Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Δέκα υποψήφιοι για ένα κόμμα του 4,67%»

Ν.Ανδρουλάκης: Κωμικοτραγική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Κωμικοτραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή, όπως είπε την εικόνα των τελευταίων βάσει της οποίας «για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι» . androulakisΟ κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM και αναφερόμενος στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος  προέτρεψε «να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξεκαθάρισε εάν τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της προεδρίας στο Κίνημα και, μεταξύ άλλων, είπε: «Θα καταθέσω ένα σχέδιο στο συνέδριο, το οποίο θεωρώ ότι θα είναι ένα σχέδιο προοπτικής για την παράταξη, αλλά δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε μία μεγαλύτερη θέση από αυτή που είμαι σήμερα ή σε ένα άλλο αξίωμα και σε αυτό, θεωρώ, πρέπει να κινηθεί και η πλειοψηφία των στελεχών... Ας τα συζητήσουμε αυτά, έχουμε τρεις μήνες μπροστά και να τα πούμε όλα στο συνέδριο. Ας κάνουμε για τρεις μήνες γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση και έχουμε μετά χρόνο να τα πούμε στο συνέδριο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα κουβεντιάσουμε όλα».
Σε ό,τι αφορά το εάν θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από το συνέδριο ή από τη βάση υποστήριξε: «Στο συνέδριο μέσα, μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα ποσοστά που είχε τα προηγούμενα χρόνια και τα χιλιάδες μέλη για να αποφασίζουν. Το σωστό, όμως, θα ήταν να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση, όπως ορίζει το σημερινό καταστατικό. Όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα εάν η συμμετοχή σ' αυτήν τη διαδικασία είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».
Ερωτηθείς για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί απέναντι στη κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «όχι» στη στείρα αντιπολίτευση. «Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και ό,τι θεωρούμε πως είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με προοδευτική και πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με την ελληνική κοινωνία να είναι μία πιο ανοιχτή κοινωνία. Δεν θα είμαστε μία στείρα άρνηση και δεν θα λέμε σε όλα "όχι" όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν το μνημόνιο και μετά το μνημόνιο» σημείωσε.
 matrix24.gr

Τί ζήτησε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)

 Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο
ekt_291876883H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση να «διαπραγματευτεί με ταχύτητα και με εποικοδομητικό τρόπο» προκειμένου να διασφαλίσει «την χρηματοπιστωτική σταθερότητα» της Ελλάδας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή από την ΕΚΤ, μετά την επίσκεψη στην Φρανκφούρτη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Η ΕΚΤ ζήτησε από την Ελλάδα να «διαπραγματευτεί ταχύτατα και με εποικοδομητικό τρόπο» με το Eurogroup

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης «ο πρόεδρος διευκρίνισε την εντολή της ΕΚΤ και άσκησε πιέσεις στη νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με ταχύτητα και με εποικοδομητικό τρόπο με το Γιούρογκρουπ με στόχο να διασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την ΕΚΤ.
Ο Μάριο Ντράγκι υπενθύμισε επιπλέον στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τους αυστηρούς κανονισμούς που περιβάλουν την υποστήριξη που παρέχει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες, μια στήριξη που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας. Μία συνέχιση του προγράμματος, που ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου, προϋποθέτει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και μία συμφωνία με τους εταίρους της Ευρωζώνης.
Εάν η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές αυτό συμβαίνει διότι οι ελληνικές τράπεζες αγοράζουν κρατικά ομόλογα. Η ΕΚΤ δέχεται να παράσχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά αυτή υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα ακολουθεί το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας υπό την τρόικα των πιστωτών- Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 matrix24.gr

«Πράσινη» ψήφος στη Ζωή

Την …έκπληξη κάνει το ΠΑΣΟΚ, που αφήνοντας πίσω τα πολιτικά «πάθη» και τον «αλληλοσπαραγμό» της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, ετοιμάζεται να υπερψηφίσει αύριο Παρασκευή την Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση της Προέδρου της Βουλής. konstantopoulou-c
Τι θέλουν να δείξουν με αυτή την απόφαση, που ελήφθη μάλιστα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ; Ότι εννοούν στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συναίνεσης στην νέα εποχή και ότι υπάρχει ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.
Βεβαίως, δεν κάνουν το ίδιο με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, τις οποίες και αποφάσισαν να καταψηφίσουν πριν καν τις ακούσουν, για …ευνόητους λόγους. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι η αρχική αντίδραση περί …χιούμορ που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στις θεσμικές του επιλογές, έγινε αίφνης υπερψήφιση της εν λόγω επιλογής, είναι ένα βήμα. Ακόμα και αν συνοδεύεται από την πρό(σ)κληση η νέα Πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, «υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου»…
 matrix24.gr

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…


grigorakos_leonidas2Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γνώρισε τον καταποντισμό στις τελευταίες εκλογές, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του 4,68% των πολιτών που πήγαν στην κάλπη, δεν φαίνεται όμως να βάζει μυαλό.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις επιλογές της ηγεσίας στην στελέχωση της ΚΟ του κόμματος που αριθμεί μόλις 13 άτομα.
Όπως πληροφορείται ο Neo, νέος Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ορίζεται ο «βενιζελικός» πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος και διευθυντής της ο επίσης «βενιζελικός» Τάκης Ρήγας, πρώην γραμματέας της ΚΟ.
matrix24.gr

Καθαρή απειλή…

Οι Γερμανοί μας λένε, ή ακολουθείτε τους κανόνες ή οδηγείστε σε χρεωκοπία. «Αυτό είναι…
μια καθαρή απειλή», είπε ο Αλέξης Παπαχελάς, στο ΣΚΑΙ, προσθέτοντας πως οι εταίροι μας, ακολουθούν λάθος τακτική. Δημοσιοποιούν τις πιέσεις τους, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, που 2 - 3 υποχωρήσεις τις έχουν ήδη κάνει.

Η πρόβλεψη του διευθυντή της «Καθημερινής» είναι πως η μετωπική αυτή σύγκρουση με το Βερολίνο θα οδηγήσει σε κάποιο Eurogroup, όπου θα μας πουν ή κάνετε αυτά που σας λέμε ή θα εξετάσουμε τι τελικά θα κάνουμε με σας.

Και μάλλον – αυτό το λέμε εμείς - το έχουν αποφασίσει…
 

Οι Γερμανοί, μας απειλούν, με οικονομική ασφυξία…

Δούρειος ίππος ο Σούλτς. Δημοσιογραφικό φερέφωνο, όπως πάντα, το Reuters…

Ο Χατζηνικολάου με 3 παρατηρήσεις, στο σχόλιό του, τα είπε όλα.

Πρώτα αναφέρθηκε στην συνέντευξη Σούλτς, που δημοσιεύεται αύριο σε γερμανική εφημερίδα (το Reuters ανέλαβε ήδη να την μοιράσει στον πλανήτη) και στην οποία - παρά τα χαμόγελα και τις αγκαλιές με τον Τσίπρα – μας απειλεί στα ίσια λέγοντας: Αν η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις προς τους εταίρους της, κινδυνεύει με χρεοκοπία

Επίσης, αν…

αλλάξουν οι όροι των ήδη συμφωνηθέντων και η άλλη πλευρά θα σταματήσει να δίνει χρήματα.
«Μας απειλούν δηλαδή με οικονομική ασφυξία, αν δεν υποκύψουμε στις πιέσεις τους», είπε ο Χατζηνικολάου.

Και πρόσθεσε: Το κλίμα είναι βαρύ εν όψει της αυριανής συνάντησης του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και κάτω από αυτό το καθεστώς των πιέσεων το Βερολίνο επιθυμεί να επαναφέρει το email Χαρδούβελη.

Έτσι ακριβώς!..

Τουσκ: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στο Eurogroup...



Tην ανάγκη να εξευρεθεί λύση (εντός του Eurogroup) που θα είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη- μέλη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Σε...
γραπτή ανακοίνωσή του,  μετά τη συνάντησή  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τούσκ υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Eurogroup, θα είναι δύσκολες και θα απαιτήσουν συνεργασία, διάλογο και αποφασιστικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη για ενότητα στην ΕΕ, σε ό,τι αφορά τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα

undefined
                                                                                                                                                      από "ΤΑ ΝΕΑ"

Κυβερνητική «στροφή» στον ρεαλισμό


Μηνύματα στροφής στον ρεαλισμό εκπέμπει, εντός, αλλά κυρίως εκτός συνόρων, η κυβέρνηση, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου κατά το οποίο θα πρέπει να μορφοποιηθεί κάποιο modus vivendi με τους εταίρους, ώστε η χώρα να μη βρεθεί στο «κενό» στο τέλος του μήνα, οπότε και λήγει η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Ηδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η θέση περί διεθνούς διάσκεψης για το χρέος και περί «κουρέματος» έχει αποσυρθεί, εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ενίσχυση κοινωνικών ομάδων παραπέμπονται μετά τη νέα συμφωνία με τους εταίρους, ενώ παρέχονται διαβεβαιώσεις πως αποκρατικοποιήσεις που έχουν συντελεστεί δεν θα ακυρωθούν. Παράλληλα, δε, ο «ορυμαγδός» ανακοινώσεων από υπουργούς, όπως κατεγράφη την περασμένη εβδομάδα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, έχει κοπάσει με το Μέγαρο Μαξίμου να παραπέμπει στο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Αλ. Τσίπρα στην επερχόμενη ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό.

Η προσεκτική μεταβολή της προεκλογικής ρητορικής της Αθήνας κατέστη επιβεβλημένη, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις στην εγχώρια οικονομία, αλλά πρωτίστως προκειμένου να μην κοπεί κάθε γέφυρα με τους Ευρωπαίους εταίρους και να υπάρξει πεδίο για μία έστω άκρως δυσχερή και επίπονη διαπραγμάτευση. Τα δύο ερωτήματα που ανακύπτουν, βεβαίως, είναι:

• Κατά πόσο οι παρεχόμενες διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση και τα σήματα απεμπλοκής από τις προεκλογικές της εξαγγελίες επαρκούν για να μεταστραφεί η στάση των εταίρων και κυρίως του Βερολίνου, που επιμένει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

• Εάν η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει την παραπάνω στροφή χωρίς έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της.

Σε σχέση με τους εταίρους, είναι γνωστό ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θα συναντηθεί αύριο με τον κ. Γ. Βαρουφάκη, τηρεί άκαμπτη στάση. Πάντως, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως «η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τέλειωσε». Προς τούτο, επικαλούνται «διαρροή» του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ότι «πρέπει να βρεθεί εναλλακτική λύση» για την τρόικα. Αλλά και «διαρροές» από το Βερολίνο, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία «δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της “συνεργασίας” με το ΔΝΤ».

Ως προς τους κραδασμούς που ενδέχεται να ανακύψουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενδεικτικό ήταν ότι ο κ. Δημ. Στρατούλης έσπευσε να αντιδράσει στις προχθεσινές αναφορές του κ. Γ. Βαρουφάκη για το χρέος. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Σακελλαρίδης, κάλυψε πλήρως τον υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα, αργά χθες, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμιζαν: «Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, γι’ αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του». Πρόσθεταν, δε, ότι διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Ενας από αυτούς είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκης σε Βρετανούς επενδυτές. Καμία κωλοτούμπα, λοιπόν».
από kathimerini.gr

Αναλυτές βλέπουν ξανά πολιτικές εξελίξεις στον δρόμο της συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-Ευρώπης


Δυο αναλύσεις ξένων χρηματοπιστωτικών οίκων για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης Τσίπρα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, εκτιμά η Credit Suisse. Ελάφρυνση χρέους χωρίς "κούρεμα" με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις το πιθανότερο σενάριο ενώ αναφέρει ότι οι πρώτες διακηρύξεις της κυβέρνησης στέλνουν διφορούμενα μηνύματα.

Η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού, η πρόθεση για το πάγωμα ορισμένων από τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν συμφωνηθεί και η συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στήνουν το σκηνικό δύσκολων διαπραγματεύσεων, τονίζουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου. Κατά τους ίδιους μια συμφωνία με το κεντρο-αριστερό και φιλοευρωπαϊκό «Ποτάμι» θα είχε βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει πιο γρήγορα σε μια συμφωνία με την Ευρώπη. 

Αναλυτικά εδώ.
Οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και στο τέλος θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις εκτιμά η Nomura. Υποστηρίζει ότι η τρέχουσα κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη ώστε να εκπληρώσει ένα τέτοιο έργο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις. Ένας τρόπος ώστε να κερδίσει χρόνο είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, κάτι που έχει απορρίψει.

Ακόμα και στην περίπτωση που υπήρχε μια εναλλακτική συμφωνία με τους δανειστές, αυτή θα χορηγείτο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούσε μεταρρυθμίσεις που απέρριπτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τονίζει η Nomura. Ο διεθνής οίκος κρίνει μη ρεαλιστική την υπόθεση ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να επιτρέπει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μέσω εντόκων γραμματίων, χωρίς την παρουσία ενός προγράμματος για την Ελλάδα.

Αναλυτικά εδώ.

parapolitiki.com

Πάλι έρχονται μπωφόρια...

από τή "συλλογή" τής Λυδίας Ανευλαβή
Τήν πέμπτη καί τήν Παρασκευή  θάχουμε σοροκάδα 8-9 μπωφόρ. Η αιχμή τού καιρικού φαινόμενου θά είναι από τό απόγευμα τής Πέμπτης μέχρι τό μεσημέρι τής Παρασκευής... 
Οι "φίλοι" τής καθετής, τής συρτής  καί τού τσαπαριού ν'αρχίσουνε ν' αρματωνόνται... καί καλές ψαριές ...Αρτέμη!
Δ.Ν.Α.

Foreign Policy : "Η Ελλάδα διαθέτει το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί"...


"Η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει προφανώς συνειδητοποιήσει ότι το ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς η...
Γερμανία θα έκανε σήμερα τα πάντα για να διατηρήσει την Ευρωζώνη", αναφέρεται σε άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Foreign Policy.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «η Ευρωζώνη βρίσκεται στο όριο του αποπληθωρισμού εδώ και μήνες, καθώς ακόμη και ο πληθωρισμός της Γερμανίας βρίσκεται κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι Γερμανοί τραπεζίτες, ωστόσο, ήταν απολύτως αρνητικοί στη χρήση της χαλάρωσης των πιστώσεων ή άλλων μη συμβατικών νομισματικών εργαλείων για τη δημιουργία πληθωρισμού, υποτίμησης του ευρώ και πιθανώς τη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι «αντίθετα, αποφάσισαν ότι οι χώρες που χρειάζονται στήριξη, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να συνεχίσουν τις μαζικές περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρετώντας παράλληλα το χρέος, σύμφωνα με τους όρους που θέτουν τα πλουσιότερα κράτη, όπως η Γερμανία. Για την πλειονότητα των οικονομολόγων αυτή ήταν μια αποτυχημένη συνταγή που θα έκανε τον ασθενή να υποφέρει πολύ περισσότερο».

Σύμφωνα με το άρθρο, «οι Γερμανοί, όμως, επέμειναν σε αυτήν, καθώς οι τραπεζίτες του Βερολίνου συνειδητοποίησαν ότι ο πληθωρισμός μείωνε την αξία των καταθέσεων, που διαθέτουν οι πλούσιοι Γερμανοί, ενώ καθιστούσε τις γερμανικές επενδύσεις λιγότερο ελκυστικές στους ξένους. Όσο η Γερμανία συνέχιζε να αναπτύσσεται δεν υπήρχε κανένας λόγος για την άνοδο του πληθωρισμού. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη με χαμηλό πληθωρισμό - και κατ' επέκταση μικρή αύξηση στους μισθούς- αποτελούσε την τέλεια φόρμουλα, κυρίως για τους κατόχους κεφαλαίων. Οι υπερχρεωμένοι ή οι άνεργοι Γερμανοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα πιο αδύναμο ευρώ και από μεγαλύτερο πληθωρισμό, όπως και οι Έλληνες, αλλά σίγουρα δεν αποτελούσαν την προτεραιότητα των τραπεζιτών».

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η Γερμανία συνέχισε, λοιπόν, να αναπτύσσεται, τουλάχιστον έως τα τέλη του προηγούμενου έτους. Το τρίτο τρίμηνο , ωστόσο, του 2014 η οικονομία της έφτασε στα πρόθυρα της ύφεσης και δεν είναι σύμπτωση ότι όταν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συναντήθηκε τον Ιανουάριο, οι Γερμανοί τραπεζίτες και πολιτικοί υποχώρησαν τελικά ή το λιγότερο απέτυχαν να πείσουν τους συναδέλφους τους για τους κινδύνους του πληθωρισμού. Τώρα, όμως, μία νέα πρόκληση αναδύεται, καθώς η Ελλάδα πιέζει τη Γερμανία να ανοίξει τα χαρτιά της. Πριν από μερικά χρόνια οι Γερμανοί ήθελαν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη ώστε να εξέλθουν από τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα, αλλά το κόστος για τους Έλληνες ήταν η φτωχοποίηση. Η Γερμανία διέθετε τότε την ισχύ στη διαπραγμάτευση. Η νέα αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ωστόσο, συνειδητοποίησε προφανώς ότι το ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς η Γερμανία θα έκανε σήμερα τα πάντα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι «οι Γερμανοί έχουν διαβάσει πληθώρα δημοσιευμάτων που ισχυρίζονται ότι η Αθήνα δεν θα έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Οι τραπεζίτες στο Βερολίνο γνωρίζουν, ωστόσο, ότι η κάθε αδύναμη χώρα που θα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη θα οδηγούσε τώρα στην ισχυροποίηση του ευρώ. Αυτό θα οδηγούσε στην άνοδο της αξίας των καταθέσεων των Γερμανών, αλλά θα έπληττε παράλληλα τις εξαγωγές, τις οποίες χρειάζεται σήμερα η Γερμανία περισσότερο από ποτέ. Επιπλέον, η αβεβαιότητα σχετικά με το ευρώ θα προκαλούσε, βραχυπρόθεσμα, την απόσυρση των επενδυτών από τα γερμανικά ομόλογα, οδηγώντας στην πτώση της αξίας τους και στην άνοδο των επιτοκίων. Αυτό θα ήταν ένα διπλό χτύπημα για τον πλούτο και την οικονομική ανάπτυξη»...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιχτή επιστολή στην Γιάννα Αγγελοπούλου...


undefined
για την αγωγή κατά του Unfollow...

Αγαπητή Γιάννα, έμαθα πως έκανες αγωγή στο περιοδικό Unfollow και ζητάς 800 χιλιάδες ευρώ για τον ψυχικό πόνο και την στενοχώρια που σου προκάλεσαν. Γιάννα μου, δεν ξέρεις πόσο σε...
καταλαβαίνω. Είμαι μαζί σου και είμαι διατεθειμένος να έρθω στο δικαστήριο να καταθέσω υπέρ σου.

Γιάννα μου, βλέπω ότι η αγωγή απευθύνεται στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον Αυγουστίνο Ζενάκο και την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου.

Γιάννα, μόνο εγώ -που δούλεψα μαζί τους- μπορώ να σου πω τι ποταπά υποκείμενα είναι αυτοί οι άνθρωποι αλλά και να σε προειδοποιήσω για το τι θα αντιμετωπίσεις στο δικαστήριο.

Αυτός ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είναι ένας τύπος που δεν μασάει τον κώλο του. Την έχει δει και καλά ότι θα αλλάξει την ελληνική δημοσιογραφία και δεν με άκουγε που του έλεγα πως οι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι ξεπουλημένοι. Να τον προσέχεις τον Λευτέρη στο δικαστήριο, γιατί, αν σου την πει, θα σου στραβώσει το στόμα. Θα βγεις από το δικαστήριο παραπατώντας.

Ο Αυγουστίνος Ζενάκος είναι της ανάλυσης. Θα σου τραβήξει ο Αυγουστίνος μια ανάλυση μέσα στο δικαστήριο και θα βλαστημήσεις την ώρα και την στιγμή που έκανες την αγωγή. Θα σε γονατίσει. Θα πέσεις στα πόδια του Αυγουστίνου και θα τον παρακαλάς να σταματήσει. Τη μισή περιουσία του Θόδωρου θα του τάξεις, μπας και τον πείσεις να σταματήσει να σε σφυροκοπάει, αλλά αυτός δεν θα σταματάει γιατί είναι κομμουνιστής.

Αλλά, Γιάννα μου, η χειρότερη από όλους είναι η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου. Αυτή η Μαρινίκη όχι μόνο δεν καταλαβαίνει τίποτα αλλά είναι και όμορφη. Πολύ όμορφη. Θεογκόμενα. Την είδε μια φίλη μου στην διαδήλωση των αναρχικών και ζήλεψε. Σκέψου λοιπόν, Γιάννα μου, να είσαι εσύ δίπλα στην Μαρινίκη. Δεν σε συμφέρει. Το καταλαβαίνεις.

Βρε Γιάννα μου, εσύ που είσαι και Συριζαία πράμα, δεν αποσύρεις την αγωγή;

Γιάννα, θα πας στο δικαστήριο εσύ η Συριζαία, η αγωνίστρια της Αριστεράς, και θα βρεις μπροστά σου όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί. Το σκέφτηκες αυτό;

Έλα, βρε Γιάννα μου, να πάμε μια κρουαζιέρα με το γιοτ σου να μιλήσουμε για το σοσιαλισμό και την ανατροπή.

Θα φέρω και τον Λευτέρη, τον Αυγουστίνο και την Μαρινίκη. Είμαι βέβαιος, πως, αν σε γνωρίσουν, θα σε λατρέψουν.

Μόνο εγώ ξέρω, Γιάννα μου, τι ψυχούλα κρύβεις εσύ πίσω από αυτή τη μάσκα του πόνου.

Σου στέλνω την αγάπη μου και ανοίγω μια σαμπάνια -γαλλική, βέβαια- στην υγειά σου.

Venceremos!..

pitsirikos.net

V for Varoufakis…


undefined
10 εμπνευσμένα tweets για τον υπουργό Οικονομικών…

Ξυρισμένο κεφάλι, μηχανή μεγάλου κυβισμού, χέρια σφηνωμένα μέσα στο δερμάτινο ημίπαλτο -ακόμη και στις επίσημες χαιρετούρες του με επίσημους αξιωματούχους της Ε.Ε, ο Βαρουφάκης καταφέρνει με...
την διαφορετικότητα που αποπνέει να απολαμβάνει ήδη τεράστια δημοφιλία. Τέτοια που να δικαιολογεί μέχρι και επίσημη σελίδα στο Facebook για την περίπτωσή του, με τίτλο "V for Varoufakis" και περισσότερους από 41.000 "φίλους" σε διάστημα μόλις μιας ημέρας...

Δεν αφήνουμε, όμως, τα του Facebook για να το ρίξουμε και λίγο στην λακωνική τουϊτόσφαιρα;..






provocateur.gr

Τον Σόιμπλε τον σφίγγει η γραβάτα…


undefined
Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι κρατά σκληρή στάση στο θέμα του χρέους για την χώρα μας.

Εκτός από...
τις πολύ θετικές συναντήσεις που είχε ο Βαρουφάκης με Ευρωπαίους υπ. Οικονομικών και επενδυτές, αλλά και τις δηλώσεις στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση από τον Ομπάμα, ανοίγουν νέοι δρόμοι για συνεργασία με τη Ρωσία, κάτι που θα δούμε αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σε τι εύρος βέβαια θα είναι η συνεργασία Μόσχας - Αθήνας εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η χώρα μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της, έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Όπως είναι όμως φυσικό, εκνευρισμό προκαλεί στην Γερμανία η όποια σύσφιξη σχέσεων Ελλάδος - Ρωσίας … Στο πλαίσιο αυτό θυμίζουμε τις δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίος είχε πει ότι «η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη (!)».
Πάντως ο Ομπάμα στέλνει κλιμάκιο από ανώτερα στελέχη της αμερικάνικης Κυβέρνησης, το οποίο αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ώστε να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και να τερματιστεί η κρίση του χρέους και η αντιπαράθεση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της...

Προς την κατεύθυνση αυτή πάντως έγινε και η πρώτη αναδίπλωση Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ομόλογα στο διηνεκές και τα τοιαύτα… Και αυτό γιατί το «κούρεμα χρέους», είναι πολιτικά μη αποδεκτός όρος για τη Γερμανία.

Εις αύριο λοιπόν τα σπουδαία μετά και τη συνάντηση Βαρουφάκη –Σόιμπλε...

topontiki.gr

O Μπιλ στηρίζει Αλέξη…


undefined
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ βρισκόταν στην Ρώμη και του...
ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του για να φέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Oι δύο άνδρες θα συναντηθούν το καλοκαίρι στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει στην Ελλάδα το ίδρυμά «Clinton global iniciative»...

Το μυστικό του φακέλου…

undefined
Ο φάκελος μέσα στον οποίον έβαλε ο Ρέντσι τη γραβάτα που δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ένας κοινός φάκελος.

Αν παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά, ο...
φάκελος φέρει το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη διεύθυνση Italia2014.eu.

Πρόκειται για επίσημο φάκελο της Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ. Η γειτονική χώρα παρέλαβε τη σκυτάλη της προεδρίας της Ένωσης από την Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2014...


topontiki.gr

Αυτή είναι η μεταξωτή γραβάτα...

...που δώρισε ο Ρέντσι στον Τσίπρα...
undefined
Το δώρο του Alexis...

Χαμός έχει γίνει στο διαδίκτυο μετά την κίνηση του Ματέο Ρέντσι να δωρίσει μία γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα. Όμως, αυτό που έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι ότι…
η συγκεκριμένη γραβάτα είναι δημιούργημα ενός πασίγνωστου ιταλικού οίκου μόδας.





Το μυστικό του φακέλου…

undefined
Ο φάκελος μέσα στον οποίον έβαλε ο Ρέντσι τη γραβάτα που δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι ένας κοινός φάκελος.

Αν παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά, ο...
φάκελος φέρει το έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη διεύθυνση Italia2014.eu.

Πρόκειται για επίσημο φάκελο της Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ. Η γειτονική χώρα παρέλαβε τη σκυτάλη της προεδρίας της Ένωσης από την Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2014...


topontiki.gr