Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Παραφροσύνη



"Τρομαγμένο χελιδόνι μου
Μην κλαίς τη γκρεμισμένη σου φωλιά
Αυτούς που τη γκρέμισαν να λυπάσαι
Οι τρελοί
Θα μείνουν φέτος χωρίς άνοιξη"

 [Β.Τσακίρογλου, Παραφροσύνη]

Στήν "κατιούσα" λόγω Σαμαρά – Γεωργιάδη και Βενιζέλου- Λοβέρδου


Πολιτική και ηθική καταβαράθρωση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χάριν των Σαμαρά – Γεωργιάδη και Βενιζέλου- Λοβέρδου
του Γ. Λακόπουλου 
Προσπαθούν αμφότεροι να το κρύψουν, όσο μπορούν, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, αλλά οι παροικούντες το επιβεβαιώνουν:  Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά μετρούν το βάθος των πληγών που άφησε στα κόμματά τους η  συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis, εξ αιτίας των εμφανίσεων που έκαναν  ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης -εκ μέρους της ΝΔ- και ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο -από το ΠΑΣΟΚ. 
Στην πράξη και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί σύρθηκαν στην υπεράσπιση των στελεχών τους αντιστοίχως,  έχοντας κατά νου ν΄αφήσουν και  οδούς  διαφυγής για τον εαυτό τους. Ωστόσο στη διάρκεια της συζήτησης τα πράγματα τους ξεπέρασαν. Συνεργάτες τους που παρακολουθούσαν  τις ομιλίες διαπίστωσαν ότι οι τέσσερις συμπλέουν μεταξύ τους και έχουν γραμμή όξυνσης και ακραίων αντιδράσεων  που δεν εξυπηρετούν ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε το νέο κόμμα που αναμένεται να ιδρυθεί στη θέση του ΠΑΣΟΚ.
Εν τω μεταξύ δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς μέσα στα δυο κόμματα η απόλυτη ταύτιση με τους ερευνώμενους από τη Βουλή πλέον, καθώς καιροφυλακτεί εκτός από την πολιτική και η ηθική καταβαράθρωση. Π.χ. στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αισθάνονται ενόχληση με την, ασύδοτη, παρουσία των Λοβέρδου -Γεωργιάδη που ξεπερνούν τα όρια και υποκαθιστούν τον πολιτικό λόγο με πεζοδρομιακή  συμπεριφορά...

Μέχρι κι ο Μαυρογιαλούρος...

Και ο Μαυρογιαλούρος ζήτησε συγνώμη
«Υπάρχει και φιλότιμο»Γράφει ο Τάσος Παππάς

Εξοργίστηκαν οι αναφερόμενοι στη δικογραφία για την Novartis, ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης και κάποιοι δημοσιολόγοι επειδή ο πρωθυπουργός έθεσε στην ομιλία του στη Βουλή θέμα πολιτικών ευθυνών. Αναρωτήθηκαν έμπλεοι αγανάκτησης «μα, έστησε όλη αυτή τη σκευωρία για να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες; Ούτε ένα στοιχείο δεν προσκόμισε που να αποδεικνύει εμπλοκή πολιτικών στην ιστορία».
Μάλιστα, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι (συγνώμη που δεν αναφέρω.. την πηγή, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλάει τρείς φορές την ημέρα σε όλα τα κανάλια και έχω μπερδευτεί) ότι « δεν είχε το θάρρος ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μου πει στα ίσα 'Άδωνη τα πήρες'».
Βεβαίως αν κάποιος το έκανε ο κ. Γεωργιάδης θα έβγαινε στα κεραμίδια (πλεονασμός αφού εκεί βρίσκεται μονίμως) και θα τον κατηγορούσε για αισχρή συκοφαντία και ότι ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας είναι όμως.
Πρώτα-πρώτα δεν είναι δουλειά των πρωθυπουργών να υποδύονται τους εισαγγελείς...

Τό προσωπικό μαγαζάκι μας...

Θεσμικοί!
Σε μια... κανονική χώρα της Ευρώπης είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε σάλο μια τέτοια επιπόλαιη συμπεριφορά.
Ομως εδώ στην Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας, διορισμένος στην πολύ σοβαρή και υπεύθυνη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας το κείμενο της ομιλίας του στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis και τις επιτυχημένες επιχειρήσεις της συζύγου του στον τομέα..
των δημοσίων σχέσεων στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας, σαν να πρόκειται για προσωπικό μαγαζάκι του.
Τώρα, τι δουλειά έχουν οι επιδόσεις, τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας Mindwork και η χαμηλή τιμολόγηση των υπηρεσιών της προς τη Novartis με τη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας, μόνο οι πολύ θεσμικοί ευρωπαϊστές το ξέρουν.   
Δ.Τ. (efsyn)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Στα σκαριά νέο αθλητικο σάιτ από το "Φως των Σπορ"...

Δυο νέα φιλόδοξα σάιτ
Δύο νέα αθλητικά σάιτ, φιλόδοξα καθώς οργανώνονται από αντίστοιχες εφημερίδες, βρίσκονται στα σκαριά. Το ένα προέρχεται από το Φως των Σπορ, που μετά την απώλεια του Θεόδωρου Νικολαΐδη δραστηριοποιείται για την τόνωση της παρουσίας του με ένθετα, αλλά και πολυσέλιδα αφιερώματα με υλικό από το πλούσιο αρχείο του (το πλουσιότερο στον αθλητικό Τύπο, αφού το αντίστοιχο της.. Αθλητικής Ηχούς είναι εκτός «κυκλοφορίας», όπως και ο τίτλος της εφημερίδας).
Επικεφαλής της διαδικτυακής προσπάθειας του Φωτός θα είναι ο Στέφανος Λεμονίδης. Το Φως, παράλληλα, έχει προχωρήσει σε δραστική περικοπή εξόδων (τα τελευταία χρόνια είχε ίσως το ακριβότερο εξοδολόγιο στον αθλητικό Τύπο) με απολύσεις, μειώσεις μισθών και, ακόμα, με εθελούσιες εξόδους.
Το άλλο αθλητικό σάιτ έρχεται από τη νέα Sportime που, όπως αποδεικνύει με την πορεία της, ήρθε για να μείνει αντέχοντας τον έντονο ανταγωνισμό στον χώρο των αθλητικών εκδόσεων.
- περισσότερα στο harddog-sport

Ο τομεάρχης Άμυνας...

Ο αδιάβαστος Κικίλιας, οι αυστηρές συστάσεις Κοτζιά και το τηλεφώνημα στη Σταματίνα...
...για τη δήθεν εγκυμοσύνη της Μπαλατσινού...

Την ώρα που ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας έκανε ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σχετικά με
τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Αλβανια και την ελληνική ΑΟΖ… 
Παράλληλα τηλεφωνούσε και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή για να απαντήσει στις φήμες που υποστηρίζουν ότι είναι έγκυος η Τζένη Μπαλατσινού! Το αποτέλεσμα; Να γλεντάει το Twitter!

Το πράγμα όμως ξέφυγε (και στα κοινωνικά δίκτυα έφταιξαν συκώτι) όταν ο Κοτζιάς απάντησε στον βουλευτή: «Αδόκιμη η ερώτηση σας, διαβάστε και ξαναγράψτε την» συμπληρώνοντας «πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου»!...


enimerosi24.gr

Αδωνις Γεωργιάδης : «θα τους γδάρει όλους, με πρώτον τον Τσίπρα»

Στην εποχή των… εκδοροσφαγέων


Κοινώς, εάν η πολιτική ζωή του τόπου δεν γυρίζει στην εποχή των… εκδοροσφαγέων, τότε εισέρχεται σε βαθιά και επικίνδυνα τοξικά ύδατα στην σκιά του σκανδάλου Novartis. Και η αντιπολίτευση – και δη η αξιωματική – υιοθετεί όχι μόνον τον εκφασισμό του δημόσιου λόγου αλλά και τον εκφοβισμό θεσμών και αιρετών οργάνων ως κυρίαρχη πολιτική πρακτική.
«Ο Τσίπρας τα παίρνει»…
Σε πολιτικό επίπεδο η χθεσινή, παραληρηματική εκτροπή Γεωργιάδη απλώς επέκτεινε την ακραία ατζέντα Σαμαρά. Η δε αφωνία Μητσοτάκη την νομιμοποίησε, και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την εκχώρηση της ηγεσίας του κόμματος στο δίδυμο της σκληρής δεξιάς.
«Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα...

Σκευωρία…

«Το κόμμα σας μιλάει για σκευωρία. Αλλά για να υπάρχει σκευωρία, θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει τη βοήθεια της Δικαιοσύνης. Πιστεύετε ότι οι εισαγγελείς μετείχαν σ’ αυτό που εσείς ονομάζετε σκευωρία;»
Κρίσιμη ερώτηση από τον Γιώργο Κουβαρά (Αction24) – που θα πρέπει να πούμε ότι ήταν πολύ καλός – στην συνέντευξη που πήρε από τον Νίκο Δένδια.

Ο
βουλευτής της ΝΔ ακολούθησε την μέθοδο του στρίβειν διά… της δικογραφίας.
Δεν χρέωσε την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη (παρά την μήνυση που της έχει κάνει ο Σαμαράς) και τους συνεργάτες της εισαγγελείς σ’ αυτό που το κόμμα του λέει σκευωρία.

Είπε, πως η κυβέρνηση πήρε ένα κομμάτι από το υλικό της δικογραφίας και το χρησιμοποίησε για να το στρέψει εναντίον των προσωπικών της αντιπάλων.

Ο Γιώργος Κουβαράς τον πίεσε, όχι μόνο στο θέμα της σκευωρίας (που ανάγκασε τον συνομιλητή του να κάνει πίσω, σε σχέση μ’ αυτά που υποστηρίζουν τα άλλα στελέχη του κόμματός του), αλλά και στις απειλές και τις πέραν κάθε ορίου επιθέσεις, όπως η σημερινή του Γεωργιάδη, που είπε ότι ο πρωθυπουργός τα πιάνει.

Ο Δένδιας κι εδώ βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Κι από θέση αμύνης είπε, πως δικαιολογεί στους συναδέλφους του που αντιμετωπίζουν τέτοιες βαριές κατηγορίες, να διακατέχονται από μεγάλη οργή και ενδεχομένως να καταφεύγουν και σε υπερβολές.

Ο δημοσιογράφος έθεσε και το θέμα των απειλών για ειδικά δικαστήρια. Κι εδώ ο Δένδιας έκανε ελαφρώς όπισθεν. Το κόμμα του, όταν πάρει την κυβέρνηση, δεν θα διακατέχεται ρεβανσισμό. Όμως, θα φέρουν στην Βουλή εξεταστική για τα χρήματα που χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να μάθει ο κόσμος, τι έγινε την περίοδο εκείνη», είπε.

Ο Κουβαράς επεσήμανε όμως εδώ, ότι ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει διαπραγμάτευση και μέσα σ’ αυτήν την διαπραγμάτευση, θα μπορούσε να είχε και αποτυχία και να χαθούν χρήματα. Άλλωστε, μετά από όλα αυτά και το μνημόνιο που έφερε κατέφυγε σε εκλογές και οι πολίτες τον ξαναψήφισαν.

Συνεπώς, τι νόημα έχει η προαναγγελθείσα εξεταστική;

Ξανά στριμωγμένος ο Δένδιας, κάτι ψέλλισε περί του κόσμου που δεν έδωσε ακριβώς την ψήφο του για να αθωώσει τα όσα έκανε τους προηγούμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι μας είπε, εν ολίγοις, δηλαδή; Ότι ο κόσμος δεν ήξερε τι ψήφιζε (και μάλιστα μετά από ένα μνημόνιο)!..

Ο πολιτικός "κατινισμός" στό απόγειό του διά τού κ. αντιπροέδρου (ένας ακόμη ...τίτλος πού ξεφτιλίστηκε...!)

Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος αυτός;..
Δεν υπάρχει εισαγγελέας; Εδώ σε τροχονόμο αν πεις άι στο διάολο πας με χειροπέδες στο αυτόφωρο. Όταν λες όμως ότι ο πρωθυπουργός – ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός – τα πιάνει, κυκλοφορείς ελεύθερος…

Είπαν διάφορα: «Αλητεία», «παραφροσύνη», «τοξικός και βλαβερός» και άλλα. Όμως το
να λες για έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό δημοσίως από τηλεοπτική συχνότητα, ότι τα πιάνει, τα ξεπερνάει όλα αυτά. Ένας εισαγγελέας θα πρέπει να έχει τον λόγο. Αλλά, που'ντος;

Οι εισαγγελείς χάλασαν τον κόσμο για τις παρεμβάσεις της κυρίας Θάνου και δεν τους έμεινε καιρός να ασχοληθούν με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, που εκστομίζει τέτοιες βαριές κατηγορίες;

Γιατί δεν τον καλούν άμεσα για τους δώσει τα στοιχεία που λέει πως έχει κατά του πρωθυπουργού; (στοιχεία, βέβαια, που θυμήθηκε πως έχει όταν ο ίδιος βρέθηκε εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis).

Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Οι πολιτικοί "κατινισμοί" τού Άδωνη : "Τό φαϊ " τών σχολιαστών τής TV...

Καλογεροπούλου: Τοξικός και βλαβερός ο Άδωνης...
"Από την Αυγή στη Χρυσή Αυγή" είπε, χωρίς να ντρέπεται ο Μαρκόπουλος...

Η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου σχολιάζοντας την πολιτική χυδαιότητα του Γεωργιάδη (τα πιάνει ο πρωθυπουργός) είπε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι τοξικός και βλαβερός για τη πολιτική ζωή.

Επίσης, θεώρησε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Άδωνη στη βουλή που χρησιμοποίησε ένα ανθρώπινο δράμα για να πλήξει τον Πολάκη: "Είναι ντροπή του" είπε χαρακτηριστικά.
 Ο άλλος σχολιαστής Δ.Μαρκόπουλος στήριξε τον Γεωργιάδη λέγοντας πως δέχτηκε λάσπη και πετάει λάσπη. Η Καλογεροπούλου του απάντησε πως ο Άδωνης δεν δέχτηκε καμία λάσπη.Το όνομά του είναι μέσα σε μια δικογραφία που περιλαμβάνει την έρευνα του FBI και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο Μαρκόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση καυτηριάζοντας τα όσα γράφει στο σημερινό του άρθρο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός. Του έκανε δήθεν εντύπωση ο χαρακτηρισμός "ασφαλίτες" που χρησιμοποιεί.
"Εδώ ο Λοβέρδος, ο Γεωργιάδης και οι άλλοι μιλάνε για συμμορίτες και αρχισυμμορίτες, αυτό σε πείραξε; Απάντησε η Καλογεροπούλου για να ακούσει αμέσως μετά τον άλλον να λέει την επονείδιστη φράση: ΣΥΡΙΖΑ τρία χρόνια εξουσίας από την Αυγή στη Χρυσή Αυγή.
Η απρέπεια αυτή εξήγειρε ακόμη και τον Ευαγγελάτο, που του είπε, σωστά, πως είναι απαράδεκτο αυτό και δείχνει πως δεν έχει κανένα σεβασμό για την ιστορία και τους αγώνες της Αριστεράς...


ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου": Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Η ΕΕ θεωρεί ότι «η τουρκική στάση είναι αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο...»...

Αυστηρό μήνυμα ΕΕ στην Τουρκία
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζοντας το σύνολο των «27» ηγετών της ΕΕ, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία καλώντας την να σταματήσει επειγόντως την παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ και δήλωσε την αλληλεγγύη της ΕΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της άτυπης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε πως τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θεωρούν ότι η τουρκική στάση είναι αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονιάς. «Η Τουρκία παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας που είναι υποχρεωμένη να έχει με όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσαν τους ηγέτες της Ε.Ε. για την προκλητική στάση της Τουρκίας.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία και να επανεξετάσουμε το ζήτημα στη Σύνοδο του Μαρτίου, και να δούμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ε.Ε. - Τουρκίας στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου», συμπλήρωσε. 
23 Φεβ. 2018