Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ορίστηκε ως νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Διονύσιο – Χαράλαμπο Καλαματιανό.

Σε σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών σημειώνεται ότι γίνεται αποδεκτή η από 7.3.2018 δήλωση παραίτησης του κ. Καλαματιανού και εγκρίνεται ο διορισμός του κ. Τεμπονέρα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, με βαθμό 1ο της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων.

Η απόφαση αυτή που φέρει τις υπογραφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του  ΣΥΡΙΖΑ  και γιος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε, κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων, από τον Γιάννη Καλαμπόκα το 1991, στην Πάτρα.

naftemporiki.gr

...ησυχία, κοιμούνται...

Πρετεντέρης, Τρέμη, Τατσόπουλος, Πάγκαλος, Ψαριανός κ.ά...
Δημοσιογραφία
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Η απύθμενη υποκρισία μεγαλοδημοσιογράφων και ΜΜΕ. Και όχι μόνο η υποκρισία, αλλά και η δειλία, η υστεροβουλία και ο φανατισμός τους. Ακόμα θυμάμαι έως τώρα τις φωνές τους για το Mega Channel, τις κραυγές τους για τη χούντα που έρχεται (ήρθε).

Θα το κλείσει η κυβέρνηση, θέλει να το κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Σοβιετία, ο Παππάς σκοπεύει να ελέγξει τα ΜΜΕ και άλλα πολλά τέτοια. Να και οι γάτες Ιμαλαΐων, να και τα πύρινα ρεπορτάζ. Μεγαλοδημοσιογράφοι και ΜΜΕ, εφημερίδες και κανάλια, στα κάγκελα.


Τώρα είναι όλοι τους εξαφανισμένοι. Τσιμουδιά ο Πρετεντέρης, λέξη ο Παπαχρήστος, χαμένα στο διάστημα τα μεγαλοστελέχη του Mega, Τρέμη, Καψής κ.ο.κ. Τους έχετε ακούσει να λένε έστω και μία κουβέντα; Οχι και ούτε πρόκειται...

Γιά τόσο τόν έχουν καρατάρει...

Δείγμα άλλης μιας αμερικανικής... σκευωρίας...

Υποβαθμισμένο μονόστηλο το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην έντυπη έκδοση των FT.


Προφανώς είναι δείγμα άλλης μιας αμερικανικής αυτή τη φορά σκευωρίας!

Α.Ψ.
efsyn.gr

O Eυάγγελος...

Ο Βαγγέλης και κάποιοι άλλοι...
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε από την γραμμή του κόμματος στην συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για μέλη της κυβέρνησης. 

Επόμενο βήμα είναι να ζητήσει τη μετονομασία του “Κινήματος Αλλαγής” σε “Ο Βαγγέλης και κάποιοι άλλοι” ούτως ώστε να επελθεί ηρεμία στην παράταξη...

Από το altsantiri.gr

Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν: Συμφώνησαν νά βρεθούν ώστε νά ...συναντηθούν!

Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τα τέλη Μαΐου...
Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τα τέλη Μαΐου - Media
Για πολλούς η εξέλιξη ήταν τόσο απροσδόκητη, όσο και εντυπωσιακή: ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να συναντηθεί το...προσεχές διάστημα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο ενεπλάκη αφότου ανέλαβε την εξουσία σε μια επιθετική ανταλλαγή απειλών και προσβολών.

Ο τόπος και η ημερομηνία της συνάντησης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Αυτή η ανατροπή, αδιανόητη πριν από λίγες εβδομάδες, καταγράφεται έπειτα από μια διετία εντάσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ, εν μέσω της επιτάχυνσης των βορειοκορεατικών προγραμμάτων για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Σε σύντομο διάγγελμά του στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου...

Φιάσκο...


Η συζήτηση στη Βουλή έγινε μπροστά σε άδεια έδρανα και η απόπειρα συμψηφισμού με το σκάνδαλο Novartis δεν βρήκε ανταπόκριση ούτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν στήριξαν την πρόταση. 
Εξάλλου υπονομεύτηκε από την ίδια τη ΝΔ, καθώς η πρότασή της βασίστηκε σε μια θολή ανώνυμη επιστολή την ώρα που η ίδια παρουσιάζει ως αναξιόπιστους και «κουκουλοφόρους» τους προστατευόμενους μάρτυρες, λόγω της ανωνυμίας τους. 
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελάχιστα αναφέρθηκε στην πρόταση αλλά περισσότερο στη Novartis, και, κυρίως, στα εθνικά θέματα. Τα οποία δεν ήταν ούτε θέμα της συζήτησης αλλά ούτε προσφέρονται για αντιπαράθεση, ειδικά αυτή την περίοδο.
Ίσως τo πιο ενδιαφέρον γεγονός που προέκυψε ήταν η ευθεία διαφοροποίηση Βενιζέλου από τη γραμμή της ΔΗΣΥ για άκυρο και η απόλυτη ταύτιση με τη ΝΔ, υπέρ της σύστασης προανακριτικής. Απομένει να φανεί αν αυτή η κίνηση δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στο Tvxs.gr και σχολιάζοντας τις ακραίες φωνές που κερδίζουν διαρκώς έδαφος στη ΝΔ, δήλωσε πως «δεν κερδίζεις τους αναποφάσιστους με ακροδεξιούς αλαλαγμούς». Το ίδιο ισχύει και με αστήρικτες προτάσεις επικοινωνιακου τύπου για προανακριτικές. 
Η συζήτηση διέψευσε τις προσδοκίες της ΝΔ  και περισσότερο υπενθύμισε άβολα το σκάνδαλο Novartis. Στις δε κάλπες η ΝΔ βρήκε μόνο την ψήφο της, αυτή της Χ.Α. και του ... Βενιζέλου. 
09 Μαρ. 2018
tvxs.gr 

Ο Ευάγγελος Αντώναρος στο Tvxs.gr: «Δεν κερδίζεις αναποφάσιστους με ακροδεξιούς αλαλαγμούς»


Ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη στρατηγική που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται μιλώντας στο tvxs ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον διαγράψει εξαιτίας της κριτικής που άσκησε στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ίδιος εξακολουθεί να τονίζει πως η εν λόγω διαγραφή είναι απολύτως αντικαταστατική, όμως η κριτική του απέναντι στα πεπραγμένα της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς δεν περιορίζεται σε αυτό το γεγονός.
«Με προβληματίζει ότι ο πολιτικός λόγος της ΝΔ πολύ συχνά δείχνει να απευθύνεται σε αυτό που εγώ αποκαλώ κομματικό πυρήνα της ΝΔ, δηλαδή σε ανθρώπους που με τη βούλησή τους (όπως κι εγώ) έχουν ταχθεί σε αυτό το χώρο. Φαίνεται σαν να προσπαθούμε να τσιμεντάρουμε και να κερδίσουμε την εύνοια αυτού του κόσμου. Σαν να αμφισβητούμε την κομματική του νομιμοφροσύνη. Τους αδικούμε. Ακόμη κι όταν θέλουμε να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζει δε ότι «Η ΝΔ έγινε πλειοψηφία πάντα, όπως και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, όταν κατάφερε να κερδίσει τη θετική γνώμη κατ’ αρχάς και μετά την ψήφο εκείνου του τμήματος του εκλογικού σώματος, το οποίο είναι αναποφάσιστοι, μετακινούμενοι, αυτοί που λένε «μένουμε σπίτι μας και παρακολουθούμε τα πάντα από τον καναπέ». Βλέπουμε ότι αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος αποτελεί βάσει των μετρήσεων ένα 25-30%».
«Αυτούς τους ανθρώπους πώς θα τους κερδίσεις; Με αλαλαγμούς; Με ύβρεις; Με κραυγές; Με ακροδεξιές τοποθετήσεις;» διερωτάται ο κ. Αντώναρος και προχωράει ένα βήμα παραπάνω «φωτογραφίζοντας» με μεγάλη ευκρίνεια τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές...

Ρέ, τί είν' τούτοι...;

Εσπευσε...
Τελικά δεν είναι μόνο ο ΣΚΑΪ που ενοχλήθηκε από τις αυξήσεις των μισθών στα ΕΛΤΑ Courier που ανακοίνωσε η διοίκησή τους στους εργαζόμενους, ενοχλήθηκε και η... Νέα Δημοκρατία.
Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ζητώντας από τον Νίκο Παππά να απαντήσει.

Απορία: Αν τα ΕΛΤΑ Courier προχωρούσαν σε μειώσεις μισθών και σε απολύσεις, αντί για προσλήψεις, θα αντιδρούσε ο ΣΚΑΪ και θα έκανε ερώτηση η Ν.Δ.;
 

Μη δουν κανέναν εργαζόμενο να παίρνει κάτι παραπάνω, αμέσως να ξεσηκωθούν. Τι είναι αυτοί...

efsyn.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Αυθεντία...

"Τσιμπήστε μου και δύο. Αν μας κάτσουν". Ποιος το 'πε? Ο Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες του Μπογδάνου - που δεν επιδέχονται διάψευση. 
Φοβερές αποκαλύψεις. Ο χαμένος στο διάστημα -μετά...
 την εκπαραθύρωση του από το κανάλι του Φαλήρου - Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενεφανίσθη στην εκπομπή "Χ2" ("Action 24"), με την γνωστή διάθεση του να καταπλήξει τα πλήθη.
Τις "αποκαλύψεις" τις είχε στο τσεπάκι του: Δεν τους συνέλαβαν τους δύο στρατιωτικούς. Τους απήγαγαν (αυτά μας τα έχει πει ο Μάζης και πολλοί άλλοι. Αλλά, δεν έχει σημασία).
Υπηρετούσαν στο Μηχανικό. Και το Μηχανικό δεν κάνει περιπόλους. Βρίσκονταν εκεί σε ειδική αποστολή! 
Δεν μας χε... ρε Νταλάρα (sorry, Μπογδάνε)...

Ξύλο στην τουρκική Βουλή...

... για την επιχείρηση στην Αφρίν της Συρίας...
Ξύλο στην τουρκική Βουλή για την επιχείρηση στην Αφρίν της Συρίας
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν απόψε στην τουρκική βουλή, καθώς βουλευτές ήρθαν στα χέρια και αντάλλαξαν μπουνιές, με αφορμή τις εξελίξεις και την επίθεση του στρατού στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP Μαχμούτ Τοργκούλ, απαίτησε τον τερματισμό της επιχείρησης στην Αφρίν, καταθέτοντας στοιχεία από την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για θανάτους αμάχων. Η αντίδραση από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AKP ήταν άμεση και οργισμένη. Ο Τοργκούλ δέχθηκε φραστική επίθεση και κατηγορήθηκε ότι προωθεί την τρομοκρατία και την προπαγάνδα του PKK. Τότε άρχισαν να ανταλλάσσουν μπουνιές, με αποτέλεσμα ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος να τραυματιστεί.



Αξιοσημείωτα πηγαδάκια...

Το πηγαδάκι Σαμαρά - Μητσοτάκη - Βενιζέλου πριν την ψηφοφορία 

Οι τρεις τους τα είπαν για λίγη ώρα έξω από το γραφείο του κ. Σαμαρά

Το πηγαδάκι Σαμαρά - Μητσοτάκη - Βενιζέλου πριν την ψηφοφορία


Αίσθηση προκάλεσε σε δημοσιογράφους και υπαλλήλους το πηγαδάκι που είχαν στο διάδρομο της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχικά στη κουβέντα μπήκαν οι δύο πρώην συγκυβερνώντες πολιτικοί αλλά στη συνέχεια πέρασε από μπροστά τους ο αρχηγός της ΝΔ με αποτέλεσμα να τον καλέσει στη συζήτηση ο κ. Βενιζέλος. Οι τρεις τους τα είπαν για λίγη ώρα έξω από το γραφείο του κ. Σαμαρά πάρα τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων. Όταν μάλιστα ετοιμάστηκαν ν' αποχωρήσουν για να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία ο κ. Μητσοτάκης είπε: «όλα τα μαθαίνετε», ενώ ο κ. Βενιζελος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους σημείωσε: «είδατε στην ανακοίνωση μου τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσω».
Παναγιώτης Τζαννετάτος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" :  Ο υπέρτιτλος είναι δικός μας

Πάει στη ΝΔ ο Βενιζέλος?...

Συντάχθηκε κατά την ψηφοφορία - στην πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική Επιτροπή- με τον Κυριάκο...

Ο Ευάγγελος ψήφισε σήμερα κόντρα στην γραμμή του κόμματος του. 
Ακολούθησε την γραμμή της ΝΔ. Γεγονός που προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις κι ένα ερώτημα. Το διατύπωσε εύστοχα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στην εκπομπή του ("Χώρα εν Καμίνω" - ΚΟΝΤRΑ CHANNEL) στο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λάμπρο Ρώσση: Μήπως πάει στη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος? 
Ο κ. Ρώσσης απάντησε χαλαρά κι αμήχανα: Οχι, δεν το νομίζω...