Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Έφυγε ο αγαπημένος μας Θόδωρος Νικολαΐδης

Ο αγαπημένος μας «κύριος Θόδωρος»...

Μέ τόν Χελένιο Χερέρα

Ο Θόδωρος Νικολαΐδης, ο αγαπημένος μας «κύριος Θόδωρος», έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και πλήρης δημοσιογραφικών δυνάμεων! ΄Ως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν ακάματος.
** Ο ίδιος έκλεινε την πρώτη σελίδα του Φωτός.
** Ο ίδιος «έτρεχε» για δεκαετίες αυτό το υπερωκεάνιο της αθλητικής δημοσιογραφίας δουλεύοντας αδιάκοπα χειμώνα-καλοκαίρι. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι κυριολεξία: 
ο «κύριος Θόδωρος» εργαζόταν στις διακοπές από το σπίτι του στη Μύκονο, κρατώντας συνεχώς ανοικτή γραμμή με το φαξ και το τηλέφωνο.
** Ο ίδιος –μαζί με την αγαπημένη του Ειρήνη, την ΚΥΡΙΑ Ειρήνη Νικολαΐδου–, έχτισε αυτό το δημοσιογραφικό σκαρί που άντεξε σε (αμφιλεγόμενους) εκμοντερνισμούς αντιπάλων και σε.. εκδόσεις που πήγαιναν να στυλώσουν τα πόδια δίπλα του και να τον τρικλοποδίσουν, αλλά κατέρρευσαν
** Ο ίδιος αντιστάθηκε σε επιχειρήσεις αλλοτρίωσης και χειραγώγησης. Επιχειρήσεις που έπεφταν πάνω στα ντουβάρια του κτιρίου στη Λεωφόρο Καβάλας και δεν μπόρεσαν να κάνουν «δικό» τους το Φως. 
** Ο ίδιος έδινε τη γραμμή. Σαφώς «ερυθρόλευκη», ναι, αλλά όχι καπελωμένη, όχι με τυφλώσεις, όχι έξω από τις συντεταγμένες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Είχα την τύχη, την ευτυχία να πω καλύτερα, να μπουσουλήσω δημοσιογραφικά (όντας μαθητής Γυμνασίου ακόμα) στο Φως, όταν στεγαζόταν στην οδό Πειραιώς, στο κτίριο της Βραδυνής. Δεν έμελλε να έχω το πρώτο μου μισθολόγιο σε αυτή την εφημερίδα που θα έγραφε ιστορία. Αλλά εκεί απέκτησα την πρώτη μου δημοσιογραφική ταυτότητα, ένα «δελτίον αναγνωρίσεως» για την ακρίβεια. Ήταν του ίδιου του Φωτός με σφραγίδα της ΕΠΣΑ (για να γράφω παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων) και με υπογραφή Θ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ. Κρατάω στο αρχείο μου αυτήν την ταυτότητα σαν παράσημο τιμής.

Τελειώνοντας, θα συλλυπηθώ από καρδιάς τη Μαρία, την Όλγα, τον Στέφανο –θα στείλω τη σκέψη μου στην αγαπημένη κυρία Ειρήνη. Θα συλλυπηθώ ακόμα τον Στράτο και όλα τα παιδιά τού Φωτός, αλλά μαζί θα συλλυπηθώ και όλους τους αναγνώστες του. Αυτούς που το κρατάνε δεκαετίες ολόκληρες στην κορυφή των δελτίων κυκλοφορίας. Αταλάντευτα. Όπως αταλάντευτος ήταν στις αξίες του ο άνθρωπος που το γέννησε και το έχει καταστήσει εκδοτικό θρύλο.

Διον. Βραϊμάκης 

** Στη φωτογραφία ο Θ. Νικολαΐδης (αριστερά) με τον κορυφαίο Ιταλό προπονητή, τον πατέρα του κατενάτσιο, Χελένιο Χερέρα...

harddog-sport.blogspot.gr  
zoornalistas

Ο Αρτεμάρας κρύβεται μή τού γυρέψουνε ...δανεικά...!

Οκτώ χρόνια φυλακή στον Αρτέμη Σώρρα

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Πάτρας ο Αρτέμης Σώρρας, καθώς και η σύζυγός του, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.
Επίσης, του επιβλήθηκε και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του.
Εναντίον του Αρτέμη Σώρρα είχε καταθέσει μήνυση πρώην συνεργάτης του ο οποίος κατήγγειλε ότι του έκλεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ την εποχή που διατηρούσαν από κοινού επιχείρηση παιδότοπων.
Αναλόγως, ο κουμπάρος του κατήγγειλε τον Σώρρα ότι του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητό του λαμβάνοντας από το Σώρρα ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.
Η ποινή επιβλήθηκε ερήμην του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε ούτε από δικηγόρο.
Συνεπώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ο Αρτέμης Σώρρας καταζητείται, όμως μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άφαντος όπως και η σύζυγός του.