Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Το εξώφυλλο του Economist για τον Πούτιν που θα συζητηθεί...

ΦΩΤΟ...

Με εξώφυλλο με κεντρικό θέμα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια απεικόνιση που σοκάρει και ήδη προκαλεί συζητήσεις -και ενόχληση στη Μόσχα...- κυκλοφορεί το Σάββατο το νέο τεύχος του οικονομικού (και όχι μόνο...) περιοδικού Economist.

Συγκεκριμένα, ο Economist παρουσιάζει τον Ρώσο πρόεδρο με συμβολικά παραλλαγμένη τσαρική στολή και έχει ως βασικό τίτλο «Ένας τσάρος γεννιέται». Οι λεπτομέρειες της στολής αναφέρονται στις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες της Ρωσίας, τα ζητήματα ελευθερίας τύπου και έκφρασης, αλλά και στο κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας.

 
Παράλληλα, το περιοδικό σημειώνει ότι «καθώς ο κόσμος τιμά την επέτειο 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Ρωσία βρίσκεται ξανά υπό την εξουσία ενός Τσάρου»...

από naftemporiki.gr

Διέγραψαν την Παπακώστα...

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα με επιστολή που εστάλη (σήμερα, λίγο μετά τίς 10 π.μ.) στον πρόεδρο της Βουλής. Η βουλευτής τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος. Ο λόγος είναι ότι η κυρία Παπακώστα υποστήριξε χθες τον Πάνο Καμμένο στην κόντρα που είχε με τον Άδωνη Γεωργιάδη...

Το χρονικό της διαγραφής της Κατερίνας Παπακώστα...

από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ...


Εκτός Κ.Ο της ΝΔ έθεσε την Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή διαφοροποίηση της κ. Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούσε «ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Λίγα λεπτά μετά την είδηση της απομάκρυνσης της Κατερίνας Παπακώστα, η Ν.Δ. προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:
"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαγραφή της βουλευτή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Παπακώστα ζήτησε από τον προεδρεύοντα «να λαμβάνει μέτρα για τέτοιες συμπεριφορές», αναφερόμενη στην σφοδρή αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή, οι προσωπικές αναφορές, δεν περιποιούν τιμή. Ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε Πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες τιμές. Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, να επιβάλλετε τον Κανονισμό και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει.»

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που βρισκόταν στην αίθουσα άκουσε οργισμένος την κ. Παπακώστα και όταν εκείνη δέχτηκε την πρόταση του Πάνου Καμμένου να «συντονίσει» τα θέματα των ΑΜΕΑ και των συντάξεων χηρείας, ζήτησε το λόγο για να πει με τη σειρά του: «Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει σε καμία συμπαιγνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε καμία προσχηματική επιτροπή που θα διαχειρίζεται τα θέματα των ΑΜΕΑ και της χηρείας, αφού προηγουμένως έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση κι έχει κόψει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους τα λεφτά . Η Νέα Δημοκρατία και σίγουρα κανένας Βουλευτής της δεν συμμετέχει σε τέτοια προσχηματική επιτροπή. Αυτές είναι προβοκάτσιες του κ. Καμμένου.»

Η απάντηση της Κατερίνας Παπακώστα

Με γραπτή της δήλωση η βουλευτής επισημαίνει ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί αναιτίως θέμα μετά την τοποθέτησή της στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και αποκρούει τις όποιες άλλες ερμηνείες επιχειρήθηκαν να δοθούν πλην των γεγονότων, όπως αυτά διαδραματίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής...


enikos.gr

Η απομάκρυνση τής Κατερίνας Παπακώστα, για το χατίρι του Άδωνι, αποκαλύπτει το στραβό δρόμο που έχουν πάρει, εκεί, στή ΝΔ...


Κατερίνα Παπακώστα: Μια κυρία της πολιτικής – σύμβολο αποδόμησης του νεομητσοτακισμού

****************************************************************************
Η Κατερίνα Παπακώστα είναι παλαιότερη στη ΝΔ από τον Κυριάκο, έχει σχεδόν 30 χρόνια πολιτικής διαδρομής, με  έντονη κοινοβουλευτική δράση και την εμπιστοσύνης των τεσσάρων προηγούμενων προέδρων της ΝΔ. Είναι μάχιμη δικηγόρος μιλάει τέσσερις γλώσσες και για όσους τη ξέρουν είναι γυναίκα με γενναιότητα απέναντι σε πραγματικές δυσκολίες της ζωής.
****************************************************************************

Του Γ. Λακόπουλου

Η  Κατερίνα Παπακώστα είχε κρεμάσει την κάπα της στον πλάτανο της Βουλής από την ημέρα που διεμήνυσε με τον τρόπο της στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οι βουλευτές δεν είναι υπάλληλοι- έχουν λόγο και προσωπικότητα.
Το μήνυμα πήγε σε δυο φάσεις: Τον Μάρτιο του 2017 εξέφρασε τη γνώμη ότι το κόμμα της έπρεπε να ψηφίσει τη διανομή του μερίσματος στους συνταξιούχους. Γνώμη ήταν, δεν έγινε δεκτή, συντάχθηκε με το κόμμα της. Αλλά  ήταν φανερό ότι ενόχλησε.  Ίσως όχι γι’ αυτό που είπε, αλλά γιατί το είπε. Από αυτή την άποψη η απομάκρυνση της τώρα είχε και προληπτικό χαρακτήρα- προφανώς θα ξανάλεγε το ίδιο, ίσως ακολουθούμενη και απο άλλους.
Η δεύτερη φάση είχε να κάνει με δυο συγκρουόμενα στοιχεία: πολιτικό ήθος και Άδωνι Γεωργιάδη. Συνέστησε στον αντιπρόεδρο να παραιτηθεί για όσο διάστημα θα διαρκούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, στη Βουλή. Το αυτονόητο. Πρώτος έπρεπε να το ζητήσει ο Γεωργιάδης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άφησε στη θέση του και ξήλωσε την Παπακώστα από αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βάζοντας στη θέση της ό,τι χειρότερο είχε στη διάθεση του: έναν αποστάτη από το κόμμα του Θεοδωράκη.
Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. 
Η Κατερίνα Παπακώστα είπε στη Βουλή τα αυτονόητα. Δεν έκανε κάτι που να χρήζει πειθαρχικού ελέγχου. Δεν βγήκε εκτός γραμμής -εκτός άν η γραμμή είναι ό,τι κάνει ο Αδωνις. Απλώς έδειξε ότι στη ΝΔ δεν είναι όλοι ίδιοι. Και πάντως δεν είναι ίδιοι οι παλιοί κάτοικοι με τους μουσαφιραίους- που θα έλεγε ο Βαγγέλης Αντώναρος.
Ο πρόεδρος του κόμματος θα  όφειλε να την επιβραβεύσει γιατί υπεραμύνθηκε της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας -την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβίαζαν οι συνήθεις ύποπτοι Άδωνις και Καμμένος. Προτίμησε όμως να τη διώξει από την Κοινοβουλευτική ομάδα. Γεωργιάδης- Παπακώστα 2-0.
Αν ψάξει όμως κανείς να βρει ποιο είναι το σκορ ανάμεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη βουλευτίνα