Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Θύμα ξυλοδαρμού ο Γιώργος Κουμουτσάκος έξω από τη Βουλή


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Στόχος τραμπουκισμού από ομάδες που βρίσκονταν εντός της διαδήλωσης των Ποντίων, υπήρξε απόψε στον Αγνωστο Στρατιώτη ο κ. Γ. Κουμουτσάκος. Ο γαλάζιος βουλευτής με εμφανή στο πρόσωπο και τα ρούχα του τα σημάδια από τις επιθέσεις, κατήγγειλε το γεγονός εντός της Ολομέλειας, εν μέσω εξαιρετικά ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας. Ο κ. Κουμουτσάκος έδειξε ευθέως ως πρωταγωνιστές της επίθεσης που δέχθηκε μέλη της Χρυσής Αυγής, ωστόσο χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι οι γνωστές περί γενοκτονίας των Ποντίων πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη «όπλισαν το χέρι των τραμπούκων».
Στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου συνεχίζεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, συνεχίζεται εν μέσω μεγάλης έντασης: βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιτίθενται φραστικά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Φίλη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονταν κατά βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ στόχος φραστικών επιθέσεων εκ μέρους των βουλευτών της ΧΑ ήταν ο κ. Κουμουτσάκος και η κυβέρνηση. «Είδα πρόσωπα, και ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιών αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί οι πνευματικοί πατέρες έχουν δολοφονήσει, είναι φορείς ρατσισμού και ξενοφοβίας» είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Και αφού μίλησε ευθέως για τη Χρυσή Αυγή και την παρουσία του βουλευτή Γράγου στο πλευρό της ομάδας των τραμπούκων λίγο πριν από την επίθεση, συνέχισε:
«Το έδαφος την τροφή και το νερό για να αναπτυχθούν αυτοί οι τραμπουκισμοί, την δίνουν οι δηλώσεις. Ηρθε η ώρα ο κ. υπουργός να αναλογιστεί τι έχει προκαλέσει». «Οι εμπρηστικές δηλώσεις οπλίζουν τα χέρια», είχε νωρίτερα σημειώσει καταγγέλλοντας από του βήματος της Βουλής τον κ. Φίλη ο Μ. Βορίδης. «Εκφράζω τη συμπάθειά μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και παρ’ολίγον και ο κ. Βαρβιτσιώτης από μανία τραμπούκων ακροδεξιάς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας». Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι δηλώσεις του και η έκφραση απόψεων οπλίζουν τα χέρια των τραμπούκων.
«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλιζαν με μαχαίρια εγκληματίες; Ποιοι το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του νεοφασισμού». Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του. «Υποστηρίζω την εθνική θέση για τη γενοκτονία και δεν είμαι πολιτικάντης να αρνηθώ απόψεις που έχω εκφράσει» είπε. Μετά από αρκετή ώρα μεγάλης έντασης, το επεισόδιο φάνηκε να χάνει την αρχική του ένταση.
Αυτεπάγγελτη έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια
Η Κρατική Ασφαλεία διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο και, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί δύο άτομα και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οπαδοί ή μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν συμμετάσχει στη διοργάνωση της κινητοποίησης και συγκεκριμένα στη μίσθωση πούλμαν που μετέφεραν άτομα από την περιοχή του Μενιδίου για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Μάλιστα, θα αναζητηθούν από τα βίντεο όσοι έχουν ταυτοποιηθεί εντός του ορίου του αυτοφώρου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν κρυφτεί για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Ν. Τόσκας: Εχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες, θέμα χρόνου η σύλληψή τους
Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας ανέφερε:
«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
kathimerini.gr