Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

«Απέραντο φρενοκομείο»


Το Βασίλειο της Δανιμαρκίας, ο «πάτος του βαρελιού» και ο συνήθης ύποπτος...

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ 

Στο εδώλιο λέει, με βαριές κατηγορίες συνολικά 64 άτομα, ως εμπλεκόμενα στο κουβάρι των παράνομων πληρωμών και της διακίνησης μαύρου χρήματος για την υπόθεση Siemens. Χρειάστηκαν οκτώ ολόκληρα χρόνια ερευνών για να προχωρήσει η Δικαιοσύνη σε μια πρώτη πλήρη αξιολόγηση του τεράστιου υλικού για το πολύκροτο σκάνδαλο με τις παράνομες πληρωμές. O εισαγγελέας Εφετών μάλιστα υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο πρόταση-μαμούθ 2.368 σελίδων! Η αποτίμηση του μαύρου χρήματος κατά τον εισαγγελέα ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 69,9 εκατ. ευρώ!

Για την υπόθεση των εξοπλιστικών, δεν χρειάζεται να πούμε  πολλά ήδη είναι γνωστά τα «βαριά» ονόματα των πολιτικών που κάτι …έβαζαν στην τσέπη από τις προμήθειες και οι off shore που διατηρούσαν για αυτό το σκοπό. Απλά είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο ψηλά έφτανε η διαφθορά..
Να πούμε για την λίστα Λαγκάρντ;  Να πεις για τα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό, μέσα στην περίοδο της κρίσης και τα δισ. ευρώ που δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογηθούν από πουθενά;  Να τονίσεις ότι οι 5.260 εξ΄αυτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι που έστειλαν μέσω εμβασμάτων σε τραπεζικά ιδρύματα της αλλοδαπής αθροιστικά το ποσό των 1,45 δισ. ευρώ;
Να μιλήσεις για τα «λαβράκια» που βγάζουν διαρκώς οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, με αγρότες που έκαναν πάρτι με τις επιδοτήσεις και τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ; Ακόμη και πανεπιστημιακούς γιατρούς που έπαιρναν κονδύλια για τις έρευνές τους και ξεχνούσαν να τα δηλώσουν;
Και κάπου εδώ να «κολλήσεις» και τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών ενόψει εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ για «κατασκευασμένα» e-mail από το εξωτερικό και φτάνεις να «σηκώσεις τα χέρια ψηλά»: Με τι ασχολούμαστε; Είναι πολύ «σάπιο το βασίλειο της Δανιμαρκίας» και ο «πάτος του βαρελιού» δεν έχει «ξυθεί» ακόμη.. Δυστυχώς όμως για ακόμη μία φορά  - και όσο μένουν στα χαρτιά και τις φωνές υποθέσεις διαφθοράς και «μαύρου χρήματος»- θα την πληρώσει ο συνήθης μισθωτός και συνταξιούχος ύποπτος..
 matrix24.gr

Αν δεν σου δίνουν θέση υπουργού, αναπολείς την Αυτοδιοίκηση...

Βρήκε τον ρόλο της στον Δήμο Αθηναίων η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού δεν τον έχει βρει ακόμη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Σε...
συνάντηση που είχε χθες με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη συζητήθηκαν τα ζητήματα της πόλης και οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για τη νέα της θητεία.

Η βουλευτής της Ν.Δ. παρουσίασε την πρότασή της για τη συγκρότηση συμβουλευτικού σώματος από τους πρώην δημάρχους Αθηναίων. Ως πρώην δήμαρχος η ίδια, προφανώς θα έχει θέση. 

Αν δεν σου δίνουν θέση υπουργού, αναπολείς την Αυτοδιοίκηση...

efsyn.gr

«Κλειστά χαρτιά» μετά τη σύσκεψη ...

 
Bαρυ το κλίμα στο Μαξίμου...
Με τη φράση «Πολλά γίνονται, πολλά γίνονται» ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν αυξάνεται ο κατώτερος συντελεστής του ΦΠΑ, λίγα λεπτά νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών είχε...
ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Αμέσως μετά ο Ευ. Βενιζέλος αναχώρησε με το αυτοκίνητό του από το Μαξίμου χωρίς να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών και πραγματοποιεί σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες.

Το κλίμα είναι βαρύ καθώς η τρόικα ζητά μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. 

real.gr

Στο "καναβάτσο" μέσω ΦΠΑ ρίχνει η τρόικα τουρισμό και φάρμακα...

Στο «καναβάτσο» μέσω ΦΠΑ ρίχνει η τρόικα τουρισμό και φάρμακαΟι πρώτες αντιδράσεις των εμπλεκόμενων φορέων...


Καταιγισμό αντιδράσεων προκαλεί το ενδεχόμενο κατάργησης του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% που...
σήμερα εφαρμόζεται στα φάρμακα, στα εμβόλια, στη διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, στα βιβλία, στις εφημερίδες, στις περιοδικές εκδόσεις, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. 

Επαγγελματικοί φορείς αντιδρούν προειδοποιώντας για επιστροφή στην ύφεση, ενώ ξεκαθαρίζουν πως αντί το εκτιμώμενο από την τρόικα όφελος των 526 εκατ. ευρώ τελικά ο προϋπολογισμός θα εμφανίσει προσθετό έλλειμμα από μια τέτοια ενέργεια.

Το θέμα της μείωσης του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% εξετάστηκε σήμερα στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «πολλά γίνονται, πολλά γίνονται».

Παράγοντες του τουριστικού κλάδου αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της είδησης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε λόγο για «οικονομική αυτοκτονία».

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος έκανε λόγο για «έγκλημα» και εστίασε στις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο στον ΕΟΠΥΥ και στην φαρμακευτική δαπάνη.

Αντίδραση αναμένεται και από φορείς έντυπων ΜΜΕ καθώς ενδεχομένη αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει τις κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών...

newsbeast.gr

Η νέα αποικιοκρατία...


Σε άλλες παλαιότερες εποχές «αντιβασιλείς», έπαρχοι και αξιωματούχοι έφταναν από την μητρόπολη για να διοικήσουν τους πρωτόγονους ιθαγενείς, να δώσουν τα φώτα τους και να ρουφήξουν τον πλούτο τους. Σήμερα, όπως αρχίζει πια να γίνεται ξεκάθαρο από το ελληνικό παράδειγμα εποπτείας, η αποικιοκρατική διοίκηση γίνεται κατά κύριο λόγο από το πρόθυμο...
εγχώριο πολιτικό προσωπικό.
Αυτοί οι πρόθυμοι τοποθέτησαν  τη χώρα στη μέγγενη των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων φρόντισαν να εντάξουν στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας τις απαιτήσεις των δανειστών και από το 2010 μέχρι και τώρα διοικούν ως τοποτηρητές ξένων συμφερόντων μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους, όπου:
·        Δημιουργήθηκε μια τεράστια δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού
·        Υποτιμήθηκαν γενικότερα οι αξίες που θα επιτρέψουν στα εγχώρια και ξένα κοράκια να αρπάξουν τζάμπα ότι έχει αξία και προοπτική κέρδους
·        Απελευθερώθηκε η ασυδοσία του αφεντικού που μπορεί να κάνει νόμιμα τις δουλειές του τζάμπα
·        Δημιουργήθηκε ο μηχανισμός αφαίμαξης του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου για την εξυπηρέτηση του χρέους
Στην  ελληνική αποικία (χρέους) η εκλεγμένη κυβέρνηση έχει το ρόλο της μαριονέτας και υπάρχει μόνο και μόνο για να νομιμοποιεί και να εφαρμόζει τις αποφάσεις των δανειστών:
·        Πόσο, σε ποιον και τι θα ξεπουληθεί
·        Πόσος από τον παραγόμενο πλούτο θα επιστραφεί στους δανειστές
·        Σε ποιο ποσοστό και σε ποιο βαθμό θα πεταχτεί στο περιθώριο η ελληνική κοινωνία με την εξαφάνιση των κοινωνικών δαπανών.
Η βασικότερη ωστόσο δουλειά και το κύριο καθήκον της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης είναι η φροντίδα για τη συντήρηση και διαιώνιση  του καθεστώτος αποικίας χρέους για τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτού του καθήκοντος ακούμε τους σημερινούς αλλά και τους επίδοξους επόμενους ιθύνοντες να ορκίζονται πίστη στη βιωσιμότητα και την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ακριβώς την ίδια στιγμή που με καμία αριθμητική και υπολογισμό κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Ακόμη κι αν εξαθλιωθεί το σύνολο του ελληνικού λαού για τον επόμενο αιώνα..
Αυτή η αναγνώριση—από το απερχόμενο αλλά και το επερχόμενο- πολιτικό προσωπικό της δυνατότητας εξυπηρέτησης ενός χρέους που κανένας μαθηματικός υπολογισμός δεν το κάνει βιώσιμο, είναι η αποδοχή  του καθεστώτος της αποικίας χρέους για τη χώρα.


Δημήτρης Μηλάκας (topontiki.gr)