Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πεντακόσιοι πέντε Έλληνες με περιουσία 60 δισ. ευρώ!...



Επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα και 15% σε μετοχές...
Περιουσία που αγγίζει τα 60 δισ. ευρώ διαθέτουν μόλις 505 Έλληνες σύμφωνα με στοιχεία της Wealth-X που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».
Από τα στοιχεία φαίνεται ότι...
οικονομική κρίση δεν πλήττει τον πλούτο, το αντίθετο μάλλον, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αύξησή του.
505 Ελληνες διαθέτουν περιουσία 60 δισ. ευρώΣτην Ελλάδα οι 505 Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία που έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με πέρσι. Δηλαδή από τα 50 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 60 δισ. ευρώ.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν. Συνολικά στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται από τα τμήματα Private Banking των τραπεζών σε περίπου 8.000, καθώς μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.
Που επενδύουν
Οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα, 15% σε μετοχές, 15% σε εταιρικά ομόλογα ενώ διατηρούν ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα. Οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα φτάνουν το 8%, σε νομίσματα το 7% και σε χρυσό το 6%.λ

Τσαφ-τσουφ, το τρένο περνά κύριε Βενιζέλο...

Σημ.Ν.Μ.: Εδώ είναι σέ υποβρύχιο όχι σέ τρένο...
Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους, λέει το παλιό ανέκδοτο ότι απάντησε ο Ρώσος στον Αμερικάνο, όταν ο τελευταίος παρατήρησε ότι τα σοβιετικά τρένα καθυστερούσαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του καθεστώτος.
Και ακριβώς το παράδοξο που γεννούν οι ενοχές φέρνουν στο μυαλό οι απαντήσεις του Βενιζέλου σε όσα του καταμαρτυρούν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι  και    πολλοί  άλλοι για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Διότι, αργούν και αργούν πολύ τα τρένα σας -ή μάλλον τα υποβρύχιά σας- κύριε Βενιζέλο μας, πώς να το κάνουμε. Αλλά εσείς, όταν σας λένε ότι τέσσερα υποβρύχια είναι σχεδόν έτοιμα, σχεδόν πληρωμένα, σχεδόν απαραίτητα στο πολεμικό ναυτικό και σχεδόν σαπίζουν υπό τη σκιά της σχεδόν σκανδαλώδους σύμβασής σας με κάποιον "επενδυτή" Σαφά-ντασμα και την Αμπού Ντάμπι (Χαζο) Μαρ απαντάτε με... Σκουριές.
Κι όταν σας εγκαλούν ότι με τον υποβρύχιο νόμο σας ζημιώσατε το Ελληνικό Δημόσιο και ωφελήσατε ποιος ξέρει ποιους και γιατί, εσείς απαντάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τις παρακολουθήσεις που... δεν γίνονται, γιατί τον συνδέουν με το έγκλημα της Marfin. Ενώ όταν ο καθ' ύλην αρμόδιος για την άμυνα Αβραμόπουλος σας αφήνει ξεκρέμαστο μαζί με τη σύμβασή σας, τότε τον βγάζετε στη σέντρα ως συνομιλητή του Τσίπρα και υπουργό που θέλει να τα έχει καλά με την αντιπολίτευση.
Και το πιο ωραίο είναι ότι, αν και υπήρξατε φίλος του Άκη και των φίλων του. Αν και σκίζατε πριν λίγα χρόνια τα ρούχα σας στη Βουλή για την αθωότητά του και υπογράφατε πρώτος το σχετικό πόρισμα του ΠΑΣΟΚ. Αν και δηλώνατε υπό το κράτος της οργής ότι ο άνθρωπος "προσεβλήθη και διασύρθηκε" αδίκως. Αν και όλα αυτά, τώρα, που κατηγορείστε ότι δώσατε με τη σύμβασή σας συνέχεια και στα του Άκη τρόπαια, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να δηλώσετε ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε υπό την προστασία του τους ανθρώπους και τις συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου!
Τσαφ-τσουφ το τρένο περνά, όμως, κύριε Βενιζέλο. Καθυστερημένο, αλλά θα έρθει. Κι εκείνο που φαίνεται να σας ανησυχεί, εξ ου και κρύβεστε πίσω από Σκουριές και σενάρια συνομωσίας, είναι πού θα σας πάει. Διότι υπάρχει το δρομολόγιο που σας προσφέρει ο άσπονδος σύμμαχος Σαμαράς. Αλλά υπάρχει και το δρομολόγιο του εισαγγελέα...

Θανάσης Καρτερος