Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ντοκουμέντο : Το πανηγυρικό σχόλιο στο ραδιοσταθμό του Παρισιού για την πτώση της Χούντας


 24 Ιουλ. 2015

tvxs.gr
Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος και την ανακήρυξη της Δημοκρατίας. Το tvxs.gr επαναφέρει ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το drakotrypa.gr του Γιώργου Γούσια που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά πέρσι στα 40 χρόνια από την κατάρρευση της χούντας.
 

Πρόκειται για την απομαγνητοφώνηση του κεντρικού πανηγυρικού σχολίου της ελληνικής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού του Παρισιού, που μεταδόθηκε την πρώτη ημέρα μετά την πτώση της χούντας, το μεσημέρι δηλαδή της Τετάρτης 24ης Ιουλίου 1974 και το οποίο συντάχθηκε και εκφωνήθηκε από τον διευθυντή της, δημοσιογράφο Μιχάλη Στυλιανού.

Στελέχη αυτής της εκπομπής υπήρξαν εκείνη την εποχή, ο συγγραφέας Άρης Φακίνος (1935-1998), ο Φραγκίσκος Σομαρίπας, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και η Εύη Δεμίρη. Ο οργανισμός ORTF της Γαλλίας καθιέρωσε εκπομπή στην ελληνική γλώσσα από τη δεκαετία του ’40.

Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο προσανατολισμός της ήταν καθαρά εναντίον της χούντας και οι συνταγματάρχες, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορά πολεμικού και λοιπού υλικού, απαίτησαν τη διακοπή της! Η διακοπή πράγματι επιχειρήθηκε, θυμάται ο κύριος Στυλιανού, αλλά μετά από παρεμβάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής διασποράς και Κύπριων πολιτικών παραγόντων δεν κράτησε παρά λίγες μόνο μέρες.

Το απόσπασμα αυτό - και τον ευχαριστούμε θερμά - μας το παραχώρησε ο συγχωριανός, φίλος, συγγραφέας, ερευνητής και συλλέκτης Δημήτρης Τσιουρής ο οποίος τον καιρό εκείνο υπηρετούσε ως δάσκαλος σε ελληνικό σχολείο στην (τότε Δυτική) Γερμανία και το κατέγραψε στο μαγνητόφωνό του.
 
Το ηχητικό υπό τον τίτλο «15.Edo Parisi (24-7-1974)» μπορείτε να ακούσετε στην ιστοσελίδα Μνήμες Ραδιοφώνου
 
Το σχόλιο τού Ρ/σ τού Παρισιού

Φίλοι ακροατές,

Ζήτω η Ελευθερία!
Επτά χρόνια...

«Να δοθεί “ένεση κεφαλαίου" στις ελληνικές τράπεζες»...

Κριστιάν Νουαγέ (EKT)
Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτιμά ότι «μια πρώτη ένεση κεφαλαίου» στις ελληνικές τράπεζες «θα ήταν επιθυμητή για τη σταθεροποίηση του κλάδου» χωρίς...
να περιμένει κανείς τα αποτελέσματα των τεστ που θα κάνει η ΕΚΤ το φθινόπωρο για να προσδιορίσει τις ακριβείς τους ανάγκες.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde, ο Κριστιάν Νουαγέ υποστηρίζει ότι η πρώτη δόση «του νέου σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης στο πλαίσιο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου» πρέπει να δοθεί «αμέσως μετά την υπογραφή του σχεδίου στήριξης» ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της «που αναμένεται στις 11 Αυγούστου».

«Είναι επείγουσα ανάγκη να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι καταθέσεις», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να ζητηθεί η συνεισφορά των καταθετών, όπως έγινε στην Κύπρο το 2013, απάντησε ότι πρόκειται «για μία από τις πτυχές που πρέπει να αποσαφηνιστεί όσο συντομότερα γίνεται, εάν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι «ενάντια στην ιδέα τού να προσφύγει κανείς στους μεγάλους Έλληνες καταθέτες επειδή σήμερα στην πλειονότητά τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Αυτό θα κατέστρεφε τα παραγωγικά μέσα της χώρας», δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η θέση του είναι «ευρέως αποδεκτή στο συμβούλιο των διοικητών» της ΕΚΤ.

Xταπόδι ξυδάτο και τούρτα παγωτό...

 Το... μενού των πολιτικών αρχηγών
Το μενού των πολιτικών αρχηγών...
Γεύμα καλοκαιρινό και λιτό είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό.
Εφαγαν, συμφωνα με το ΑΜΠΕ, χταπόδι ξυδάτο, λαυράκι, τούρτα παγωτό και...
ήπιαν λευκό ...

Ρυθμίσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων...

...Αυξάνονται τα όρια των εμβασμάτων

Ρυθμίσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων - Αυξάνονται τα όρια των εμβασμάτων
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψηΠηγή: Eurokinissi
Μέτρα για εξομάλυνση της ροής των εισαγωγών και του εξωτερικού εμπορίου της χώρας αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος με συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου. Συγκεκριμένα, αυξάνεται από 50.000 σε 100.000 ευρώ το όριο της αξίας των εμβασμάτων για εισαγωγές που θα εγκρίνονται από τις τράπεζες, ενώ πάνω από το όριο αυτό οι αιτήσεις θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου.
Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, εξετάζεται λύση και στο πρόβλημα των επιταγών που έληξαν ή λήγουν αυτήν την περίοδο και δεν μπορούν να πληρωθούν λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία επιλύονται πρακτικά προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές, όπως η πληρωμή συντάξεων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, η εφαρμογή του μέτρου που αποφασίστηκε σήμερα μπορεί να αποκαταστήσει την ομαλότητα στις συναλλαγές που σχετίζονται όχι μόνο με εισαγωγές, αλλά και με τις εξαγωγές, καθώς η πλειονότητα των εξαγόμενων προϊόντων εξαρτάται ως ένα βαθμό από εισαγόμενες πρώτες ύλες, συσκευασίες κλπ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τις τράπεζες προκειμένου να λυθούν τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. «Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά, τις επόμενες δέκα ημέρες θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί», τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Είμαστε από πλευράς εγκρίσεων πολύ κοντά στις μηνιαίες εισαγωγές προ κρίσης, πριν δηλαδή από τα capital controls. Προσπαθούμε να χαλαρώσουμε όσο μπορούμε, αποκεντρώνουμε στις τράπεζες το 70 % των αποφάσεων, καθώς το όριο των 50.000 έγινε 100.000 ευρώ».

«Προσπαθούμε να φθάσουμε σε πλήρη ομαλοποίηση των εισαγωγών στη χώρα, άρα να εκτρέψουμε οποιονδήποτε αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η δραστηριότητα της Επιτροπής που εγκρίνει τις εισαγωγές θα αφορά πλέον μόνο το 25-30 % των εισαγωγών που είναι πολύ μεγάλης κλίμακας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων αποκεντρώνεται στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η ομαλή ροή του ELA επιτρέπει στις τράπεζες να κινήσουν το σύστημα των εισαγωγών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ανέφερε ότι η εικόνα της αγοράς είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ότι πολλά από τα προβλήματα που θέτουν οι επιχειρηματικοί φορείς, έχουν ήδη λυθεί ενώ ανήγγειλε την έκδοση, σήμερα, Υπουργικής Απόφασης για πρακτικά ζητήματα λειτουργίας των τραπεζών. Είπε ακόμη ότι για το θέμα των επιταγών υπάρχει εισήγηση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών που συζητείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των επιταγών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τόνισε ότι αν αυτά που συμφωνήθηκαν τηρηθούν, θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες του εισαγωγικού εμπορίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι το κλείσιμο των τραπεζών επί τρεις εβδομάδες έχει στοιχίσει στην αγορά 3 δισ. ευρώ. «Ευελπιστώ όμως", πρόσθεσε, "ότι θα κινήσουμε τις διαδικασίες ώστε μετά τις θερινές άδειες του Αυγούστου να μη θρηνήσουμε περισσότερα λουκέτα».
«Το ταχύτερο που θα επιστρέψει στην κανονική ροή η οικονομία, οι επιχειρήσεις θα σταθούν στα πόδια τους και οι εργαζόμενοι δεν θα ανησυχούν για τις δουλειές τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας. «Ήταν πολύ καθησυχαστικές οι δηλώσεις του υπουργού και του διοικητή της ΤτΕ, ο ELA θα αυξηθεί και το ύψος των επιτρεπόμενων εισαγωγών αυξάνεται. Η ελληνική οικονομία εισάγει αγαθά αξίας περίπου 40 δισ. το χρόνο, οπότε χρειαζόμαστε περίπου 150 εκατ. την ημέρα για εισαγωγές, ποσό που λόγω των capital controls έχει πέσει πολύ χαμηλότερα.».

«Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων διακίνησης κεφαλαίων, καθώς φτάνουμε στο μέσο όρο των μηνιαίων αναγκών» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν την επόμενη εβδομάδα. Για το ζήτημα των επιταγών, ανέφερε ότι «μία στις τρεις επιταγές σφραγίζονται και απαιτείται αλλαγή του νόμου γιατί πολλοί κινδυνεύουν να μπουν στη μαύρη λίστα χωρίς να έχουν την ευθύνη, καθώς περιμένουν να εισπράξουν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

«Η αγορά αρχίζει να ομαλοποιείται, καλούμε όλους να συμβάλουν γιατί από εμάς όλους εξαρτάται η πιο γρήγορη άρση όποιων περιορισμών υπάρχουν» τόνισε ο γεν. γραμματέας του ΣΕΤΕ κ. Γιώργος Βερνίκος. «Είναι θετικό, πρόσθεσε, ότι ο διοικητής της ΤτΕ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα bail in και πιστεύω ότι όλο και περισσότερο θα αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό μας σύστημα».

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η τραπεζική λειτουργία, πρέπει να δούμε τα προβλήματα των πολύ μικρών επιχειρήσεων, τι γίνεται με τις επιταγές που ήταν ένας άτυπος δανεισμός μεταξύ των επιχειρήσεων. Να προσέξουμε να μη χαθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

tanea.gr

«Παρών!» Δηλαδή;


Παντελής ΜπουκάλαςΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
 Δ​​εν προνόησε μόνο ο Ελληνας νομοθέτης να δώσει τη δυνατότητα ενδιάμεσης ψήφου, ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι», στην υπερψήφιση και την αποδοκιμασία, σαν μια ιδιάζουσα εκδοχή της αποχής. Το «παρών» είναι νόμιμο και σε άλλα Κοινοβούλια. Αν ισχύει και εκεί το ελληνικό πατριαρχικό έθιμο, δεν το ξέρω. Εννοώ την υποταγή της δήλωσης «παρούσα», επί γυναικών, στη μετοχή γένους αρσενικού, «παρών», για λόγους που μόνο η αρρενοπρεπής παράδοσή μας τους κατανοεί και τους δικαιώνει.
Τα «παρών» των τελευταίων ημερών επικαιροποίησαν όσα ερωτήματα αφορούν την πολιτική σαφήνεια της συγκεκριμένης ψήφου και τα συναισθήματα που οδηγούν σ’ αυτήν. Αραγε, στο «παρών» σε ωθεί η ατολμία, που σου απαγορεύει να υιοθετήσεις μία από τις δύο άλλες απόλυτες μορφές ψήφου; Και η μεσοβέζικη απόφασή σου να μη συνταχθείς με καμία από τις αντιμαχόμενες μερίδες σημαίνει ότι θέλεις να τα έχεις καλά και με τις δύο, καιροσκοπικά; Ή μήπως δηλώνει το εντελώς αντίθετο, ότι δηλαδή αδιαφορείς και για τις δύο μερίδες, δεν σε καλύπτει καμιά τους, οπότε δεν έχεις πολιτικούς λόγους να ευνοήσεις τη μεν και να αποκηρύξεις τη δε; Το «παρών» είναι σκόπιμα ασαφές, ένα «απών» στην ουσία, ή μήπως καθαρό και ειλικρινές μες στην αμηχανία του; Σημαίνει «ούτε ναι ούτε όχι» ή «και ναι και όχι;». Γενικής ισχύος απαντήσεις δεν υπάρχουν φυσικά. Η κάθε φορά, για το κάθε πρόσωπο-βουλευτή, έχει τα δικά της γνωρίσματα.

Αυτό πάντως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η πολιτική μας ιστορία έχει αναδείξει κόμματα με κάποια αδυναμία στο «παρών». Το ΚΚΕ, λ.χ., πότε για να μη λερώσει τα χέρια του και τις ιδέες του και πότε επειδή ενστερνίζεται το δόγμα ότι «το καλό είναι εχθρός του καλύτερου», προτιμά αρκετά συχνά το «παρών». Είναι χαρακτηριστικό ότι ψήφισε επί της αρχής «παρών» ακόμα και στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του συνάδει με τη γενικότερη στάση του: ναι μεν πολιτεύεται, οργανώνει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις κτλ., η άποψή του όμως ότι «τίποτε, μα τίποτε καλό δεν είναι δυνατόν να γίνει στον παρόντα καπιταλιστικό κόσμο», του δίνει χαρακτηριστικά αναχωρητικής σέχτας. Φάνηκε και στο δημοψήφισμα.

Από την ιστορία, και ειδικότερα από την κατά Πλούταρχο βιογραφία του Σόλωνα, γνωρίζουμε ότι ο «περισσότερο πρωτότυπος και παράξενος» νόμος του Αθηναίου σοφού αφαιρούσε τα πολιτικά δικαιώματα όσων έμεναν ουδέτεροι επί εμφυλίων ταραχών: «Των δ’ άλλων αυτού νόμων ίδιος μεν μάλιστα και παράδοξος ο κελεύων άτιμον είναι τον εν στάσει μηδετέρας μερίδος γενόμενον». Είχε τους λόγους του ο νομοθέτης. Δεν ήθελε να δώσει σε κανέναν τη δυνατότητα να αδιαφορεί για τα πράγματα της πόλης και να φέρεται με καιροσκοπική φιλαυτία, διαλέγοντας την ησυχία του και περιφρονώντας το χρέος του να «συγκινδυνεύει» (αυτή είναι η κρίσιμη λέξη) με τους συμπολίτες του.

Τα υπόλοιπα αύριο.
Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (24.07.15)

                                                                                                                                                      από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Πανούσης : Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος...

Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό...
Πανούσης: Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερόΓια τρικομματική κυβέρνηση έκανε για άλλη μια φορά λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με αφορμή τα...
όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες για τα δύο πακέτα προαπαιτουμένων βάσει όσων προβλέπονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε νομοσχέδιο και άλλο να έχεις συγκροτημένο σχέδιο για την εξουσία. Όταν βλέπεις ότι ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί τότε υπάρχει συγκροτημένη σκέψη» παρατήρησε ο κ. Πανούσης.

Έκανε λόγο για «πολιτική γάγγραινα» και τόνισε: «ή πρέπει να αλάξει ο τσίπρας ή αυτοί».

«Πόσο μπορεί να αντέξει το κόμμα να μείνει ενωμένο;» αναρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Δεν δίστασε, πάντως, να «καρφώσει» την κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό».

«Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος» συμπλήρωσε με νόημα...
newsbeast.gr

Αλλάζει τα μεσάνυχτα το όριο σωρευτικών αναλήψεων...


Σταθάκης: Πρόταση για έγκριση των εισαγωγών από τις τράπεζες...
Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και κάθε Σάββατο μέχρις ότου σταματήσουν τα capital controls θα ξεκινάει η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει...
το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα. 

Από τις 00:00 του Σαββάτου (25 Ιουλίου) θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρώ ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι το επόμενο Σάββατο της 1ης Αυγούστου. 

Δηλαδή το όριο ανάληψης δεν αλλάζει (60 ευρώ) αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα να τα κάνει ανάληψη, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ τη δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή 180 ευρώ την επόμενη (Δευτέρα) ή 240 την Τρίτη ή 300 την Τετάρτη ή 360 την Πέμπτη. Αλλιώς θα μπορεί να πάρει μαζεμένα τα 420 ευρώ συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Σταθάκης: Πρόταση για έγκριση των εισαγωγών από τις τράπεζες
Την αποσυμφόρηση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, μεταθέτοντας στις τράπεζες τις αποφάσεις για την έγκρισή τους.

Παράλληλα, θα ληφθούν μέτρα και για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, τροφίμων και άλλων, δημόσιου ενδιαφέροντος, αγαθών.

Μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από εκτενή συζήτηση στο ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. αποφασίστηκε να διευκολυνθεί η πλήρης εξομάλυνση των εισαγωγών πρώτων υλών και ενδιάμεσων αγαθών που χρησιμοποιούνται από την ελληνική μεταποίηση. 

Για τον σκοπό αυτό προτάθηκε η αποκέντρωση των αποφάσεων για τις εισαγωγές, στο επίπεδο των εμπορικών τραπεζών, με βάση κανόνες διαφάνειας και μέχρι ενός ορισμένου ποσού. 

Παράλληλα θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ομαλή εισαγωγή φαρμάκων, ειδών διατροφής και άλλων αγαθών κοινωνικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.»...
real.gr

Οι νέοι που «έσκυψαν το κεφάλι»

Προς νέα προτάγματα
Το θλιβερό είναι ότι οι νέοι απογοητεύτηκαν. Σκύβουν το κεφάλι και δεν μιλάνε πια. Απομακρύνονται.
Φαντάζομαι τι εκρήξεις ξεσπάνε στα σπλάγχνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούνται να ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα τα προαπαιτούμενα που θέτουν ξένες κυβερνήσεις (!) ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό χρέος.
Να ψηφίσουν δηλαδή για κάτι (Δικαιοσύνη) που η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας έχει εκφράσει την αποστροφή της και το έχει απορρίψει, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και κοινωνικοί φορείς. Για φαντάσου. Τι εξευτελισμός για τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, για τους βουλευτές, για το ίδιο το Κοινοβούλιο. Φαντάζομαι ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμιλάνε στον ύπνο τους, αλλά και στον ξύπνιο τους. Σε ποιον να πούνε τον πόνο τους, πώς να καταπιούν την πίκρα τους;
Στις οικογένειές τους, στους αγώνες τους, στην κοινωνία που τους στήριξε με πάθος; Λένε, απλώς, ότι μόνο έτσι σώζεται η χώρα, εάν πουν όχι θα πέσει η κυβέρνηση και η έρμη η Αριστερά θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Θα ‘ναι κρίμα, ναι. Θα δικαιωθούν οι εκπρόσωποι του παλαιού πολιτικού συστήματος, οβελιστέοι ευτυχώς από την ελληνική κοινωνία, που μίλησαν για αριστερή παρένθεση.
Το θλιβερό είναι ότι οι νέοι απογοητεύτηκαν. Σκύβουν το κεφάλι και δεν μιλάνε πια. Απομακρύνονται. Φεύγουν. Μακριά. Ησαν υπερβολικές οι προσδοκίες που καλλιέργησε η ριζοσπαστική Αριστερά. Κατόρθωσε να ενσωματώσει την οργή των νέων στις πλατείες, σφετερίστηκε την υποψία των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και εμφανίστηκε ως η μόνη λύση εναντίον των μνημονίων και της ευρωπαϊκής χυδαιότητας.
Πολλά επένδυσαν οι νέοι σ’ αυτό το αριστερό μόρφωμα, ακόμα κι όταν συγκρότησε κυβέρνηση μ’ ένα αλλοπρόσαλλο κόμμα (πολύ) δεξιών αποκλίσεων. Ακόμη και τότε κάτι λαχταρούσαν, κάτι διαφορετικό διάβολε· όχι ιδιαίτερα επαναστατικό, κάπως, όμως, αντιστασιακό... Αίφνης, διαπίστωσαν με απύθμενη έκπληξη ότι όλα ήσαν μια ωραιότατη πομφόλυξ, μια απάτη (;), ένα τρυφερό χαστούκι της ωμής πραγματικότητας.
Σπαράσσεται η καρδιά σου όταν τους βλέπεις να σκύβουν το κεφάλι και να φεύγουν... Ουδείς ξέρει τι δρόμους θα τραβήξουν πλέον, αν έχουν προορισμούς, αν έχουν δύναμη να σηκώσουν πανιά για άγνωστους αγωνιστικούς ωκεανούς.
Ουδείς μπορεί να ξεφύγει από το ξάφνιασμά του, να πει πώς φτάσαμε ώς εδώ. Ακόμη και οι ολικοί αρνητές του πολιτικού συστήματος είχαν πειστεί πως κάτι θα γινόταν. Πάγωσε ο πυρετός της ανάτασης, όπως και η ελπίδα για έναν πιο ανεξάρτητο, πιο δίκαιο, πιο ειλικρινή κόσμο.
Ανεξαρτησία, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια υπάρχουν στα λεξικά μόνο, ή σε κάποιες γειτονιές ή σε εγχειρίδια πολιτικής φιλοσοφίας. Ε, ας ξεσκονίσουμε αυτά τα παλιά (λαϊκά) λεξικά. Να πείσουμε τους νέους να σηκώσουν το κεφάλι τους ξανά· τίποτε δεν είναι μάταιο, τίποτε δεν έχει τελειώσει. Αλλά, ώς εδώ ο οπτιμισμός (μας).

από τήν efsyn.gr   
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ποιοι την «πέφτουν» στη Ζωή


Ζωή Κωνσταντοπούλου 

Μια ματιά σε εκείνους που κατηγορούν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αρκεί ώστε να σταματήσουμε άμεσα τη συζήτηση.
Στη Βουλή φωνασκούσαν από κάτω κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας της, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Καταλαβαίνετε, έτσι;
Τη σκυτάλη πήρε μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης, αυτός που ζητούσε να φέρουμε συμφωνία για να την ψηφίσει ανεξαρτήτως τι θα περιείχε αυτή. Τόση σοβαρότης.
Και σήμερα το Mega αφιέρωσε τα πρώτα 15 λεπτά του δελτίου του στη Ζωή, με τις ειρωνείες της Όλγας Τρέμη να δίνουν και να παίρνουν. Όταν κάποιον τον χτυπάει το Mega με τόση λύσσα, κάτι καλό κάνει σίγουρα.

από τήν  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τό σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

                                                                                                              από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο μεταρρυθμιστής Αλέξης Τσίπρας;


Αθανάσιος ΈλλιςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ
 Μ​​ε την ολοκλήρωση και της δεύτερης ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση καλείται να «τρέξει» ώστε να διασφαλίσει την ταχεία ολοκλήρωση της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο.
Ο χρόνος πιέζει. Η επερχόμενη αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ, τον Αύγουστο, καθιστά το χρονοδιάγραμμα εξαιρετικά σφιχτό. Το σκηνικό επιδεινώνεται από την απουσία στελεχικού δυναμικού ικανού να φέρει εις πέρας τον ηράκλειο άθλο της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης, αλλά και, κυρίως, της εφαρμογής της συμφωνίας.
Ακόμη και αν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη μεγάλη στροφή προς τον ρεαλισμό που απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία και το Grexit (την οποία, πάντως, ο ίδιος έφερε τόσο πιεστικά στο προσκήνιο, υιοθετώντας την επικίνδυνη τακτική του κ. Βαρουφάκη), είναι σαφές ότι δεν πλαισιώνεται από άτομα του βεληνεκούς που απαιτούν οι συνθήκες.

Ευτυχώς απομάκρυνε ανθρώπους που ζουν σε άλλον κόσμο και οι οποίοι, στην πλειονότητά τους λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων και όχι για ίδιον όφελος, οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή.
Ομως, αν ο πρόσφατος ανασχηματισμός έγινε υπό την πίεση του χρόνου και έχει πολύ βραχύ ορίζοντα, δεν θα ισχύει το ίδιο και στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας πάει σε εκλογές, τις κερδίσει και ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης. Τότε θα οφείλει να αναζητήσει ικανότερα και καταξιωμένα στελέχη, τα οποία δεν θα προέρχονται απαραίτητα από τους κόλπους του κόμματός του.
Οπως αναφέρουν οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές, ο οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, αλλά ο κ. Τσίπρας παραμένει δημοφιλής και μπορεί, αν πραγματικά το θέλει, να γίνει μεταρρυθμιστής. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι πριν από έξι μήνες «ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία, αλλά «το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας», ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες τού συγχωρούν τις ανακολουθίες διότι είναι και δικές τους (παρότι οι Ελληνες τάσσονται κατά του μνημονίου, επιθυμούν διακαώς να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.).
Οσο για κάποιους καλούς αναγνώστες οι οποίοι σε σχόλιά τους καταλογίζουν στον γράφοντα υπερβολικά ήπια στάση έναντι του ανθρώπου που κατέστρεψε την Ελλάδα», η απάντηση ενός καλοπροαίρετου παρατηρητή που θέλει το καλό της Ελλάδας πέρα από κόμματα είναι απλή: Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι τεράστιες και επισημαίνονται συνεχώς. Ωστόσο, πρώτον, τεράστιες ευθύνες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν επίσης το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που κυβέρνησαν επί σαράντα χρόνια, και, δεύτερον, οι υποκειμενικές διαπιστώσεις και προτιμήσεις είναι μεν σεβαστές, αλλά δεν αλλάζουν την αντικειμενική πραγματικότητα, την οποία, παρεμπιπτόντως, επισημαίνουν και τα πιο έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης, από την Die Welt και τη FAZ μέχρι τους New York Times και την Corriere della Sera, που μιλούν για ολική μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα, από έναν ιδεαλιστή ριζοσπάστη σε αποφασισμένο ρεαλιστή, ο οποίος παρά τη μεταστροφή και τα βαριά αντιδημοφιλή μέτρα παραμένει δημοφιλής.
Σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει το πλεονέκτημα ότι δεν ήταν μέρος της πολιτικής γενιάς που έφερε τα πράγματα έως εδώ, και αν τολμήσει να συγκρουσθεί με τον κακό εαυτό όλων μας, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου, θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε τολμηρό μεταρρυθμιστή. Δεν πρόκειται για υποκειμενική υποστήριξη, αλλά για αντικειμενική καταγραφή της πραγματικότητας. Δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι θα το πράξει. Οι αρχικές ενδείξεις είναι αρνητικές. Οι αμφιβολίες μεγάλες. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Η εθνική μας σοβαροφάνεια



Ξένια ΚουναλάκηΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ
Ε​​​​ίναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο αληθινός πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρωτάει Γερμανός κωμικός τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, στην καθιερωμένη ενημέρωση των αρμόδιων συντακτών. Εκείνος αναγνωρίζει τον συντελεστή της κωμικής εκπομπής, Τίλο Γιουνγκ, και σκάει στα γέλια, αλλά συνεχίζει να απαντάει –όσο μπορεί– σοβαρά: «Οχι, δεν είναι». «Γιατί όχι;» επιμένει ο σκανταλιάρης δημοσιογράφος, και ο κ. Γέγκερ ξεσπάει για μία ακόμη φορά σε πνιχτά χάχανα. Ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα αναπαρήγαγαν τον διάλογο ως είδηση, χωρίς να συνειδητοποιήσουν πως επρόκειτο για μπηχτή, πλην αστεία διατυπωμένη, προς τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε.

Το στιγμιότυπο εκτός από το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών απηχεί και την ημέτερη σοβαροφάνεια, που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή και δεν επιτρέπει ίχνος χιούμορ. Ενα από τα βασικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτικών είναι ότι παίρνουν εξαιρετικά σοβαρά τους εαυτούς τους, χωρίς να επιτρέπουν μια προσωρινή έστω εύθυμη παρέκκλιση, όταν το επιβάλλει η περίσταση.
Ισως γι’ αυτόν τον λόγο αποθεώνεται τις τελευταίες ημέρες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλάει σαν κανονικός άνθρωπος και τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται στη μελαγχολία, πετάει ένα αστείο και ελαφραίνει λίγο την ατμόσφαιρα. Το χιούμορ είναι μεγάλο όπλο στην πολιτική και ελάχιστοι από τους εθνικούς μας ταγούς το χρησιμοποιούν, από τον φόβο μήπως υπονομευθεί το κύρος τους. Αντίθετα, οι ταλαντούχοι πολιτικοί στην παγκόσμια σκηνή δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν ότι αντέχουν την κριτική και την ειρωνεία στον δημόσιο λόγο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε σε μία από τις τελευταίες εκπομπές του Τζον Στιούαρτ και μίλησε για τη συμφωνία με το Ιράν. «Είναι αντίπαλοι. Αντιαμερικανοί, αντισημίτες και υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Χεζμπολάχ», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους Ιρανούς συνομιλητές του. «Ακούγονται ως ιδανικοί εταίροι για ειρήνευση», απάντησε σαρκαστικά ο Στιούαρτ, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του Αμερικανού προέδρου: «Ε, λοιπόν, όπως έχει ειπωθεί συχνά, δεν κάνεις ειρήνη με τους φίλους σου». Ολα αυτά για το πλέον φλέγον ζήτημα στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ποιος Ελληνας πολιτικός θα τολμούσε να πάει καλεσμένος σε μια εκπομπή σαν του Μάνου Βουλαρίνου ή της «Ελληνοφρένειας». Και αν πήγαινε, πώς θα συμπεριφερόταν. Θα μπορούσε να χαλαρώσει και να γελάσει με την καρδιά του με ένα εύστοχο αστείο; Ή θα παρέμενε προσκολλημένος στον ρόλο του σοβαροφανούς εθνοπατέρα, χωρίς ίχνος αυτοσαρκασμού; Δυστυχώς, συνήθως, όταν οι πολιτικοί μας μάς κάνουν να γελούν είναι εν τη αγνοία τους. Συχνά, δε, τα κλάματα διαδέχονται την καζούρα – όπως μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Μας γονατίσατε... (έμπορος σέ Βαρουφάκη-ΒΙΝΤΕΟ...)

Ενα... θερμό τετ-α-τετ είχε στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιάνης Βαρουφάκης με εναν καταστηματάρχη. 
"Μας γονατίσατε", είπε στον πρώην ΥΠΟΙΚ και...
πρόσθεσε: «Έξι μήνες τώρα, πες μου αν μπορούμε εμείς να δουλέψουμε σαν έμποροι».
Δείτε το Βίντεο

Deadline...

Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να έχει επέλθει πριν από τις 20 Αυγούστου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει στις...
11 με 12 του ίδιου μήνα, καθως στις 20 λήγουν τα ομόλογα και για να πληρωθούν, θα πρεπει να  εισρεύσει ζεστό χρήμα.
Κατά την Ραλλού Αλεξοπούλου (ΕΡΤ), οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ξεκινούν από αυτό το Σάββατο...

Αλέξη μου, Ζωή μου...


Μία από τα ίδια. Μπορεί ο Αλέξης να ήταν έξαλλος με τη Ζωή, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, όμως μπροστά στις κάμερες, όλα μέλι γάλα (τα φιλιά, οι αγκαλιές και τα  χαμόγελα δεν...

είχαν τελειωμό). 
Τα στιγμιότυπα, από την εκδήλωση μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η ίδια εικόνα και με τη Νάντια Βαλαβάνη, η οποία αγκάλιασε και φίλησε τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, στο σύντομο τετ-α-τετ που είχαν οι δύο τους (αγνωστο τι είπαν), η Νάντια του είπε, "σε ευχαριστώ πολύ"... 
 

Eκδήλωση μνήμης γιά τά 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

Κωνσταντόπουλος: Πολλές οι τραγωδίες της Ελλάδας...

Ν. Κωνσταντόπουλος
...πολλές οι δοκιμασίες του λαού.

Τι δήλωσαν οι Αλέξης Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΦΩΤΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Πολλές οι τραγωδίες της Ελλάδας, πολλές οι περιπέτειες της πατρίδας μας, πολλές οι δοκιμασίες του λαού μας» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας.

«Η μνήμη δεν είναι..

απλή νοσταλγία, είναι φλέβα και ρίζα ζωής, είναι η φλέβα και η ρίζα αυτών που ζούμε σήμερα, αυτών για τα οποία πρέπει να παλέψουμε αύριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Όπως επισήμανε, ο χώρος του ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι μήτρα ζωής για όσους έχουν περάσει στη διάρκεια της δικτατορίας, ενώ σημείωσε ότι «καλό είναι πάντοτε να μην ξεχνάμε την ευθεία γραμμή που πρέπει να συνδέει τους μεγάλους αγώνες και τις μεγάλες θυσίες με τις εξελίξεις για την πρόοδο και τη δημοκρατία σε τούτον τον τόπο».


«Δεν αρκεί μονάχα να τις θυμόμαστε, πρέπει διαρκώς να αναστοχαζόμαστε πώς οδηγούμαστε σε αυτές τις τραγωδίες και ποια είναι εκείνη η καλύτερη ζωή που αξίζει σε όλους, κυρίως στα νέα παιδιά» κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος.


Κωνσταντοπούλου: Να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα
Aπό την πλευρά της, η πρόεδρος της βουλής δήλωσε, πως, «ηταν μια πολύ συγκινητική, πολλαπλώς συμβολική, εμψυχωτική και αισιόδοξη εκδήλωση όχι μόνο μνήμης αλλά και δημοκρατικής θέσης και στάσης».

 «Τιμώντας εκείνους που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, της τυραννίας, της απολυταρχίας, της ανελευθερίας, τιμώντας εκείνους που έχασαν τη ζωή, την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα, εκείνους που έδωσαν την ψυχή τους και την ελευθερία τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, κινητοποιούμαστε και διακινούμαστε προκειμένου και με το παράδειγμά μας να αποδώσουμε τιμή, αλλά και να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ελεύθερη, δημοκρατική χώρα, όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι πάνω από τις τράπεζες και τις αγορές», πρόσθεσε η κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου. 

Τσίπρας: Οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι
Το μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι και ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός των αγωνιστών της εποχής της δικτατορίας θα γίνει οδηγός και σήμερα για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την σημερινή εκδήλωση.
«41 χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, προκειμένου να επιστρέψει η δημοκρατία στην πατρίδα μας», είπε. 
Και συνέχισε, λέγοντας, ότι «αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

«Οι αγώνες», τόνισε ο  Τσίπρας, «δεν θα πάνε χαμένοι, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι...
ÁÈÇÍÁ-O Ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò  óôçí åêäÞëùóç ðïõ äéïñãáíþíåé ï Óýíäåóìïò ÖõëáêéóèÝíôùí êáé ÅîïñéóèÝíôùí Áíôéóôáóéáêþí â?? ÓÖÅÁ  óôï ÐÜñêï Åëåõèåñßáò.(EUROKINISSI-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)

Εκπλήξεις...

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓõæÞôçóç ôïõ äåýôåñïõ í/ó ìå ôá ðñïáðáéôïýìåíá ðñïáðáéôïýìåíá ìÝôñá ôçò óõìöùíßáò ìå ôïõò åôáßñïõò/PHASMA/Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ«Πιστεύω ότι αδικούμε κατάφωρα τους εαυτούς μας όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και τη λιτότητα» επιμένει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Ναι, αλλά...
γιατί μας την κρατάει κρυφή
Θέλει να μας την κάνει... «κίντερ έκπληξη»; Οπως και με την πρόταση για τις «μπούκες» και τις... απαλλοτριώσεις σε Νομισματοκοπείο, Τράπεζα της Ελλάδος και πάει κλαίγοντας;
ΣΩ.ΜΑ

"Πολιτικά Παρασκήνια" 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
 (efsyn.gr)