Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Tό επίκαιρο σκίτσο...

...του Ηλία Μακρή  
(04.02.18 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
από kathimerini.gr

Γιά τούς φίλους τής Γάτας...

Έκθεση μορφολογίας γατών στο Μινσκ
 Στιγμιότυπο από την έκθεση μορφολογίας γατών 
«World Golden Cat», 
στο Μινσκ της Λευκορωσίας.  
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018
REUTERS / VASILY FEDOSENKO
naftemporiki.gr

ΠΓΔΜ : Απ' τό πρωί ως τό βράδυ «Μακεδονία» τήν ανεβάζουν, «Μακεδονία» τήν κατεβάζουν...

Αντίδραση ΥΠΕΞ σε επίτροπο της ΕΕ...
για τον όρο «Μακεδονία»...

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν, του επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ, ο οποίος έκανε αναφορά στην ΠΓΔΜ χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία», μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Στις δηλώσεις του αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, καλώντας τον επίτροπο να «σέβεται τη διεθνή νομιμότητα».

«Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της ΕΕ. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανέφερε η ανακοίνωση... 

thepressproject.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Τά σωστά -όταν συμβαίνουν- πρέπει νά τά λέμε...

Τίμησε την ιστορία του το ΒΗΜΑ...
Το φύλλο της Κυριακής θύμισε τις παλιές καλές εποχές της εφημερίδας...
 

Χαμένο στα μνημόνια και τα πολλά και διαφόρων ειδών προσωπικά προβλήματα του Σταύρου Ψυχάρη ήταν το ΒΗΜΑ την τελευταία οκταετία, με αποτέλεσμα να έχει απωλέσει την ταυτότητα που το είχε αναδείξει ως τη σοβαρότερη και εγκυρότερη εφημερίδα της χώρας.

Το φύλλο αυτής της Κυριακής όμως, κατα κοινή ομολογία εξέπληξε ευχάριστα, αφού θύμισε παλιές καλές εποχές της εφημερίδας. Οι θέσεις της εφημερίδας για τα όσα συμβαίνουν για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και του συλλαλητηρίου από το κύριο άρθρο μέχρι και το εξαιρετικό ένθετο για το θέμα αυτό στις ΝΕΕΣ ΕΠΟΧΕΣ κατέδειξαν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος και γέμισαν σωστή πληροφόρηση το αναγνωστικό κοινό κόντρα σε ένα ορυμαγδό λαικισμού κυρίως από τα ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης, αλλά και αρκετές εφημερίδες.

Κερασάκι στην τούρτα η αποκάλυψη για το σχέδιο Νίμιτς η οποία έγινε πρώτο θέμα σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα ψηφιακά Μέσα και έδειξε αντανακλαστικά και πρώτης γραμμής ρεπορτάζ από αυτά που μας είχε συνηθίσει το ΒΗΜΑ όλο το διάστημα πριν την έλευση των προβλημάτων που προέκυψαν και οδήγησαν τελικά στην πτώχευση του ΔΟΛ...


enimerosi24.gr