Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ένας παιχταράς σε λασπωμένο τερέν...

Ως αναγνώστες του αθλητικού ρεπορτάζ είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε για τους παίκτες που ίδρωναν ή μάτωναν τη φανέλα τους στους αγωνιστικούς χώρους. Είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε τέτοιες φράσεις κλισέ για τους αθλητές που τα έδιναν όλα δικαιολογώντας έτσι τις παχυλές αμοιβές και τα χρυσά τους συμβόλαια και κέρδιζαν και το χειροκρότημα της εξέδρας. Περιδιαβαίνοντας τον χθεσινό Τύπο, μπορούσες να ανακαλύψεις την περίπτωση ενός αθλητικού συντάκτη που μυστηριωδώς παρεισέφρησε στον χώρο του πολιτικού ρεπορτάζ, καλύπτοντας μάλιστα τις κινήσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. “Τα λάσπωσε τα παπούτσια του ο Κυριάκος” ήταν η δημοσιογραφική οπτική μέσα από την οποία είδε κάποιος συνάδελφος την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα. Σαν ένας παίκτης που “ίδρωσε τη φανέλα” παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε ένα κοινό που αντιλαμβάνεται την πολιτική με ποδοσφαιρικούς όρους και το ποδόσφαιρο με πολιτικούς. Αν μάλιστα πάμε και παρακάτω στο ρεπορτάζ από το γήπεδο της Μάνδρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται -παρ' ότι έχει διακριθεί ως μετρ των αυτογκόλ- ως ο MVP της χθεσινής αγωνιστικής αφήνοντας πίσω του τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν κατάφερε να σκοράρει στο ντέρμπι του λασπωμένου λαϊκισμού.

Το λασπωμένο τερέν της Μάνδρας έχουν σπεύσει να πατήσουν πολλοί τώρα τελευταία, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν τύχει και θερμής υποδοχής από τη δήμαρχο κ. Κριεκούκη, η οποία έχει σπεύσει να τους ευχαριστήσει για την επίσκεψη, σε αντίθεση με την περίπτωση του πρωθυπουργού, με τον οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη την επομένη της καταστροφής. Ως γηπεδούχος και ως οικοδέσποινα, η κ. Κριεκούκη εκτιμά πως έχει τη διακριτική ευχέρεια σε άλλους να σφίγγει το χέρι για την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία και σε άλλους να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη, αρνούμενη να τους θέσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών που εκπροσωπεί...

Διαγωνισμός για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμό για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου, προκηρύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη,  Γιώργου Χατζημάρκου,  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Μυκόνου », συνολικού προϋπολογισμού 1.275.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).


Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη,  11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας, στην Ερμούπολη της Σύρου.


Ο Βρεφονηπιακός σταθμός Δήμου Μυκόνου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική υποδομή για το νησί, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη υποδομή Βρεφονηπιακού Σταθμού που δημιουργείται στην Μύκονο, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των εποχικά εργαζομένων γονέων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.


Το έργο αφορά το βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Μυκόνου, στην περιοχή Αργύραινα, με δυναμικότητα για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών. Το κτίριο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 400 τ.μ. και θα διαθέτει μια αίθουσα απασχόλησης βρεφών, δυο αίθουσες ύπνου βρεφών, δυο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, μια αίθουσα ύπνου νηπίων, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, δωμάτιο μόνωσης, χώρο αναμονής, χώρο αλλαγών για τα βρέφη και χώρο παρασκευής γάλακτος. Επίσης, διαθέτει γραφεία προσωπικού και διεύθυνσης. Το κτίριο περιλαμβάνει αποθήκες, όπως και άλλους απαραίτητους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους προσωπικού, νηπίων και ΑμεΑ.
Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, στη προσβασιμότητα, στους χώρους στάθμευσης, στον αύλειο χώρο και την περίφραξη αυτού. Το σύνολο του βρεφονηπιακού σταθμού (κτίριο και αύλειος χώρος) θα είναι πλήρως εξοπλισμένο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά του.
Ερμούπολη, 30 Νοεμβρίου  2017

Κολωνάκι - Λαμπερά ονόματα σε κύκλωμα ναρκωτικών: Παρουσιαστές, ηθοποιοί και επιχειρηματίες

Από τον 53χρονο, σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται να έχει πάρει δύο φορές ποσότητα και ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας από τη Μύκονο... 
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 27 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα και επιχειρηματίες θα καθίσουν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης φέρονται να είναι μπλεγμένα γνωστά ονόματα από τον χώρο της σόουμπιζ.
Ένας γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πασίγνωστου εστιατορίου-μπαρ στο Κολωνάκι, μία ηθοποιός-sex symbol και ο γιος της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, καθώς και ένας παρουσιαστής πρωινής εκπομπής είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, στον κύκλο των εμπλεκομένων και μάλιστα εξ αυτών που θα καθίσουν στο εδώλιο.
Έκαναν κράτηση στο υπόγειο του μαγαζιού
Σύμφωνα πάλι με την εφημερίδα, η παρέα ξεκίνησε τη δράση της το 2013, όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο-μπαρ του Κολωνακίου. Από τότε άρχισαν και οι περίεργες κρατήσεις στο μαγαζί. Γνωστά ονόματα της σόουμπιζ φαίνεται να «γέμιζαν» το μαγαζί κλείνοντας κάποιο «κρυφό» τραπέζι στο υπόγειό του, όπου ο 53χρονος τους προμήθευε με κοκαΐνη...

«...έβαλε το χέρι στη τσέπη και τράβηξε το μικρό μπουκαλάκι με το δηλητήριο...»

Ενώπιόν τους...
της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο Κροάτης της Βοσνίας Σλόμποταν Πράλγιακ σηκώθηκε στο δικαστήριο της Χάγης φώναξε «είμαι αθώος», έβαλε το χέρι στη τσέπη και τράβηξε το μικρό μπουκαλάκι με το δηλητήριο...
Το ήπιε ενώπιόν τους...
Πανικόβλητος ο πρόεδρος έδωσε εντολή να κλείσουν οι κάμερες, ν' αποσυρθεί άρον-άρον το δικαστήριο...
Η είδηση ήλθε μετά: Επήλθε ο θάνατος.
Ο Κροάτης αυτοκτόνησε ενώπιόν τους. Επέβαλε στον εαυτό του την ποινή των ποινών, τον θάνατο. Ξεπερνώντας τα 20 χρόνια του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Αλλά ταυτόχρονα απογύμνωσε το Δικαστήριο από τα επιχειρήματά του:..
Να δικάζει εγκλήματα πολέμου με όλα τα μέτρα ασφαλείας, με όλες τις εγγυήσεις και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της έννομης τάξης...

- από το newpost

«...να συμφιλιωθούν με την ιδέα για διπλές εκλογές το 2019 - ευρωεκλογές και εθνικές μαζί».

Τρεις και το λουρί της μάνας
Γράφει ο Τάσος Παππάς

Το πώς προσλαμβάνεις ένα γεγονός στην πολιτική έχει να κάνει με τις απόψεις που κουβαλάς και τα ερμηνευτικά εργαλεία που χρησιμοποιείς.
Το γεγονός δεν έχει αυτοδύναμη αξία. Προσαρμόζεται στις ανάγκες της στρατηγικής σου. Αν έχεις καταλήξει σε συμπεράσματα ανεξάρτητα από τις πλευρές της υπόθεσης που αποκαλύπτονται, κατασκευάζεις τη δική σου πραγματικότητα και βολεύεσαι.
Ακόμη και στην περίπτωση που τα γεγονότα είναι πολύ πεισματάρικα, επιμένουν δηλαδή να φωνάζουν την αλήθεια τους και να χλευάζουν τις εκτιμήσεις σου, αυτό σε αφήνει παγερά αδιάφορο.
Πιστεύεις ότι δεν διατρέχεις τον κίνδυνο να ξεφτιλιστείς επειδή έχεις στη διάθεσή σου.. μηχανισμούς που θα φροντίσουν να κάνουν το μαύρο άσπρο και να παρουσιάσουν την πανωλεθρία για θρίαμβο. Κάτι τέτοιο είδαμε την επόμενη μέρα της συζήτησης στη Βουλή.
Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τα Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν τα δύο κόμματα αγνόησαν επιδεικτικά τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή και συνέχισαν σαν μη συνέβη τίποτε. Τυφλοί και κουφοί, ωστόσο απόλυτα σίγουροι για τις αναλύσεις τους.
Χονδρικά είναι τρεις:

Το «Αγία Ζώνη» ανελκύθηκε...

Δείτε φωτογραφίες του πλοίου καθώς βγήκε στην επιφάνεια...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το απόγευμα η επιχείρηση της ανέλκυσης του «Αγία Ζώνη ΙΙ». 

Το πλοίο βρίσκεται πλέον ολόκληρο στην επιφάνεια της θάλασσας και πρόκειται να μεταφερθεί ρυμουλκούμενο στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας όπου και θα φυλάσσεται συνεχώς όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου που προκάλεσε την τεράστια ρύπανση σε ακτές της Αττικής. 

«Η ανέλκυση του ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ που βυθίστηκε στις 10 Σεπτεμβρίου προκαλώντας αυτή τη ζημιά στον Σαρωνικό Κόλπο στις παραλίες της Γλυφάδας και της Σαλαμίνας ολοκληρώνεται. Είναι η τελευταία φάση, όπου πλέον αυτό το πλοίο θα πάψει να αποτελεί ένα περιβαλλοντικό κίνδυνο για τις θάλασσές μας», δήλωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του ναυαγίου με πλοίο ανοικτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος...
Δείτε τίς φωτογραφίες