Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Μέ άνοδο η κρουαζιέρα φέτος στήν Ελλάδα +10% (ξεπερνάει τά 5,2 εκατ. επιβάτες)

Κρουαζιέρα-Ελλάδα: Εκτιμήσεις για +10% και πάνω από 5,2 εκατ. επιβάτες φέτος


Δελτίο Τύπου
H Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την παγκόσμια τάση για την κρουαζιέρα, με μικρά πλοία έως 500 επιβατών, προκειμένου να μετατραπούν και άλλα, μικρότερα ελληνικά νησιά σε προορισμούς για την κρουαζιέρα. Στη διαπίστωση αυτή συμφώνησαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού κι ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, Θεόδωρος Κόντες, κατά τη συνάντησή τους. 
Στη διάρκειά της, έγινε εκτενής ανάλυση των στοιχείων και των δεδομένων για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά, αλλά και για τις προοπτικές της για το μέλλον.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας, μετά από δύο χρόνια υποχώρησης, φέτος έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο κι εκτιμάται ότι η χρονιά θα «κλείσει» με άνοδο 10%, σε σχέση με το 2018, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες θα επισκεφθούν τους ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος του έτους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ισχυρή τάση που καταγράφεται από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες εντάσσουν στα προγράμματά τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για το 2019, όσο και για το 2020.
Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημείωσε πως «η Ελλάδα, με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, είναι ο ιδανικός τόπος για τον θαλάσσιο τουρισμό. Με τον κλάδο της κρουαζιέρας και του yachting να αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, οι βάσεις έχουν τεθεί και προχωρούμε στα επόμενα βήματα, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος  Κόνσολας, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών  σε λιμάνια που αποτελούν προορισμούς για την κρουαζιέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει άμεσα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με τα υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 
από :  Naftemporiki

Έφυγε ο Αντώνης Λιβάνης...

Πέθανε ο εκδότης Αντώνης Λιβάνης
 Σε ηλικία 94 ετών πέθανε ο εκδότης και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιβάνης -από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν ο δημιουργός του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο των εκδόσεων.
Ως πολιτικός, υπήρξε ο μακροβιότερος και πιο έμπιστος.. συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1981-1989) και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (1993-1996).
Ο Αντώνης Λιβάνης γεννήθηκε το 1925 στην Πάτρα. Ήταν γόνος εύπορης οικογένειας εμπόρων με καταγωγή από τα Καλάβρυτα. Πολύ νέος αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση και καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Ναζί, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ισχυρών συγγενών του.
Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή (σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις. Παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Λιβάνης έγινε δραστήριος παράγοντας της Πάτρας στην υπηρεσία του Γεωργίου Παπανδρέου, και ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ένας από τους κομματάρχες του.
Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν νυμφευμένος με την Κατερίνα Κατέχου και είχε δύο παιδιά, τον Ηλία (που σήμερα διευθύνει τον εκδοτικό οίκο και εκδίδει την εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ) και την Γιώτα.
Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη που δημιούργησε ο Αντώνης Λιβάνης είναι μία από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο των εκδόσεων. Στα πιο γνωστά μπεστ σέλερ του συμπεριλαμβάνονται τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιά» (Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες), ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» (Νταν Μπράουν), «Ο Αλχημιστής» (Πάουλο Κοέλιο) κτλ. Από τις εκδόσεις Λιβάνη συνήθως κυκλοφορούν και τα βιβλία ελλήνων πολιτικών, υπουργών και δημοσιογράφων, ακόμη και αυτών που δεν ανήκουν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ.

11/9/2019