Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Θα επισκεφθώ το Φανάρι...

...για να ξεπερασθούν οι διαφορές με τους oρθόδοξους»

O Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος: «Θα επισκεφθώ το Φανάρι για να ξεπερασθούν οι διαφορές με τους oρθόδοξους»


Τη βούλησή του «να επισκεφθεί το Φανάρι, με την επιθυμία να ξεπεραστούν τα εμπόδια που ακόμη χωρίζουν καθολικούς και ορθοδόξους», κατέστησε σαφή ο πάπας Φραγκίσκος, συναντώντας στο Βατικανό, τα μέλη του θρησκευτικού ιδρύματος Orientale Lumen Foundation in America.

H όλη αναφορά είναι, φυσικά, στην επίσημη επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πάπας Φραγκίσκος στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, από τις 28 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και στην συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Η επίσκεψη του Επισκόπου Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η νέα συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με το πρόσωπό μου θα αποτελέσουν απτές ενδείξεις της βαθιάς σχέσης που ενώνει τις αποστολικές έδρες της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης και της βούλησης να ξεπεράσουμε, μέσα σε αγάπη και αλήθεια, τα εμπόδια που ακόμη μας χωρίζουν», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας πρόσθεσε, επίσης, ότι η διάσταση της εσωτερικής ανανέωσης «είναι βασικής σημασίας για να πορευθεί κανείς το δρόμο που οδηγεί στην επανασυμφιλίωση και την πλήρη κοινωνία ανάμεσα σε όλους τους πιστούς του Ιησού».

Σύμφωνα με τον ποντίφικα, «δεν νοείται πραγματικός οικουμενικός διάλογος, χωρίς μια μεγαλύτερη διάθεση προς την εσωτερική ανανέωση και την αναζήτηση μεγαλύτερης προσήλωσης και πιστότητας προς τον Ιησού και το θέλημά του».

Ο Πάπας θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι στην πορεία αυτή επανένωσης των χριστιανών, σημεία αναφοράς πρέπει να θεωρηθούν και οι πάπες Ιωάννης Εικοστός Τρίτος και Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος:

«Ο πάπας Ιωάννης Εικοστός Τρίτος, όταν συγκάλεσε την Δεύτερη Βατικανή Οικουμενική Σύνοδο, το 1962, υπέδειξε - μεταξύ των στόχων - και την ένωση των χριστιανών, ενώ ο Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος έδωσε σημαντική ώθηση στη στράτευση της Καθολικής Εκκλησίας προς τον οικουμενικό διάλογο, με την εγκύκλιό του, Ut unum Sint», συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Στις 30 Νοεμβρίου ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθούν και πάλι ο ένας δίπλα στον άλλον. Για μία ακόμη φορά, με την συνάντηση και τον εναγκαλισμό τους θα μηδενίσουν - έστω και για λίγο - την απόσταση εκείνη που υφίσταται και αντέχει εδώ και μια χιλιετία. Μια απόσταση, όμως, η οποία, μετά από την Δεύτερη Βατικανή Οικουμενική Σύνοδο, θεωρείται πως πρέπει να θεωρείται όλο και μικρότερη», ανέφερε, χαρακτηριστικά, το επίσημο ραδιόφωνο του Βατικανού, Radio Vaticana.
tanea.gr

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

                                                                                                                         "TA NEA"

Τα ΕΛΤΑ τιμούν με γραμματόσημα τους Βάρναλη, Σαμαράκη, Τσίρκα και Διδώ Σωτηρίου

Τα ΕΛΤΑ τιμούν με γραμματόσημα τους Βάρναλη, Σαμαράκη, Τσίρκα και Διδώ Σωτηρίου

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμώντας το έργο του Κώστα Βάρναλη, της Διδώς Σωτηρίου, του Αντώνη Σαμαράκη και του Στρατή Τσίρκα, που με το έργο και την προσωπικότητά τους σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, εξέδωσαν αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων: «Νεοέλληνες - Λογοτέχνες - Ποιητές - Πεζογράφοι», την οποία παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, καθώς ο Κώστας Βάρναλης υπήρξε επιφανές μέλος της.

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνεχίζοντας μια παράδοση που έχει μπει στον τρίτο αιώνα, με τη σημερινή σειρά παραδίδουν στο παγκόσμιο κοινό τέσσερις Έλληνες λογοτέχνες που ο καθένας με τον δικό του τρόπο είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη δημοσιογραφία. Και οι τέσσερις δημιουργοί είχαν και μια ματιά στην παγκόσμια κοινότητα. Δεν έμειναν στα στενά όρια του εθνικού χώρου, όπως προσδιορίζονταν, στην εποχή που ζούσαν, από το διαμορφούμενο ελληνικό κράτος. Είχαν ανοιχτεί στην παγκόσμια κοινότητα, είτε με τις συνεργασίες που είχαν, είτε με τη διεθνή τους παρουσία» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωνσταντίνος Μελαχροινός.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, που παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους της οικογένειας του Βάρναλη, συνεχάρη τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν και για τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΕΣΗΕΑ και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, όμως είναι αλήθεια ότι μεγάλος αριθμός λογοτεχνών, ποιητών και πεζογράφων άσκησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Έτσι την παράδοση του Παπαδιαμάντη, του Παλαμά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του Μαλακάση, του Δροσίνη, του Μωραϊτίνη, του Ξενόπουλου και τόσων άλλων που λάμπρυναν τα ελληνικά γράμματα και υπήρξαν και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, έρχεται να συνεχίσει ο Κώστας Βάρναλης κορυφαίος ποιητής του 20ου αιώνα αλλά και δημοσιογράφος με μακρά θητεία στις εφημερίδες. Ο Βάρναλης μάλιστα, πρότασσε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα».

Επίσης, τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν ο Νίκος Μπελογιάννης εκ μέρους της οικογένειας της Διδώς Σωτηρίου, η Ελένη Σαμαράκη, σύζυγος του Αντώνη Σαμαράκη, και ο Πέτρος Μαλουκάτος εκ μέρους της οικογένειας του Στρατή Τσίρκα.
Για την προσωπικότητα και το σημαντικό έργο των τεσσάρων δημιουργών μίλησε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Στέφανος Δάνδολος.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ, η Ελένη Σαμαράκη είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προσωπικά για μένα είναι πολύ μεγάλη συγκίνηση και εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτό το γραμματόσημο το έφτιαξε μια κοπέλα που τη γνωρίσαμε μαζί με τον Αντώνη τυχαία στην ετήσια έκθεση που κάνει η σχολή Καλών Τεχνών και έγινε φίλη μας. Είχα να τη δω μερικά χρόνια και ξαφνικά μαθαίνω ότι η Μυρσίνη Βαρδοπούλου θα κάνει το γραμματόσημο του Αντώνη. Αυτό είναι μια ιδιαίτερη προσωπική συγκίνηση και ο Αντώνης θα το χαιρότανε πολύ. Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ είναι πολύ σημαντική για τους συγγραφείς στο σύνολό τους, γιατί ο Αντώνης ποτέ δεν ήθελε να μιλάει για τον εαυτό του. Έλεγε πάντα "εγώ εκφράζω και θέλω να εκπροσωπώ το σύνολο των συγγραφέων, που πολλοί από αυτούς γράφουν, δουλεύουν και δεν καταξιώνονται και μπορεί να αξίζουν πολύ, ιδιαίτερα οι συγγραφείς της επαρχίας". Θεωρώ ότι αυτό είναι μια τιμή που αντανακλά στο πρόσωπο όλων των ανθρώπων, που δουλεύουν με τον λόγο».
tanea.gr

Τουρκική υπερθέρμανση στη θάλασσα της Κύπρου

Νίκος ΞυδάκηςΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
 Η παρουσία τουρκικών πλοίων στα «οικόπεδα» υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ, στα νοτιοανατολικά της νήσου, συνιστά έργω αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φυσικά, κατά παράβασιν κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου· αλλά η Τουρκία δεν επικαλείται το δίκαιο, επικαλείται την ισχύ και τα συμφέροντά της. Συνεπής σε αυτή την πάγια στρατηγική, ο τωρινός πρωθυπουργός Αχμετ Νταβούτογλου επικαλείται άλλοτε τις συμφωνίες της Ζυρίχης, από τις οποίες ιδρύθηκε η ενιαία και κυρίαρχη Δημοκρατία της Κύπρου, και άλλοτε την ύπαρξη δύο κρατών, εννοώντας το ψευδοκράτος του κατεχόμενου Βορρά, το οποίο ανακηρύχθηκε το 1983 παραβιάζοντας τις συμφωνίες της Ζυρίχης και τις αρχές του ΟΗΕ. Σκοπός της Τουρκίας προφανώς είναι η στρατιωτική παρουσία και η επικυριαρχία της στα Κατεχόμενα και κατ’ επέκτασιν στη στρατηγική περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

H υπερθέρμανση στην Κύπρο, λίγο μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης, συμβαίνει σε μια εξόχως θερμή συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Τουρκία έχει καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες για ηγεμονία στον μουσουλμανικό κόσμο, και έχει ανοίξει το στρατηγικό της παίγνιο σε πολλά πεδία ταυτοχρόνως: στην αποτροπή της εθνικής και κρατικής ολοκλήρωσης των Κούρδων, στην ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ, στην ηγεμονική επιβολή επί του Ισραήλ, αλλά και επί της ομόδοξης Αιγύπτου, στον υπόγειο ανταγωνισμό με το σιιτικό Ιράν. Τέλος, επιδιώκει ως περιφερειακή δύναμη μια ιδιότυπη σχέση με τις μεγάλες δυνάμεις, ιδίως με τις ΗΠΑ, αλλά και με την Ευρώπη και τη Ρωσία. Η Τουρκία είναι «ανοιχτή» σε πολλά πεδία, προσδοκώντας κέρδη από όλα. Αυτό μπορεί όμως να αποβεί και αχίλλειος πτέρνα του νεο-οθωμανικού δόγματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, βαθιά κρίση. Η οικονομική της εξουθένωση όμως δεν πρέπει να την οδηγήσει σε γεωπολιτική υποβάθμιση, διότι η οικονομία ανακάμπτει ανά ιστορικούς κύκλους, η κυριαρχία και ο χώρος δεν ανακτώνται αναλόγως.

Ως εκ τούτου, επείγει η Αθήνα να συμπαρασταθεί στη Λευκωσία κατά την υπεράσπιση του ζωτικού της χώρου, στον οποίο ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται η ΑΟΖ και οι υποκείμενοι υδρογονάνθρακες. Αλλωστε, αν τα ενεργειακά κοιτάσματα αποδειχθούν για την Κύπρο γεωπολιτική ευλογία ή κατάρα, αυτό θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς και το μέλλον των ελλαδικών κοιτασμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι οι πολυμερείς συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδος με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τον Λίβανο έχουν μεγάλη αξία, τέτοια που πυροδότησε την τουρκική προκλητικότητα. Εχει σημασία επίσης να δούμε τις διεθνείς αντιδράσεις: Η Βρετανία, πρώτη, απέτρεψε μια άμεση παρέμβαση της Ε.Ε., ακολουθούμενη από τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Ας μη λησμονούμε άλλωστε ότι βάσει του Σχεδίου Ανάν, η Βρετανία, διά των βάσεών της, θα εδικαιούτο ΑΟΖ νοτίως της νήσου. Σε πρώτο χρόνο άρα, η Κύπρος μένει ακάλυπτη από την ευρωπαϊκή της οικογένεια, προς το παρόν τουλάχιστον. Αντιθέτως, κινούνται προς υποστήριξή της, και των δικών τους ζωτικών συμφερόντων ασφαλώς, το Ισραήλ και η Ρωσία.

Εχει σημασία να χρησιμοποιηθούν όλα τα διπλωματικά και νομικά όπλα, από την Κύπρο και την Ελλάδα, για να καταγγείλουν και να ανασχέσουν την επιθετικότητα της Τουρκίας. Ωστόσο θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι μεγαλύτερη σημασία έχουν οι συνδυασμένες κινήσεις, που, πρωτίστως και κυρίως, θα αποτρέπουν τη δημιουργία τετελεσμένων, και σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις, μέσω συμμαχιών και ισορροπιών, για ευνοϊκότερη τοποθέτηση του ελληνισμού στο ρευστό και κινδυνώδες μωσαϊκό της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτή η διπλωματική και ιστορική συνέχεια πρέπει να είναι πρώτο μέλημα τόσο της παρούσας όσο και κάθε μέλλουσας κυβέρνησης.
kathimerini.gr

Μιά ανάλυση γιά τό «θέλημα των αγορών» τού νομπελίστα συγγραφέα PAUL KRUGMAN

Το πραγματικό «θέλημα των αγορών»


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


PAUL KRUGMAN/ THE NEW YORK TIMES
 Τον Μεσαίωνα, όταν διατυπωνόταν έκκληση για μια σταυροφορία με σκοπό την κατάκτηση των Αγίων Τόπων, ακολουθούσε το επιφώνημα «είναι θέλημα Θεού!».

Γνώριζαν, όμως, πραγματικά οι σταυροφόροι ποιο ήταν το θέλημα του Θεού; Δεδομένου του πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, προφανώς όχι. Εχει παρέλθει πολύς καιρός έκτοτε και στους τομείς που καλύπτω, οι επικλήσεις της θέλησης του Θεού είναι σπάνιες.

Βλέπετε, ωστόσο, πολλές σταυροφορίες πολιτικής που συχνά δικαιολογούνται έμμεσα με το επιχείρημα «είναι θέλημα των αγορών!». Γνωρίζουν, όμως, πραγματικά τι θέλουν οι αγορές όσοι επικαλούνται το θέλημά τους; Και πάλι προφανώς όχι.

Οι πρόσφατοι κραδασμοί έχουν διευρύνει το χάσμα ανάμεσα σε αυτά που μας λένε πως πρέπει να κάνουμε για να κατευνάσουμε τις αγορές και σε αυτό που φαίνεται πραγματικά να ζητούν οι αγορές. Για να γίνω πιο σαφής, μας έχουν επανειλημμένως πει πως οι κυβερνήσεις πρέπει να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθειά τους να ανακουφίσουν τα οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων, γιατί αυτή η υπερβολική συμπόνοια τους θα τιμωρηθεί από τους... οικονομικούς θεούς.

Οι αγορές, όμως, δεν φάνηκε ποτέ να θεωρούν απαραίτητες αυτές τις ανθρωποθυσίες. Στην πραγματικότητα, αν προσέξει κανείς τι γίνεται, το πραγματικό μήνυμα των αγορών φαίνεται πως είναι ότι πρέπει να εμφανίσουμε μεγαλύτερα ελλείμματα και να τυπώσουμε περισσότερο χρήμα.

Και αυτό το μήνυμα έχει γίνει πολύ πιο ηχηρό τις τελευταίες ημέρες. Οι αγορές δεν ανησυχούν για μια στάση πληρωμών, αλλά για την επίμονη αποδυνάμωση της οικονομίας, που θα αποτρέψει μια άνοδο των επιτοκίων από τη Fed.

Οι αποδόσεις πολλών ευρωπαϊκών ομολόγων χαμηλές, καθώς η εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι πολύ κακή και δεν μιλάμε μόνο για τη Γερμανία. Η Γαλλία έχει έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υποστηρίζει πως είναι υπερβολικά υψηλό το προβλεπόμενο από τον προϋπολογισμό της έλλειμμα για το 2015. Ωστόσο, οι επενδυτές που εξακολουθούν να αγοράζουν ομόλογα του γαλλικού Δημοσίου μολονότι οι αποδόσεις των δεκαετών είναι μόλις 1,26%, προφανώς ανησυχούν πολύ περισσότερο για τη στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας παρά για μια στάση πληρωμών της Γαλλίας. Εχει, άλλωστε, ενδιαφέρον να δούμε τις αποδόσεις των ομολόγων που έχουν «προστασία από τον πληθωρισμό» και οι οποίες μάς λένε δύο πράγματα.

Πρώτον, οι αγορές ζητούν από τις κυβερνήσεις να δανειστούν και να δαπανήσουν, ας πούμε σε έργα υποδομής. Οι αποδόσεις των προστατευμένων από τον πληθωρισμό ομολόγων είναι γύρω στο μηδέν, επομένως δεν θα κοστίζει σχεδόν τίποτε η χρηματοδότηση για την κατασκευή οδικών αρτηριών, γεφυρών και αποχετευτικού συστήματος.

Δεύτερον, η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις αποδόσεις και στις αποδόσεις των απλών ομολόγων καταδεικνύουν πόσο πληθωρισμό περιμένει η αγορά. Προκύπτει πως οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν υποχωρήσει δραματικά τους τελευταίους μήνες και βρίσκονται σε επίπεδα κάτω από τον στόχο της Fed. Πρακτικά αυτό που δηλώνει η αγορά είναι πως η Fed δεν τυπώνει αρκετά χρήματα. Εύλογα θα αναρωτιέστε γιατί ξαφνικά έγινε πιο ηχηρό το αίτημα της αγοράς για περισσότερες δαπάνες και τύπωμα χρήματος. Υποθέτω πως οφείλεται στα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, που διολισθαίνει σε αποπληθωρισμό, ενώ η αγανάκτηση του κόσμου εναντίον της λιτότητας έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο. Και είναι πολύ λογικό να ανησυχεί κανείς ότι τα προβλήματα της Ευρώπης μπορεί να εξαπλωθούν παντού.

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να υποστηρίζει πως πρέπει να ικανοποιήσουμε τις αγορές, σκεφτείτε «πώς το ξέρει;». Γιατί η αλήθεια είναι πως, όταν κάποιοι μιλούν για το τι θέλουν οι αγορές, προσπαθούν απλώς να μας παρασύρουν να κάνουμε αυτό που θέλουν εκείνοι.
kathimerini.gr

Σκίτσο του Ηλία Μακρή


Τραγικές είναι οι εικόνες από τή βροχόπτωση



ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγηκαν» περιοχές της Αθήνας - Επιφυλακή και σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Τραγικές  είναι οι εικόνες από την Νίκαια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ ποτάμι από ορμητικό νερό σύμφωνα με τις μαρτυρίες παρέσυρε αυτοκίνητα στην Κοκκινιά. Έρευνες σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ που πλημμύρισε. Από τις Βρυξέλλες, o πρωθυπουργός θα μεταβεί απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας , όπου θα προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες.
 Τις 600 έχουν ξεπεράσει οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το μεσημέρι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους.  Προβλήματα αντιμετώπισαν και Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον και Μενίδι. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία.
Ο Δήμος Ιλίου ενημέρωσε τα άτομα των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχουν που να διαμείνουν, ότι έχει εξασφαλίσει διαμονή σε ξενοδοχεία. Επίσης, κάνει έκκληση για αντλίες ομβρίων υδάτων.
 Αυτήν την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων σε τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, στην οδό Θηβών & Ιδομενέως, στο Ίλιον. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους ιθύνοντες του καταστήματος, στο πάρκινγκ βρίσκοταν 12 οχήματα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ύπαρξη εγκλωβισμένου ατόμου.
Τραγικές  είναι οι εικόνες από την Νίκαια, όπου δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ ποτάμι από ορμητικό νερό παρέσυρε αυτοκίνητα στην Κοκκινιά. Οι αυτόπτεις μάρτυρες κάνουν λόγο για χείμαρρο νερού, όπου "με την τεράστια ορμή του έσπασε τζάμι αυτοκινήτου", ενώ ταυτόχρονα επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτεία, καθώς "ούτε το φρεάτιο μπορεί να αντέξει αυτήν  την ποσότητα υδατος".
Περίπου 30 οδηγοί εγκλωβίστηκαν προσωρινά στα οχήματά τους στο Περιστέρι, στη συμβολή των οδών Βάρναλη και Κωνσταντινουπόλεως, λόγω του πλημμυρισμένου οδοστρώματος.
Δημόσια παρέμβαση έκανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην οποία αναφέρει: «Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν  πληγεί από την κακοκαιρία.
Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο. Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα.
Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».
kathimerini.gr

Έδωσε «προαγωγή» στον κολλητό του…

Η «προαγωγή» από τη θέση του ειδικού γραμματέα, σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας υπεγράφη από τον νυν υπουργό και αφορά τον Α. Οικονόμου, που...
αποτελεί προσωπικό φίλο -όπως δεν κρύβει και ο ίδιος στο Πεντάγωνο- του πρωθυπουργού, ενώ έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις και με τον Ευ. Βενιζέλο. 

Οσοι βλέπουν τον Α. Σαμαρά να αναλαμβάνει το υπουργείο Αμυνας βλέπουν την αναβάθμιση του γραμματέα ως απαραίτητη κίνηση. 

Γενικό γραμματέα είχε το υπουργείο και την πρώτη διετία της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, όταν είχε τοποθετηθεί ο πρώην εισαγγελέας Γ. Ζορμπάς. Μόνο που ο τελευταίος είχε υπό την εποπτεία του και τα εξοπλιστικά...

ΠΑΣ - enet.gr

Τα άκουσε ο Ντινόπουλος...

και τον έδιωξαν κακήν κακώς...

Τι θέλει και πηγαίνει στο στόμα του λύκου; Εδώ ο κόσμος είδε για μια ακόμη φορά την περιουσία του να καταστρέφεται και αυτός πήγε να...
κάνει προεκλογικό αγώνα. Γι' αυτό και τα άκουσε από κατοίκους της περιοχής του Περιστερίου που πλημμύρισε.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, έφτασε στο σημείο μετά από εντολή του πρωθυπουργού, ο οποίος του ζήτησε να τον ενημερώσει για την κατάσταση.

Πριν ολοκληρώσει τη δήλωσή του, κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο του ζήτησαν με έντονες διαμαρτυρίες να αποχωρήσει...

Ντ.Κ - newpost.gr

ΕΣΗΕΑ: «Ελπίζουμε ότι ο κ. Ντινόπουλος δεν θα μας ζητήσει βοήθημα ανέργου»...



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος υπέβαλε αίτημα διακανονισμού των οφειλών του στον κλάδο ασθενείας του ΕΔΟΕΑΠ, αποσύροντας προγενέστερο αίτημά του να...
υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του Οργανισμού, η οποία απευθύνεται στους ανέργους συναδέλφους».
Όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ ο κ. Ντινόπουλος από το έτος 2008 δεν κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ και για τον λόγο αυτό ζήτησε ρύθμιση των οφειλών του.
«Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε να κάνει χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού επί έξι συναπτά έτη, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή υποχρέωση να καταβάλει έστω και ένα ευρώ. Το γεγονός αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με την αποκάλυψη ότι ο κ. Ντινόπουλος κατά το ίδιο διάστημα ετύγχανε ασφαλισμένος και του Ταμείου Νομικών!» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση.
esiea
«Σε μια δύσκολη περίοδο, που εκατοντάδες συνάδελφοι μας είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι και αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές προαιρετικής ασφάλισης στον Οργανισμό, τυγχάνει απορίας άξιο πώς ο κ. Ντινόπουλος έκανε χρήση των υπηρεσιών του κλάδου ασθενείας του Οργανισμού επί έξι συναπτά έτη χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ και πώς ο Οργανισμός ανέχθηκε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Θεωρούμε, λοιπόν, επιβεβλημένο να διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ το πρωτοφανές αυτό γεγονός και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοί μας που υποφέρουν από τις συνέπειες της τρομακτικής κρίσης στον κλάδο απαιτούν πλήρη διαφάνεια σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Το φαινόμενο προβεβλημένων στελεχών της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επιχειρούν να διαφύγουν των υποχρεώσεών τους πρέπει να αντιμετωπισθεί στη ρίζα του. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκείνους που ανερυθρίαστα και χωρίς κανένα δισταγμό επιβάλουν στην κοινωνία πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα, οδηγώντας στο περιθώριο και την εξαθλίωση εκατομμύρια πολιτών», προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.
«Με την ελπίδα ότι ο κ. Ντινόπουλος δεν θα αιτηθεί οικονομικό βοήθημα ανεργίας από την Ένωσή μας εν όψει των Χριστουγέννων διότι θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να το απορρίψουμε, ζητούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών όπου αναλογούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Τατσόπουλος κατά Λάκη Λαζόπουλου και Γιάννα Αγγελοπούλου...

"Μας θεωρούν τόσο χάπατα;"...


Λίγες ημέρες μετά τις συνεντεύξεις της Γιάννας Αγγελοπούλου και του Λάκη Λαζόπουλου που...
ξεσήκωσαν συζητήσεις περί συστημικών και μη συστημικών, ο συγγραφέας και ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε την αποψή του στο Facebook, εκκινώντας από τον Τζορτζ Οργουέλ για να φτάσει σε ένα ερώτημα περί χάπατων...

Γράφει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Facebook:
«Τζορτζ ΄Οργουελ, στο ρηξικέλευθο "1984", δημοσιευμένο το 1948 (εξ ου και ο εσκεμμένος αναριθμητισμός στον τίτλο), είχε κατανοήσει την πεμπτουσία της νέας γλώσσας -του newspeak- που ήδη χρησιμοποιούσαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της εποχής του και η οποία (όπως πολύ σωστά προέβλεψε) θα εξελισσόταν τις επόμενες δεκαετίες σε υψηλή τέχνη. Εάν μπορούσαν οι κυβερνήσεις -κατά τον ΄Οργουελ πάντα- να χρησιμοποιούν τις λέξεις με το ακριβώς αντίθετο από το αληθινό τους νόημα -να λένε "πόλεμος" αντί για "ειρήνη" ή "αγάπη" αντί για "μίσος"- κι εάν, ακόμη καλύτερα, μπορούσαν ν' ακρωτηριάζουν τις λέξεις με συντμήσεις -"ελ" αντί για "ελευθερία" κ.ο.κ.-, θα κατόρθωναν σταδιακά να τις αποσπάσουν από την αρχική τους σημασία και να γαλουχήσουν μια μελλοντική γενιά που δεν θα αισθανόταν πλέον την ανάγκη, λόγου χάριν, για ελευθερία, αφού θ' αγνοούσε τι σημαίνει, ούτε και θα γνώριζε την αντίστοιχη λέξη για να την εκφράσει. Πριν από μερικά χρόνια, στον STAR, ο Σταμάτης Μαλέλης είχε δοκιμάσει να εφαρμόσει την οργουελική συλλογιστική υπεξαιρώντας τον όρο "εναλλακτικό" από τον χώρο της τέχνης και προσκολλώντας τον στα δικά του σαχλοκούδουνα δελτία ειδήσεων (έκτοτε ο Σταμάτης, προς τιμήν του, έχει απομακρυνθεί από εκείνη την τακτική). Πριν από λίγες μέρες, μια από τις πιο συστημικές πλούσιες κυρίες κι ένας από τους πιο συστημικούς κωμικούς ηθοποιούς, διαχρονικά και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ομοτράπεζοι της εξουσίας, μίλησαν απαξιωτικά για το "σύστημα" κι έθεσαν εαυτούς... αντίκρυ του. Το ερώτημα δεν είναι αν πραγματικά έχουμε πέσει πάνω σε θύματα αντισυστημικής αυθυποβολής κι εν αγνοία τους "μας κλέβουν τις λέξεις". Το ερώτημα είναι αν μας θεωρούν τόσο χάπατα ώστε να το καταπιούμε»...
iefimerida.gr

Το κομματικό κράτος του Αδώνιδος...

Τη νοοτροπία της Δεξιάς για την άλωση του κράτους ανέδειξε καθαρά ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή. Αναφερόμενος στο...
ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίζει διευθυντές όσους εφαρμόζουν τα Μνημόνια είπε: "ποιο είναι το καθήκον του υπαλλήλου; Να ακούει τις εντολές του πολιτικού του προϊσταμένου. Αυτό είναι το καθήκον ενός δημοσίου υπαλλήλου".

Όμως οι υπάλληλοι στα δημοκρατικά καθεστώτα ορκίστηκαν να τηρούν το Σύνταγμα και τον νόμο και όχι τις εντολές του εκάστοτε υπουργού. 
Αυτό που θέλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είναι η επιτομή του κομματικού κράτους...

Κ.Που. - avgi.gr

Μαύρο στον Σταύρο, πικρό ποτήρι στον Αργύρη...


 Kαι στον Λάκη, μερικές ερωτήσεις...
Ψιλό γαζί δουλεύει τους ψηφοφόρους ο Ποταμός Θεάκης· εκ του «από μηχανής Θεός», όστις εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή και σώζει την οικουμένη από πάσα νόσον και μαλακία. Το τελευταίο είναι το ...
στοιχείο του καθώς, αφότου ανέλαβε να απαλλάξει τον τόπο από τα δεινά του, εκσφενδονίζει εκατοντάδες από δαύτες. Και καλά κάνει! Ακραιφνής υιός της τηλεοπτικής δημοκρατίας, εξαργύρωσε, όπως τα υπόλοιπα καρντάσια του, την αναγνωρισιμότητα που δίνει το γυαλί και τώρα ποιος τον πιάνει.

Ερωτήθη τις άλλες από εκπρόσωπο του κοινού σε εκπομπή της τιβί γιατί, εφόσον άπαντες οι πολιτικοί αποδεικνύονται κάλπικοι, να γίνουν πιστευτές από το πόπολο οι μεγαλοστομίες του ίδιου. «Μα εμένα με ξέρετε» απάντησε αφοπλιστικά. «Ενας άνθρωπος που έχει εργαστεί δέκα χρόνια στην τηλεόραση δεν μπορεί να λέει ψέματα» κατέληξε με τη βεβαιότητα εκείνου που διατυπώνει την πιο στέρεη και αυτονόητη αλήθεια.

Υποψιάζομαι ότι πιστεύει κατάβαθα τις πομφόλυγες που εκτοξεύει. Στα έλη και τους ποταμούς, όπου παρεπιδημεί, φύονται αμέτρητα καλάμια. Καβαλίκεψε, λοιπόν, αρκετά εξ αυτών και ταξιδεύει αενάως στους ουρανούς της κενοδοξίας και του ναρκισσισμού του. Για έλα στα συγκαλά σου, κυρ Σταύρο μου και αφέντη τσουτσουλομύτη. Θες να πεις ότι αποκλείεται να ψεύδονται ο Τράγκας, που βγαίνει τριάντα χρόνια στην οθόνη, ο Πρετεντέρης, που κελαηδάει πάνω από είκοσι στα παράθυρα, ή ο ζογκλέρ Καρατζαφίρερ, που αξιώθηκε να γίνει με τις κωλοτούμπες του κυβερνητικός εταίρος;

Τέτοια αμολάει και τον έβαλε στο στόχαστρο ο σαλτιμπάγκος της τηλεοπτικής σάτιρας. «Ο Ποταμός Θεάκης μοιάζει πιο χαζός κι από τον Γιωργάκη» τον κατακεραύνωσε ο Λαζόπουλος. «Κρίμα που δεν τον γνώρισε ο Ντοστογιέφσκι πριν γράψει τον «Ηλίθιο»» διευκρίνισε χαρωπά. Αχ, εισαγγελίσκε της κακιάς ώρας! Τόσο επιδερμική είναι η ενασχόλησή σου με το θέατρο, ώστε αγνοείς πως ο μεγάλος κλασικός πλάθει τους ήρωές του εμβαθύνοντας με απαράμιλλο τρόπο στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής;

Εχει την παραμικρή σχέση ο νεφελοβάμων νεοσσός του δημόσιου βίου με τον επιληπτικό πρίγκιπα Μίσκιν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των κοσμικών κύκλων της Πετρούπολης, μόλις κληρονομεί μια μυθώδη περιουσία; Ανυστερόβουλος και αγνός σαρκάζεται από τους άντρες που αδυνατούν να τον καταλάβουν. Οι γυναίκες, όμως, νιώθουν ακαταμάχητη έλξη από την απόκοσμη φύση του και τον ερωτεύονται παράφορα ίσαμε το τραγικό τέλος.

Στον απατεωνίσκο Αργύρη Ντινόπουλο μοιάζει περισσότερο. Τους συνδέει, άλλωστε, η κοινή θητεία στην τιβί που αποκλείει εκ προοιμίου την πιθανότητα να λένε ψέματα. Ο πολέμιος της τρόικας, λαϊκιστής υπουργός εξαπατούσε συστηματικά το ασφαλιστικό του ταμείο από το 2007. Τα 'χουμε ξαναγράψει αλλά τώρα το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τον ξεμπροστιάζει, ζητώντας τα τριάντα χιλιάρικα που χρωστά συν τα χρήματα από τις υπηρεσίες που του παρείχε. Με καταιγίδες, ισχυρές στα βόρεια και τα ανατολικά, τους μπουγελώνουν τα μετέωρα.

"Μετέωρος"
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ασχημονεί ο (ήμουν κι εγώ στό κότερο!..) Λαζόπουλος

Το άθλιο σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου για την προσωπική ζωή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Αν και δεν φημίζεται πια ούτε το για το χιούμορ του ούτε για τα υψηλά ηθικά στάνταρ της σάτιρας του, μου έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση ένα χθεσινό άθλιο σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου κατά του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας μια μάλλον προνομιακή διάταξη για τους εφοπλιστές που προώθησε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο Λαζόπουλος σημείωσε ότι έχει διαβάσει ότι αυτόν τον καιρό ο κ. Βαρβιτσιώτης διατηρεί δεσμό με κόρη εφοπλιστή προσθέτοντας ότι ελπίζει να τον φροντίσει στα γεράματα του για το καλό που της έκανε!
Τώρα αυτό είναι αστείο; Είναι σάτιρα; Η προσωπική ζωή και οι ερωτικές σχέσεις των πολιτικών μπορούν να συνδεθούν τόσο απλοϊκά με τις πολιτικές επιλογές τους; Πρέπει να μας μείνει δηλαδή κάτι από το σχόλιο του κ. Λαζόπουλου;

Για να μην συζητήσουμε καν τι ακριβώς μοιάζει να έχει στο μυαλό του ο κ. Λαζόπουλος για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία...
parapolitiki.com

Σημείωση Νέας Μυκόνου : Mέ τόν κ. Βαρβιτσιώτη -πολιτικά- μάς χωρίζει άβυσσος. 
Αλλά όπως είχα γράψει, τελευταία, σέ μιά άλλη πιό "μυκονιάτικη περίπτωση": 
"Φίλος μέν ο ...κτλ, ...φιλτάτη δέ η αλήθεια". 
Αυτά γιά νά μήν νομισθεί ότι σέ ζητήματα αρχών κρατάμε δύο μέτρα καί δύο σταθμά ή ότι μεροληπτούμε κατά τό δοκούν. Ο Λαζόπουλος περιπεσών σ' αυτού τού επιπέδου τή σάτιρα  βιοπορίζεται ασχημονών ή ασχημονεί βιοποριζόμενος. 
Κατάντημα...
Δ.Ν.Α.
 

Μικροί, μικροί μικροί Ακηδες;


Παντελής Μπουκάλας

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ

Ειπε μια κουβέντα παγκαλικής ποιότητας η κ. Ελένη Κούρκουλα, υφυπουργός Παιδείας επί Σημίτη, και πέσαμε να τη φάμε. Είπε λοιπόν σε συνέντευξή της στην Εφη Μαρίνου στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Ελληνας δεν ήταν ένας μικρός μικρός μικρός “Τσοχατζόπουλος”; Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε;» Ρητορική η ερώτηση. Η κ. Κούρκουλα, που φρονεί φαίνεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν απλώς φοροφυγάς, είναι βέβαιη ότι δεν λέει τίποτε «ακραίο». Αλλωστε, μειώνει την ακρότητα των λεγομένων της με την τριπλή επανάληψη του «μικρός».

Πόθεν η βεβαιότητα της κ. Κούρκουλα, το ξέρει η ίδια. Οπως θα ξέρει, σαν υφυπουργός «και Θρησκευμάτων» αλλά και σαν γεννημένη σε θρησκειόφιλο περιβάλλον («ο παππούς μου ήταν παπάς, ο πατέρας μου θεολόγος»), ότι ο μοναδικός που γνωρίζει τι σκέφτεται «ο κάθε Ελληνας» είναι «ο ετάζων καρδίας και νεφρούς». Δηλαδή, στην επίσημη μετάφραση των Ψαλμών, «αυτός που ξέρει σε όλο τους το βάθος σκέψεις κι επιθυμίες».

Εφόσον ο Θεός δεν μοιράζεται με κανέναν θνητό την παντογνωσία του, πορίσματα του τύπου «ο κάθε Ελληνας…» δεν είναι απλώς «ακραία», όπως αυτοχαρακτηρίζονται για να περισώσουν λίγη αξιοπιστία. Είναι κάτι χειρότερο και από εσφαλμένα. Είναι βαρύτατα προσβλητικά. Για κάθε Ελληνα. Ή μάλλον για όσους Ελληνες δεν υπήρξαν ποτέ «μικροί μικροί μικροί Τσοχατζόπουλοι» και σήμερα ντρέπονται που άφησαν τη μοίρα τους στους Τσοχατζόπουλους και τους συντρόφους τους, που μόλις τώρα αντελήφθησαν τίς ο Ακης. Εκτός πια και η κ. Κούρκουλα ήθελε να πει χιουμοριστικά ότι ο καθένας μας είναι ένας «μικρός³ Ακης», αφού όλα τα ονόματα «υποκορίζονται» στο χαϊδευτικό Ακης: Αντων-άκης, Κωστ-άκης, Σταυρ-άκης κ.ο.κ. Αλλά σε τέτοια πράγματα δεν χωράει χιούμορ.

Αφού λοιπόν μόνο ο Θεός ετάζει καρδίας, o θνητός που αφήνει να εννοηθεί ότι τρυπώνει στην ψυχή όλων και μαθαίνει τα μυστικά τους, υποπίπτει στο αμάρτημα της αντιποίησης (θεϊκής) αρχής. Αυτά όμως είναι της θρησκείας. Εδώ ενδιαφέρει η πολιτική. Και η επιπόλαιη, ψιλοσνόμπ «κοινωνιολογία» που καταδικάζει (με τον ασήμαντο αντίλογο ενός «μήπως;») έναν λαό ολόκληρο, χρεώνοντάς του τσοχατζοπουλοποίηση, για να μιλήσουμε την πασοκικήν.

Αφοριστικότατα, η πρώην υφυπουργός –με αρμοδιότητα, ενόψει των Ολυμπιακών, την «Ολυμπιακή παιδεία», τους καρπούς της οποίας τους απολαμβάνουμε άφθονους στα γήπεδά μας– κολλάει την ετικέτα «μικρός³ Τσοχατζόπουλος» στο μέτωπο κάθε Ελληνα. Θα υποψιάζεται ωστόσο η ουδόλως αυτοκριτική κ. Κούρκουλα ότι, αν όντως «ο κάθε Ελληνας ήταν ένας μικρός κτλ.», δεν θα υπήρχε πια Ελλάδα. Αν δεν υπήρχαν οι πάμπολλοι άγνωστοι που κράτησαν το φρόνημά τους, αντιστάθηκαν στον εκμαυλισμό τους από την πράσινη και τη γαλάζια εξουσία και εναντιώθηκαν σε ό,τι βιώσαμε σαν «καθεστώς ΠΑΣΟΚ», δεν θα είχαν διασωθεί αυτά έστω «τα τελευταία κουρέλια από τα γιορτινά μας φορέματα».
kathimerini.gr

Θα μαθαίναμε – και – για αυτό χωρίς τη Δι@ύγεια;...

eggyhmeno-koinoniko-eisodhma 
Για αυτό δεν θα ησυχάσουν μέχρι να την καταργήσουν...
Γράφει σήμερα ο...
Βηματοδότης:
Πόσο κόστισε το… ελάχιστο εισόδημα;
Έχω στα χέρια μου απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  (αρ. πρωτ. 35073/88710) με υπογραφή της Μ. Τριανταφύλλου (προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών), σύμφωνα με την οποία αποκαλύπτεται πόσο στοίχισε  η εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο για την ανακοίνωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η εκδήλωση διήρκεσε μόλις 75 λεπτά και ξοδεύτηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό 24.000 ευρώ. Τώρα θα πείτε απαιτήθηκαν 24.000 ευρώ για μια συνέντευξη που δόθηκε, διάρκειας 1,5 ώρας, τη στιγμή μάλιστα, που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία και παρουσιάστηκαν στη συγκεκριμένη συνέντευξη, το 35,7% του πληθυσμού είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας; Και ξέρετε σε ποιο κονδύλι του προϋπολογισμού τα πέρασαν; Στις δαπάνες… εκθέσεων, οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων!
Εδώ μπορείτε να βρείτε την απόφαση, όπως αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια.
Ερώτηση: Θα μπορούσε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να ανακοινωθεί χωρίς ταρατατζούμ 24.000 ευρώ;
Απάντηση: Φυσικά και ναι.
Ερώτηση: Θα μαθαίναμε – και – για αυτή τη μικρή αλλά απολύτως εκτρωματική και ενδεικτική σπατάλη χωρίς τη Δι@ύγεια;
Απάντηση: Όχι.
Συμπέρασμα: Για αυτό δεν θα ησυχάσουν μέχρι να την καταργήσουν.

smartpost.gr