Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη



Στις 9 Σεπτεμβρίου το τηλεοπτικό ντιμπέιτ όλων των αρχηγών


Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ όλων των αρχηγών κομμάτων.
Σήμερα η άτυπη Διακομματική, κατέληξε σε συμφωνία για «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε, δια του εκπροσώπου του, διατεθειμένος να επιφέρει τροποποίηση στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ ώστε να «απελευθερωθεί» η ημερομηνία, που θα επιτρέπει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς -με εξαίρεση τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο- να πάρουν μέρος σε αυτή.
Αν και οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 9ης Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής (στις 12 το μεσημέρι), μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία στα εξής:
- Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ
- Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)
- Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.
- Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα
- Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική
- Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.
Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Τέρενς Κουΐκ, εκ μέρους των ΑνΕλ, ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την ομιλία του στην ΔΕΘ, η οποία είχε καθοριστεί για την 9η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να προσδιοριστεί η «τηλεμαχία» εντός της ερχόμενης εβδομάδας. «Εμείς τουλάχιστον σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες» είπε και ενημέρωσε ότι μετά την οριστική απόφαση της άτυπης Διακομματικής, η οποία θα ληφθεί αύριο, θα αποσταλεί η τελική εισήγηση στην επίσημη Διακομματική στο υπουργείο Εσωτερικών.
Από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι αυτό το οποίο αναζητεί η άτυπη Διακομματική είναι να μην υπάρξουν μόνον ερωτήσεις σε προκαθορισμένο χρόνο, αλλά να δίδεται η δυνατότητα στους αρχηγούς να συνομιλήσουν πιο ελεύθερα και να είναι πιο ενδιαφέρον ο διάλογος. «Τεχνικά ψάχνουμε αυτούς τους δρόμους και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε στην τεχνική μορφή του debate. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει διάθεση από όλους» ανάφερε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, παραπέμποντας στην αυριανή νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής.
Η πρόταση Μεϊμαράκη
Τη διεξαγωγή τηλεοπτικού διαλόγου με εκπροσώπους κομμάτων πάνω σε επτά θεματικές ενότητες πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Πρόκειται για ενότητες που διατρέχουν το σύνολο της πολιτικής.
Προσερχόμενη στη Βουλή για τη σύσκεψη της άτυπης διακομματικής επιτροπής, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της της ΝΔ, Πηνελόπη Γραβρά, δήλωσε:
«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επειδή πιστεύει ότι οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη πλήρως ενημερωμένοι, κάτι που δυστυχώς δεν το επιτρέπει η ασφυκτικά, δυστυχώς, σύντομη προεκλογική περίοδος, προτείνει, πέραν της διεξαγωγής των δύο debate των πολιτικών αρχηγών, και τη διεξαγωγή διαλόγου με εκπροσώπους των κομμάτων πάνω σε επτά θεματικές ενότητες: Οικονομία-Ανάπτυξη, Εξωτερική Πολιτική, Παιδεία-Νέα Γενιά, Ασφάλεια του Πολίτη, Αγρότες, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτισμός-Αθλητισμός».
kathimerini.gr

Ο Γλέζος «πάγωσε» τον Λαφαζάνη...

Μανώλης Γλέζος
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήξερε πολύ καλά, όταν άρχιζε χθες η συνέντευξη του Μανόλη Γλέζου στην ΕΣΗΕΑ, ότι...
στις έως τότε συζητήσεις που είχε με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν... τα είχαν βρει όλα.
 Ωστόσο, η προαναγγελία Γλέζου πως αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα... ψηφίσει ΚΚΕ, «πάγωσε» του «λαφαζανικούς», καθώς ο Περισσός αποτελεί τον μεγάλο φόβο και τρόμο της ΛΑΕ, καθώς τα δύο κόμματα απευθύνονται κατά βάση σε κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων. Πάντως, το ρεπορτάζ του Neo επιμένει ότι τελικώς, Λαφαζάνης και Γλέζος θα τα βρουν, ιδιαίτερα αν γίνουν δεκτές ορισμένες αξιώσεις του Μανόλη Γλέζου ως... προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
matrix24.gr

"Εξω προδότες"...

Αποδοκίμασαν τον Αβραμόπουλο στην Κω (ΒΙΝΤΕΟ)...
Αγρια γιουχαΐσματα δέχτηκε το πρωί ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, στην Κω.
Έξω από το δημαρχείο νησιού είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κάτοικοι, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα όταν...
είδαν τους δύο άνδρες να καταφτάνουν.
«Προδότες να φύγετε από εδώ», «δοσίλογοι, έχετε καταστρέψει τη χώρα», ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν, με τον Αβραμόπουλο να επιταχύνει και να μπαίνει γρήγορα στο δημαρχείο, που είχε μετατραπεί σε φρούριο.

 βίντεο: kostoday.com

 

«Έφυγε» η εκδότρια Κάτια Λεμπέση...





 «Έφυγε» σήμερα από τη ζωή η εκδότρια Κάτια Λεμπέση, σε ηλικία 67 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η Κάτια Λεμπέση διηύθυνε μέχρι πρόσφατα τις εκδόσεις «Κέδρος».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Εκπαίδευση στο...
Goddard College, στο Vermont της Αμερικής. Στη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο αυτόνομο γυναικείο κίνημα.

Αρχικά, ίδρυσε το «Κύτταρο» που εξέδωσε τα πρώτα φεμινιστικά βιβλία στην Ελλάδα. Το 1985, μαζί με τον σύζυγό της, Ευάγγελο Παπαθανασόπουλο, απέκτησε τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος».

«Ο "Κέδρος" ήταν για εμάς λαχείο ζωής. Νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν μπροστά μας, που μας έφεραν μεγάλες χαρές αλλά και μεγάλες ευθύνες. Πάνω απ' όλα, όμως, κρύβει μία ανυπέρβλητη μαγεία. Είναι ένας χώρος πολυδιάστατος, απρόβλεπτος και απαιτητικός, που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις» έγραφε σε κείμενό της στην επετειακή έκδοση «Το χρονικό του Κέδρου 1954-2004».

«Η Κάτια αγαπούσε με πάθος τη ζωή, τη φύση και τους ανθρώπους, και αγαπήθηκε πολύ από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες. Όσοι ζήσαμε και εργαστήκαμε κοντά της θα ευλογούμε την τύχη μας γι’ αυτό και θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη», τονίζει ανακοίνωση του «Κέδρου».

Η κηδεία της  θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 16:00 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Νέο Grand Cherokee στό αεροδρόμιο τής Φρανκφούρτης


Η νέα BMW 6 coupe εκτίθεται, επίσης, στό αεροδρόμιο τής Φρανκφούρτης


Μύκονος τού '65

Ο Αντρέας ο Κουτσούκος σέ μπάλωμα διχτυών μέ "υψηλή εποπτεία" (μάλλον τού Ψύλλου)
Στό βάθος τό "ROMANTIKA" τού Χανδρή

Ο Λοϊζος Γαλούνης στό καϊκι του τόν Άγιο Ελευθέριο...

...αρχές δεκαετίας τού '60

Tού Αρκά...