Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ : "ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ..."

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                           
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
   
«ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ - WE CARE4MYKONOS»



Ο Δήμος Μυκόνου ανακοινώνει τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης απόθεσης μπαζών κα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.

Προκειμένου να ενημερώνεται η αρμόδια υπηρεσία άμεσα και να προβαίνει ατελώς στην περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων παρακαλείστε, όπως έγκαιρα αποστέλλετε sms (γραπτό μήνυμα) στο 6947 703050 είτε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση wecare4mykonos@keridis.com,.

Επίσης, όποιος πολίτης αντιληφθεί μπάζα εναποθετημένα ανεξέλεγκτα σε οποιοδήποτε μέρους του νησιού, παρακαλείται να ενημερώνει με μήνυμα μέσω της ανωτέρω ηλεκτρονικής διεύθυνσης, ώστε έγκαιρα να περισυλλεχθούν.

                                                                                                                     Μύκονος, 12-04-2017
  ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η Τερέζα Μέη ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές...

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (20.04.17)

Ποινική διώξη σε βάρος Γ. Προβόπουλου και Μ. Σάλλα

Ο κ. Προβόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό διώκεται ο πρώην επικεφαλής της  Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και του πρώην προέδρου του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, μετά απο παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Ο κ. Προβόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό διώκεται ο πρώην επικεφαλής της  Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.
Η υπόθεση
Η δίωξη αφορά τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου τα οποία φέρεται να μην προστάτευσε ως όφειλε η ΤτΕ με αποτέλεσμα να χαθούν εκατομμύρια προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς. 
Μαζί με τους δύο πρώην επικεφαλής της ΤτΕ και της Πειραιώς, διώκονται και στελέχη της ΤτΕ κατά το επίδικο χρονικό διάστημα (πρώτο εξάμηνο του 2009) καθώς και...

H δύσκολη αποστολή Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον


Η εν λόγω πρόταση θα τεθεί στις συναντήσεις που θα έχει από αύριο το πρωί η ελληνική αποστολή (Τσακαλώτος -Χουλιαράκης - Παπαδημητρίου) με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στο ελληνικό ζήτημα και, ουσιαστικά, αποτελεί την ελληνική διαπραγματευτική «σφήνα» στο πόκερ ΔΝΤ και Βερολίνου για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους - το θέμα, που θα κρίνει και την επίτευξη ή μη της συνολικής πολιτικής συμφωνίας με τους δανειστές.
Πρόσθετο «όπλο» της ελληνικής πλευράς σ' αυτό το πόκερ είναι τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 που θα ανακοινωθούν αύριο από την ΕΛΣΤΑΤ και αναμένεται να επιβεβαιωθούν τη Δευτέρα από τη Eurostat.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ελληνικές κυβερνητικές πηγές, το πλεόνασμα του 2016 ξεπερνά το 3,5% έναντι 0,5% που προέβλεπε ο μνημονιακός στόχος.
Ενδεικτικό είναι και δημοσίευμα του Bloomberg που...

Ο Μελανσόν, το ολόγραμμα και το planB




Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς τελειώνει μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία. Μίλησε για τους ξεχασμένους φτωχούς της χώρας του και τον αχαλίνωτο πλουτισμό της ολιγαρχίας, υπερασπίστηκε το κοινωνικό κράτος, τις 35 ώρες εργασίας και το περιβάλλον.
Κατάφερε έτσι να δημιουργήσει ένα κίνημα που υποστηρίζεται από τους νέους, χρησιμοποιώντας το χάρισμα του και τα πιο σύγχρονα επικοινωνιακά όπλα, από το δημοφιλές κανάλι του στο youtube μέχρι τα ολογράμματα : προχθές έκανε τη τελευταία ομιλία του στη πόλη Ντιζόν αλλά το ολόγραμμα του μιλούσε συγχρόνως σε έξη άλλες πόλεις, μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του.
Αλλά τόσο ο ίδιος όσο και τα ολογράμματα του είπαν άλλα πράγματα για την ΕΕ σε σχέση με αυτά που έλεγαν δυο μήνες πριν...

Οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ...

Oι μόνοι που δεν διώκονται...
Σχόλιο από το Facebook του Δημήτρη Σούλτα
 
enimerosi24.gr

Μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει την προπαγάνδα σου

του
Πρωτοσέλιδο με σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης, από την εφημερίδα Τα Νέα, γιατί άνοιξε «τους ημιτελείς δρόμους της ταλαιπωρίας που ξανακλείνουν μέσα στον Μάιο για να ολοκληρωθούν τα έργα». Και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με την εικόνα των φωτογραφήσεων των κυβερνώντων (σ.σ. στους νέους δρόμους) ενθαρρύνθηκε ο κόσμος να ταξιδέψει για το τριήμερο» –εδώ η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια... Διπλή κατηγορία για την κυβέρνηση. Και γιατί φωτογραφήθηκαν στελέχη της στους νέους οδικούς άξονες (και άρα άνοιξαν «τον δρόμο να φύγει ο κόσμος για το Πάσχα…») και γιατί ήταν ημιτελείς οι δρόμοι. Και, βέβαια, αραδιάζουν πρωτοσέλιδα μια σειρά ψέματα, όπως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι όσοι ταξίδεψαν από Κόρινθο προς Πάτρα και από εκεί για Γιάννενα. 
Ποια είναι η πραγματικότητα; Ο νέος δρόμος μέχρι...

Δεν είναι Τσίπρας!

«Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, να διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν. Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία»! Κάπως έτσι σχολίασε, αν πιστέψουμε τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Γάλλος υποψήφιος της Αριστεράς για την προεδρία Ζαν-Λικ Μελανσόν την άποψη που διακινείται από αντιπάλους του ότι αν εκλεγεί και επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί τις ευρωπαϊκές συνθήκες, όπως υπόσχεται προεκλογικά, θα βρει απέναντί του έναν τοίχο - εννοούν τη Γερμανία και τους συμμάχους της.
Δεν είναι δική μας δουλειά τι λέει για την Ευρώπη, τη Γαλλία, τον εαυτό του o Μελανσόν. Αυτά είναι δουλειά της γαλλικής Αριστεράς και των Γάλλων. Και μακάρι να τον ψηφίσουν τόσοι ώστε.. να αλλάξει η εικόνα της ζοφερής ηπείρου και να σπάσει ο τοίχος του ολοκληρωτικού νεοφιλελευθερισμού. Αλλά, με το μπαρδόν κιόλας, γιατί ανακατεύει στη δική του μάχη άλλους, συντρόφους του μάλιστα υποτίθεται, που δίνουν τη δική τους μάχη; Και το κάνει μάλιστα με τρόπο τόσο υπερφίαλο, απολίτικο και απωθητικά εθνοπατριωτικό;
Εκλογές, θα πείτε, λέει μια κουβέντα παραπάνω. Ε, ας πούμε κι εμείς μια κουβέντα παραπάνω. Πρώτα, πρώτα, αυτό το ΕΓΩ δεν είμαι αυτό που δεν είμαι μυρίζει πολλή προσωπική έπαρση. Δεύτερον, αυτό το «εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία» μυρίζει πολλή εθνικιστική έπαρση, με μια essence... τέλος πάντων. Και τρίτον, εκείνο το «δεν διαπραγματεύομαι με ανθρώπους που με προσβάλλουν» μπορεί να είναι και πολύ καουμπόικο -σε στιλ Λούκι Λουκ, ας πούμε-, αλλά δυστυχώς ούτε πολιτικό είναι, ούτε αριστερό.
Διότι, όταν κάποιος στέλνεται να διαπραγματευτεί όχι για τον εαυτό του, αλλά για την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν υπάρχει ΕΓΩ. «Και με τα σώβρακα θα πας, αρκεί να υπογράψει ειρήνη» λέγεται ότι είπε ο Λένιν στον Τρότσκι, που τον «πρόσβαλλε» η απαίτηση των εχθρών να φοράει στη διαπραγμάτευση γραβάτα. Άλλο πράγμα, δηλαδή, να συζητήσει κανείς σε βάθος αν ο Τσίπρας έπρεπε να συμβιβαστεί. Κι άλλο να πλατσουρίζει στα ρηχά, με προσωπικές προσβολές και εθνικιστικές παρεμβολές.
Και όφειλε να ξέρει ο Μελανσόν ότι ο Τσίπρας και όσα εκπροσωπεί ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, όσους κι όσα κι ο ίδιος αντιμάχεται. Κι αν δεν το καταλαβαίνει, αν δεν βλέπει τι κάνουν κατά του Τσίπρα και της Ελλάδας ακόμα και σήμερα, τότε ναι: Σίγουρα δεν είναι Τσίπρας...

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
Θανάσης Καρτερός (Αυγή)

Η πολιτική ηθική στα μέτρα μας

Κώστας Τζαβάρας
Δεν θυμάμαι όμως να ενοχλήθηκε ο κ. Τζαβάρας όταν προσχώρησε στη Ν.Δ. ο κ. Φωτήλας  ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα στο θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να απομακρύνει από τη θέση της την Κατερίνα Παπακώστα.
Παρατήρηση πρώτη:

Σχόλιο καραμανλικού μετά την καρατόμηση Παπακώστα


Σχόλιο καραμανλικού, πρώην βουλευτή της Ν.Δ., μετά την καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Η Τερέζα Μέι ουσιαστικά προκήρυξε χθες εκλογές στη Βρετανία, ο Ερντογάν, ενδεχομένως με νοθεία, κέρδισε το δημοψήφισμα στην Τουρκία, την Κυριακή είναι ο πρώτος γύρος των εκλογών στη Γαλλία, ο Τραμπ φαίνεται να ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Βόρεια Κορέα. Ο κόσμος καίγεται και αναποδογυρίζει. Και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Τρίτη πρωί πρωί, μόλις γύρισε από την Τήνο, με τι βρήκε να ασχοληθεί; Με την Κατερίνα Παπακώστα γιατί ζήτησε την παραίτηση του Αδώνιδος από την αντιπροεδρία... Εχουμε υποταχθεί στον Αδωνι. Αλίμονο»
19.04.2017
                                                          Για την αντιγραφή
                                                                        Α.Ε.Μ.             
                                                                                       

"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ τής ΗΜΕΡΑΣ"

Το πρώτο παγόβουνο της εποχής, διασχίζει τα νερά της Νότιας Ακτής, γνωστής ως ο «Δρόμος των Παγόβουνων», κοντά στο Φέριλαντ, στην επαρχία Νέα Γη και Λαμπραντόρ, στον Καναδά.
από naftemporiki.gr

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σέ τίτλους



2. Στη θέση του πως οι στόχοι που έχουν τεθεί για το ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να επιτευχθούν επιμένει το ΔΝΤ μέσω της έκθεσής του για τη δημοσιονομική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Πλεόνασμα ρεκόρ το 2016, ανέφικτοι οι στόχοι από το 2018 και μετά. 
3. Μετά την κόλαση του πολέμου, ζουν την κόλαση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Σύμφωνα με έκθεση του Χάρβαρντ, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα, αναγκάζονται να πουλάνε το σώμα τους, για να καταφέρουν να φτάσουν στην Βόρεια Ευρώπη.
4. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας απέρριψε τις προσφυγές για ακύρωση του δημοψηφίσματος. Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα. Συνελήφθησαν αριστεροί διαδηλωτές που αμφισβητούν τη νίκη του «Ναι». 
5. Σε ποιόν ανήκει αυτό το... κόμμα; Στον Κυριάκο, στον Άδωνι ή στον Καραμανλή; Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας θα μπορούσε να είναι και η απάντηση - ή η προσπάθεια απάντησης - του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ερώτημα.
6. Στην Βουλή η δικογραφία για Παπανδρέου - Λοβέρδο και τις χρηματοδοτήσεις στις ΜΚΟ. Και δεύτερη δικογραφία στην Βουλή σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ και ΑΕ, από το υπουργείο Εξωτερικών, επί Στυλιανίδη. 
7. Η άνθιση της Γερμανίας: Από τα μεταπολεμικά προβλήματα στο οικονομικό θαύμα. Πως μπόρεσε η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της; 
8. Συνέντευξη με ένα ανθρωποειδές: Η Έρικα είναι 23 χρονών. Έχει ένα όμορφο, «ουδέτερο» πρόσωπο και «συνθετική» φωνή. Επίσης, διαθέτει αυτονομία, τουλάχιστον έως έναν βαθμό. «Πατέρας» της είναι ο Hiroshi Ishiguro, το «κακό παιδί» της ιαπωνικής ρομποτικής.
9. Οι Συμμαχικές Δυνάμεις γνώριζαν την τρομακτική έκταση του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος δυόμισι χρόνια νωρίτερα από όσο νομίζαμε αλλά δεν το σταμάτησαν. 
10. Φυσικοί στις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο μία ύλη με αρνητική μάζα, που κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα περίμενε κανείς από κάθε φυσικό αντικείμενο στον κόσμο. Αντίο στο δεύτερο νόμο του Νεύτωνα; 
11. Οι χίπις πάντα το έλεγαν και οι νευροεπιστήμονες τώρα μάλλον το επιβεβαιώνουν. Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν τις πρώτες σαφείς ενδείξεις πως οι ψυχεδελικές ναρκωτικές ουσίες επιφέρουν μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
12. Ακόμη ένα βίντεο του «Ισλαμικού Κράτους» με πρωταγωνιστή ένα παιδί - εκτελεστή κουβαλάει όλη την νοσηρότητα και την απανθρωπιά του φανατισμού.
13. Την Παρασκευή 21 Απριλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Prince και την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει το πρώτο μετά θάνατον άλμπουμ του θρυλικού μουσικού. Ακούστε το πρώτο τραγούδι.
14. Μια γιαγιά 86 ετών συνελήφθη στην Ελβετία γιατί έκανε γκράφιτι με αντιπολεμικά μηνύματα έξω από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας στην Βέρνη!
* Σκίτσο του Αρκά 

Έκρηξη έξω από τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας...

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί...
Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές τόσο στο υποκατάστημα της Eurobank έξω από το οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, όσο και σε γειτονικά κτήρια. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, αφού η αστυνομία πρέπει αφενός να ελέγξει για τυχόν ύπαρξη και δεύτερου μηχανισμού, αλλά και για την περισυλλογή των υπολειμμάτων του μηχανισμού που εξερράγη προκειμένου να μεταφερθούν και να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα και η αστυνομία αφού απέκλεισε την περιοχή είχε εντοπίσει ένα σχολικό σακίδιο...