Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το σκίτσο της ημέρας από τον Δημήτρη Δημαρέλο

                                                                                                       thepressproject.gr

Χριστουγεννιάτικη προσφορά : ΔΩΡΕΑΝ Γυναικολογική Κλινική Εξέταση

Η Γυναικολόγος
Μυρτώ Σωτηροπούλου
κάνει Χριστουγεννιάτικο δώρο σε
ΟΛΕΣ τις γυναίκες
ΔΩΡΕΑΝ
Γυναικολογική Κλινική Εξέταση
Για ραντεβού επικοινωνήστε
6997639295   
***
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Απόφαση ΣτΕ για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Απόφαση ΣτΕ για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων
 
Το δρόμο για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Μάϊο του 2015 δείχνει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αργά το βραδύ της Τρίτης ότι η Κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας.
Αμέσως μετά το τέλος της διάσκεψης η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την υπ΄ αριθμ. 4446/2015 απόφασή της, το πλήρες κείμενο της οποίας αναμένεται να γνωστοποιηθεί αργά το μεσημέρι της Τετάρτης.
Με την απόφασή τους οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί ουσιαστικά ακυρώνουν την παράλειψη της Κυβέρνησης να προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ παράλληλα όρισαν χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η Κυβέρνηση την 21η Μαΐου 2015.
H υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ύστερα από προσφυγή που 13 φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας.
Οι φορολογούμενοι υποστήριζαν ότι η παράλειψη της Κυβέρνησης να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από την νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στην φοροδοτική τους ικανότητας.
Και αυτό γιατί ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007 και για ορισμένες περιοχές το 2010 και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών. 
tanea.gr

Χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα


Για τις επόμενες, κρίσιμες συγκρούσεις προετοιμάζονται πλέον κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς απόψε ολοκληρώθηκε «αναίμακτα» για την δικομματική πλειοψηφία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα: όπως αναμενόταν, μόνο οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το σχέδιο νόμου, έχοντας απέναντί τους σύσσωμη την αντιπολίτευση (138 ψήφισαν «όχι»).
Η προηγηθείσα διαδικασία, τόσο στην Ολομέλεια σήμερα, όσο και χθες στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σημαδεύτηκε από διαρκείς αντιπαραθέσεις και συγκρουσιακή διάθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, γεγονός το οποίο εκλαμβάνεται από όλους στο Περιστύλιο ως οιωνός ενός δύσκολου πολιτικού περιβάλλοντος, εντός του οποίου θα ληφθούν νέες δύσκολες αποφάσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης της μνημονιακής συμφωνίας του Αυγούστου.
Οι έντονα επικριτικές προς την κυβέρνηση ομιλίες των πολιτικών αρχηγών απόψε, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα χαρακτηριστικά αυτού του δυσχερούς για την δικομματική συγκυβέρνηση κλίμα. Το μήνυμα, πάντως, είχε δοθεί από νωρίς: «Με την πολιτική που ακολουθείτε, και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που είναι κατ’ εξοχήν υπέρ της εθνικής συνεννόησης, δεν αφήνετε περιθώρια για συνεννόηση: στρεβλώνετε τις θέσεις των αντιπάλων, νοθεύετε τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις, κινείστε χωρίς πυξίδα και, κυρίως, δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα», υπογράμμισε με την έναρξη της συνεδρίασης το πρωί ο κ. Κ. Χατζηδάκης, εισηγητής της ΝΔ. Και κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε με αφορμή πρόσφατη δήλωση του κ. Αλ.Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι δικαιούται να έχει μια κάποια οίηση, γιατί είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας. Θέλω να του πω, λοιπόν, ότι με αυτή την οίηση και με αυτή τη ρότα, πολύ σύντομα θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός στην ιστορία αυτής ης χώρας».
«Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε», πρόλαβε να σχολιάσει από τα έδρανα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλος. «Οδηγείτε τη χώρα σε αδιέξοδα», επέμεινε ο κ. Ν. Δένδιας (ΝΔ). «Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να πούμε αλήθειες: Είστε η χειρότερη κυβέρνηση από το 1827. Αυτή είναι η οδυνηρή αλήθεια. Και το μόνο χειρότερο από την κυβέρνησή σας στη χώρα αυτή είναι, δυστυχώς, η αντιπολίτευση. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Το πιλοτικό σύστημα της χώρας χρεοκόπησε», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Χ. Θεοχάρης (Ποτάμι). «Τα χειρότερα έρχονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», υποστήριξε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπράταξης Οδ.Κωνσταντινόπουλος, υποστηρίζοντας όπως και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι τότε που θα ληφθούν αποφάσεις για όλα τα υπόλοιπα δάνεια (και καταναλωτικά) που δεν ρυθμίζονται από το σημερινό νομοσχέδιο, οι δανειολήπτες θα δεχτούν ισχυρό πλήγμα.
Απαντες δε, επιχείρησαν να καταδείξουν το στοιχείο της ανακολουθίας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι όσα έλεγε προεκλογικά, βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με την ακολουθούμενη πλέον πολιτική. «Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι τελευταίες εκλογές διεξήχθησαν με όλους να γνωρίζουν την υπογραφείσα συμφωνία με τους δανειστές. «Εμείς έχουμε μια συμφωνία προ των εκλογών. Σας το υπενθυμίζω για πολλοστή φορά: Προ των εκλογών. Μια συμφωνία σαφή, συγκεκριμένη, χωρίς καινούργια ή παλιά θέματα και αυτή τη συμφωνία μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση την προχωράει, την εφαρμόζει, φτάνει σε συμφωνίες, βελτιώνει σε πολλά σημεία τα συμφωνηθέντα. Άρα, προς τι η κριτική ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Εμείς, που δεν είμαστε ίδιοι με τους προηγούμενους που υιοθετούσαν συνεχείς αναβολές, κοιτάμε το πρόβλημα κατάματα και παίρνουμε την ευθύνη να σπρώξουμε τα πράγματα μπροστά», προσπάθησε να «αμυνθεί» ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Δημητριάδης.
Λίγο αργότερα άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε: «Διαπραγματευόμαστε με τρόπο καινοτόμο». Απέναντί τους, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος μεταξύ άλλων σχολίασε: «Αλήθεια πότε είχατε δίκιο, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Όταν πριν λίγους μήνες λέγατε ότι κανένα δάνειο δεν θα πάει στα χέρια των distress funds ή τώρα, που ουσιαστικά με τις ρυθμίσεις τις οποίες κάνετε στα τρία πρώτα άρθρα, διαμορφώνετε το κέλυφος, δημιουργείτε το έδαφος, για να μπορέσουν να δράσουν αυτά τα distress funds και να διαχειριστούν και όχι μόνο, αλλά και να πωληθούν σε αυτά μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Δεν μπορεί και τότε να είχατε δίκιο και τώρα». «Κάθε φορά που ακούμε διαπραγμάτευση, πραγματικά φοβόμαστε», υποστήριξε ο κ. Μ. Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων).
katimerini.gr

Θα μπουκάρω, στο τσαντίρι του Λαζόπουλου...

ΒΙΝΤΕΟ...
 Και θα τα κάνω όλα... λίμπα (καλά, το τελευταίο, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς)! 
Τις -φοβερές- "απειλές", εκτόξευσε ο Αδώνιδας, στο...
STAR.
Απολαύστε τον...

  

 

Μίνι Συνοδος Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες...


Μίνι σύνοδος κορυφής για το πρσφυγικό υπό την προεδρία της Άγκελα Μέρκελ με τη συμμετοχή ηγετών οκτώ χωρών - μελών της Ε.Ε. και του...
Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί στις Βρυξέλλες.
Στη συνάντηση που θα λάβει μέρος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει προσκληθεί επίσης και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ οι εργασίες θα γίνουν λίγες ώρες πριν την έναρξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στη βελγική πρωτεύουσα.
Οι ηγέτες των οκτώ χωρών (Αυστρία, Ελλάδα, Γερμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία) μαζί με τον κ. Νταβούτογλου και τον κ. Γιούνκερ θα συναντηθούν στα γραφεία της αυστριακής αντιπροσωπείας στις 11:00 (τοπική ώρα) το πρωί της Πέμπτης.
Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το σχέδιο της Κομισιόν για την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ, ενώ οι χώρες που θα συμμετάσχουν έχουν εκφράσει τη βούληση να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Η Ελλάδα δεν θα πάρει Σύρους πρόσφυγες, αλλα ο πρωθυπουργός κλήθηκε στη συνάντηση λόγω της μεγάλης εμπλοκής που έχει η χώρα στο προσφυγικό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μετεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία Σύρων προσφύγων είναι εθελοντική για τα κράτη μέλη και δεν έχει σχέση με τη δέσμευση που έχουν αναλάβει να πάρουν από την Ελλάδα και την Ιταλία 160.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Πάντως, ο υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργο, Ζαν-Αλσεμπορν φρόντισε χθες να «φρενάρει» ενδεχόμενες υπερβολικές απαιτήσεις της Αγκυρας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα, αλλά από την άλλη δεν θα πρέπει (η Τουρκία) να πιστέψει ότι μπορούμε να πάρουμε από το έδαφός της εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                                        από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (15.12.15)

Μαίνεται η «μάχη» Μόσχας - Αγκυρας



AFP, REUTERS
Συντηρείται σε υψηλά επίπεδα η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24, με το πρόσφατο ναυτικό επεισόδιο στο Αιγαίο να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά.
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έκανε λόγο για πρόκληση από την πλευρά της Αγκυρας, υποστηρίζοντας ότι το ένα από τα πολεμικά του σκάφη, το αντιτορπιλικό Σμετλίβι, αναγκάστηκε να εκτοξεύσει προειδοποιητικά πυρά εναντίον τουρκικού σκάφους που παρεμπόδιζε την πορεία του, το πρωί της Κυριακής, στα διεθνή ύδατα, καθώς το εν λόγω σκάφος αγνόησε τις επανειλημμένες ρωσικές προειδοποιήσεις. Μάλιστα, η ρωσική κυβέρνηση κάλεσε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο για να του επιδώσει διαμαρτυρία.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, έκανε λόγο για υπερβολική αντίδραση της Μόσχας, σημειώνοντας ότι «επρόκειτο απλώς για ένα αλιευτικό σκάφος». Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία ασφαλώς πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης που υπήρχαν στο παρελθόν», σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι «η τουρκική υπομονή έχει όρια».

Την ένταση μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας ήρθαν να συνδαυλίσουν χθεσινές πληροφορίες για νέο ναυτικό επεισόδιο, αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν από διεθνή μέσα ενημέρωσης, μια ρωσική κορβέτα και ένα πλοίο του λιμενικού ανάγκασαν τουρκικό επιβατηγό πλοίο να αλλάξει πορεία στα ανοιχτά της χερσονήσου της Κριμαίας γιατί εμπόδιζε πλοία ενεργειακής εταιρείας που κατασκεύαζε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Οι ρωσικές αρχές διέψευσαν, όμως, τις εν λόγω πληροφορίες, διευκρινίζοντας ότι το τουρκικό σκάφος ουδέποτε παρενόχλησε τα ρωσικά.

Επιβεβαιώνοντας την καθήλωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων σε νεκρό σημείο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε χθες τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης κορυφής Πούτιν - Ερντογάν, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αγία Πετρούπολη. Υψηλούς τόνους κράτησε και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική Cumhuriyet. Ο Ρώσος διπλωμάτης έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία: να ζητήσει συγγνώμη η Αγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24, να καταστούν υπόλογοι οι υπεύθυνοι και να καταβάλει η Τουρκία αποζημίωση για το συμβάν.

Καθώς η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση Ρωσίας - Τουρκίας περιπλέκει τις προσπάθειες πολιτικής επίλυσης του συριακού προβλήματος, κρίσιμη θεωρείται η εν εξελίξει επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στη Μόσχα. Σήμερα, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, με αντικείμενο τις παράλληλες κρίσεις στη Συρία και την Ουκρανία. Από την έκβαση της συνάντησης θα εξαρτηθεί η πραγματοποίηση της επόμενης διεθνούς διάσκεψης για το Συριακό την ερχόμενη Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη, ή αν χρειαστεί να αναβληθεί μέχρις ότου επιτευχθεί πρόοδος στα επίμαχα προβλήματα.

kathimerini.gr

Ταυτοποιήθηκαν 200 μεγαλοκαταθέτες μετά την αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS


Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία  της UBS στην Αθήνα πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς και ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 μεγαλοκοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεσφαλίας Ρηνανίας.
Η αιφνιδιαστική εισβολή των εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πήραν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και αρχεία τόσο από το υποκατάστημα, όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οικονομικοί εισαγγελείς ταυτοποίησαν  σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1,5 εκατομμύριο και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια. Η ερευνα διαταχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιαννης Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα. Οι εισαγγελείς  κατήσχαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά.
Από τα στοιχεία που προέκυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς προσδοκούν άμεσα αποτελέσματα ενώ αναμένουν και την νομοθετική ρύθμιση περί αυτοκαταγγελίας που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν από τους ελεγχόμενους καταθέτες να πληρώσουν προκειμένου να μην υποστούν κυρώσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους.
kathimerini.gr

Έχει η Λεπέν μεζονέτα στη Γλυφάδα;...

Διαβάζοντας τις δηλώσεις των... εξεγερμένων δημάρχων του παραλιακού μετώπου της μείζονος πρωτευούσης μας εναντίον της προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις της αεροπορίας στο Ελληνικό, υπέθεσα ότι τελικά η Μαρίν Λεπέν κι ο...
Όρμπαν διαθέτουν μεζονέτες στη Γλυφάδα ή στο Καβούρι, έχουν κομματικές οργανώσεις στην Ελλάδα και ο ρατσισμός του νεοφιλελεύθερου σαλονιού κατέκτησε ακόμα και το ...λίκνο της δημοκρατίας.

Σα δεν ντρέπονται οι φαρισαίοι που δήθεν έκλαιγαν για τα πνιγμένα προσφυγόπουλα στο Αιγαίο και τάχα μου καταγγέλλουν τους μαχαιροβγάλτες ναζί.

"Παρασκήνια" (efsyn.gr)