Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Εκταμιεύτηκε η τελευταία δόση τών 15 δις ευρώ...


Μοσκοβισί: Στις 20 Αυγούστου ανοίγει νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα
«Τώρα έχει ένα ισχυρό μαξιλάρι για να εξομαλύνει την επιστροφή της στη χρηματοδότηση από τις αγορές»
06/08/2018
Μοσκοβισί: Στις 20 Αυγούστου ανοίγει νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα
Την τελική εκταμίευση ύψους 15 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, χαιρέτισε μέσω Twitter ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.
Ο Γάλλος επίτροπος χαρακτήρισε την εκταμίευση «τελευταίο σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου και το νέο κεφάλαιο που πρόκειται να ανοίξει», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα τώρα έχει ένα ισχυρό μαξιλάρι για να εξομαλύνει την επιστροφή της στη χρηματοδότηση από τις αγορές».

Υπάρχει καί η άλλη όψη τού φεγγαριού...

Τρεις ιστορίες για τον Πολάκη...
“Αυτό που στο τέλος θα θυμόμαστε, δεν θα είναι οι φωνές των εχθρών μας, αλλά η σιωπή των φίλων μας" είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Αυτό ένοιωσα όταν είδα τις αναρτήσεις, το μίσος και τη χολή που εξαπολύθηκε κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι. Σίγουρα δεν χρειάζεται την υποστήριξή μου, όμως δεν μπορώ να σωπάσω στην αδικία. Αυτά που μου έκαναν δεν τα κάνω...

Δελτίο Τύπου: Αναβάθμιση οδικού δικτύου Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                  
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

Αναβαθμίζεται το δημοτικό οδικό δίκτυο της Μυκόνου - Ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός 


Το έργο προϋπολογισμού 4.947.473 ευρώ πλέον ΦΠΑ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου Μυκόνου, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου για την ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της την 27η Ιουλίου 2018, ενέκρινε τα αποτελέσματα του ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για το έργο «Συντήρηση και Αποκατάσταση Δρόμων Δήμου Μυκόνου» ύψους σχεδόν 5.000.000 ευρώ συν ΦΠΑ, κατά τον οποίο αναδείχθηκε και ο προσωρινός ανάδοχος του έργου. Συνολικά εννέα (9) εταιρείες κατέθεσαν προσφορά.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για τη συντήρηση και την ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων (ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις κλπ), καθώς και την ανακατασκευή πεζοδρομίων, ενώ αποτελεί  άμεση προτεραιότητα ως προς την υλοποίησή του.

Η εκπόνηση των κατάλληλων μελετών με συνολικές μετρήσεις σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, διήρκεσε δύο χρόνια και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, αφού λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του έργου.

Μύκονος, 06-08-2018

 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Απόβαση της εφορίας στη Μύκονο...

Κωδικό Σχέδιο Τρίαινα...
Απόβαση στη Μύκονο έχουν κάνει από χθες 56 στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία με εντολή του Διοικητή ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή διενεργούν εκατοντάδες στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ φέρνει το όνομα «Τρίαινα» και ουσιαστικά συνίσταται σε ένα σχέδιο ειδικών ελέγχων διαρκείας 96 ωρών! Οι εντολές της ηγεσίας της ΑΑΔΕ είναι οι έλεγχοι να εστιάσουν σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα:

Kυβερνητικές πατάτες...

Το ακόμα πιο ανόητο, πλέον, εμπάργκο στον ΣΚΑΪ
ΣΚΑΪ, κτίριο 
Η κυβέρνηση, είχε πει ο δημοσιογράφος, σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, να αντικαταστήσει τους αρχηγούς στα δύο σώματα.
Το Μέγαρο Μαξίμου, έξαλλο, έβγαλε σε χρόνο dt ανακοίνωση. «Ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για "καρατομήσεις" των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς χωρίς τη δική μας παρουσία».
Επειτα από αυτό αποφασίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, μία λανθασμένη απόφαση ούτως ή άλλως.
Σήμερα λοιπόν, λίγες μέρες πιο μετά, συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και καρατομεί τους δύο αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κ.Τσουβάλα και Σ.Τερζούδη. Προφανώς η πληροφορία που μετέδωσε ο δημοσιογράφος ήταν σωστή και η πρόθεση του πρωθυπουργού για καρατομήσεις δεν ήταν... δήθεν, όπως σημείωνε η ανακοίνωση.
Δεν χρειάζεται να πω ότι, μετά τα σημερινά, το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ μοιάζει ακόμα πιο ανόητο...
05.08.2018 
Δημήτρης Κανελλόπουλος

από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                      efsyn.gr