρότερνταμ-Γένοβα καθώς και 1.100 επισκέπτες και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.
Το Σαββατοκύριακο στις 4 και 5 Ιουνίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να διασχίσουν με ειδικούς συρμούς τη μακρύτερη σιδηροδρομική σήραγγα του κόσμου, σύμφωνα με την πηγή της ελβετικής κυβέρνησης.
Η μεταφορά εμπορευμάτων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2016. Η κατασκευή της σήραγγας ξεκίνησε το 1996, με το συνολικό κόστος να διαμορφώνεται στα 9,8 δισεκ. ελβετικά φράγκα ή 10,3 δισεκ. αμερικανικά δολάρια. 

tanea.gr

Τό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου


                                                                                                                                                                     από "ΤΑ ΝΕΑ"

Ανακλήθηκε κεμπάπ με σαλμονέλα


tvxs.gr18:59 | 11 Μάιος. 2016
Συσκευασμένο κεμπάπ, στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp., εντόπισε ο ΕΦΕΤ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «EVIA FARM κεμπάπ πολίτικο ελληνικής επεξεργασίας», συσκευασμένο, με ημερομηνία παραγωγής: 23.11.2015, αριθμό παρτίδας Lot No: 327  και ημερομηνία λήξης: 22.11.2016. Η εταιρεία παραγωγής είναι η«EVIA FARM Α.Β.Ε.Ε.», Οξύλιθος Κύμης, Εύβοια.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Όταν η ΝΔ ψήφιζε τον «κόφτη»… (που σήμερα καταγγέλλει)

Ο νόμος
tvxs,gr 07:58 | 11 Μάιος. 2016
Σήμερα τον καταγγέλλουν, αλλά μόλις το περασμένο καλοκαίρι τον… υπερψήφιζαν: Ο λόγος, για την ηγεσία και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον περίφημο «κόφτη» δαπανών, ή άλλως τον Μηχανισμό Διόρθωσης, που συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τελική συμφωνία με τους δανειστές και η αξιολόγησης.

Είναι ο Μηχανισμός ο οποίος, όντως, βάζει ρήτρα αυτόματων περικοπών ακόμη και σε μισθούς και συντάξεις στην περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι όμως και ο ίδιος Μηχανισμός που το βασικό του πλαίσιο είχε ήδη ενταχθεί, και υπερψηφίστηκε διακομματικά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι πέραν της κυβέρνησης, το περασμένο καλοκαίρι στον νόμο 4334/15 – τον νόμο, με τον οποίο σφραγίστηκε η υιοθέτηση του τρίτου Μνημονίου.

Υπόθεση… αξιοπιστίας

«Επειδή η αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι κοντά στο μηδέν, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πράξη, ωστόσο, η νέα ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή έως τις 24 Μαΐου γι αυτόν τον ειδικό μηχανισμό δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον εφαρμοστικό νόμο της ήδη θεσμοθετημένης δέσμευσης του περασμένου καλοκαιριού που υπερψηφίστηκε και από τη Νέα Δημοκρατία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα 4 «αγκάθια» στην τελική ευθεία της συμφωνίας
Ο νόμος 4334 και ο «κόφτης»
Για την ιστορία, δε, η επίμαχη παράγραφος του νόμου 4334/15 που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι αναφέρει επί λέξει για τον Μηχανισμό Διόρθωσης:
«Σε περίπτωση κατά την οποία σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης εµφανίζονται σηµαντικές αποκλίσεις από τον τριµηνιαίο στόχο, οι οποίες δεν αποδίδονται σε εξαιρετικές περιστάσεις, κατά την έννοια της περίπτωσης θ΄ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014, ενεργοποιείται διορθωτικός µηχανισµός ύστερα από σχετική γνώµη του Δηµοσιονοµικού Συµβουλίου.

Ο διορθωτικός µηχανισµός συνίσταται στην κάλυψη της απόκλισης είτε µε περικοπή δαπανών είτε µε ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση των εσόδων. Η εφαρµογή του διορθωτικού µηχανισµού δεν συνεπάγεται τη µη εφαρµογή του µέρους Ζ΄ του ν. 4270/2014, αλλά λειτουργεί συνδυαστικά µε τις διατάξεις του.
Η περικοπή δαπανών ή /και η ενίσχυση των εσόδων θα εφαρµόζεται κατά σειρά προτεραιότητας: α) στον φορέα ή τους φορείς από τον οποίο προέρχεται η απόκλιση, β) σε οποιονδήποτε από τους φορείς που ανήκουν στον ίδιο υποτοµέα και που εποπτεύονται από το ίδιο Υπουργείο µε εκείνον ή εκείνους από τον οποίο προέρχεται η απόκλιση, γ) σε οποιονδήποτε από τους φορείς ανήκουν στον ίδιο υποτοµέα µε εκείνον ή εκείνους από τον οποίο προήλθε η απόκλιση ανεξαρτήτως εποπτεύοντος Υπουργείου και δ) σε οποιονδήποτε φορέα ή φορείς της Γενικής Κυβέρνησης».

Ταξί που αξιοποιεί την τεχνολογία


Taxibeat  
Η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη, αλλά το γεγονός ότι το ταξί διαθέτει «ονοματεπώνυμο» διευρύνει το πεδίο χρήσης του.
«Το ταξί είναι πολύ ακριβό για τα οικονομικά δεδομένα της Αθήνας και πρέπει να αναζητήσουμε μέτρα για να γίνει πιο προσιτό μεταφορικό μέσο με τη βοήθεια της τεχνολογίας».
Η εκτίμηση ανήκει στον Νίκο Δρανδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο του Taxibeat, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την εμφάνιση της εταιρείας στην Αθήνα.
Σε εποχές κρίσης, είναι μια μεσαία επιχείρηση που έχει κερδοφορία και κάνει προσλήψεις προσωπικού, έχει κάνει τα πρώτα βήματα για τη λειτουργία γραφείου στη Θεσσαλονίκη και στα επόμενα σχέδιά της είναι να επεκταθεί σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Είναι μια ομάδα 80 ατόμων με σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η οποία στην πρωτεύουσα συνεργάζεται με 4.000 ταξί.
Το «μυστικό» της επιτυχίας είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας, χάρη στην οποία μπήκαν πριν από πέντε χρόνια στην «πιάτσα» των ταξί και προσέφεραν δωρεάν κλήση από κινητό, tablet και υπολογιστή, σε μια εποχή που το «ραντεβού» με τις παραδοσιακές εταιρείες κόστιζε 3 ευρώ.
Η χρέωση της κούρσας γίνεται με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια, αλλά η πληρωμή μπορεί να γίνει με μετρητά ή πιστωτική κάρτα.
Το σημαντικότερο είναι η προσωπική σχέση του επιβάτη με τον οδηγό, αφού έχει τη δυνατότητα επιλογής, αλλά και αξιολόγησης.
Η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη, αλλά το γεγονός ότι το ταξί διαθέτει «ονοματεπώνυμο» διευρύνει το πεδίο χρήσης του, αφού π.χ. επιτρέπει στους γονείς να στείλουν το παιδί τους σε ένα πάρτι ή σε έναν επαγγελματία να μεταφέρει έναν φάκελο μέσα σε 30 λεπτά.
Η μεταφορά δεμάτων και εμπορευμάτων είναι ένας νέος τομέας δραστηριοποίησης της εταιρείας, που πέρα από ταξί έχει στη διάθεσή της 150 μηχανάκια.
Εχει ξεκινήσει η συνεργασία με ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και μέσα στον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει το νέο πρόγραμμα για τουρίστες που επιτρέπει την κλήση ταξί από ένα «μηχανάκι» (που π.χ. θα βρίσκεται στη ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου).
Το πλεονέκτημα είναι οι κανονικές χρεώσεις, αφού δεν είναι λίγα τα «παρατράγουδα» για φουσκωμένους λογαριασμούς.
Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η καταγραφή του προορισμού του επιβάτη, στοιχείο που θα επιτρέψει την εφαρμογή του «car pooling», της κοινής χρήσης του ταξί για παραπλήσιες διαδρομές με μοιρασιά του λογαριασμού.
«Είναι μια ιδέα που πρέπει να μελετηθεί από όλους, γιατί θα κάνει φτηνότερο το ταξί και θα πολλαπλασιάσει τη χρήση του», τόνισε ο Νίκος Δρανδάκης, που παραδέχθηκε ότι το μέτρο προϋποθέτει την αλλαγή του νόμου που απαγορεύει την πολλαπλή μίσθωση στα ταξί.
Χάρη στην τεχνολογία, όποιοι επιβάτες θέλουν να επωφεληθούν από το μέτρο θα το δηλώνουν κατά την κλήση του ταξί και αν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος θα συνταξιδεύουν και θα χρεώνεται ο καθένας με το 60% του λογαριασμού.
efsyn.gr

«Καμπανάκι» για τον Νότο

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup
Η απόφαση θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. 
| «The European Union»
«Kακό προηγούμενο» για τις χώρες με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, δημιουργεί η απόφαση του χθεσινού συμβουλίου του Eurogroup για την εφαρμογή ενός μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης αυτών των αποκλίσεων από την πλευρά της Ελλάδας που είναι σε οικονομικό πρόγραμμα.
Ενός «κόφτη» δηλαδή που θα λειαίνει τις δαπάνες του κράτους με το «σήμα» που θα εκπέμπει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αρχίσει και εξοκέλλει, κινδυνεύοντας έτσι να μην πετύχει τους στόχους για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ φέτος, 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για άμεση εγκαθίδρυση αυτού του μηχανισμού σε χώρες της ευρωζώνης που δεν τηρούν τον κανόνα του Συμφώνου Σταθερότητας για δημοσιονομικό έλλειμμα μικρότερο του 3% του ΑΕΠ.
Με δεδομένο ότι η Eurostat έχει ήδη χτυπήσει «καμπανάκι» για το σύνολο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, τότε επαγωγικά θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι μετά την Αθήνα ο «κόφτης» στις κρατικές δαπάνες βρίσκεται ήδη έξω από την πόρτα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τα οικονομικά τους στοιχεία δεν έχουν ευθυγραμμιστεί με το δημοσιονομικό σύμφωνο.

Αύριο στο EWG η λίστα 

 Η Ελλάδα, που στο παρελθόν έχει μπει δύο φορές σε κοινοτική επιτήρηση και αμέσως μετά σε μνημόνια, καλείται εφεξής -αν δεν αλλάξει κάτι σε επίπεδο Ευρώπης- να ζήσει με το άγχος του «κόφτη» και των μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που προβλέπει. 
Σημειώνεται ότι οι κωδικοί από τους οποίους θα εξοικονομούνται κονδύλια που θα μειώνουν τα ελλείμματα των φορέων της γενικής κυβέρνησης πρόκειται να συζητηθούν στο αυριανό EuroWorkingGroup (EWG), ενώ η λίστα με τις προτεινόμενες περικοπές θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τους δανειστές.
Το στίγμα θα δίνει και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, ενώ από τη «δαμόκλειο σπάθη» του «κόφτη» θα εξαιρούνται κονδύλια που αφορούν την υγεία, την άμυνα και ορισμένα κοινωνικά επιδόματα (π.χ. ανεργίας).
Θα βασίζεται δηλαδή σε περικοπές μισθών, συντάξεων, ειδικών μισθολογίων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ που μεσοσταθμικά θα μπορούσαν να φτάσουν έως το 8%. Δεν αποκλείεται στο «μενού» των μέτρων του μηχανισμού να υπάρξουν και καταργήσεις ειδικών φορολογικών καθεστώτων.
Ο αυτόματος «κόφτης» στις δαπάνες ήταν η μόνη διέξοδος που είχε η κυβέρνηση στην προσπάθεια να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση, η οποία έχει «σκαλώσει» στα προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ που ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με παράλληλη ψήφισή τους από την Βουλή εκτός των τακτικών των 5,4 δισ. ευρώ που θα πλήξουν τα φετινά εισοδήματα.
Επήλθε τελικά συμβιβασμός με τον «κόφτη» που θα μπαίνει σε λειτουργία με προεδρικό διάταγμα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Μένουμε... Παναμά

Εκατοντάδες πρόσωπα του δημόσιου βίου και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας συνδέονται είτε άμεσα είτε με έμμεσες διαδρομές με τα εντυπωσιακά σε όγκο δεδομένων στοιχεία των Panama Papers, το δεύτερο μέρος των οποίων αποκαλύφθηκε από την προχθεσινή δημοσίευση της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ICIJ.
Η μισή αλήθεια είναι ότι η εμπλοκή ενός φυσικού ή νομικού προσώπου με μια υπεράκτια εταιρεία δεν συνιστά από μόνη της αξιόποινη πράξη, ενώ πάντα ενυπάρχει ο κίνδυνος... παρεξηγήσεων λόγω συνωνυμίας.
Καθώς όμως είναι αποδεδειγμένα ο αποτελεσματικότερος τρόπος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τα 400 ελληνικά ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων και οι συνολικά 223 offshore που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Δεδομένη θα πρέπει να είναι η ανησυχία όλων όσοι είδαν το όνομά τους στη συγκεκριμένη, εκτενέστερη της προηγούμενης, λίστα καθώς ήδη από χθες το πρωί οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης συντάσσουν με ταχείς ρυθμούς νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις Aρχές του Παναμά.
Και αν η αρχική αναφορά έκανε λόγο για τουλάχιστον 200 αιτήματα, βάσει των πρώτων διαρροών, θεωρείται δεδομένο πως οι εισαγγελείς θα ψάξουν εξονυχιστικά το σύνολο των ονομάτων.
Ηδη οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε συγκεκριμένα πρόσωπα που διέθεταν υπεράκτιες εταιρείες ή ιδρύματα μέσω της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, τα αρχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν προκαλώντας παγκόσμιο σάλο και συσχετίζουν τα δεδομένα με αυτά των άλλων λιστών (και ειδικά αυτά της λίστας Λαγκάρντ), με προτεραιότητα σε πρόσωπα που με διάφορους τρόπους έχουν διαχειριστεί και δημόσιο χρήμα.
Η διαφορά με τη λίστα Λαγκάρντ έγκειται πως στα Panama Papers υπάρχει διαρροή εταιρικών δεδομένων και όχι τραπεζικών στοιχείων, γι’ αυτό καθοριστικής σημασίας θεωρείται ο βαθμός ανταπόκρισης των Αρχών του Παναμά στην αποστολή τραπεζικών δεδομένων, τα οποία στη συνέχεια θα συσχετιστούν με τις φορολογικές δηλώσεις και τους εταιρικούς ισολογισμούς.
Ωστόσο, αν και οι Ελληνες οικονομικοί εισαγγελείς εργάζονται πυρετωδώς για την άμεση αποστολή των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής προς τις Αρχές του Παναμά, ορισμένες προβλέψεις για την ανταπόκριση των Αρχών του Παναμά στα αιτήματα ήταν το τελευταίο διάστημα δυσοίωνες.
Κι αυτό, διότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων σχετιζομένων με offshore εταιρείες, που ακουμπούν πρόσωπα σε πολλές χώρες του κόσμου και κατά συνέπεια οι Αρχές του Παναμά δέχονται βομβαρδισμό αντίστοιχων αιτημάτων και από άλλες χώρες και οι απαντήσεις ενδεχομένως θα χρειαστούν μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από την άλλη πλευρά, παρ’ ότι στο παρελθόν ο Παναμάς δεν ανταποκρινόταν θετικά σε αντίστοιχα αιτήματα ενώ δεν υπάρχει και συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία, η πολιτική πίεση που ασκείται σε διεθνές επίπεδο στη συγκεκριμένη χώρα τους τελευταίους μήνες είναι αφόρητη και το κλίμα ήδη έχει αρχίζει να μεταστρέφεται. Οι «κόκκινες» γραμμές του Παναμά έχουν υποχωρήσει τόσο λόγω ΟΟΣΑ όσο και λόγω πίεσης των ΗΠΑ.
Αιτήματα και από αλλού
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς με τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας ήδη προχωρούν σε ελέγχους σε Ελληνες πολίτες που εμφανίζονται να διέθεταν υπεράκτιες εταιρείες ή ιδρύματα.
Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν υποβληθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής για...

ΕΚΤ : Προς επαναφορά του waiver (πρόσβαση στις γραμμές χρηματοδότησης της ΕΚΤ)...

 ΕΚΤ: Προς επαναφορά του waiver - Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα από Ιούνιο
Η επαναφορά του waiver που επιτρέπει στις ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόσβαση στις γραμμές χρηματοδότησης της ΕΚΤ, θα προταθεί πιθανότατα από το δ.σ. της ΕΚΤ, μόλις επιτευχθεί...
staff level συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των πιστωτών.
 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο των συνομιλιών μέχρι στιγμής, αυτό θα μπορούσε να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ στην Βιέννη στις 2 Ιουνίου.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας, οι πιστωτές, η ΕΚΤ, αυτή την στιγμή εργάζονται για την επέκταση των επιλέξιμων τίτλων οι οποίοι μπορούν να δεσμευθούν ως collateral για τη συνήθη χρηματοδότηση, αυξάνοντας ως εκ τούτου τον ELA ο οποίος μπορεί να μετατραπεί σε τακτική χρηματοδότηση.

Η ΕΚΤ επίσης θα προσαρμόσει το haircut που εφαρμόζεται στους ελληνικούς τίτλους που δεσμεύονται ως collateral για χρηματοδότηση, μετά από την επαναφορά του waiver.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα γίνουν επιλέξιμα για συμμετοχή στο QE μόνο όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ληφθεί απόφαση για τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους και βγει ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από την ΕΚΤ.

Με βάση την μέχρι στιγμής πρόοδο, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα πιθανώς θα συμπεριληφθούν στο QE μετά από το καλοκαίρι, καταλήγει το δημοσίευμα.

Το περίφημο waiver είναι η κατ' εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση (εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής τους ικανότητας) στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Θεωρητικά, η υπογραφή του staff level agreement από το Euroworking Group επιτρέπει στην επόμενη, τακτική ή έκτακτη, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΚ να αποφασισθεί η επαναφορά του waiver.

Η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του EwG, εφόσον κυβέρνηση και θεσμοί συμφωνήσουν στα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα (τροποποίηση του νόμου Σταθάκη, έμμεσοι φόροι) καθώς και στον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων του προϋπολογισμού.

Η αγορά στοιχηματίζει στην παραπάνω θετική εξέλιξη, καθώς ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ είχαν δηλώσει πως αρκούσε η ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για να κάνει εκ νέου αποδεκτά ως ενέχυρα τους τίτλους έκδοσης ή εγγύησης Ελληνικού Δημοσίου...
 

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Εφικτή η συμφωνία στις 24/5...


 
Εφικτή θεωρεί την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εφόσον έχουν...
ως τότε ολοκληρωθεί και οι εκκρεμούσες νομοθετικές διαδικασίες.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση για το χρέος διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αποτελούν κάτι καινούριο, αλλά απλώς αποσαφήνιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού.
«Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος», πρόσθεσε...
 

Ραδιόφωνα που ξέρεις εκ προοιμίου τι πολιτικές απόψεις θα ακούσεις...


Στον σχολιασμό της συζήτησης στη Βουλή «έπεσα» το βράδυ της Κυριακής στο «Βήμα 99.5». Κατά την ώρα της ψηφοφορίας και μετά το πέρας των ομιλιών σχολίαζαν, μεταξύ ραδιοφωνικού τυριού και...
αχλαδιού, οι Βασίλης Χιώτης, Νότης Παπαδόπουλος και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.
 

Οι τρεις καμπαλέρος της συχνότητας. Και συμφωνούσαν σε όλα. Μα σε όλα. Δεν παρέκκλιναν ούτε στο ελάχιστο. Βρήκαν, δε, υποτονικό και άνευρο τον Τσίπρα, ήταν η χειρότερή του εμφάνιση, έλεγαν. Αποψή τους φυσικά και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είχαν και δίκιο, έτερον εκάτερον. Γνωστοί και οι τρεις για την πολιτική τους ματιά άλλωστε.
Αλλο θέλω να πω όμως: πόσο θετικό είναι για ένα ραδιόφωνο να παρουσιάζεται τόσο μονόμπαντο στα πολιτικά του; Αν του κάνει καλό βρε αδελφέ του ίδιου, πέραν ιδεολογιών και πολιτικών απόψεων; Αν είναι αποδοτικό; Αν του προσθέτει ακροατές όταν ακούγεται τόσο φανατισμένο και πολιτικά «βαμμένο»;
 

Και δεν μιλάω για δεοντολογία τα όρια της οποίας είναι δυσδιάκριτα πλέον με όσα άγρια συμβαίνουν γύρω μας. Μιλάω, αυστηρά, με εμπορικά κριτήρια: είναι θετικό για έναν ραδιοσταθμό να μην είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πλουραλιστικός; Κρίνοντας από τις ακροαματικότητες των ραδιοφώνων που έχουν σαφή και δεδομένο πολιτικό προσανατολισμό, η απάντηση είναι 100% αρνητική.
 

Αντιθέτως, άλλα, που ισορροπούν και παλατζάρουν στα πολιτικά τους, πάνε πολύ καλύτερα. Όπως ο Real 97.8, παράδειγμα. Ισως να συντονίζεται στη συχνότητά τους περισσότερος κόσμος επειδή δεν γνωρίζει εκ προοιμίου τι θα ακούσει. Ενώ, στο Βήμα 99.5, ξέρεις πως θα κατηγορούν τον Τσίπρα και θα εξυμνούν τον Μητσοτάκη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον «105.5 Στο Κόκκινο» και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι εκεί γνωρίζει τι πάνω-κάτω θα ακούσεις. Σήμερα το πρωί ο οικονομικός συντάκτης του σταθμού Στάθης Σχινάς χαρακτήριζε τη συμφωνία «θρίαμβο». Καμία έκπληξη.
 

Βέβαια το «105.5 Στο Κόκκινο» χαρακτηρίζεται από μόνο του ως ραδιόφωνο της Αριστεράς, το «Βήμα 99.5» αντιθέτως υποστηρίζει μεν τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ντρέπεται να το εκφράσει ανοιχτά. Καταπιεστικό. Και τη βγάζουν με τον Θόδωρο Πάγκαλο...

Δημήτρης Καννελόπουλος
e-tetradio.gr

Εντός 10 ημερών οι αιτήσεις επιτυχόντων...


του ΑΣΕΠ το 1998...

Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για 2.135 διορισμούς σε πέντε υπουργεία καλούνται να υποβάλουν άμεσα οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έτους 1998.
Με προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που ...
υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, δίνεται προθεσμία 10 ημερών να υποβάλλουν αίτηση όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό 8/1997 και έλαβαν βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, προκειμένου να ενταχθούν στον πίνακα διοριστέων που θα καταρτίσει το ΑΣΕΠ και από τον οποίο θα επιλεγούν οι υποψήφιοι για την κάλυψη των κενών.
Στο ΦΕΚ καταγράφονται μία προς μία οι θέσεις και στην αίτησή τους οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης έως 250 από αυτές. Η αίτηση βρίσκεται στους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του ΑΣΕΠ (minadmin.gov.gr και asep.gr αντίστοιχα) και υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4, ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ ως εξής:

Το τσαντισμένο editorial των «ΝΕΩΝ» και η χύτρα της κεντροαριστεράς...


Το πιο γλυκά και αληθινά τσαντισμένο editorial – προφανώς γιατί γράφτηκε αυθόρμητα - λόγω της θετικής εξέλιξης των γεγονότων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ...
το τελευταίο 48ωρο (ψήφιση από τη Βουλή ασφαλιστικού, φορολογικού, χωρίς απώλειες και αποτελέσματα γιουρογκρούπ), που αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο τα συναισθήματα όλων εκείνων που πίστευαν με παιδική αφέλεια στην αποτυχία της αξιολόγησης και σε μια επανάληψη του περυσινού καλοκαιριού για να επιβεβαιωθεί το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές, φιλοξένησε στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»!

Με απόλυτη διαύγεια ο συντάκτης του κύριου άρθρου της εφημερίδας που αναμφισβήτητα απηχεί τις απόψεις της διεύθυνσης, κατέγραψε με αυθόρμητο τρόπο (για αυτό και διακρίνονται αυθεντικά συναισθήματα) τη δική του (πικρή) αλήθεια για τα γεγονότα… Μια αλήθεια η οποία σε ορισμένα σημεία της φθάνει στον αναγνώστη σαν το λόγο ενός εκνευρισμένου, αλλά επιμελή έφηβου που ενώ πιστεύει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια, στο τέλος η βαθμολογία του είναι μικρότερη από αυτή που προσδοκούσε!

Στη θέση του εκνευρισμένου, αλλά επιμελή έφηβου, θα μπορούσε να είναι ένας συντηρητικός πολίτης που έπεσε θύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και πίστεψε την ανύπαρκτη πρότασή του που καταλήγει σε ένα ακατανόητο αίτημα για εκλογές… Και ξαφνικά διαπιστώνει ότι η «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, βοηθούσης και της συγκυρίας δεν οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο! Επιπλέον, από κει που είχε πιστέψει ότι ο Τσίπρας θα είναι μια θλιβερή και σύντομη παρένθεση, διαπιστώνει (δεύτερο χαστούκι), ότι ο νεαρός γόνος Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει με τον επιπόλαιο αντιπολιτευτικό του λόγο να καταστεί ο νέος Έβερτ της παράταξης!

Χωρίς λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου να καταναλώνεται σε αντιπολιτευτικά επιχειρήματα για το δυσθεώρητο ύψος του λογαριασμού… Καταγράφει το νούμερο… Και κατευθείαν (σαν παιδικό γ@μώτο), αποτυπώνει την έκπληξή του για το πόσο τέλεια ήρθαν όλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με ένα κρεσέντο ειρωνείας για τη Σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ, τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις και τη διασπασμένη κεντροαριστερά!

Αντί για το κλασικό «την πατήσαμε… μας την έκανε ο Αλέξης… θα μας κάτσει στο σβέρκο ολόκληρη τη τετραετία», προτιμά να διαπιστώσει τις δικές του (πικρές) αλήθειες κουνώντας το δάχτυλο στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης (που είχαν βάλει ψηλά τον πήχη, υποτιμώντας τις δυνάμεις του Τσίπρα), λέγοντας για παράδειγμα ότι για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρονικά, κυβέρνηση περνάει μέτρα στη Βουλή χωρίς απώλειες! Ότι οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι «ομοούσιοι και αδιαίρετοι», ενώ η αντιπολίτευση και πιο ειδικά η κεντροαριστερά δεν είναι! Επίσης ότι τα λεγόμενα φιλοευρωπαικά κόμματα αφελώς βασίζονται στους ευρωπαίους… Ότι ο Κυριάκος κινδυνεύει από τις αγκυλώσεις της Συγγρού… Για να καταλήξει, αφήνοντας μια χαραμάδα αισιοδοξίας, πριν την πνίξει κι αυτή σε έναν κουβά ειρωνείας σαν τον γκάνγκστερ που κρατά από τα μαλλιά το θύμα του και βουτά το κεφάλι του στο νερό! Προφανώς όμως το κάνει για «θεραπευτικούς» λόγους, αφού αντί για το προσδοκώμενο τελειώνει ο χρόνος του Τσίπρα… Προτιμά το μέχρι να τελειώσει ο Τσίπρας είναι μια ευκαιρία για, «Το προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο… να ετοιμαστεί σε χαμηλή φωτιά σε μια χύτρα όπου όλοι θα σιγοβράζουν στο ζουμί τους»! Ομολογουμένως επικό κλείσιμο!
 
Διαβάστε στη συνέχεια το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Ε, ρε πλάκες!..

Η Αννίτα ενημερώνεται στα Οικονομικά…

Ο συνεργάτης της εκπομπής Ν. Σαμοϊλης, μπροστά σε ένα πίνακα αναλύει τους φόρους και τις εισφορές. Και η Αννίτα μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, τον ακούει προσεκτικά σαν καλή μαθήτρια και που και που εκφράζει τις απορίες της. «Έτσι γίνεται το νταραβέρι;»

Η…
σκηνή απείρου κάλλους. Η Αννίτα, σιγά σιγά, διεισδύει με αξιώσεις, μετά το Κοινωνικό ρεπορτάζ και στο Οικονομικό...

Τι μου λέτε τώρα, κύριε Γιάννη μου...

Ο Λεβέντης ζήτησε στην εκπομπή του Ντερμπεντέρη, να κοπούν οι συντάξεις των πρώην βουλευτών. Για τον Μητσοτάκη είπε, ότι έκαψε το χαρτί του, επειδή ζήτησε εκλογές και για τον Τσίπρα, πως όσο μένει καταστρέφεται η χώρα.

Η εκπομπή ξεκίνησε με ένα μικρό κους κους για…
το τι είπε στον Τσίπρα, όταν τον πήρε στο τηλέφωνο.

Τον ρώτησα τι είναι ο κόφτης και μου απάντησε, πως «θέλουν (οι δανειστές) να έχουν μια εξασφάλιση».

Κατά τ’ άλλα ο Λεβέντης είπε περίπου τα ίδια, που είπε και στην Κορομηλά. Ο Ντερμπεντέρης είχε καλέσει τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον συνάδελφο του στο ΒΗΜΑ, Βασίλη Χιώτη, για τον βοηθήσουν στην συνέντευξη. Ιδιαίτερα στις στιγμές, που θα ξέφευγε ο Λεβέντης σε οικειότητες – όπως και έγινε – του τύπου «τι μου λέτε τώρα κύριε Γιάννη μου»…

Πολύχρωμοι τυμπανιστές ξεσήκωσαν τη Μύκονο

Οι πολύχρωμοι τυμπανιστές των Batalas Atenas 
  Οι πολύχρωμοι τυμπανιστές των Batala Atenas
 |φωτογραφία: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Το υποψιάζομαι, ακούτε κι εσείς τη λέξη «Μύκονος» και πάει ο νους σας σε σελέμπριτι, παπαράτσι, ξέφρενη διασκέδαση, «δηθενιές» και άλλα παρόμοια. Δεν σας αδικώ, τα ίδια πιστεύω πάνω-κάτω. Ωστόσο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκα στο νησί της... ακολασίας για άλλο λόγο, για ένα διήμερο φεστιβάλ τζαζ. Είχα καλό σκοπό επομένως.
Πέσαμε και πάνω στην απεργία των πλοίων, ήταν και το «νεκρό» weekend μετά το Πάσχα, κρύωσε και ο καιρός, το νησί βρέθηκε να έχει τελικά ελάχιστο κόσμο. Ετσι ήταν πολύ πιο όμορφο. Περπατούσες άνετα, οι θάλασσες έρημες και γοητευτικές (αν και κρύες), επέστρεφα με το αυτοκίνητο στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και οι δρόμοι ήταν έρημοι. Μια άλλη Μύκονος.
Κατέβηκα στο νησί λοιπόν για ένα διήμερο φεστιβάλ τζαζ - ιδιωτική πρωτοβουλία παρακαλώ. Ο αεικίνητος μουσικός Θωμάς Αλβέρτης και η «καπάτσα» Μυκονιάτισσα δικηγόρος Αλέκα Δήμου το διοργάνωσαν εκ του μηδενός (βοηθάει ο Δήμος Μυκόνου και η Περιφέρεια να προσθέσουμε).
Ο Κωστής Μαραβέγιας με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη  
Ο Κωστής Μαραβέγιας με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη 
 | φωτογραφία: ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Παρασκευή και Σάββατο, στον χώρο του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου και στην πλατεία Αγ. Μονής με συναυλίες κάπως διαφορετικές από εκείνες που πραγματοποιούνται συνήθως στο νησί (Ρέμος στην Ψαρού). Την πρώτη μέρα έπαιξε ο Κωστής Μαραβέγιας και τη δεύτερη η All Star Band του φεστιβάλ με τις Μιράντα Βερούλη και Κατερίνα Πολέμη στα φωνητικά σε συνεργασία με την ομάδα κρουστών Batala Atenas.
Ο Κωστής Μαραβέγιας δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα live του είναι μια γιορτή, έχει εξελιχθεί πολύ και ο ίδιος ως performer, χαρισματικός και με χιούμορ, άκρως επικοινωνιακός φυσικά και με τον κόσμο. Το γέμισε το Γρυπάρειο, έναν όμορφο πολιτιστικό χώρο στις παρυφές της Xώρας. Το γέμισε με ένα κοινό πολύ ενθουσιώδες, το οποίο στο τέλος βρέθηκε να χορεύει όρθιο στις θέσεις του. Συνηθισμένες καταστάσεις για τον Μαραβέγια, θα πείτε. Το ευχαριστήθηκε και ο ίδιος, που είχε χρόνια να παίξει στη Μύκονο.
Την άλλη μέρα άλλαξε τόσο το σκηνικό όσο και η τοποθεσία. Οι Batala Atenas έδιναν τον τόνο. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε μια πλατεία, αλλά το πανηγύρι ξεκίνησε από νωρίς στα σοκάκια. Οι πολύχρωμοι τυμπανιστές των Batala Atenas παρέλασαν στα στενά της Χώρας ξεσηκώνοντας το νησί.
Τουρίστες, μαγαζάτορες, ντόπιοι και ξένοι μπήκαν στον ρυθμό. Ηταν και λίγο πρωτόγνωρο ως θέαμα ούτως ή άλλως, για τη Μύκονο, δε, πιθανότατα να είναι και πρωτοφανές. Συνήθως δεν βλέπουν «τρελά» παιδιά με ταμπούρλα στα στενά, αλλά σελέμπριτι να σκοτώνουν νωχελικά τη διασημότητά τους.
Οι Batala Atenas κατέληξαν στην πλατεία Αγ. Μονής (εκεί που παλιά ήταν ο πελεκάνος), όπου τους περίμεναν η Μιράντα Βερούλη, η Κατερίνα Πολέμη και μερικοί σπουδαίοι μουσικοί (Κούρτης, Μάνεσης κ.ά.) προκειμένου να αρχίσει το live. Με βραζιλιάνικους, ως επί το πλείστον, ρυθμούς. Δύο ώρες ηχητικής πανδαισίας. Σούπερ καταστάσεις. Δώσαμε ραντεβού για του χρόνου. Δεν χάνονται κάτι τέτοια.
Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr
                                                            Η γιορτή άρχισε από το καράβι ήδη 
 
(φωτογραφία: Σπύρος Κατωπόδης)

Στο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Στο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή το πρωί 15 Μαΐου, το νεότευκτο και ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, της εταιρείας Royal Caribbean «Ovation of the Seas», 168.666 τόνων, μήκους 348 μέτρων, με χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πλήρωμα. Το Ovation εκτείνεται σε 18 καταστρώματα ενώ διαθέτει 2.091 καμπίνες.
Το πλοίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας για την αγορά κυρίως της Απω Ανατολής και της Κίνας και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον πλανήτη όπως κινεζικά καταστήματα τροφίμων, ρομπότ μπάρμαν που μπορεί να παραγγέλνει ο επιβάτης το ποτό του από το τάμπλετ, ενώ διαθέτει μια γυάλινη κάψουλα του, που υψώνεται 300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και προσφέρει θέα 360 μοιρών από ψηλά στους περισσότερους επιβάτες.
Eπίσης διαθέτει προσομοιωτή για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.
Το νεότερο πλοίο της βραβευμένης εταιρείας κρουαζιέρας προσφέρει, επίσης,...