Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ένοχος για παθητική δωροδοκία ο Μιχελάκης: Ποινή 9μηνης φυλάκισης με αναστολή

Μαζί του στο εδώλιο και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας

Ένοχος για παθητική δωροδοκία κρίθηκε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, στον οποίο το τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με 3ετή αναστολή.
Μαζί του στο εδώλιο και ο επιχειρηματίας Αναςτάσιος Πάλλης, ο οποίος καταδικάςτηκε για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας έδωσε 7.000 στον πρώην βουλευτή προκειμένου να υποβάλλει ερώτηςη στη βουλή- στο πλαίςιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου- υπέρ του Α. Πάλλη. Στους δύο κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Απολογούμενος ο Γ. Μιχελάκης...

Μια άλλη πτυχή για την κατάρρευση του ΔΟΛ...

Στηρίξαμε χωρίς ενδοιασμούς τα μνημόνια...
...και παίξαμε με την κινδυνολογία... Μια άλλη πτυχή για την κατάρρευση του ΔΟΛ...
 
«Ποιος όμως έφταιξε για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το Βήμα» αναρωτιέται στο νέο του βιβλίο «Η αγωνία ενός ρεπόρτερ» ο δημοσιογράφος της
εφημερίδας Νίκος Χασαπόπουλος. Με αφορμή λοιπόν την εκ βαθέων εξομολόγηση όπως τιτλοφορεί ο Αντώνης Καρακούσης διευθυντής του «Βήματος» την τοποθέτησή του σε διημερίδα της ΕΣΗΕΑ για την Κρίση στον Τύπο… Ο Νίκος Χασαπόπουλος φωτίζει και μια άλλη πτυχή που σπανίως συζητείται δημοσίως, αλλά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όταν αναφέρεται κανείς στην κρίση στον Τύπο.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρει στο νέο του βιβλίο...

Σόρος: Facebook και Google είναι εχθροί της Δημοκρατίας

Έρχεται το τέλος τους...


O πάμπλουτος επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιτέθηκε στα «τεχνολογικά μονοπώλια», όπως το Facebook και η Google, αποκαλώντας τα «απειλή για τη δημοκρατία».

Μιλώντας στο
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο 87χρονος εβραιο-ουγγρο-αμερικανικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος επέκρινε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε ανησυχία για τη δύναμη που έχουν να τραβούν την προσοχή των ανθρώπων και προέβλεψε ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες», καθώς είναι θέμα χρόνου οι φορολογικές και άλλες υπηρεσίες να στραφούν εναντίον τους.

Όπως είπε, «οι μεταλλευτικές και πετρελαϊκές εταιρείες εκμεταλλεύονται το φυσικό περιβάλλον, ενώ οι εταιρείες των μέσων δικτύωσης το κοινωνικό περιβάλλον». Επεσήμανε ότι «η δύναμη διαμόρφωσης της προσοχής των ανθρώπων, ολοένα περισσότερο συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων εταιρειών».

Ανέφερε ότι «οι εταιρείες social media επηρεάζουν το πώς οι άνθρωποι σκέφτονται και συμπεριφέρονται, χωρίς καν οι τελευταίοι να το συνειδητοποιούν, πράγμα που έχει μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις για τη λειτουργία της δημοκρατίας και ιδίως για την ακεραιότητα των εκλογών». Κατηγόρησε τις τεχνολογικές εταιρείες ότι «χειραγωγούν την προσοχή των χρηστών τους, ώστε να τους κατευθύνουν προς τα εμπορικά συμφέροντά τους» και ότι «σκοπίμως δημιουργούν εθισμό των χρηστών στις υπηρεσίες που τους προσφέρουν», πράγμα επιβλαβές ιδίως για τους εφήβους.

Αναφερόμενος κατ' επανάληψη στη Google και στο Facebook, σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», τόνισε ότι...

Ο φιλοχρυσαυγιότατος

Τω υπερμάχω στρατηγώ...
Αν μάλιστα δεν τους βοηθούν ιδιαίτερα η γλώσσα των στρατηγών (ούτε καν μια παραλλαγή του μοντέλου της λεγόμενης καραβανάδικης) και ο λόγος τους, ένα συνονθύλευμα ανιστόρητων κλισέ και λεβέντικων προσβολών προς τους «γυφτοσκοπιανούς», που δεν είναι άξιοι ούτε να καλιγώσουν τον Βουκεφάλα, τότε οι λοιποί πολίτες ξέρουν τι θα πάθουν: Θα μείνουν έξω από την εθνική μυσταγωγία που δημιουργείται όταν το συνεπαρμένο πλήθος ψέλνει ευλαβικά το «Είναι τρελός ο στρατηγός» (ο κ. Φραγκούλης Φράγκος εν προκειμένω), με τη σιγουριά ότι συνεχίζει την παράδοση που άρχισε με το «Τη Υπερμάχω».Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους λαϊκούς, που μόνο για λιγοστές παρουσίες στο κατηχητικό καμαρώνουν, να παρακολουθήσουν τους θρησκειοπολιτικούς προβληματισμούς ιεραρχών που επί χούντας είτε διάβαζαν είτε δασκάλευαν θεολογικά τους αξιωματικούς της χωροφυλακής. Είπε λοιπόν στη «λαοσύναξή» του στο Αίγιο ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: «Κάποιοι αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν “Αμβρόσιος ο ναζιστής”, “Αμβρόσιος ο χουντικός”, “Αμβρόσιος ο εθνικιστής”… Προς όλους αυτούς, από τη θέση αυτή απαντώ: Προτιμώ οποιοδήποτε από όλα τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος. Δηλαδή, προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά. Ούτε αντάρτη και προδότη. Φασίστα ναι, κατσαπλιά ποτέ».
Για τον κ. Αμβρόσιο δηλαδή –αν καταλαβαίνουμε σωστά αυτά που ο ίδιος ενδεχομένως δεν καταλαβαίνει, κατειλημμένος όπως είναι από το ιερό πάθος της αριστεροφαγίας–, τα επίθετα ναζιστής, χουντικός και εθνικιστής «έχουν σχέση με την έννοια της πατρίδος».
Σοβαρά, πανοσιολογιότατε, πανακροδεξιότατε, ή όπως αλλιώς πρέπει να σας αποκαλούμε για να είμαστε σεβαστικοί; Καλά το «εθνικιστής». Ας κάνουμε την παραχώρηση να δεχτούμε ότι αυτό έχει κάποια μακρινή σχέση με την πατρίδα, αφού έχει στενότατη σχέση με την καπηλική εκμετάλλευση της πατρίδας. Το «χουντικός» όμως από πού κι ώς πού «έχει σχέση με την πατρίδα»; Επειδή αναπτύχθηκε τότε ο τουρισμός της Γυάρου; Και το «ναζιστής»; Κι αυτό «έχει σχέση με την πατρίδα»; Συνειδητοποιείτε, φιλοχρυσαυγιότατε, την ύβριν που διαπράττετε απέναντι στα θύματα των Καλαβρύτων, εσείς, ο δεσπότης Καλαβρύτων;

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι τού tvxs.gr

Από τόν άλλο μήνα τό υποβρύχιο καλώδιο λέει στή Χαρανού : "Adios pampa mia"! Μέ υποβρύχιο καλώδιο, στό εξής, τό ηλεκτρικό ρεύμα ΚΑΙ στή Μύκονο...