Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πέταξαν τις γραβάτες...

...για την συνάντηση με τον Τσίπρα...
Την συνήθεια του Αλέξη Τσίπρα να μην φορά γραβάτα, αντέγραψαν πολλοί από τους ομογενείς επιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε στο Σικάγο.

Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές οι περισσότεροι που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι δεν φορούσαν γραβάτες, όπως φυσικά και ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ομοίως και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν φορούσε επίσης γραβάτα.






Πηγή :iefimerida.gr

Νέα δεδομένα: Αργεί η άρση των Capital Controls...


Η Ελλάδα έχει δρόμο να διανύσει έως την πλήρη άρση των Capital Controls αφού σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας υπάρχει σοβαρή δυσπιστία προς το τραπεζικό σύστημα από τους καταθέτες. Συγκεκριμένα σε ποσοστό 60% οι καταθέτες δηλώνουν ότι "έχουν λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη στις τράπεζες όσον αφορά την ασφάλεια των καταθέσεών τους".  
Η εμπιστοσύνη, όπως προκύπτει από έρευνα της Alvarez & Marshal για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος την οποία δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη δύο χρόνια μετά την επιβολή των capital controls και αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την πιο ουσιαστική χαλάρωση των περιορισμών.  
Τα συμπεράσματα της έρευνας :

"Πέσαμε στην παγίδα του Τσίπρα"...

"Άδειασμα" Κακλαμάνη στη ΝΔ...
Απογοητευμένος και δεν το κρύβει...
Την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή του στη στάση που κράτησε η Νέα Δημοκρατία στο νομοσχέδιο σχετικά με την ταυτότητα φύλου, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατηγορώντας ευθέως την ηγεσία του κόμματος ότι έπεσε στην παγίδα του Τσίπρα.

«Η όποια θέση μας στο θέμα της ταυτότητας φύλου έπρεπε να έχει αποφασιστεί από την πρώτη στιγμή και να μην πέσουμε στη παγίδα του κ. Τσίπρα, επί 15 ημέρες να έχουμε “ξεχάσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα…”. Προσωπικά προτιμούσα την ψήφο εμπιστοσύνης όπως είχαμε κάνει και στο σύμφωνο συμβίωσης», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κακλαμάνης είχε προχωρήσει στη ρηξικέλευθη πρόταση να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία η εγχείρηση αλλαγής φύλου, όταν στη Βουλή βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση της κυβέρνησης.

Για την τοποθέτηση της Μαρίας Σπυράκη στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», ενώ ενόψει συνεδρίου της ΝΔ, τονίζει ότι «η ιστορία μιας παράταξης ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται. Η θεμέλια λίθος μας είναι η ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι ρίζες της είναι πολύ βαθιές στον ελληνικό λαό».

altsantiri.gr

Ομορφιές τής Ελλάδας : Μακρινίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου...

Από τή σειρά : "Γιά όσους ξέρουν"

Αρχηγός ΓΕΝ : "Άνθρωποι φιλούν το κατάστρωμα του πλοίου!"...

...για το θωρηκτό Αβέρωφ στην Θεσσαλονίκη...
Την εντυπωσιακή προσέλευση στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ, κατά τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, σε δηλώσεις του μετά τη κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Ναυάρχου Βότση πλησίον του Λευκού Πύργου.

"Διακόσια ογδόντα σχολεία έχουν κλείσει επισκέψεις στο Αβέρωφ έως τις 10 Νοεμβρίου που είναι ο μέγιστος χρόνος παραμονής του θωρηκτού στην πόλη και παράλληλα ιδιώτες καθημερινά κατακλύζουν το πλοίο" τόνισε αρχικά ο κ. Τσούνης και πρόσθεσε:

"Όπως μου μεταφέρει ο κυβερνήτης του πλοίου, ο ίδιος ζει μεγάλες στιγμές, καθώς βλέπει ανθρώπους να σκύβουν και να φιλούν το κατάστρωμα και να δακρύζουν. Αυτό είναι που θέλαμε να κερδίσουμε. Να καταλάβει ο κόσμος και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά την ιστορία πάνω στην οποία  θα χτίσουν το μέλλον της χώρας μας".

Από την πλευρά τους, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισαν τη σημασία του θρυλικού θωρηκτού στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας συγχαρητήρια στο Πολεμικό Ναυτικό και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία.

Ο κ. Τσούνης υποσχέθηκε να επισκεφθεί στο μέλλον το Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν στην πόλη σημαντικά εκθέματα από το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

thestival.gr

Τι θέλουν οι ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας//Στην ατζέντα στη συνάντηση Τραμπ-Τσίπρα το θέμα

Τα στρατιωτικά σχέδια των Αμερικανών για την Κρήτη
Τι θέλουν οι ΗΠΑ για τη βάση της ΣούδαςΤον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συναντά την ερχόμενη Τρίτη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, οι οποίες θα καλύψουν περισσότερο τα θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής.
Από την αμερικανική πλευρά τονίζεται ότι για τις ΗΠΑ το θέμα της Σούδας, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές βάσεις στον κόσμο, είναι σοβαρό αλλά δεν θα είναι κυρίαρχο αυτής της συνάντησης, ούτε αυτό θα καθορίσει την έκβαση των συνομιλιών στο Οβάλ Γραφείο.
Το θέμα αυτό συμφωνήθηκε να συζητηθεί, αλλά θα αφεθεί στα διαπραγματευτικές ομάδες που θα αναλάβουν την επίλυσή του, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής». Η αμερικανική πλευρά έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τη βάση της Κρήτης ώστε να είναι πλέον έτοιμη επιχειρησιακά στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι υπάρχουν διαφωνίες μέσα στην ελληνική κυβέρνηση για το τι συμφέρει τη χώρα στρατηγικά και οικονομικά. Μια πηγή σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να δεχτεί συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας αλλά την τελευταία στιγμή η αμερικανική πλευρά ζήτησε δέκα ετών, η οποία ενώ στο ελληνικό Πεντάγωνο ακούστηκε θετικά, στο υπουργείο Εξωτερικών προκάλεσε αντιδράσεις.
Η πληροφορία για δεκαετή συμφωνία δεν επιβεβαιώνεται από τους Αμερικανούς. Οι τελευταίοι δεν θεωρούν με τα σημερινά δεδομένα ότι η Σούδα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη βάση στο Ιντσιρλίκ, καθώς παίζουν δύο διαφορετικούς ρόλους. Ωστόσο, στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η κατάρρευση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, μια από τις βασικές επιλογές τους είναι η βάση στην Κρήτη, η οποία -με βελτιώσεις και αναβάθμιση- θα μπορούσε να περιορίσει τις συνέπειες από την τυχόν αμερικανική αποχώρηση από την Τουρκία.

Newsbeast

Αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για αστροφυσική ανακάλυψη...

Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι σχετίζονται με τα βαρυτικά κύματα...
Τρεις συνεντεύξεις Τύπου θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας, στις οποίες θα γίνουν ταυτόχρονες ανακοινώσεις νέων σημαντικών ανακαλύψεων στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής.

Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι οι ανακοινώσεις σχετίζονται με τα βαρυτικά κύματα και με κάποιο αστρονομικό φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα γίνουν από εκπροσώπους των ανιχνευτών LIGO (ΗΠΑ) και Virgo (Ευρώπη), καθώς και περίπου 70 αστεροσκοπείων από διάφορες χώρες.

Στην Ουάσιγκτον η συνέντευξη διοργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας από τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), ενώ στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική Εταιρεία επιστημών.

Η πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων προερχόμενων από μαύρες τρύπες είχε γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 και -μετά την επιβεβαίωσή της- είχε ανακοινωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2016.΄Εκτοτε ανιχνεύθηκαν άλλες τρεις φορές βαρυτικά κύματα.

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με επιχειρηματίες στο Σικάγο


INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Με συνάντηση με επιχειρηματίες σε κεντρικό ξενοδοχείο του Σικάγο άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε αναχωρεί για την Ουάσιγκτον για τη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Μάικ Πενς αντίστοιχα, αλλά και με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.
Εκπρόσωποι της ομογένειας, ενόψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Σικάγο, εξέφραζαν την ικανόποιησή τους για το γεγονός, όπως ανέφεραν, ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη τους.


Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Ευτελισμός καί αυτοεξευτελισμός...

Παρά τό γεγονός ότι είναι γνωστοί πλέον σέ όλους οι όροι καί οι προϋποθέσεις γιά τή σχετική διαδικασία τής αλλαγής φύλου, ο αντιπρόεδρος τού κόμματος τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αδωνις Γεωργιάδης, σέ μιά νέα επίδειξη λαϊκισμού καί μικροπολιτικής δήλωσε στό Κανάλι τής Βουλής ότι «πάς στό ΚΕΠ καί αλλάζεις φύλο»!
Μέ δυό κουβέντες: Ο ορισμός τού λαϊκισμού.

Τού ...διέφυγε, μάλλον, νά προσθέσει -εν όψει καί τής νομιμοποίησης τής φαρμακευτικής κάνναβης- ότι θά μοιράζουν στά ΚΕΠ τετράφυλλους  μπάφους!!! 
Άδωνις είν' αυτός... Θά μπορούσε, εύκολα, νά τό έχει πεί... Δέν είναι ο οποιοσδήποτε...

Έτσι -μέ τόν ένα ή τόν άλλο τρόπο- η αυτογελοιοποίηση μιάς ηγετικής ομάδας, βαθμηδόν, γίνεται τέλεια. 

Έχει όμως, κάποιος, τό δικαίωμα -πλήν εαυτού- νά ευτελίζει ΚΑΙ τόν θεσμό τής αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρις αυτού τού σημείου;
Μέ ό,τι αυτό συνεπάγεται γιά τά επερχόμενα...;