Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στίς Δήμητρες καί στούς Δημήτρηδες!


Επανεκτίμηση τού σεισμικού μεγέθους: 6,7R ή 6,8 Richter...!

«6,7R ή 6,8R ο σεισμός στη Ζάκυνθο»...
Το Γεωδυναμικό επανεκτιμά το μέγεθος της δόνησης...

Νέα δεδομένα για το μέγεθος του σεισμού που χτύπησε τη Ζάκυνθο και έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα δημιουργούν οι δηλώσεις του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Πλέον στο Γεωδυναμικό μετρούν και πάλι τα στοιχεία καθώς φαίνεται ότι ο σεισμός είναι μεγαλύτερος.

«Είναι μεγάλος, ισχυρός και επιφανειακός σεισμός. Έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα, μέχρι και στην Αθήνα, στα δυτικά Βαλκάνια ακόμα και στην Ιταλία και στη Λιβύη», είπε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε στο Ιόνιο πέλαγος, μιλώντας στον realfm.

«Ήταν μεγάλος σεισμός, εμείς τον υπολογίσαμε στα...

Παρουσία τού Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Επος του ’40...

Αναγνώριση...
Παρόντος του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τον οποίο προσκάλεσε ο Ελληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιούνται σήμερα στη...
Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Επος του ’40, την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Μια επίσκεψη με υψηλό συμβολισμό, αφού η 28η Οκτωβρίου είναι συνδεδεμένη με το «Οχι» προς τα ιταλικά-φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι και η παρουσία του Ιταλού προέδρου σηματοδοτεί μια έμπρακτη συγγνώμη για όσα συνέβησαν 78 χρόνια πριν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δ.Κ.
(Από τη στήλη Παρασκήνια)
efsyn.gr

Το επίκαιρο σκίτσο της ημέρας...

                                                            ...τού Γιάννη Δερμεντζόγλου
                                                                                                      από tvxs.gr

Από τό twitter τού Γιάννη Ραγκούση

 

Μετά την επιβεβαίωση ότι η διαφθορά Παπαντωνίου δεν θα αποκαλυπτόταν χωρίς τη λίστα Λαγκάρντ, τι πρέπει να γίνει με όποιον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έχει την πολιτική ευθύνη για την τότε μη αξιοποίηση της λίστας; Δεν πρέπει να τον απομακρύνετε κ.Γεννηματά; Το ΚΙΝΑΛ είναι «πλυντήριο»;

Από τό facebook τού Γιάννη Ραγκούση...

Η αποκάλυψη της βαρύτατης υπόθεσης διαφθοράς του Γιάννου Παπαντωνίου πραγματοποιήθηκε χάρη στη λίστα Λαγκάρντ. Λίστα που-τότε-κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι δεν ήθελαν να αξιοποιηθεί.
Το ακόλουθο δημοσίευμα του 2012 λοιπόν,
για όσες και όσους έλεγαν «έλα μωρέ, σιγά τη λίστα Λαγκάρντ, πόσα αποκόμισαν από την αποκάλυψή της;»,
για όσες και όσους δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους και είναι έτοιμες και έτοιμοι να δικαιολογήσουν ακόμη και βαρύτατα οικονομικά εγκλήματα, αρκεί να είναι αρεστοί στον/στην ομαδάρχη τους,
για όσες και όσους ακόμη και σήμερα σιωπούν και δεν αντιδρούν και υπό αυτήν την έννοια, επίσης έχουν ευθύνη για τον πολιτικό και κυρίως ηθικό διασυρμό του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ,
καθώς και για όσες και όσους τότε μου επιτέθηκαν ...

Η τσιμπίδα τού «τέλους διαμονής» πιάνει Airbnb κλπ.

Έρχεται «τέλος διαμονής» στην Airbnb - Τι αλλάζει...
Μετά τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στα οποία έχει επιβληθεί από 1/1/2017 τέλος διαμονής δωματίου για κάθε διανυκτέρευση, σε ύψος ανάλογο με την κατηγορία στην οποία υπάγονται, παρεμφερές τέλος διαμονής σχεδιάζει το...
υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει και στους ιδιοκτήτες ακινήτων (διαμερισμάτων, κατοικιών) που διαθέτουν τα ακίνητά τους προς ενοικίαση μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της οικονομίας δια-μοιρασμού τύπου Airbnb, Booking, Homeaway κλπ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβολή του τέλους διαμονής για...

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα...

«Σοβαρευτείτε»...
Αυστηρή είναι η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα μετά τις νέες απειλές του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Η οριοθέτηση της... ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτις του διεθνούς δικαίου Τουρκία» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με πρόσφατες τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επίσης πως σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.
Παράλληλα, τονίζει πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής και καλεί «τη γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ την Τετάρτη...

Tό επίκαιρο σκίτσο γιά τό ξέπλυμα...

                                                                 ...τού Μιχάλη Κουντούρη
                                                                     (24-10-02018 efsyn.gr)

Σεισμοί : Τρέμει η Δυτική Ελλάδα...

Περίπου δέκα λεπτά μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση (6,7 Ριχτερ), ακολούθησε μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ.
Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί - Πληροφορίες για ζημιές...
 Νέα σεισμική δόνηση, η τρίτη διαδοχική, σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 Ρίχτερ - νωρίτερα είχαν προηγηθεί ένας σεισμός 5,1 και λίγο αργότερα, ο μεγάλος 6,7 Ριχτερ.

Ο ανταποκριτής του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ζάκυνθο, Κ. Συνετός, μεταδίδει πως...
η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής, εάν υπάρχουν τραυματισμοί...

Οι τράπεζες απέδειξαν ότι η offshore (μέ τό σπίτι του) ανήκει στόν Ψυχάρη...

Εντοπίστηκε η offshore του Ψυχάρη...
Tις διαδικασίες για τον πλειστηριασμό του ακινήτου του Σταύρου Ψυχάρη στο Λυκαβηττό, έχουν ήδη ξεκινήσει οι τράπεζες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το economistas.gr, οι τράπεζες κατάφεραν να αποδείξουν ότι η offshore στην οποία ανήκει η πολυτελής κατοικία του πρώην εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, ανήκει στον ίδιο.

Έτσι, μετά από πολύμηνες έρευνες των τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό του ακινήτου...

"Δόγμα Πολλάκη" καί "δόγμα Σημίτη"...

Δόγμα... Διαφθοράς...
H είδηση της προφυλάκισης του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου δημιούργησε αμηχανία σε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος που τελικά επέλεξε να ταυτιστεί, σχεδόν, με τη ρητορική που μεταχειρίστηκε ο πρώην Υπουργός, στη διαδρομή του προς τον Κορυδαλλό.

Τόσο από το πρώην ΠΑΣΟΚ όσο και από μεγάλη μερίδα των συντηρητικών ΜΜΕ δεν διατυπώθηκε η - βολική - αποκήρυξη του πρώην υπουργού. Αντίθετα σε επίσημο τόνο υποστηρίχθηκε η γραμμή του ότι η επίπονη έρευνα της δικαιοσύνης και η δυσμενής κατάληξη για τον ίδιο δεν οφείλεται στα στοιχεία της υπόθεσης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά στο "δόγμα Πολλάκη¨. Πρόκειται για μια αναφορά στη δήλωση του αναπληρωτή υπ. Υγείας που πριν από λίγες ημέρες είπε πως με τόσα σκάνδαλα "θα πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή"...

Ως λαός της ναυτοσύνης έ, ...δέν έπρεπε νά εκσυγχρονίσουμε τίς φρεγάτες;...

Παρερμηνευμένη ναυτοσύνη...
Τον Φεβρουάριο του 2003 ζούσαμε σε μια χώρα που την έλεγαν «Ισχυρή Ελλάδα», κατόπιν προτάσεως του τότε πρωθυπουργού της Κώστα Σημίτη. Δεσπόζον όραμα οι ...Ολυμπιακοί του 2004, που για να λάβει σάρκα και οστά έπρεπε πρώτα να λάβουν χρήμα ζεστό οι εθνικοί εργολάβοι, διά της μηχανής του «κατεπείγοντος». 
Κυρίαρχο δόγμα ο «Εκσυγχρονισμός». Θολός είναι η αλήθεια, αν και αυτό δεν το διέκριναν οι ιεροκήρυκες που τον προπαγάνδιζαν. Ηταν, βλέπετε, θολά τα γυαλιά τους από τα λιβάνια που έκαιγαν για να τιμήσουν μέχρις αποθεώσεως τους άρχοντες του εκσυγχρονισμού. 
Οι δύο αρνήσεις λοιπόν (θολό + θολό) δεν έκαναν μία κατάφαση αλλά μια σούπερ άρνηση. Αρνηση της πραγματικότητας. Κυρίαρχες λέξεις, τω καιρώ εκείνω, σε πρωτοσέλιδα και μικρή οθόνη: μίζες, λάσπη, διαφθορά, παρακμή, κομπίνες, προμήθειες, λαδώματα.

Τον Φεβρουάριο του 2003...