Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Δημοσίευμα του Euroinsight : «Είναι πολιτική απόφαση, δεν θα υπάρξει Graccident»

Euroinsight: Η Μέρκελ δεν θέλει Grexit για γεωπολιτικούς λόγους 
The Council of the European Union / SOOC

Δημοσίευμα του Euroinsight υποστηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ ανησυχεί για τις γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και έτσι δεν αποκλείει «ανορθόδοξες λύσεις» που θα απέτρεπαν ένα Grexit
Το Euroinsight επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου στο Βερολίνο, ο οποίος θεωρεί πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα μπορούσε να αποφέρει αστάθεια στα Βαλκάνια, καθώς «παραμονεύει» η Ρωσία.

«Είναι πολιτική απόφαση, δεν θα υπάρξει Graccident», ανέφερε ο αξιωματούχος,  ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γνωρίζει τις σκέψεις της καγκελαρίου.

Όπως αναφέρει το Euroinsight, το Βερολίνο είναι  έτοιμο να συμφωνήσει σε στόχους χαμηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος και να δώσει στην Ελλάδα μεγαλύτερα περιθώρια κίνησης σε ότι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και - σε μεταγενέστερο στάδιο - την ελάφρυνση του χρέους.

 thepressproject.gr

"Πόλεμος" Γεωργιάδη - Ζουράρι με ιστορικές αναφορές...

Μονομαχία Γεωργιάδη - Ζουράρι με ιστορικές αναφορέςΤα ξίφη τους διασταύρωσαν στον τηλεοπτικό "αέρα" ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποιώντας...
μάλιστα αρκετές... αρχαιοελληνικές αναφορές.
Οι δύο βουλευτές ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή του Παπαδάκη και κατά την αντιπαράθεση που είχαν δεν έλειψαν οι ιστορικές αναφορές.
Αξιοσημείωτη ήταν η στιγμή που ο Κώστας Ζουράρις αναφέρθηκε στη ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Όταν αποφασίσαμε να λυτρωθούμε, μας λέγανε τρελούς».
«Ο Κολοκοτρώνης μετά έγινε επικεφαλής του ρωσικού κόμματος και διάλεξε συμμάχους», έσπευσε να ανταπαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε άλλο σημείο, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να κάνει διάβημα προς το Βερολίνο, ρωτώντας τον περιπαικτικά: «Δεν κάνεις κι εσύ ένα διάβημα, που τα' χεις καλά με τους Γερμαναράδες;».
Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα προέβαλε ο ίδιος το βίντεο από τη διαμάχη, στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter...
newsbeast.gr

Δάσκαλος του Γρηγορόπουλου ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής...

Δάσκαλος του Γρηγορόπουλου ο νέος γενικός γραμματέας της ΒουλήςΤον Γιώργο Θαλάσση, επέλεξε για νέο γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Γιώργος Θαλάσσης, διαδέχεται τον Θανάση Παπαϊωάννου, ο οποίος...
διατέλεσε γενικός γραμματέας δύο Προέδρων, του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.    

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Θαλάσσης, υπήρξε επί χρόνια διευθυντής στο ιδιωτικό σχολείο στο οποίο πήγαινε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ο Νίκος Ρωμανός.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Θαλάσσης είχε καταθέσει στην δίκη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς τον είχε μαθητή, ενώ είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό...
enikos.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                                                                        "TA NEA"

Μοσκοβισί: Αρχή του τέλους για το ευρώ ενδεχόμενο Grexit


REUTERS
Προειδοποίηση να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
«Σε τελική ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι ένα Grexit θα αποτελούσε καταστροφή για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Αρμόδιος για οικονομικά θέμετα στο περιοδικό Der Spiegel, σε προδημοσίευση συνέντευξής του.
«Εάν μια χώρα εγκαταλείψει Ευρωζώνη, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους» εξήγησε ο Μοσκοβισί, περιγράφοντας ένα πιθανό ντόμινο που μπορεί να ακολουθήσει ενδεχόμενο Grexit.
 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον νέο Πρόεδρο στη είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο άνδρες αφού άκουσαν τον εθνικό ύμνο από το προεδρικό άγημα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του απελθόντος Προέδρου.
«Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος... Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος... Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλιας προσφωνώντας τον νέο Πρόεδρο.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αντιφώνησε ότι αποτελεί «εξαιρετική τιμή που σας διαδέχομαι», τόνισε πως «οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντα κατά τρόπο άψογο, ιδίως κατά την τελευταία δύσκολη περίοδο» και είναι «εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την προεδρία με αυτά τα εφόδια, αυτή την υστεροφημία».
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι «οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση», «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία των νέων», και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.
Νωρίτερα, ο κ Παυλόπουλος ορκίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.
Τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο αρχιεπίσκοπος διάβασε τον όρκο, που ορίζει το άρθρο 33 του Συντάγματος, τον οποίο επανέλαβε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος με το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Αμέσως μετά τον όρκο οι βουλευτές αναφώνησαν «άξιος» και τον χειροκρότησαν, πλην εκείνων της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
Το παρών στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Ιωάννης Γρίβας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Παναγιώτης Πικραμένος, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, αλλόδοξων θρησκευτικών δογμάτων, εκπρόσωποι της στρατιωτικής, δικαστικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας.
Αμέσως μετά την κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Παυλόπουλος, αύριο, Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, την Πρόεδρο της Βουλής, καθώς επίσης και από υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, και τον Αρχιεπίσκοπο.
Νωρίτερα σήμερα, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέτισε φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Καραμανλή,  επισκεπτόμενος το ίδρυμα «Κ. Καραμανλής», όπου βρίσκεται ο τάφος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ