Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ενα λαμπραντόρ στις συσκέψεις του υπουργείου Υγείας

Ο Εκτορας, ένα λαμπραντόρ 2,5 ετών, είναι ο σκύλος-οδηγός του Στρατή Χατζηχαραλάμπους, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας του υπουργείου Υγείας, που τον βοηθάει να «βλέπει μακριά» στην εργασία του και στις μετακινήσεις του.
                                       -----
«Με τον Εκτορα βλέπω πλέον μακριά
 ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
 Είναι μάλλον ο πιο αεικίνητος εργαζόμενος στον 6ο όροφο του υπουργείου Υγείας. Και ο πιο αγαπητός. Οταν περνάει, όλοι σταματούν να τον χαιρετήσουν και μέσα στην ημέρα οι περισσότεροι θα ξεκλέψουν λίγα λεπτά για να περάσουν από το γραφείο του. «Εκτοράκο, τι κάνεις;».
Ο Στρατής Χατζηχαραλάμπους, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο γραφείο, τον ζηλεύει λιγάκι. Μέχρι πριν από δύο μήνες ήταν εκείνος ο σταρ του ορόφου. Εξωστρεφής, με κοφτερό μυαλό και χουβαρντάς –πάντα υπάρχουν αφορμές για κέρασμα– ήταν ο συνάδελφος που όλοι θα ’θελαν να έχουν. Τώρα τα φώτα κλέβει ο Εκτορας, ο σκύλος-οδηγός του.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους πάσχει από αμφιβληστροειδοπάθεια, ασθένεια που οδήγησε σταδιακά στην απώλεια της όρασής του – σήμερα μπορεί να δει μονάχα κάποιες σκιές. Μολονότι δεν άφησε σε καμία στιγμή τη νόσο να τον καταβάλει, συνεχίζοντας τις μετακινήσεις του με τη βοήθεια μπαστουνιού, ο Εκτορας, ένα ζωηρό λαμπραντόρ 2,5 ετών, μοιάζει να του άνοιξε τα μάτια. «Μέχρι τώρα είχα ορατότητα μισού μέτρου, μέχρι εκεί που έφτανε το μπαστούνι», λέει. «Τώρα “βλέπω” μακριά». Ο Εκτορας εκπαιδεύθηκε στους «Σκύλους Οδηγούς Ελλάδας», το ελληνικό κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης σκύλων-οδηγών, που ίδρυσαν πριν από 8 χρόνια από κοινού όλοι οι φορείς τυφλών της χώρας. Ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, ο κ. Χατζηχαραλάμπους ήταν από τα ιδρυτικά μέλη. Αυτή τη στιγμή, στη χώρα «εργάζονται» 6 σκύλοι-οδηγοί που έχουν εκπαιδευθεί στο Κέντρο, με τον παλιότερο να κλείνει ήδη 2,5 χρόνια. Το «εργάζονται» δεν είναι υπερβολή. Η αποστολή τους είναι πολύ απαιτητική, τα σκυλιά κουράζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι απαγορεύεται να δουλεύουν πάνω από 4 ώρες την ημέρα, φορώντας το ειδικό «σαμάρι». Τις υπόλοιπες πρέπει να ζουν σαν τα υπόλοιπα κατοικίδια. Για την υγεία των ίδιων αλλά και των χρηστών, μάλιστα, αποσύρονται μετά 6-7 χρόνια εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι οδηγοί του υπουργείου Υγείας φωνάζουν τον Εκτορα «συνάδελφο».

Η εκπαίδευσή τους διαρκεί συνολικά δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο μένουν με εθελοντή, ο οποίος καλείται να...

Πιο φτηνή η νομιμοποίηση αυθαιρέτων...

Τον πέμπτο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε διάστημα επτά ετών ετοιμάζεται να δώσει το καλοκαίρι σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι η διατήρηση της δυνατότητας νομιμοποίησης αυθαιρέτων, σε πολλές περιπτώσεις με πολύ μικρότερα πρόστιμα από ό,τι σήμερα, η ενεργοποίηση διαφόρων αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας (και χρησιμότητας) μέτρων, όπως η «ταυτότητα κτιρίου» και η κατάργηση του προκαταρκτικού ελέγχου κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο νόμου θα δοθεί σε διαβούλευση τον Ιούλιο, τακτική που επελέγη και σε δύο από τους προηγούμενους νόμους αυθαιρέτων (προφανώς για να υπάρξει μια πιο «χαλαρή», λόγω θέρους, κριτική των νέων ρυθμίσεων). Το σχέδιο νόμου δεν θα αφορά μόνο την αυθαίρετη δόμηση, αλλά θα επεκτείνεται και σε άλλα πολεοδομικά ζητήματα.

Τι προβλέπεται
Σύμφωνα με πληροφορίες (καθώς το περιεχόμενό του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί), το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα προβλέπει τα εξής:

• Επεκτείνεται και στις μισθώσεις και στις αποδοχές κληρονομιάς η υποχρέωση έγγραφης πιστοποίησης από μηχανικό, ότι το κτίριο δεν διαθέτει παρανομίες. Η υποχρέωση αυτή ισχύει από το 2011 για τις μεταβιβάσεις και έχει εξαιρετικά θετικό πρόσημο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα πιστοποιητικά αυτά θα ελέγχονται έστω δειγματοληπτικά και ότι οι ποινές για τους παραβάτες μηχανικούς θα είναι εξοντωτικές.

• Το ύψος των προστίμων θα κλιμακώνεται με διαφορετικά κριτήρια. Η βασική σκέψη είναι ότι, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των αυθαιρέτων, το πρόστιμο να είναι αρχικά πολύ χαμηλό. Και η πλήρης νομιμοποίηση (ή μη) του αυθαιρέτου, με την καταβολή του κυρίως προστίμου, να συναρτάται με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Το θετικό αυτής της σκέψης είναι ότι θα βοηθήσει να δοθεί η «πραγματική εικόνα». Το αρνητικό είναι ότι, μετά βεβαιότητας, θα οδηγήσει απλά στη νομιμοποίηση της όποιας υφιστάμενης κατάστασης. Η δε συνάρτηση του κυρίως προστίμου με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού δείχνει να μεταθέτει την είσπραξή του κάποια στιγμή στο μέλλον (ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι υπό ολοκλήρωση... από την εποχή του Τρίτση).

• Η οικοδομική άδεια θα εκδίδεται απευθείας, με την κατάθεση του φακέλου στην πολεοδομία. Στη συνέχεια η εφαρμογή της μελέτης θα ελέγχεται από δύο ελεγκτές δόμησης, σε δύο στάδια και το ακίνητο δεν θα ηλεκτροδοτείται αν υπάρχουν παρανομίες. Η πρόθεση αυτής της ρύθμισης είναι να αντιμετωπίσει τους μεγάλους, ακόμα και σήμερα, χρόνους αναμονής για την έγκριση ενός φακέλου από τις πολεοδομίες (παρά την αλλαγή της νομοθεσίας μόλις προ τριετίας). Ωστόσο, απομακρύνει ακόμα περισσότερο το Δημόσιο από τον ρόλο του ως ελεγκτή της νομιμότητας (οι ελεγκτές δόμησης είναι ιδιώτες και σήμερα δεν ελέγχονται καθόλου, ενώ οι ποινές σε περίπτωση διαπίστωσης παρανομίας είναι εξαιρετικά επιεικείς).

• Τέλος, επαναφέρεται η θεσμοθετημένη, αλλά ουδέποτε εφαρμοσθείσα «ταυτότητα κτιρίου», μια ρύθμιση που μεταφέρει στον πολίτη το κόστος της αναδημιουργίας ψηφιακών αρχείων στις πολεοδομίες. Το προφανές όφελος της ρύθμισης αφορά τους μηχανικούς που θα αναλαμβάνουν την εργασία αυτή έναντι αμοιβής (άλλωστε οι ρυθμίσεις αυτές προέκυψαν παλαιότερα μέσα από τη στενή συνεργασία του υπουργείου Περιβάλλοντος με το ΤΕΕ), ωστόσο θα υποχρεώσει τους πολίτες να πληρώσουν για πολλοστή φορά μέσα σε λίγα χρόνια για το ίδιο ακίνητο.

από τήν Έντυπη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ομαλή η έξοδος των επιβατών κρουαζιέρας από το λιμάνι του Πειραιά...


Από τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας, εξυπηρετούνται σήμερα (Σάββατο 11/6) στο λιμάνι του Πειραιά οι φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών, καθώς...
για 17η μέρα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπου επιβάτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μεταφέρουν μόνοι τους τις βαλίτσες προς τους τερματικούς σταθμούς και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε ταξί η σε λεωφορεία. Πολλοί από αυτούς έχουν κατεύθυνση το αεροδρόμιο ενώ άλλοι θέλουν να μεταβούν στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα 7 κρουαζιερόπλοια, ενώ ένα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου. Περίπου 12.000 επιβάτες έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών από επιβάτες μεγάλη ηλικίας, επιτρέπεται η είσοδος σε ταξί και πούλμαν κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μεταφερθούν οι επιβάτες και οι αποσκευές τους, στους τερματικούς σταθμούς αλλά και στην έξοδο του λιμανιού. Πολλές εταιρείες ήδη από χθες μέσω ανακοινώσεων στα κρουαζιερόπλοια έχουν ενημερώσει τους επιβάτες για την απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι...

Γέλασε το παρδαλό κατσίκι με τον «Παραιτηθείτε» που έβγαλε το Mega...

Ο Επιτροπάκης στο Mega
Το ψευτοκίνημα «Παραιτηθείτε» του νεοφιλελεύθερου περιθωρίου και της ακροδεξιάς λουμπεναρίας έχει την απόλυτη στήριξη της διαπλοκής. Είναι πλέον οφθαλμοφανές...
ΤΑ ΝΕΑ κατέστησαν χθες απολύτως δηλωτική τη στήριξή τους. Την στήριξη του προσφέρει και το MEGA ή άλλως το χρεοκοπημένο άντρο των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Και έτσι, υπερπροβάλλει το ψευτοκίνημα.

Βγήκε λοιπόν ένας "Παραιτηθείτε" στο Mega και αναφέρθηκε στο νεαρόν (βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο στην φωτογραφία;) της ηλικίας του.

Είμαστε νέα παιδιά είπε κι έφερε ως παράδειγμα τον… εαυτό του και τον Χειμωνά του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο βρίζει χυδαία στα σόσιαλ μίντια.

«Θα πάτε να φέρετε κατσαρόλες;», τον ρώτησε ο Πρετεντέρης και ο Επιτροπάκης απέφυγε να απαντήσει. Και μόνο προς το τέλος της συνέντευξης πέταξε το σύνθημα «δεν μπορεί η μπουρζουαζία της Αριστεράς να κατηγορεί για κίνημα της κατσαρόλας εμάς». "Η μπουρζουαζία της Αριστεράς" είπε ο Επιτροπάκης και γέλασε το παρδαλό κατσίκι. Προφανώς δεν γνωρίζει το... νέο παιδί τι σημαίνει η συγκεκριμένη λέξη, δηλαδή η "μπουρζουαζία". Και που να το μάθει άλλωστε... Αφού, ίσως λόγω ηλικίας, δεν έχει πάει σχολείο.

Κατά τα άλλα ο «Παραιτηθείτε» δεν έδωσε μια σαφή απάντηση, για το αν το λούμπεν ψευτοκίνημα στο οποίο παρέα με άλλους γραφικούς είναι συντονιστής έχει κάποιο σχέδιο. Αν υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού τους (κόμμα κλπ). Η μόνο απάντηση ήταν «είμαστε νέα παιδιά».

Γελάει ο κόσμος...

  periodista.gr

Θ. Βενιάμης: Θ' ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας αν συνεχίσει η Ε.Ε. την έρευνα στο φορολογικό της ναυτιλίας

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 13:57
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στα Ποσειδώνια ο κ. Βενιάμης στέλνοντας μήνυμα στην Ε.Ε. είπε ότι εάν δεν λήξει εδώ η διαδικασία και προχωρήσει σε επόμενο στάδιο θα ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ 

Ηράκλειο: Αναβλήθηκε ομιλία του Κατρούγκαλου λόγω «μπλόκου» διαδηλωτών


tvxs.gr 22:04 | 11 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 22:48 | 11 Ιουν. 2016
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις».
 
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, έξω από το χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές. Μάλιστα προκλήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ένταση δεν πήρε έκταση αλλά οδήγησε στην αναβολή της εκδήλωσης. 
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης, μετά την ανακοίνωση της αναβολής της ομιλίας, δήλωσε: «Αυτό που αντιμετωπίσαμε είναι από τον αναρχικό χώρο. Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο σε ανοιχτή συζήτηση, βγαίνουμε στην κοινωνία, απαντάμε σ’ όλα αυτά, λύνομε προβλήματα και προσπαθούμε αυτή η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».
Επίσης, τόνισε ότι «λυπούμαστε για απόψε και δεσμευόμαστε στον επόμενο χρόνο να προχωρήσουμε και σε άλλες εκδηλώσεις».
Νωρίτερα σήμερα, διαδηλωτές είχαν αποδοκιμάσει τον Γιώργο Κατρούγκαλο έξω από το επιμελητήριο της πόλης. 
* Φωτογραφία από Cretalive

Nέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη φωτιά στο όχημα του Μαυρίκου...

Nέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη φωτιά στο όχημα του Μαυρίκου
Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που το όχημα του Παναγιώτη Μαυρίκου είναι τυλιγμένο στις φλόγες έφερε στο φως της δημοσιότητας το δελτίο του ΑLPHA.   Στο βίντεο φαίνεται πως η φωτιά εκδηλώνεται αρχικά στην...
καμπίνα των επιβατών και στη συνέχεια επεκτείνεται στο μπροστινό μέρος του οχήματος.    

Αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο όπου το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.   

Η ανακοίνωση του, δικηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία υπέβαλε το δικηγορικό μας γραφείο για λογαριασμό της οικογένειας του αειμνήστου Παναγιώτη Μαυρίκου, ενεκρίθη η διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας στο σημείο του τραγικού γεγονότος, την οποία θα διενεργήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής. Η διενέργεια της αυτοψίας θα γίνει αύριο 8 το πρωί και θα διενεργηθεί, διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος. Εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού την Porsche Cayenne οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί μας σύμβουλοι. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες».   

Για την ώρα, η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς δεν έχει αποκαλύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει δολιοφθορά ενώ σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως σύμφωνα με άλλο βίντεο ο εκδότης που πέθανε στο φλεγόμενο όχημα είχε ανάψει τα «αλάρμ» του οχήματος πριν ξεσπάσει η φωτιά στο τζιπ...

από lifo.gr