Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ. Δελτίο Τύπου : Σύσκεψη του Δημάρχου με τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                           
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
               «ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς συνάντησε σήμερα τους Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Μυκόνου, στα πλαίσια των τακτικών συντονιστικών συναντήσεών τους.

Βασικό θέμα υπήρξε ο συντονισμός και η συνεργασία, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν. Αιτήθηκε από τους Διοικητές τις συχνότερες περιπολίες των οργάνων και την αναδιοργάνωση των βαρδιών, προκειμένου αυτές να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και αν χρειαστεί κατασταλτικά. Τους ενημέρωσε, ότι έχει αιτηθεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο αστυνομικό προσωπικό τις αμέσως επόμενες μέρες και δεσμεύτηκε πως θα εξασφαλιστεί η δωρεάν διαμονή τους.

Οι Διοικητές τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα περιστατικά που χειρίζονται και σε ποιες ενέργειες έχουν ήδη προβεί, καθώς και για τον άμεσο σχεδιασμό για το υπόλοιπο της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου, παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλας Γκέλος, κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Τόνια Ανδρόνικου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κ. Δημήτρης Λαζαρίδης.

Μύκονος, 07-08-2017 
                                      ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
                                                                                                                                                                                                        

Μεγάλες ...προσδοκίες!...

15 Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για τους δασικούς χάρτες

Σε έναν μήνα από σήμερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 35% της χώρας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2017. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παρατάσεις και θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούν για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ιδιαίτερα συνεπείς θα πρέπει να είναι οι Δήμοι και να υποβάλλουν το συντομότερο τα στοιχεία τους:
γιατί οι πολίτες πρέπει να δουν το συντομότερο δυνατό τα όρια των οικισμών και των πυκνώσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη, ώστε να ξέρουν αν χρειάζεται να υποβάλλουν ή όχι αντίρρηση, γιατί παρατηρήθηκαν φαινόμενα παρακώλυσης της εξυπηρέτησης πολιτών στα σημεία υποστήριξης εξαιτίας υποβολής αντιρρήσεων των ΟΤΑ, κατά τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας. Οι Δήμοι οφείλουν να φροντίσουν να μείνει περιθώριο τουλάχιστον μιας εβδομάδας μόνο για τους πολίτες, αλλά και

γιατί παρά τη νομοθετημένη υποχρέωση τους από τον Μάιο 2016, τις δυνατότητες που έδωσε το Υπουργείο με την εγκύκλιο του Φεβρουαρίου 2016 και το Ν. 4467/2017, τα συνεχή δελτία τύπου και την κατ επανάληψη συζήτηση σε ΔΣ της ΚΕΔΕ, υπάρχουν ακόμα 15 Δήμοι που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάρτηση των παραπάνω ορίων στους δασικούς χάρτες (12,5% των υπόχρεων ΟΤΑ).

Οι Δήμοι αυτοί, σύμφωνα με το Υπουργείο, είναι:

    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
    ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
    ΔΩΔΩΝΗΣ
    ΚΙΜΩΛΟΥ
    ΜΗΛΟΥ
   
ΜΥΚΟΝΟΥ
    ΣΙΦΝΟΥ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
    ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
    ΣΚΟΠΕΛΟΥ
    ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
    ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
    ΣΙΘΩΝΙΑΣ
    ΧΙΟΥ

Σημειώνεται ότι 87,5% των ΟΤΑ έχουν ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, και συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ 15 δήμοι δεν έχουν ενσωματώσει τα όρια οικισμών και πυκνώσεων...  


naftemporiki.gr

Άρθρο – ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη για τον Ανδρέα: «Ένας Ηγέτης από το Μέλλον – Αρνητικά στερεότυπα και αλήθειες»


Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. To The Caller πραγματοποίησε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ιστορικού ηγέτη (Δείτε ΕΔΩ).
Σήμερα το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα αποκλειστικό άρθρο – ντοκουμέντο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργού και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ενός ανθρώπου που ήξερε και είχε αποκρυπτογραφήσει όσο λίγοι τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε παλαιότερο άρθρο σε αφιέρωμα του thecaller (δείτε ΕΔΩ) είχε καταθέσει την ιστορική του μαρτυρία για τον ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Στο αποκλειστικό άρθρο – πραγματικό «ποταμό» που δημοσιεύει σήμερα το thecaller.gr, με αδιάσειστα – όπως αναφέρει – στοιχεία, αριθμούς και ντοκουμέντα (κάποια από τα οποία δεν είχαν «φωτιστεί» μέχρι στιγμής), αφενός αποδομεί ένα προς ένα τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς για τον Ανδρέα Παπανδρεου και αφετέρου στοιχειοθετεί τις αλήθειες του έργου του. Πρόκειται για ένα άρθρο μείζονος σημασίας και ιστορικής αξίας από ένα κομβικό πρόσωπο στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου.

Μεταξύ άλλων: αποκαλύπτει τα κερδοσκοπικά παιγνίδια του Σόρος στα οποία έχασε κατά κράτος από τον Παπανδρέου. Φέρνει ξανά στο φως,  36 χρόνια μετά, ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο, την απόρρητη έκθεση Αβέρωφ η οποία περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας λίγο πριν αναλάβει την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει «μετά την δημοσίευση της ανατρέπονται όλοι οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. ότι παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μια ανθηρή και ακμάζουσα Ελληνική Οικονομία».  Απάντα για το «Τσοβόλα, δώστα όλα» με στοιχεία και αριθμούς ενώ από το αρχείο του υπενθυμίζει τέσσερις ιστορικές (και προφητικές) ομιλίες – αναφορές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: Την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο το 1993 για το δημόσιο χρέος, την ομιλία στη βουλή για τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, μια ομιλία του για τις νέες τεχνολογίες το μακρινό 1987 και βέβαια την προφητική του δήλωση για το «ευρωπαϊκό διευθυντήριο» στις Κάννες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 

«…. Ένας Ηγέτης από το Μέλλον ….»


αρνητικά στερεότυπα και αλήθειες

(Ακολουθεί ολόκληρο τό άρθρο τού Κώστα Λαλιώτη)

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ γιά τή διαμαρτυρία τού Δημάρχου πρός τη FRAPORT γιά τά προβλήματα τού Αεροδρομίου Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                         
    ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ    
                                                                                                                                                                                                                                                  
«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΑ 
ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ FRAPORT ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΥΚΟΝΟΥ»
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗ FRAPORT ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Τις σοβαρές παρενέργειες που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού κατά τους θερινούς μήνες, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στη λειτουργία του Αερολιμένα Μυκόνου, και οι οποίες επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην εικόνα τόσο του νησιού όσο και ολόκληρης της χώρας, επισημαίνει εκ νέου με επιστολή του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, σε συνέχεια και των προφορικών συστάσεων.

Στην επιστολή, αναφέρονται λεπτομερώς τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις, τις οποίες θα πρέπει να δώσει άμεσα η νέα Διοίκηση του Αερολιμένα Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρεται στα εξής προβλήματα:
1. Παρουσιάζεται ιδιαιτέρως σημαντική χρονοκαθυστέρηση στη διαδικασία παραλαβής των αποσκευών, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός και να επηρεάζεται άμεσα η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.
2. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, ως προς τις συνθήκες υγιεινής και συγκεκριμένα με την καθαριότητα τόσο στις τουαλέτες όσο και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να παρουσιάζει μια εικόνα, η οποία αναμφίβολα δεν αρμόζει στον προορισμό μας.
3. Λόγω του μεγάλου αριθμού αναχωρήσεων και του μεγάλου αριθμού επιβατών σε συνδυασμό με τον μικρό σε διαστάσεις χώρο αναμονής των επιβατών για τις πτήσεις εσωτερικού, κρίνεται απαραίτητος ο σχεδιασμός της σταδιακής εισόδου των επιβατών στο χώρο αναχωρήσεως βάσει χρονικής προτεραιότητας της πτήσης, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο στο χώρο αναμονής να στοιβάζονται εκατοντάδες άτομα.
4. Έχουν εκδηλωθεί παράπονα για τον ανύπαρκτο κλιματισμό στο χώρο αναμονής για τις πτήσεις του εσωτερικού.
5. Χρήζει άμεσης διευθέτησης το θέμα της προσωρινής στάσης και στάθμευσης των μικρών και μεγάλων τουριστικών λεωφορείων και μέσων μεταφοράς στο χώρο έμπροσθεν της πύλης των αφίξεων και των αναχωρήσεων του αεροδρομίου, προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα της κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά συγχρόνως να διασφαλίζεται η ασφάλεια των επιβατών κατά την αποβίβασή τους και αναχώρησή τους, οι οποίοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να περνούν με τις αποσκευές τους ανάμεσα από τα οχήματα που είναι ατάκτως σταθμευμένα στο χώρο του αεροδρομίου.
6. Διευθέτηση και ορισμός χώρου αναμονής των ιδιοκτητών – οδηγών των τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, οι οποίοι αναμένουν τους πελάτες τους.
 

Σχετικά με το εν λόγω σοβαρό ζήτημα ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε τα εξής:
''Είναι αδιανόητο να επικρατούν αυτές οι συνθήκες, σε ένα από τα δημοφιλέστερα αεροδρόμια της χώρας κατά τη θερινή περίοδο, ειδικά όταν έχουμε ενημερώσει εγκαίρως τη Διοίκηση της Fraport Ελλάδος σχετικώς, από τον Νοέμβριο του 2016.

Η εύρυθμη λειτουργία του Αερολιμένα Μυκόνου είναι αδιαπραγμάτευτη και έχουμε όλοι ευθύνη να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, υπερβαίνοντας ακόμα και τον καλύτερό μας εαυτό!

Για αυτό καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε απρόσκοπτα, όλοι μαζί, να εργαστούμε για τον Αερολιμένα Μυκόνου".

Μύκονος, 07-08-2017
                                                 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

«Δολοφονίες χαρακτήρων»...


Στην εποχή της ψηφιακής διάδοσης του κακόβουλου κουτσομπολιού και του ψέματος, αλλά και της κυριαρχίας των αντιπολιτευόμενων κλασικών -αλλά και χρεοκοπημένων, πολλαπλώς- μέσων ενημέρωσης (κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες κ.λπ.), η παραπλάνηση, η κάθε είδους χοντροκομμένη προπαγάνδα, ο κιτρινισμός και οι... ευφάνταστοι μειωτικοί χαρακτηρισμοί, χωρίς τεκμηρίωση, έχουν γίνει μόδα... για πολλούς, ιδιοτελείς πάντοτε, λόγους.

Εκτός από το υβρεολόγιο και τις αναπόδεικτες φήμες, μόδα, βέβαια, αποτελούσε πάντοτε και η «δολοφονία χαρακτήρων»: η πιο εξελιγμένη δηλαδή επικοινωνιακή στρατηγική των πολιτικών επιτελείων, με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία, που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ κυρίως, από τη δεκαετία του 1930.

Το βρόμικο σπορ «λέγε λέγε, κάτι θα μείνει» και μάλιστα σωρευτικά πάνω στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου έως ότου εξοντωθεί ηθικά και πολιτικά, δεν ήταν, φυσικά, έμπνευση μόνο του Γκέμπελς ή των πάσης φύσεως πολιτικών απατεώνων, μαφιόζων και προφανώς όλων των ολοκληρωτικών κομμάτων ή καθεστώτων, όπου γης.

Χθες η κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», του Θέμου Αναστασιάδη, η λεγόμενη και «ναυαρχίδα του κιτρινισμού», αφού επιχείρησε να... σκοτώσει πρώτα ηθικά και πολιτικά διάφορα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Σία Αναγνωστοπούλου, τον Νίκο Φίλη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και παλιότερα τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Νίκο Βούτση (και μάλιστα για οικογενειακά τους θέματα), «τα έβαλε» και με τον υπουργό Παιδείας.

Γιατί; Μα διότι, ως Κωνσταντινουπολίτης, και φοιτητής για χρόνια στο εξωτερικό, ο Κώστας Γαβρόγλου, όταν έλαβε την ελληνική ιθαγένεια, εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία. Και συνεπώς είναι «εθνικά ύποπτος» για πολλά... αδικήματα.

Η Ν.Δ. ευρισκόμενη σε σύγχυση -και σε διακοπές διαρκείας- ακολούθησε, όπως φαίνεται κατόπιν συνεννοήσεως, και αναβάθμισε με το θεσμικό της κύρος την «κίτρινη» γραμμή του κ. Αναστασιάδη (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, οφείλει γύρω στα 5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο), για να συμπαρασύρει στον κατήφορό της και το Ποτάμι και τον Ανδρέα Λοβέρδο και λοιπές πρόθυμες αντι-ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις.

Ας πάρουμε όμως υπόψη μας ότι η γραμμή λάσπης για τη «μειωμένη εθνική και θρησκευτική συνείδηση» και για το ότι είναι «ρίψασπις» ο κ. Γαβρόγλου έχει ξεκινήσει από τον χιτλερικό υπο-φίρερ και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον υπόδικο Χρήστο Παππά. Αυτός κραύγαζε και απειλούσε τον υπουργό... με ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με το κόμμα του κ. Μητσοτάκη και την παρέα του...

efsyn.gr


Έχει αυγουστιάτικη Πανσέληνο απόψε...

και... την γιορτάζουμε σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους...

Εκδηλώσεις που δεν είναι μόνο μουσικές, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, παρατήρηση έναστρου ουρανού, θέατρο σκιών και...
ξεναγήσεις, οι οποίες κορυφώνονται σήμερα

Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» στη Βραυρώνα, η Ανδριάννα Μπάμπαλη στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα, ο Haig Yazdjian στο Γαλάτσι, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στον αρχαιολογικό χώρο Πρόερνας - Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, ο Διονύσης Τσακνής στο αρχαίο θέατρο Μαντινείας στην Αρκαδία, ο Μάριος Φραγκούλης στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Γιάννης Κότσιρας στον χώρο του Ενετικού Λιμένος Κάστρου Ναυπάκτου, οι αδελφές Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας στα Χανιά, είναι μερικά από τα ονόματα που με τις συναυλίες τους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο της Δευτέρας 7 Αυγούστου.

Εκδηλώσεις που δεν είναι μόνο μουσικές, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, παρατήρηση έναστρου ουρανού, θέατρο σκιών και ξεναγήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, 5 & 6 Αυγούστου και κορυφώνονται αύριο, Δευτέρα, την ημέρα του ολόγιομου φεγγαριού, στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Πρόκειται για τον θεσμό, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2002, με τη βοήθεια των υπηρεσιών του και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Συνολικά 115 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα υποδεχθούν 93 εκδηλώσεις, ενώ 22 από αυτούς τους χώρους θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Όσον αφορά την περιοχή της Αττικής, ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις της Δευτέρας 7/8:

Τό ποιητικό σκίτσο...

                                     ...τού Αρκά

Στην Αρχή Καταπολέμησης του «Μαύρου Χρήματος» ο έλεγχος των ιδιοκτητών της TV...

Άμεσα έκανε αποδεκτές τις σημαντικές παρατηρήσεις του ΕΣΡ στο νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, που ψηφίστηκε την Παρασκευή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς. Προτάσεις που προκάλεσαν σοκ στους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς γίνονται αυστηρότεροι οι όροι της τηλεοπτικής αδειοδότησης. Στα δύο σημαντικότερα ζητήματα, τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» υποψηφίων αδειούχων και το προσωπικό, ο νόμος πλέον ορίζει πως:
 

Ο έλεγχος των στοιχείων «πόθεν έσχες» των μετόχων υποψηφίων για άδεια τηλεόρασης ελέγχεται με την υποχρεωτική συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και ορίζεται το ανώτερο χρονικό όριο της ολοκλήρωσης του ελέγχου αυτού σε 45 ημέρες.
Η υποχρέωση απασχόλησης με συμβάσεις εργασίας προσωπικού στους παρόχους περιεχομένου μετατράπηκε από «προϋπόθεση» σε  «όρο»  της τηλεοπτικής άδειας. Επιπλέον, το ΕΣΡ πρότεινε την υποχρεωτική κατάθεση στην Αρχή, εντός έξι μηνών από τη χορήγηση της τηλεοπτικής άδειας, της αναλυτικής κατάστασης του προσωπικού, όπως έχει κατατεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας.
 

«Όχι» για το Telemarketing
Έκτος από τις δύο αυτές παρεμβάσεις, με την τροπολογία Παππά ορίζεται ως ασυμβίβαστη για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αδειοδότησης η ιδιότητα των μετόχων, μελών ΔΣ και νομίμων εκπροσώπων με την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις διενέργειας τηλεπωλήσεων. Επιπλέον, αλλάζει το διάστημα πληρωμής του τιμήματος από τρεις ισόποσες δόσεις που ισχύει σήμερα σε δέκα ετήσιες ισόποσες, ενώ καθορίζονται και τα ποσά, ανά κατηγορία αδειών, που πηγαίνουν στο ΕΣΡ.

Οι αδειούχοι καταθέτουν δηλώσεις πως μέσα σε έξι μήνες θα διαθέτουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα που προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις...


typologies.gr

Δικαστική απόφαση-σοκ για τη μεταβίβαση του Alpha...

15 χρόνια μετά…
17 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δ. Κοντομηνάς στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ Σ.Τσοτσορό...

Νομική δικαίωση, και δη με γενναία αποζημίωση, ήρθε μετά από 15 χρόνια για τον νυν πρόεδρο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό στην δικαστική αντιδικία του με τον...
Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Το Εφετείο Αθηνών ( με την απόφαση αρ 3025/20-6-2017) δικαίωσε τον Στάθη Τσοτσορό και επιδίκασε σε βάρος του Δ. Κοντομηνά (ΔΚ) και στην εταιρία Mantelord Ltd το συνολικό ποσό των 17 εκατ. ευρώ (9,0 εκατ. πλέον νομίμων τόκων από 24-8-2007 ποσού 7,5 εκατ. ευρώ συν δικαστικά έξοδα 450 χιλ. ευρώ).

Επι πλέον απήγγελε προσωπική κράτηση 12 μηνών σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της καταψηφιστικής διάταξης της απόφασης.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς μέσω παρένθετου προσώπου απέκτησε στις 28 Νοεμβρίου του 2002 την πλειοψηφία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με συμβόλαιο μεταβίβασης που κρίθηκε παράνομο, άκυρο και εικονικό και με απατηλή συμπεριφορά σε βάρος του μετόχου Στάθη Τσοτσορού “κατά παρέκκλιση από τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή και αποκρύπτοντας επί έτη τα πραγματικά στοιχεία”, τόσο από τον Στάθη Τσοτσορό όσο και προς τις Αρχές .

Μάλιστα. για τις συνακόλουθες φορολογικές παραβάσεις ο εικονικός μέτοχος καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή, και καταλογίστηκαν σε βάρος του φόροι πλέον προστίμων 12 εκατ. ευρώ περίπου.
Επίσης, το Δικαστήριο έκρινε ότι την περίοδο 2003-2004, μετά την παράνομη απόκτηση της πλειοψηφίας, ο Δημήτρης Κοντομηνάς αθετώντας τη συμφωνία μετόχων για σύννομη, φερέγγυα και απρόσκοπτη λειτουργία του Alpha, προέβη σε σειρά χρηματοδοτήσεων κατά παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, ”..κατά τρόπο παράνομο, αδιαφανή και μη εξασφαλίζοντα κατά την κρίση του νομοθέτη την οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας ….”
Παρά επίσης τα αλλεπάλληλα αιτήματα, περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία, αρνείτο να συμφωνήσει στις αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίου, αντίθετα με τα προβλεπόμενα στη συμφωνία μετόχων.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς προέβη στις παράνομες αυτές ενέργειες με σκοπό τον εξαναγκασμό του Στάθη Τσοτσορού σε εκποίηση των μετοχών του, που σύμφωνα με το Δικαστήριο αποτέλεσε μονοδρομημένη επιλογή, με συνέπεια συνολική ζημιά 9 εκατ. ευρώ και πλέον νομίμων τόκων συνολικά 16,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή Νέα Σελίδα/anatropinews.gr

enimerosi24.gr

Τεράστια Στεφανίδη στην κορυφή του κόσμου!..

Χρυσή Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης ΚΑΙ από σήμερα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια! Η Κατερίνα Στεφανίδη, η...
απόλυτη κυρίαρχος στο γυναικείο επί κοντώ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο!..

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 4,82μ. καθώς ήταν η μοναδική αθλήτρια που πέρασε το ύψος αυτό.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία προσπάθησε να περάσει τα 4,89μ. χωρίς όμως επιτυχία αφήνοντας τα 4,82μ. μετά το πρώτο αποτυχημένο της άλμα.

Το χρυσό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό που έλειπε από το παλμαρέ της Ελληνίδας επικοντρίστριας η οποία το 2016 αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο ενώ έχει κατακτήσει πρωτιές και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού (2016, Άμστερνταμ) και κλειστού στίβου (2017).

Μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει μόνο την τρίτη θέση στην προηγούμενη διοργάνωση το 2016.

Η Στεφανίδη έχει πάρει και μια δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015...

Όταν αυτοί μιλάνε για «αριστεία» εσύ θα το βουλώνεις κορόιδο!

Γιάννης Σιδηρόπουλος 
 Η συζήτηση που πυροδότησε η αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων στα δημοτικά, δεν έχει κάποια ουσία ενώ οι, συνήθως λαλίστατοι, επιστημονικοί φορείς παρέλειψαν να τοποθετηθούν για το παιδαγωγικό σκέλος αλλά αφέθηκαν στην «αριστοκαπηλεία». Το ενδιαφέρον όμως είναι ποιοι βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την «αριστεία:

Είναι οι πολιτικοί που κληρονόμησαν κόμματα, αξιώματα και βουλευτικές έδρες ενώ διορίζουν 8οχρονες στο γραφείο τους. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που εδραιώθηκαν χάρη στην αναξιοκρατία και δημιούργησαν στρατούς διορισμένων χωρίς προσόντα. Είναι αυτοί που μονιμοποίησαν χιλιάδες απόφοιτους γυμνασίου και λυκείου και έστειλαν τους πτυχιούχους στην ανεργία και το εξωτερικό! Είναι οι πολέμιοι των κλειστών επαγγελμάτων, που δεν τα άνοιξαν ποτέ.

Είναι και αυτοί που διορίστηκαν ως «καθαρίστριες» και έγιναν σε μια νύχτα διοικητικοί ενώ τώρα τους ενοχλούν οι πραγματικές καθαρίστριες. Είναι οι επιχειρηματίες, που φτιάχτηκαν με συμβάσεις του δημοσίου, οι μιντιάρχες που έφτιαξαν ΜΜΕ με λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δημοσιογράφοι που έφτιαξαν καριέρες με payroll. Στη χώρα της αρπαχτής αυτοί μιλούν για την «αριστεία, όπως για την πατρίδα μιλούν οι φοροφυγάδες, για την ηθική οι διεφθαρμένοι, οι παράνομοι για το «νόμο και την τάξη». Και για το «διογκωμένο και αντιπαραγωγικό» δημόσιο αυτοί που το διόρισαν μέχρι σκασμού!..