Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Πως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη νέα κυβέρνηση...

Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι γεγονός και αρκετά είναι τα νέα ονόματα που το στελεχώνουν.
Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να πάρουν θέση αναφορικά με...
το νέο υπουργικό Συμβούλιο κάνοντας αιχμηρά σχόλια.

ΝΔ: «Aνασχηματισμός ανακύκλωσης»
Για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων» μιας «αποτυχημένης κυβέρνησης» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.
«Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του και συνεχίζει: Δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του.
Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμμία προοπτική απ’ αυτή την επικίνδυνη Κυβέρνηση.
«Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ένωση Κεντρώων: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς.
«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς» αναφέρει σε σχόλιο της η Ένωση Κεντρώων , ευχόμενη στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών.
«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες.
Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές.»

Ποτάμι: Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία - Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο
Αιχμηρή θα μπορούσε να θεωρηθεί και η τοποθέτηση του Ποταμιού σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό:
«Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς.»

ΚΚΕ:Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί. Το ζήτημα είναι ο λαός να γυρίσει σταθερά την πλάτη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που, μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής, του υπόσχονται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη σε όφελος των μονοπωλίων, θα φέρει διέξοδο κι ανακούφιση στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα. Να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, χωρίς καθυστέρηση, για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Ελπίδα κι αποκούμπι σ’ αυτόν τον αγώνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ..
 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου...

Τη θέση του υπουργού Οικονομίας -όπου επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Σταθάκης- καλείται να αναλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με...
αναπληρωτή υπουργό τον Αλέξη Χαρίτση και υφυπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα.
Ο Δημήτρης Β. Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy του Bard College (ΗΠΑ) και αντιπρόεδρος και καθηγητής Οικονομικών στο Bard. Ήταν διακεκριμένος μελετητής στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Σανγκάης, έχει καταθέσει σε ακροάσεις της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Εμπορικού Ελλείμματος του Αμερικανικού Κογκρέσου και μέλος του Ειδικού Συμβουλίου Πολιτικών Ανταγωνιστικότητας για την Διάθεση Κεφαλαίων. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί 13 βιβλία, ενώ έχει κάνει και πολλές δημοσιεύσεις άρθρων. Είναι ακόμη στη συντακτική επιτροπή του περιοδικών Journal of Economic Analysis, Challenge, και του Bulletin of Political Economy. Επιμελήθηκε το «The Elgar Companion to Hyman Minsky» (βοήθημα κατανόησης στο έργο του οικονομολόγου Hyman Minsky)
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο σχέδιο Μάρσαλ» ανήκει στον κ. Παπαδημητρίου («You need something similar to the Marshall Plan» είχε πει από τον Φεβρουάριο του 2102).
Σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου είναι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου...
 

Τον στήριξε απόλυτα...

Ο Νίκος Παππάς όχι μόνο διατηρεί το κομμάτι των media, αλλά αναλαμβάνει και τις ψηφιακές τεχνολογίες, έναν κλάδο με...
ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης που αναμφίβολα μπορεί να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις.

Η ψήφος εμπιστοσύνης του Τσίπρα στον Παππά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το γραφείο του δεύτερου θα βρίσκεται και στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή εκεί που χτυπάει η «καρδιά» του κεντρικού συστήματος. Η σχέση των δυο ανδρών είναι άρρηκτη αν και όλο αυτό το διάστημα κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης...

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Ποιοι έμειναν εκτός, τα νέα πρόσωπα και οι αναβαθμίσεις - Ολόκληρο το νέο κυβερνητικό σχήμα


22:08
04/11/2016
Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση
 Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και με μεγάλο χαμένο τον Νίκο Φίλη, ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά.
Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο Νίκος Φίλης που φαίνεται πως πλήρωσε την κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Παράλληλα ο πρωθυπουργός αφαίρεσε τα χαρτοφυλάκια και άφησε εκτός κυβέρνησης από τους: Αριστειδή Μπαλτά που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, Τρύφωνα Αλεξιάδη από το υπουργείο Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα από το υπουργείο Εξωτερικών και Μαρίνα Χρυσοβελώνη από το υπουργείο Υποδομών.
Παράλληλα, υπουργός Εσωτερικών τοποθετείται ο Π. Σκουρλέτης και υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου . Ο Νίκος Παππάς τοποθετείται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, ο οποίος αν και άλλαξε υπουργείο διατηρεί το χαρτοφυλάκιο των ΜΜΕ, ενώ ο Σταύρος Κοντονής τοποθετείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την θέση του αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ένας ακόμη εξωκοινοβουλευτικός της νέας γενιάς.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης είναι τα πρόσωπα της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία επέλεξε ο πρωθυπουργός να τοποθετήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Από τους κερδισμένους του ανασχηματισμού είναι σίγουρα ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος παραμένει στο πόστο του αλλά αναβαθμίζεται, καθώς το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης ανεξαρτητοποιείται και αποκτά αυτόνομη ύπαρξη, ως υπουργείο.
Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί και η επιλογή της Λυδίας Κονιόρδου, της γνωστής ηθοποιού, που αναλαμβάνει την τύχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμου.
Παραμένουν στα υπουργείο τους ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

                                                                                                                              από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (03.11.16)

Tα αρχαία μνημεία συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των τουριστών

Οι τουρίστες είπαν «ναι» στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας φέτος

Με αύξηση 55% στα έσοδα από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων για το διάστημα από Ιανουάριο μέχρι και Αύγουστο του 2016, είναι φανερό ότι οι τουρίστες επέλεξαν να βάλουν και το στοιχείο αυτό στο ταξίδι τους στην Ελλάδα.
Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων έδωσε στοιχεία που φανερώνουν ότι το 8μηνο του 2016, οι τουρίστες έδωσαν δυναμικά το «παρών» σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Αυτό οδήγησε, φυσικά, και σε αύξηση των εσόδων, τα οποία από 36.285.350 ευρώ το 2015, έφτασαν στα 56.233.696 ευρώ το 2016.
Μόνο τον Αύγουστο, μάλιστα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 68,2%, φτάνοντας τα 13.803.308 έναντι των 8.205.751 ευρώ του 2015, καθιστώντας τον τον πιο «επιτυχημένο» μήνα, κάτι που φυσικά είναι εύλογο.
Η Ακρόπολη, το Θέατρο Διονύσου, ο Κεραμεικός, η Αρχαία Αγορά, η Ρωμαϊκή αγορά και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας έφτασαν σε αύξηση εσόδων της τάξης του 86%, αποδεικνύοντας ότι τα αρχαία μνημεία της πόλης συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των τουριστών.
naftemporiki.gr

Συνεδριάζει τό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου

Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου για άδειες και ανασχηματισμό

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 20:23
UPD:04/11/2016 02:21

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Η συνεδρίαση αναζωπυρώνει τη φημολογία για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό ο οποίος δεν αποκλείεται να λάβει χώρα ακόμη και το επόμενο 24ωρο, στο μέτρο που Πρωθυπουργός «έχει συμπληρώσει με τα ονόματα που επιθυμεί την ατζέντα του», λέει κυβερνητικό στέλεχος.