Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«...έχει βρίσει σκαιά τους πάντες...»

Θ. Πάγκαλος: Ο πολιτικός που χτίζει το χειρότερο τέλος του με τα καλύτερα υλικά του

 Του Γ. Λακόπουλου
Το έλεγε ο παλιός Καραμανλής: «Στην πολιτική το θέμα δεν είναι πως μπαίνεις, αλλά πώς βγαίνεις». Ίσως το είχε ξεπατικώσει από τον Γερο-Παπανδρέου. Τα συνήθιζαν αυτά και ας μισούσαν ο ένας τον άλλο -πραγματικό μίσος. Εν πάση περιπτώσει το θέμα εν προκειμένω είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος: μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην πολιτική και φεύγει με τον χειρότερο.
Ο Πάγκαλος δεν είναι τυχαίος. Από παλιά οικογένεια με πολλές όψεις, όχι πάντα φωτεινές, με ζωή  μπον-βιβέρ και αγωνιστή ταυτόχρονα, αριστερός, αλλά και διαπλεκόμενος στη συνέχεια, με δυο γάμους από τη καλή κοινωνία και έναν από τα «αρβανίτικα», με πέντε παιδιά και κάμποσα αξιώματα, αλλά και με φαιά σημεία  στο κυβερνητικό βιογραφικό του.
Ευφυής, καλλιεργημένος, ετοιμόλογος, φλεγματικός, έκανε πάντα αυτό που ήθελε, έλεγε πάντα αυτό που ήθελε και ήθελε κυρίως να περνάει καλά. Στο ΠΑΣΟΚ τους έριχνε πολλά κεφάλια σε πολιτικό μπόι και είχε πάρει μέρος στη κούρσα της πρώτης διαδοχής με το δακτυλίδι της υποψηφιότητας για το Δήμο της Αθήνας που του έδωσε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Το στραπατσάρισμα από τον άβγαλτο τότε Δημήτρη Αβραμόπουλο του στοίχισε. Έτσι άρχισε η κατηφόρα που τον έφερε στο χάλι που βρίσκεται σήμερα:

Δελτία Τύπου ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ένα διήμερο γεμάτο με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Δεκέμβρη στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η Δημοτική Αρχή μπαίνοντας στο κλίμα των εορτών και επιθυμώντας οι μικροί να αισθανθούν τη μαγεία των Χριστουγέννων διοργανώνει μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Στα πλαίσια των Χριστουγέννων ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ στις 1 και 2 Δεκέμβρη στο Γρυπάρειο Πολιστικό Κέντρο με στόχο τη ψυχαγωγία και τη διασκέδαση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.
Το Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ θα περιλαμβάνει...

Ο Ριχάρδος πήρε την άγουσα πρός τήν Ευελπίδων...

Στον εισαγγελέα ο Ριχάρδος...
ΦΩΤΟ...
Στον ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος μαζί με 68 ακόμη άτομα, ως μέλη μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού.
Οι συλλήψεις έγιναν χθες το βράδυ, με την αστυνομία να φθάνει στα ίχνη του κυκλώματος κατά τις έρευνες που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια αμέσως μετά την εξάρθρωση της σπείρας των Ρομά.
 
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 260 αστυνομικοί εργάστηκαν προκειμένου να συλληφθεί ο γνωστός τηλεπωλητής και ιδιοκτήτης επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου και αγοράς χρυσού, Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς με την κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των συνολικών συλλήψεων ανέρχεται σε 68, ενώ ο τζίρος του κυκλώματος φαίνεται πως ξεπερνούσε τον μήνα τα 6 εκατ. ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα κυκλώματα εκτός από τον πασίγνωστο ιδιοκτήτη αλυσίδας με ενεχυροδανειστήρια συμμετείχαν και γνωστοί κοσμηματοπώλες, αλλά και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Ένας εκ των χρυσοχόων φαίνεται πως έχει κι αυτός αρχηγικό ρόλο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για αστυνομικό μεταξύ των συλληφθέντων...

Ο θησαυρός τού "Λεοντόκαρδου" : Περίπου 2 εκατ. ευρώ η αξία τών κατασχεθέντων!...

O θησαυρός του Ριχάρδου σε εικόνες...
Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή την ώρα, εκτιμάται από την Αστυνομία η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ όσον αφορά τον 51χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων "Ριχάρδος" είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη Τούρκο υπήκοο.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος οι δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, δραστηριοποιούντο τουλάχιστον την τελευταία διετία, στην κακουργηματική λαθρεμπορία χρυσού, κυρίως σε μορφή σκραπ, μέσω της τέλεσης περισσότερων αξιόποινων πράξεων σχετικά με την μη καταβολή νόμιμων φόρων και άλλων νόμιμων επιβαρύνσεων κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση και παράνομη εξαγωγή στην Τουρκία.

Οι ποσότητες χρυσού προέρχονταν από την τήξη άγνωστης προέλευσης κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών, που είχαν περιέλθει στην κατοχή τους μέσω αγορών και ενεχυριάσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος.

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης γιά τήν 53χρονη καθαρίστρια

Ελεύθερη η καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο...
Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης γυναίκας επειδή πριν από χρόνια πλαστογράφησε το Απολυτήριο Δημοτικού, προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά...

Mπαγλαρώσανε τόν αρχισαραφοτοκογλύφο (σέ τιμή κοσμήματος καί όχι απλά χρυσού!!!)...

Συνελήφθη ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας με ενεχυροδανειστήρια
Συνελήφθη ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας με ενεχυροδανειστήρια
 Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση με 59 συλλήψεις - έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού Πενήνταεννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σημειώνεται, ότι εκτός από τις 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.
Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.
28/11/2018
newsbeast.gr 
****************************************************************************
Συνελήφθη ο Ριχάρδος και ακόμη 58 άτομα για λαθρεμπόριο χρυσού
Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από χθες και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής...

Μπράβο στά ΜΜΕ...

Η καθαρίστρια και τα αφορεσμένα ΜΜΕ…
Ουδείς είχε ενδιαφερθεί για την τύχη της φυλακισμένης καθαρίστριας. Ούτε η κυβέρνηση ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ούτε συνδικαλιστικές οργανώσεις ή άλλοι φορείς.

Επίσης, η κοινωνία δεν ήξερε τίποτε. Μέχρι που το θέμα έφτασε στα ΜΜΕ και πήρε τις διαστάσεις που του αναλογεί. Βασική είδηση σε δελτία, εκπομπές και εφημερίδες, ποταμός σχολίων και πρώτο θέμα στις συζητήσεις του κόσμου.

Ναι, στα αφορεσμένα ΜΜΕ- σε όλα, ηλεκτρονικά και έντυπα- οφείλεται το καθολικό ενδιαφέρον για την καταδικασθείσα καθαρίστρια. Σημειώθηκε δε ένα σπάνιο υποστηρικτικό ομόθυμον μεταξύ των Μέσων αλλά και μεταξύ Μέσων και κοινωνίας.

Έτσι, κινητοποιήθηκε και η Δικαιοσύνη για την αναίρεση της ποινής, αλλά και η πολιτεία προκειμένου να επανεξεταστεί το απηρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο.

Εύφημος μνεία, λοιπόν, στα ΜΜΕ; Ναι! Ευθέως και απροκάλυπτα...

Γιάννης Τριάντης

Όταν οι ψηφοφόροι δέν "κουλαντρίζονται"... ...μήπως ασθαινούν οι δημοσκοπήσεις

Σκοτεινοί θάλαμοι και για στιγμιαίες φωτογραφίες;..
Οταν οι δημοσκοπήσεις στο εξωτερικό δεν απείχαν θεαματικά από την ετυμηγορία της κάλπης, συνηθιζόταν ο ισχυρισμός ότι στην Ελλάδα η «τέχνη» ή η «επιστήμη» που θεμελίωσε ο Τζορτζ Χόρας Γκάλοπ συναντά σοβαρά προβλήματα λόγω της «ιδιαιτερότητας» του ελληνικού λαού και της «παράδοσής» μας. Αποσείοντας εξαρχής τις ευθύνες τους, οι δημοσκόποι απέδιδαν στους ίδιους τους ερωτώμενους –στην «κακοήθη» συμπεριφορά και στην αμφισβητησιακή «ιδεοληψία» τους– την απόκλιση των προβλέψεων από τα αποτελέσματα αλλά και την απαξίωση του επαγγέλματός τους.
Οσον αφορά το πριν των γκάλοπ, την καθαυτό διενέργειά τους, ο Ελληνας, «εκ παραδόσεως κρυψίνους» ή ανώριμο και ανεύθυνο πειραχτήρι, λέει άλλ’ αντ’ άλλων. Ψεύδεται συνειδητά...