Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Με αυγά υποδέχθηκαν τον Καμμένο στην Κω (BINTEO)

Πλήθος συγκεντρωμένων αποδοκίμασε με αυγά και μπουκάλια τον υπορυγό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, στην Κω το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο κ. Καμμένος είχε μετεβή στο νησί με στόχο να εκτιμήσει προσωπικά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνει το νησί.
 
Πολίτες στην Κω αποδοκίμασαν την Παρασκευή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε μετεβή στο νησί με στόχο να εκτιμήσει προσωπικά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνει το νησί.
Από τις 13:00 το μεσημέρι είχε συγκεντρωθεί στο δημαρχείο πλήθος κόσμου το οποίο ζητούσε από τον δήμαρχο της Κω να κηρύξει τον κ. Καμμένο persona non grata και να μην τον δεχθεί στο νησί.
Μονάδα των ΜΑΤ εμφανίστηκε λίγως ώρες αργότερα  στο δημαρχείο, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για την έλευση του υπουργού. Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν την αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων και αποχώρησαν. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο υπουργός συνοδεία φρουράς. Εντούτοις, πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν στον υπουργό αυγά και μπουκάλια με νερό. Επίσης, φώναζαν «προδότη, προδότη» και ζητούσαν να φύγει από το νησί. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ανέβηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
ΑΝΕΛ: Καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών η επίθεση
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην Κω ήταν μια καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών σε αγαστή συνεργασία με τοπικά περιθωριακά στοιχεία», σχολιάζει σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος του κόμματος. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προσθέτει:
«Σε καμία περίπτωση δεν απηχούσε τις διαθέσεις των κατοίκων του νησιού. Αλλωστε, πρώτος ο κ. Καμμένος από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει υπογραμμίσει την ανάγκη εντατικοποίησης των διαδικασιών για την άμεση μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων από τα νησιά».
kathimerini.gr           Δείτε τό BINTEO

Ο πολυμήχανος Βαγγέλης...


Κάνει πλάτες στη Ζωή...
Στη Ζωή Κωνσταντοπούλου που μέχρι τώρα, αυτός, αλλά και τα περισσότερα στελέχη του κόμματος του την καθύβριζαν με τρόπο χυδαίο.
Τώρα,  σαν παλιός πολιτικάντης που μετράει κουκιά και σκοπιμότητες, της αναγνώρισε τον θεσμικό της ρόλο και καθόταν κλαρίνο μπροστά της, την ώρα που η περήφανη Ζωή εκφωνούσε ενα ακόμη Φιλιππικό κατά του συστήματος.
Το έκανε για να της δώσει πολιτικό χώρο - τόσο στην ίδια όσο και στον Λαφαζάνη- εκτιμά το...
MEGA.
Ταυτόχρονα κατά το κανάλι των Μπομπολαίων, ο Ευάγγελος παίρνοντας την διερευνητική εντολή, προσπαθεί να ροκανίσει τον χρόνο και για την αφεντιά του.
Μιλάμε για αστειότητες! Γενικώς...

"Όταν κατουράς στην θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι..."! (Χαρίλαος Φλωράκης)



Αυγo-τάραχο...
Σχόλιο με... άφθονη διούρηση, από τον γαμπρό, Ανδρέα Παπαδόπουλο...
Χρυσά αυγά ημέρας (την Χρυσή Αυγή βλέπουν πίσω από την επίθεση στον πρόεδρο Πάνο, οι ΑΝΕΛ).
Στον ΣΚΑΙ, ενας μεγάλος στοχαστής της πολιτικής ανάλυσης, ονόματι Μπεσκένης, εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσον η...
επίθεση ηταν οργανωμένη από την Χρυσή Αυτή, ή ήταν προϊόν αυθόρμητης αντίδρασης του λαού της Κω.
Ο γνωστός δε γαμπρός Ανδρέας Παπαδόπουλος, θυμήθηκε τον Χαρίλαο Φλωράκη και την περίφημη φράση του, "οταν κατουράς στην θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι".
Εν ολίγοις, αυτά που έκανε στο παρελθόν ο κ. Καμμένος, τώρα τα βρίσκει μπροστά του...

Ολγα, "απελθούσα" η Ζωή?...


Εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη...
Ο άρτι αφιχθείς Γεώργιος Οικονομέας ρώτησε την κυβερνητική εκπρόσωπο γιατί χαρακτήρισε "απελθούσα" την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει εγκαταλείψει τα μεγαλεία και θεσμικές εγκοσμιότητες της θέσης της. 
Η απάντηση...
που συνοδευόταν από ενα ειρωνικό υπομειδίαμα ήταν, "ε, επί της ουσίας απελθούσα είναι".
Η συνέντευξη δεν έβγαλε ειδήσεις, πλην του ότι οι εκλογές, κατά την εκτίμηση της κυβερνητικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν τελικά στις 20 Σεπτέμβρη...  

Η Φώφη, στη γραμμή Βαγγέλη...



Ο πρωθυπουργός δραπετεύει απο την ευθύνη μέσω εκλογών...
Για δραπέτευση από την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα μέσω των εκλογών, μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της για την προκήρυξη των εκλογών.
Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την πρωθυπουργό  ότι...
η απόφαση του για εκλογές είναι ομολογία αδυναμίας και αναφερόμενη στην κυβέρνηση τόνισε ότι «ανίκανοι και ανήμποροι να διαπραγματευτούν, να βελτιώσουν, ακόμη και αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν».

Τέλος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει δυναμικό παρών στις εκλογές, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του και ότι θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού.

Η δήλωση της Φώφης Γενννηματά

«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του GREXIT και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές.

Η μικροκομματική στόχευση είναι εξόφθαλμη. Βιάζεται. Δεν τον ενδιαφέρει να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος αλλά να μην προλάβουν να φτάσουν στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, οι οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε. Να μην φτάσει στα χέρια τους ο λογαριασμός, τα 14 δις.

Σήμερα επιχείρησε ο κ. Τσίπρας να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Θα αναφερθούμε σε αυτή αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές είναι ομολογία αδυναμίας. Αδυναμίας και όχι αποφασιστικότητας όπως ισχυρίζεται ο κ. Πρωθυπουργός. Είναι ανίκανοι και ανήμποροι να διαπραγματευτούν, να βελτιώσουν, ακόμη και αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν.

Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα. Καλούμε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.»

Μαξίμου: Η αγωνία Μεϊμαράκη δεν κρύβεται...



 ...για την κάλπη...
Απάντηση στα όσα είπε ο Β. Μεϊμαράκης στην έκτακτη συνέντευξη Τυπου, αμέσως μετά το διάγγελμα Τσίπρα, έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου.
Οπως...
διαβάζουμε στο thepressproject.gr:

Ο κος Μεϊμαράκης δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του μπροστά στην κάλπη. Καλοδεχούμενη η παράσταση που έδωσε. Την άποψη του ελληνικού λαού θα υποχρεωθούν, για άλλη μια φορά, να την σεβαστούν και ο κος Μεϊμαράκης και το παλιό πολιτικό σύστημα. 

Στο πλευρό Λαφαζάνη, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ...


«Η ομάδα Τσίπρα, με την καταπάτηση των ιδρυτικών αρχών και την ουσιαστική κατάργηση όλων των συλλογικών κομματικών διαδικασιών, έχει διαλύσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Κομμουνιστική Τάση του κομματος. Και...
προσθέτει, πως, θα «συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα μαζί με τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας».
ολόκληρη η ανακοίνωση    

Μαγκιές χωρίς νόημα


undefined

Ωραίος ο προσωρινός αρχηγός της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε μετά το διάγγελμα Τσίπρα για τις πρόωρες εκλογές, έσπασε τα κοντέρ της πολιτικής αμηχανίας και της αντίφασης, πουλώντας μαγκιές χωρίς νόημα.
Έλουσε τον Αλέξη Τσίπρα με όλα τα επίθετα της πιάτσας [παληκαράκι, πονηρούλης, ψευτράκος, δραπέτης, αντιδημοκράτης, δικτάτορας, που τον έπιασε αλαζονεία (sic), που εκπροσωπεί συμφέροντα, που οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες με τις πρόωρες εκλογές κ.λπ], αλλά δεν θέλει να τον ρίξει από την κυβέρνηση.
Καλεί τον «επικίνδυνο για τον τόπο», τον  «ψευτράκο», τον «αλαζόνα» Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί σε αυτή τη Βουλή μαζί του και να μείνει σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι δε έτοιμος, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, να πάρει την εντολή ως δεύτερο κόμμα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συνεργαστεί μετά και με τον κ. Λαφαζάνη (που είναι σοβαρός), τον οποίο καλεί να του δώσει ψήφο ανοχής... μην τυχόν και πάμε σε εκλογές τις οποίες ωστόσο θα τις κερδίσει... σίγουρα η Ν.Δ.
Το αγωνιώδες ερώτημά του ήταν «γιατί ο Τσίπρας μας πάει σε εκλογές δίχως να με πάρει τηλέφωνο να το συζητήσουμε, να βρούμε μια λύση, βρε αδερφέ»; Το είπε δεκάδες φορές ο κ. Μεϊμαράκης, σαν να του... είχε φύγει η μαγκιά λίγο πριν τις κάλπες.
Δημήτρης Τρίμης 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ