Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο : Ουραγός στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων η Ελλάδα...

Τελευταία η Ελλάδα στον Δείκτη Ισότητας Φύλων 2017 στην Ε.Ε.
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
Ουραγός στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων είναι η Ελλάδα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, που αναφέρει ότι η πρόοδος στην Ε.Ε. γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η βαθμολογία είναι στο 66, 2 σε σύνολο 100, τέσσερις βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με μία δεκαετία πριν. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 50 βαθμούς και στην πρώτη η Σουηδία με 82,6 βαθμούς.
Ειδικότερα, οι επιδόσεις της Ελλάδας στους έξι τομείς μέτρησης είναι οι παρακάτω:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                                 Μύκονος, 9-10-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Με αφορμή τους 29ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που διεξήχθησαν το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου στη Μύκονο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τον κ. Σαντορινιό υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου, ο Δήμαρχος Μυκόνου και οικοδεσπότης των Αγώνων Κωνσταντίνος Κουκάς.

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του νησιού τόσο κατά την τουριστική περίοδο όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Με πρωτοβουλία του κ. Σαντορινιού δρομολογήθηκαν άμεσες παρεμβάσεις σε ορισμένα από τα προβλήματα.

Έπειτα από την κατ' ιδίαν συνάντηση των δυο ανδρών, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και της Λιμενικής Αρχής του νησιού, όπου συζητήθηκαν εκτενέστερα διάφορα θέματα, όπως οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις, οι απλοποιήσεις των αδειοδοτήσεων για έργα στο λιμάνι, η ένταξη της χρηματοδότησης της προμήθειας προσκρουστήρων μέσω ΕΣΠΑ, η έγκριση της μελέτης για την αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Δήλου, η επαναφορά της γνώμης του δημοτικού συμβουλίου για τις πλωτές εξέδρες, η έμμεση επιστροφή φόρων από την κατάργηση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και η πρόοδος αδειοδότησης του υδατοδρομίου.
                                                                                                                                                                                                                        
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ            

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ γιά τήν αποκατάσταση τής αλήθειας...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                               Μύκονος, 10-10-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ        
       
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ Ν. 2971/2001 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ – ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ


Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα περί της δήθεν έγκρισης του επανακαθορισμού του αιγιαλού στην παραλία της Φτελιάς και την απουσία του Δήμου Μυκόνου από την συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η επιτροπή αποτελείται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, ως Πρόεδρο αυτής, τον Λιμενάρχη Μυκόνου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση.

Επιπλέον, κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (07.10.2017) στο Δημαρχείο Μυκόνου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, ενημερώθηκε για το ζήτημα και δεσμεύτηκε, ότι θα ενημερώσει άμεσα τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα Θεοπίστη Πέρκα, προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος.

Επομένως αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 3 του ν. 2971/2001 για τον καθορισμό – επανακαθορισμό της οριογραμμής αιγιαλού, παραλίας και παλαιού αιγιαλού σε θέσεις της νήσου Μυκόνου, γεγονός που επιβεβαίωσε τόσο ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, όσο και ο Πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα μέλη της επιτροπής.
 ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ