Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Αντώναρος κατά Γεωργιάδη: Γίνεται «τσίρκολο» ας του «τραβήξει κάποιος το αυτί»

«Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί» λέει σε νέα επιθετική ανάρτησή του στο facebook, για τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο Ευάγγελος Αντώναρος.«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του.



Ακόμη κι αν γίνεται "τσίρκολο", όπως λέγανε οι παλιότεροι.
Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του.
Οχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο -- και μάλιστα δοτό.
Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει.
Αυτό είναι απαράδεκτο κι ασυγχώρητο -- ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη.
Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρις χασιμο χρόνου.»

Όλοι τόν ήξεραν. Άλλά... Βρέ γύρευε, τώρα, τή δουλειά σου...

Η ατζέντα Φρουζή έχει περισσότερους δημοσιογράφους παρά πολιτικούς...
Ολοι όμως σήμερα κάνουν πως δεν τον ξέρουν...
Περισσότερες ώρες από το χρόνο του περνούσε ο πρώην Mr Novartis με δημοσιογράφους παρά με πολιτικούς! Αυτό φυσικά δεν είναι στοιχείο προς ενοχοποίηση κανενός, αντίθετα αναφέρεται για
να τονιστεί ότι το πρόσωπο των ημερών, εκτός όλων των άλλων αγαπούσε ιδιαίτερα τα media και ως ενα βαθμό κι αυτά! Και ως εκ τούτου είναι μεγάλη η λίστα των δημοσιογράφων που γνωρίζει.

Ο Κώστας Φρουζής, είτε ως αντιπρόεδρος της Novartis, είτε ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ ή ακόμη και ως απλός μάνατζερ, εμφανιζόταν πολύ συχνά στην τηλεόραση και σε εκπομπές μικρών, αλλά και μεγάλων καναλιών. Ενώ έδινε συχνά συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και περιοδικά.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν είναι ένα άγνωστο πρόσωπο στους δημοσιογραφικούς κύκλους. Και όχι μόνο σε συντάκτες υγείας. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis γνωρίζει οικονομικούς συντάκτες, διαπιστευμένους ρεπόρτερ υπουργείων, δημοσιογράφους life style περιοδικών, παρουσιαστές και φυσικά εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Είναι προφανές όμως και σε μεγάλο βαθμό κατανοητό οι περισσότεροι σήμερα να κάνουν πως δεν τον ξέρουν! Αφού η παραμικρή συσχέτιση θα δημιουργούσε – αδίκως φυσικά, καχυποψία! Και μετά πώς να αποδείξεις ότι δεν είναι ελέφαντας!...


enimerosi24.gr

Κατά τόν Χρυσόγονο : Τό πουλάκι "πέταξε"...!

Χρυσόγονος: Η Βουλή δεν μπορεί πλέον να ασκήσει δίωξη κατά πολιτικών για τη Novartis...
Η Βουλή δεν μπορεί πλέον να ασκήσει δίωξη κατά των φερόμενων ως εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis, είπε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6.

«Το βέβαιο είναι, ότι η Βουλή δεν μπορεί πλέον να ασκήσει δίωξη κατά των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, διότι έχει παρέλθει ολόκληρη βουλευτική περίοδος, η επόμενη, από την υποτιθέμενη τέλεση των αδικημάτων, με τη διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο του 2015. Συνεπώς παρήλθε η προθεσμία εντός της οποίας μπορούσε να ασκηθεί η δίωξη από τη Βουλή.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 86 ορίζει ότι...

"Ω! Τί κόσμος, μπαμπά..."

Απλά μαθήματα συγκάλυψης                              



Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, η αποκάλυψη ότι στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο έφταναν βαλίτσες με μίζες  θα προκαλούσε σοκ στα ΜΜΕ και αμείλικτα ερωτήματα.
Σε μία χώρα πάντως, κάποια ΜΜΕ φρόντισαν να υποβαθμίσουν τις κατηγορίες, πριν καν διατυπωθούν, αμφισβήτησαν τη σημασία του υλικού και απέφυγαν ακόμη και να το μελετήσουν. Μερίδα του Τύπου την πρώτη μέρα κατέγραψε με μονόστηλα το σκάνδαλο της Novartis που απειλεί με συντριβή το παλιό πολιτικό σύστημα.
Αρχικά, κάποιοι έκαναν λόγο για παραγραφή αδικημάτων, τακτική που εγκαταλείφθηκε γρήγορα ως έμμεση παραδοχή ενοχής. Στη συνέχεια υιοθέτησαν την υπερασπιστική γραμμή των εμπλεκομένων και απέδωσαν σε κυβερνητική σκοπιμότητα τις αποκαλύψεις.
Επιτίθενται  στους προστατευόμενους μάρτυρες ως "κουκουλοφόρους" λειτουργώντας σαν "μπράβοι" των πολιτικών. "Στήνουν βούρκο με 3 κουκούλες" έγραψαν τα Νέα, "Αρένα με κουκούλα gate" ο Ελ. Τύπος. Για "γκριζες ζώνες με καταθέσεις" μιλά η Καθημερινή.
Προβεβλημένοι δημοσιογράφοι έσπευσαν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα να επισημάνουν πόσο έντιμοι είναι οι πολιτικοί που εμπλέκονται και να αποκλείσουν τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης!
Δημοσιογράφοι όμως βρίσκονται και στο υλικό της δικογραφίας κατηγορούμενοι ότι "ξέπλεναν" μίζες για πολιτικούς και αυτό εξηγεί την ταύτιση Τύπου και πολιτικών, που υποτιμά τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.
Σε όλο τον κόσμο οι δημοσιογράφοι, αναζητούν τρόπους και υλικό για να αποκαλύψουν στην κοινή γνώμη την αλήθεια και τη διαφθορά. Στην Ελλάδα είναι οι πρώτοι που προσπαθούν να τα κουκουλώσουν. 
 09 Φεβ. 2018 
από tvxs.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": 
Ο υπέρτιτλος "Ω! Τί κόσμος, μπαμπά..." είναι δικός μας

Το σκίτσο της ημέρας... ...

                                                            ...του Γιάννη Δερμεντζόγλου
από tvxs.gr

Τό επίκαιρο σκίτσο...

...τού Μιχάλη Κουντούρη
από τήν 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ