Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία η Γενεύη για το Κυπριακό...

...«Η ώρα έχει έρθει για την επανένωση του νησιού»...
Γιούνκερ: Τελευταία ευκαιρία η Γενεύη για το Κυπριακό«Τελευταία ευκαιρία» για την επανένωση της Κύπρου αποκάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τις...
συνομιλίες που ξεκινούν αύριο στη Γενεύη για το Κυπριακό.
«Η ώρα έχει έρθει για την επανένωση του νησιού» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μαλτέζο πρωθυπουργό, Γιόζεφ Μουσκάτ, στη Βαλέτα, όπου βρίσκεται για την επίσημη έναρξη της μαλτέζικης προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το επόμενο εξάμηνο. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα έχουν αίσιο τέλος μέσα στις επόμενες «ώρες και ημέρες», ενώ επανέλαβε πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κάνουν «εξαιρετική δουλειά» και πως για το ζήτημα μίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει «προσωπικό ενδιαφέρον» για το Κυπριακό και πως είναι «καθήκον» του να είναι παρών στις συνομιλίες.

«Όταν έχει να κάνει με την ειρήνη, πρέπει να παίρνεις ρίσκα. Αυτοί που δεν παίρνουν ρίσκα, παίρνουν τελικά το μεγαλύτερο ρίσκο» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

65 νεκροί από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη...

...η πλειονότητα των οποίων στην Πολωνία...
Το κύμα ψύχους που πλήττει εδώ και μια εβδομάδα την Ευρώπη στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην Βουλγαρία, σύμφωνα με τον...
νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός από το ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 65 νεκρούς.

Τα πιο πρόσφατα θύματα του κύματος ψύχους από την 6η Ιανουαρίου και τον θάνατο 2 Ιρακινών προσφύγων σε μια χιονοθύελλα, ήταν ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών που υπέστη χθες δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν από μια ελαττωματική ξυλόσομπα, σε χωριό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Με τους νεκρούς αυτούς ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνολικά στην Ευρώπη ανέρχεται σε 65 σε διάστημα μίας εβδομάδας, η πλειονότητα των οποίων στην Πολωνία.

Η Βουλγαρία, όπου το θερμόμετρο έφθασε στους -18 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Σόφια, έσπασε το ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα.

Το κύμα ψύχους από την Σκανδιναβία πλήττει εδώ και ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ιταλία...
left.gr

Κυβέρνηση για Κυπριακό...

Φωτογραφία: EUROKINISSIΜέρος της λύσης και όχι του προβλήματος η στάση της Αθήνας...

Η Αθήνα εκτιμά ότι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχει «θετικό κλίμα στις...
ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με τα Ελληνικά επιχειρήματα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη λύση του Κυπριακού.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστική της διάθεσης που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή πλευρά, είναι η ανάρτηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ λίγο αργότερα από τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι , «πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου, όταν πρόκειται για την ειρήνη, πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο»

Η ελληνική πλευρά θέλει να συμβάλλει στην απεμπλοκή των ζητημάτων και γι αυτό επιδιώκει η στάση της, να αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Γι αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενεργοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τους καίριους παίκτες στην ΕΕ (Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνκερ), επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή επιρροή τους στις ειλικρινείς (αν και χωρίς ουσιαστική πρόοδο) συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη, ώστε να μη χαθεί το momentum. Mάλιστα, ο κ.Τσίπρας δεν εξαρτά το αν θα μεταβεί στη Γενεύη από το αν θα πάει ο Ερντογάν ή όχι, αλλά από το αν θα συντελεστεί ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες και διαφανεί προοπτική συμφωνίας...

Ενστάσεις Αναστασιάδη για τον χάρτη των Τουρκοκυπρίων...

Κατατέθηκαν στη Γενεύη οι χάρτες...
Κατατέθηκαν στη Γενεύη οι χάρτες εκ μέρους της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για τις εδαφικές αναπροσαρμογές στην Κύπρο. Ο...
Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως οι χάρτες είναι εντός των πλαισίων που είχαν τεθεί στο Μον Πελεράν, δηλαδή μεταξύ 28.2% έως 29,2% ως έδαφος που θα ελέγχεται από τους Τουρκοκύπριους (Το ψευδοκράτος σήμερα κατέχει το 37% των εδαφών). Ωστόσο ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως ο τουρκοκυπριακός χάρτης δεν είναι ικανοποιητικός και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε γραπτώς τις ενστάσεις του. Ο κ.Χριστοδουλίδης δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε για το περιεχόμενο των χαρτών και ιδιαιτέρως αν στον Τουρκοκυπριακό χάρτη προβλέπεται η επιστροφή της Μόρφου...

Συζήτηση πάνω από χάρτες για το Κυπριακό...

...η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης δημοσιοποίησε έναν χάρτη...
Την μορφή που θα έχει η Κύπρος αν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς συζητούν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με...
τις τελευταίες πληροφορίες από τις συνομιλίες στη Γενεύη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αντιπροσωπείες, μαζί με την αντιπροσωπεία του ΟΗΕ συζητούν επί χαρτών. Μάλιστα η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης δημοσιοποίησε έναν χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο, 92,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους τελούν υπό διαπραγμάτευση για το κατά πόσο θα περιληφθούν υπό ελληνοκυπριακή ή τουρκοκυπριακή διοίκηση, μέσα από το 1% το οποίο τίθεται υπό συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία σε χάρτη, δηλαδή 28,2%-29,2%, αν λάβει κανείς υπόψη το σύνολο της έκτασης της Κύπρου σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο Πολίτης αναφέρει ότι ο χάρτης έχει σχεδιαστεί με βάση τα...

Αχ, Μαρία…

Κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Νίκος Χατζηνικολάου…

Όλα δείχνουν πως ο Χατζηνικολάου τα βρήκε με το μαγαζάκι της κεντρικής οδού (των Σπάτων, πρώην Κηφισίας) και ήδη γράφεται το δελτίο Τύπου.

Ο Χατζηνικολάου θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων. Τι…
θα απογίνει η Χούκλη;

Όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις στενάχωρες περιπτώσεις, θα την ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες της και δεν θα παραλείψουν να της πουν, πως «έγραψε ιστορία»…

Η συγκινητική αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Σικάγο (VIDEO)

ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο και σε κλίμα συγκίνησης ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στην πόλη όπου εκλέχθηκε γερουσιαστής, το Σικάγο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε την ομιλία του με ένα «ευχαριστώ» προς τον αμερικανικό λαό λέγοντας πως «οι συνομιλίες με τους πολίτες τον κράτησαν ειλικρινή, εμπνευσμένο και με τη δύναμη να συνεχίσει».

«Με κάνατε καλύτερο πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, επισημαίνοντας πως «όταν συνέρχονται οι απλοί άνθρωποι, η αλλαγή γίνεται.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δικαίωμα στο ατομικό όνειρο και συγχρόνως τη συνεργασία για το ευρύτερο καλό της κοινωνίας.

«Η δημοκρατία απαιτεί δουλειά, μερικές φορές κάνουμε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω», είπε, προσθέτοντας ότι «η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας από έναν ελεύθερα εκλεγμένο πρόεδρο σε έναν άλλο», είναι αξία της αμερικανικής δημοκρατίας.

Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επιτεύγματα της θητείας του και τη σημασία της δημοκρατίας, προτού καλέσει τους αμερικανούς πολίτες να υπερασπιστούν τα ιδανικά της χώρας και το Σύνταγμα από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν οι επιτυχίες της κυβέρνησής του στην ασφάλεια της χώρας ενάντια στην τρομοκρατία, το πρόγραμμα κάλυψης εκατομμυρίων πολιτών στο νέο σύστημα υγείας, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των θέσεων εργασίας, η πρόοδος σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και η επανεκκίνηση σχέσεων με την Κούβα.

Αναφερόμενος σε ορισμένες από τις προκλήσεις με τις οποίες εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, τόνισε τον κίνδυνο της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας που οδηγεί τους πολίτες στην απομόνωση και τον κυνισμό, τον ρατσισμό που διχάζει την Αμερική, την αντίσταση στην υποδοχή των μεταναστών προηγούμενων γενεών στη χώρα και την απομόνωση «στον δικό τους κόσμο» των πολιτών που περιβάλλονται από ομοϊδεάτες τους, σε σημείο που δεν μπορούν πια να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.

Στον απόηχο της ομιλίας του για τη δημοκρατία που έδωσε κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτεύματος για την Αμερική και την υφήλιο, καθώς και την ευθύνη κάθε πολίτη να μην παίρνει τη δημοκρατία ως δεδομένο, καλώντας τους Αμερικανούς να αρνηθούν να ενδώσουν στην πόλωση και στην προπαγάνδα που στοχεύει στην διάσπαση και την απομόνωση των πολιτών.

Στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τη σύζυγό του Μισέλ, και το προσωπικό του, πολλοί από τους οποίους ξεκίνησαν μαζί του στο Σικάγο.

Μάλιστα δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, σκουπίζοντας με ένα χαρτομάντιλο τα δάκρυα του, όταν αναφέρθηκε, ενώπιον περίπου 18.000 ατόμων, στις θυσίες που έκανε η σύζυγός του, αλλά και στο γεγονός ότι οι κόρες του πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως μικρά κορίτσια και αποχωρούν ως νεαρές γυναίκες.

Επλεξε μάλιστα το εγκώμιο της Μισέλ Ομπάμα λέγοντας ότι έφερε εις πέρας τον ρόλο της «με χάρη, στιλ και καλή αίσθηση του χιούμορ, κάνοντας τον Λευκό Οίκο ένα μέρος που ανήκει σε όλους».


«Τα τελευταία 25 χρόνια ήσουν όχι μόνο η σύζυγος και μητέρα των παιδιών μου αλλά και η καλύτερη μου φίλη. Εκανες εμένα προσωπικά αλλά και τη χώρα υπερήφανους», πρόσθεσε.

Αν και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, το σχόλιο του για την επικείμενη αλλαγή σε δέκα ημέρες προκάλεσε την αντίδραση του παρευρισκόμενου πλήθους που φώναζε «όχι, όχι, όχι» καλώντας τον απερχόμενο πρόεδρο να παραμείνει στην εξουσία για τέσσερα ακόμα χρόνια. Ο Ομπάμα αρκέστηκε να χαμογελάσει λέγοντας πως «δεν μπορώ να το κάνω αυτό» και ότι «μια από τις σημαντικότερες αξίες των ΗΠΑ είναι η ειρηνική μετάβαση από τον έναν πρόεδρο στον επόμενο».

Έκλεισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη νεότερη γενιά, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσει να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, και παροτρύνοντας τους Αμερικανούς να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά για να φέρουν όποια αλλαγή θέλουν, «όπως έκαναν πριν από οκτώ χρόνια».
kathimerini.gr

Αρειος Πάγος: Μη έκδοση δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών προτείνει η εισαγγελία

Για δεύτερη φορά, αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, όπου κρίνονται τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ετάχθη κατά της έκδοσης για δύο από αυτούς, η δίκη των οποίων ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Αρείου Πάγου.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, γνωστός από την κίνηση της ποινικής δίωξης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της έκδοσης των δύο εκζητουμένων κλείνοντας την εισήγηση του με τη φράση «ακόμη και αν είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος, δεν πρέπει να εκδοθούν».
Ο κ. Βουρλιώτης, όπως και η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου, που εισηγήθηκε χθες, Τρίτη, κατά της εκδόσεως για τους δύο πρώτους από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, αναφέρθηκε - και αυτός- εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη γείτονα, σημειώνοντας με έμφαση τη βεβαιότητα ότι οι οκτώ, αν εκδοθούν, θα υποστούν βασανιστήρια, ταπεινωτικούς εξευτελισμούς και εν τέλει δεν θα  τύχουν δίκαιης δίκης.
«Θα κρυβόμαστε, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βουρλιώτης, πίσω από το δάκτυλό μας αν πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία, αν μείνουμε μόνον στα έγγραφα της δικογραφίας» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει νομικό πολιτισμό και οι Ελληνες δικαστές, πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ύψος αυτού του πολιτισμού».
Προηγουμένως, οι δυο αξιωματικοί είχαν επισημάνει ,πως είναι αξιωματικοί με βαθμό λοχαγού και ο ένας μάλιστα ήταν ο πιλότος που προσγείωσε το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. «Δεν φύγαμε από τη χώρα μας. Φύγαμε για να αποφύγουμε τον θάνατο και το λυντσάρισμα. Αν δεν ερχόμασταν στην Ελλάδα θα ήμασταν νεκροί», υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους, ενώ οι μάρτυρες που εξετάστηκαν αναφέρθηκαν εκτενώς στην κατάλυση του κράτους δικαίου στην Τουρκία, τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τα βασανιστήρια υπόπτων και κρατουμένων. Προσκόμισαν μάλιστα και αποφάσεις άλλων ευρωπαϊκών δικαστηρίων που έχουν αρνηθεί την έκδοση Τούρκων υπηκόων στη γείτονα και μάλιστα την ελληνική Δικαιοσύνη να μην αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον ευρωπαϊκό κανόνα.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου. 
kathimerini.gr

Κυπριακό - Αναστασιάδης: Αναμένεται σήμερα η κατάθεση χαρτών

Την πεποίθησή του ότι θα παρουσιαστούν χάρτες κατά τη διάρκεια της σημερινής, τρίτης μέρας των συνομιλιών στη Γενεύη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σύντομη δήλωσή του φθάνοντας στο Παλάτι των Εθνών, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε ερώτηση κατά την άφιξή του, αν θα παρουσιαστούν όντως οι χάρτες σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «αυτό λέει η συμφωνία, πιστεύω ναι».
Το εδαφικό και η παρουσίαση χάρτη από την κάθε πλευρά βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που θα αρχίσουν σε λίγο στη Γενεύη, ενώ αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην ελβετική πόλη, η διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο.
(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Ο Τσακαλώτος κομίζει το «Plan B» σε Παρίσι και Βρυξέλλες



Στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και αύριο στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ζητήσει την συνδρομή αμφοτέρων για να προχωρήσει άμεσα το εν λόγω σχέδιο – ένα σχέδιο, που βασίζεται σε αμοιβαίες υποχωρήσεις Ελλάδας και δανειστών.
Πρόκειται για το σχέδιο που, όπως ήδη έχει γράψει το tvxs.gr προβλέπει επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» και μετά το 2018, καθώς και μείωση του αφορολόγητου πιθανότατα από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα στα 6.000 ευρώ.
Η επέκταση του «κόφτη» θα εστιάζει σε πιθανές περικοπές στο πεδίο των συντάξεων – εάν αυτό κριθεί αναγκαίο – μετά το 2018, ενώ η μείωση του αφορολόγητου σηματοδοτεί την αποδοχή ενός πάγιου αιτήματος του ΔΝΤ.
Σε αντάλλαγμα, η ελληνική πλευρά διεκδικεί μια πιο συγκεκριμένη δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προκειμένου να μπορέσει η ΕΚΤ να εντάξει άμεσα τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση. Ταυτόχρονα, ο Ευκλεδης Τσακαλώτος επιμένει και στην πρότασή του για διατήρηση μεν των στόχων για τα πλεονάσματα στο 3,5% μετά το 2018, με το 2,5%  όμως να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους και το 1% σε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης όπως η μείωση της φορολογίας.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σχέδιο επώδυνου συμβιβασμού μεν, αλλά με προοπτικές win-win εάν η Ελλάδα πάρει το «πράσινο φως» για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το «διαβατήριο» για την ποσοτική χαλάρωση.
Η πρόταση, στο γενικό της πλαίσιο, είναι ήδη γνωστή στην Κομισιόν και στη γαλλική κυβέρνηση, το ταξίδι Τσακαλώτου ωστόσο στοχεύει στο να κινητοποιηθούν άμεσα οι «φίλιες δυνάμεις» της Ευρώπης και να διασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη και του Βερολίνου επί του εν λόγω συμβιβασμού.
Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς, εάν υπάρξει αυτή η σύμφωνη γνώμη, είναι η άμεση επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης, αρχής γενομένης από την αυριανή συνεδρίαση του EuroWorkingGroup, για να κλείσει η πλήρης συμφωνίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Tό σκίτσο τής Έφης Ξένου...

...από "ΤΑ ΝΕΑ"
             tanea.gr

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για πρόσφυγες και μετανάστες

Σε αυτές τις συνθήκες επιβιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Λέσβο
Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέσβο για πρόσφυγες και μετανάστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017 18:33 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/01/2017 18:59 |



Το αρματαγωγό "Λέσβος" του πολεμικού Ναυτικού αποπλέει απόψε από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τη Λέσβο προκειμένου να φιλοξενήσει περίπου 500 πρόσφυγες, σε υλοποίηση της απόφασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την επικονωνία του με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Στο αρματαγωγό φορτώνονται κρεβάτια, σόμπες και στρώματα για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων. Εκτιμάται ότι το "Λέσβος" θα καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού αύριο μετά τις μεσημβρινές ώρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. 

tanea.gr

Γελοίοι

Ο Θέμος Αναστασιάδης φιλοξένησε στην εκπομπή του στην τηλεόραση του Αντέννα τον «μάγο της οικονομίας και ανερχόμενο πολιτικό», Αρτέμη Σώρρα. Και τι είπε ο εθνικός ευεργέτης στον εθνικό κομιστή;
Οτι διαθέτει περιουσία τριών τρισ. δολαρίων, αλλά θέλει να δώσει μόνο τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα, διότι τόσα χρειάζεται η χώρα για να σωθεί...
Μην κακομάθουμε, δηλαδή, και γίνουμε τεμπέληδες. 
Κατά τα λοιπά, ο Θέμος, ως γνωστόν, λογοκρίνεται, καταπιέζεται και βασανίζεται από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να ακούνε αλήθειες και δεν δέχονται τη σκληρή κριτική.

11.01.2017

Δ.Τ.
efsyn.gr

Τσακαλώτος: Στο Παρίσι με διπλή αποστολή

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μισέλ Σαπέν
Τετ α τετ στη γαλλική πρωτεύουσα θα έχουν σήμερα το απόγευμα Τσακαλώτος - Σαπέν 
| AP Photo/Laurent Dubrule


Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, θα έχει σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η συνάντηση εντάσσεται σύμφωνα στο πλαίσιο των επαφών για τις διαπραγματεύσεις για τη β' αξιολόγηση και στα δύο εκκρεμή ζητήματα.
Το ένα θέμα είναι πότε θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Το δεύτερο το πότε θα αποφασίσουν ΔΝΤ και Βερολίνο να προχωρήσει η διαδικασία και να καταλήξουν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην ίδια «αφήγηση» για το δημοσιονομικό μέλλον της Ελλάδας.
Αύριο (Πέμπτη) ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες.
Το βέβαιο είναι ότι Αθήνα και Βρυξέλλες επιθυμούν ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε οι ακόλουθες αποφάσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ να μην καθυστερήσουν πέραν του Μαρτίου. Ειδάλλως, η επίτευξη των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα γίνει δυσκολότερη για την κυβέρνηση.
Ωστόσο, η ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα παραμένει άγνωστη, δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα και όσο...

Ο Αρειος Πάγος κρίνει σήμερα την τύχη δύο ακόμη Τούρκων αξιωματικών...


Φωτογραφία: ΕurokinissiΤην έκδοση ή όχι δύο ακόμη Τούρκων στρατιωτικών θα συζητήσει σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι...
Τουρκικές αρχές εκζητούν τους 8 στρατιωτικούς οι οποίοι μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Το Τουρκικό κράτος εκζητεί τους 8 στρατιωτικούς προκειμένου να δικαστούν για τα αδικήματα: α) της παράβασης του Τουρκικού Συντάγματος με βία και καταναγκασμό, β) της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, γ) του εγκλήματος κατά του νομοθετικού οργάνου και κατά της κυβέρνησης και δ) κατά της διακεκριμένης αρπαγής (ελικοπτέρου), από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα και με όπλο κατά τις νυκτερινές ώρες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος συζητήθηκαν οι αιτήσεις αναιρέσεως των δύο πρώτων Τούρκων αξιωματικών, με την εισαγγελέα να εισηγείται τη μη έκδοσή τους. ​

«Αν εκδοθούν, κινδυνεύουν να μην έχουν δίκαιη δίκη, να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά», είπε η κυρία Θεοδώρου, ζητώντας από το δικαστικό συμβούλιο να μην προχωρήσει στην έκδοση των «8». Αναφερόμενη στο τουρκικό αίτημα, η κυρία Θεοδώρου το χαρακτήρισε αόριστο, καθώς, όπως είπε, η περιγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται δεν είναι συγκεκριμένη, ενώ υποστήριξε ότι η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης δεν έστειλε τα στοιχεία που ζήτησαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Για την εισαγγελική λειτουργό, το αίτημα της Τουρκίας θα πρέπει να απορριφθεί ως νομικά απαράδεκτο. Ακόμη όμως και αν...

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ - ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΔΗΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 09-01-2017


«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΔΗΕ»

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην εξόφληση οφειλών παρελθόντων ετών (2010-2013) προς τη ΔΕΔΔΗΕ. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε πάλι μετά από χρόνια η συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είχε παγώσει λόγω των ανεξόφλητων οφειλών και είχε ως αποτέλεσμα η ΔΕΔΔΗΕ να μην επιδιορθώνει τις βλάβες.

Όμως δεν μείναμε μόνο εκεί. Έπειτα από διαγωνισμό, ο Δήμος Μυκόνου υπέγραψε για πρώτη φορά σύμβαση με ιδιώτη ανάδοχο που αφορά α) την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ηλεκτροφωτισμού για ασφαλή οδήγηση, β) τον φωτισμό του Δήμου Μυκόνου με ικανοποιητικό και επαρκή φωτισμό και γ) τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των δικτύων ηλεκτροφωτισμού (πεζοδρόμων, πλατειών, δημοτικών κτιρίων κλπ.). Επισημαίνεται, ότι στον Δήμο Μυκόνου υπηρετούν μόνο ένας μόνιμος υπάλληλος ηλεκτρολόγος και ένας συμβασιούχος, που καλούνται να εξυπηρετήσουν όλο το νησί.

Ειδικότερα οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον ανάδοχο αφορούν:

Την αποκατάσταση βλαβών και την συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Την αλλαγή καμμένων λαμπτήρων, την αντικατάσταση παλαιών σωμάτων φωτισμού με νέα σύγχρονα φωτιστικά υδραργύρου ή νατρίου.

Την συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων αντικατάστασης.

Την επισκευή συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στις περιοχές ΜΥΛΟΙ και ΝΤΑΒΙΑΣ.


Ήδη ο εργολάβος έχει ξεκινήσει τις εργασίες και έχει αντικατασταθεί μεγάλος αριθμός καμμένων λαμπτήρων καθώς και έχει προβεί σε εργασίες επισκευής των καλωδιώσεων και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στους δημοτικούς Χώρους.

Μάλιστα, ενημερώνει τη ΔΕΔΔΗΕ για τυχόν βλάβες που υπάρχουν στο δίκτυο της και η ΔΕΔΔΗΕ αρμοδίως προβαίνει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος στην αποκατάσταση των βλαβών.

Επίσης, σας ενημερώνουμε πως ο οδοφωτισμός του Περιφερειακού οδικού δικτύου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας και δεν μας επιτρέπεται να προβούμε σε οιαδήποτε ενέργεια για την αντικατάσταση των λαμπτήρων και την επισκευή των κατεστραμμένων καλωδιώσεων. Έχουμε, όμως, διασφαλίσει την δέσμευση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, ότι η Περιφέρεια θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου το πρόβλημα του οδοφωτισμού στον Περιφερειακό να λυθεί.

Τέλος σας καλούμε για οποιαδήποτε βλάβη διαπιστώνετε στον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου, να καλείτε στα τηλέφωνα του Δήμου, να μας ενημερώνετε, προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22893-60145, 22893-60112, 22890-26808

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η αόρατη αυτοκρατορία των offshore

   Ο Ιστός








Γιώργος Στάμκος
Μια αθέατη αυτοκρατορία, αχανής και οικονομικά πανίσχυρη, απλώνεται παντού γύρω μας. Επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, την πολιτική, ελέγχει κυβερνήσεις και σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος έντεχνα κρυμμένος μέσα στον κόσμο μας και σχεδόν αόρατος από τα μάτια των πολλών. Είναι ο κόσμος των υπεράκτιων ή εξωχώριων (offshore) κέντρων, που βρίσκεται παντού γύρω μας.
Περισσότερο από το μισό παγκόσμιο εμπόριο εκτιμάται πως περνάει, τουλάχιστον στα χαρτιά, μέσα από τους λεγόμενους “φορολογικούς παραδείσους”. Πάνω από το μισό των τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού και το 1/3 των άμεσων ξένων επενδύσεων από πολυεθνικές εταιρίες περνούν μέσα από τα offshore κέντρα. Περίπου το 85% των διεθνών τραπεζικών εργασιών και της έκδοσης ομολόγων διεξάγεται σε μια υπεράκτια ζώνη άνευ εθνικότητας, της λεγόμενης Ευρωαγοράς (καμιά σχέση με τη “Ζώνη του Ευρώ”). Το ΔΝΤ εκτιμούσε το 2010 πως η συνολική αξία του ενεργητικού μόνον των μικρών νησιωτικών χρηματοπιστωτικών κέντρων, όπου εδρεύουν οι offshore, ανέρχονται συνολικά σε 18 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ίσο με το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ! Κι αυτό, σύμφωνα με το ΔΝΤ, αποτελούσε μάλλον υποεκτίμηση.
Αυτή η τεράστια δύναμη έχει πολλά κέντρα, αλλά όμως μία πραγματική πρωτεύουσα: το Σίτι του Λονδίνου. Και ήταν αυτή η δύναμη που βοήθησε καθοριστικά ώστε να γύρει τελικά η πλάστιγγα υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, που θα την οδηγήσει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μετατρέψει την 5η οικονομία στον κόσμο σ' έναν μεγάλο “φορολογικό παράδεισο”, με εταιρική φορολογία μόλις στο 15% -ευχάριστο νέο για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, αλλά όχι και για τους μικρομεσαίους φορολογούμενους της χώρας που θα επωμιστούν, όπως συμβαίνει πάντα, τη διαφορά, πληρώνοντας περισσότερους φόρους.

Επικράτειες Εχεμύθειας ...

Για φοροδιαφυγή και οικονομικό έγκλημα ερευνάται η Novartis...


Εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας κ. Αθανασίου στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Δραγάτση για διεξαγωγή έρευνας για φοροδιαφυγή και...
ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην εταιρεία Novartis. 

Η υπόθεση Novartis απασχόλησε σύμφωνα με τις πληροφορίες επί μακρόν σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης , ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς Κώστας Χρήστου.

Η υπόθεση Novartis εκτιμήθηκε ως «πολύ σοβαρή υπόθεση»....
real.gr


Από 'κεί πού δέν τό περιμέναμε: Mειωμένη η φετινή θυσία στόν Μολώχ τής ασφάλτου

Πολύ λιγότερα τροχαία φέτος μέσα στις γιορτές

Αισθητά λιγότερα τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν κατά τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 9 Ιανουαρίου 2017 καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια 34 θανατηφόρα, 36 βαριά και 453 ελαφρά τροχαία, έναντι 52, 50 και 605 αντίστοιχα το ίδιο χρονικό διάστημα της περυσινής εορταστικής περιόδου. Στο ίδιο πλαίσιο, και ο φόρος αίματος στην άσφαλτο ήταν μικρότερος: 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους τη φετινή εορταστική περίοδο έναντι 56 πέρυσι, 44 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά (57 πέρυσι) και 588 ελαφρά (823 πέρυσι).
Το διάστημα 19 Δεκεμβρίου 2016 έως 9 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι. Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν 7.715 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Τροχαίας της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία πραγματοποίησαν 206.222 ελέγχους σε οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 35.059 παραβάσεις. Οι πιο συνηθισμένες παραβάσεις αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα του οχήματος (7.458) και ακολουθούν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (2.321), οι παραβάσεις προτεραιότητας (1.115) και η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (1.141). Σε 537 περιπτώσεις οι οδηγοί «πιάστηκαν στα πράσα» να οδηγούν και ταυτόχρονα να μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, σε 656 περιπτώσεις δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας, 456 δεν είχαν παιδικά καθίσματα για τα παιδιά τους και σε 263 περιπτώσεις οδηγούσαν στο αντίθετο ρεύμα.
 
Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
               kathimerini.gr 

Αρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών για στελέχη της Nοvartis

Ερευνα σε βάθος δεκαετίας με άρση τραπεζικού απορρήτου και ανοίγματα λογαριασμών για πολλά από τα στελέχη και τους συναλλασσόμενους με την φαρμακοβιομηχανία Nοvartis, έχει διατάξει ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου λίγες μόλις ημέρες μετά την εντολή για γενικευμένη έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4,500 γιατρών και κρατικών λειτουργών, ώστε να προωθούν φάρμακα της εν λόγω εταιρείας.
Η έρευνα από πλευράς οικονομικών εισαγγελέων έχει ανατεθεί στον επίκουρο εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή αρμοδίων παραγόντων από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για συντονισμό των ενεργειών προκειμένου οι έρευνες της δικαιοσύνης να ολοκληρωθούν γρήγορα και σε βάθος.
Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση της Nοvartis, χρονολογούνται από το 2012, σχετική εντολή είχε δοθεί, τότε, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο οποίος διέταξε περαιτέρω να διερευνηθεί η υπόθεση, όταν του παραδόθηκε πόρισμα που κρίθηκε ανεπαρκές. Η περαιτέρω έρευνα που διατάχθηκε, τότε, οδήγησε σε νέο πόρισμα το 2013 το οποίο όμως φαίνεται πως δεν κατέληξε στον εισαγγελέα
kathimerini.gr

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σέ τίτλους


1. Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, στα Εξάρχεια. Δείτε ποιες οργανώσεις υποψιάζεται η αντιτρομοκρατική. 
2. Το έγγραφο με τις 24 διαφωνίες για το κυπριακό στα βασικά κεφάλαια της διακυβέρνησης και του περιουσιακού αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή». Πρόκειται για μια διαρροή που προκάλεσε την οργή του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη. 
3. Συνελήφθη ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτης Τζένος, ύστερα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Μάθετε αναλυτικά για την υπόθεση
4. Τον νυν αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δείχνει η Deutsche Welle ως τον οριστικό αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
5. Στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκαν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Δείτε τι περιλαμβάνουν αναλυτικά. 
6. Τη μη έκδοση των δύο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, η υπόθεση των οποίων συζητήθηκε σήμερα στο ανώτατο δικαστήριο, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου.
7. Ερωτήματα για την πολιτική του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη σε σχέση και με την υπόθεση Novartis άνοιξε ο Παύλος Πολάκης, με συνέντευξή του στο «Κόκκινο». Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας  έκανε λόγο για «τεράστιο στημένο παιχνίδι» με τις τιμές των φαρμάκων.
8. Τοποθετούν μηχανήματα αφαίμαξης σε έγκυα άλογα. Τους αποστερούν το αίμα τους. Κάποια εξασθενούν τόσο που λιποθυμούν και ξεψυχούν. Γιατί τόση βαρβαρότητα; Γιατί οι βιομηχανίες αυξάνουν τα κέρδη τους με το αίμα των αλόγων.  
9. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τις τράπεζες για την πτώχευση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους του Οργανισμού ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης.
10. Ένας χρόνος χωρίς τον Ντέβιντ Μπάουι. Ένα αφιέρωμα στον «άνθρωπο που έπεσε στη Γη» διά χειρός Γιώργου Ρούσσου. Και το καινούργιο, υπέροχο, μυστηριώδες βιντεοκλίπ για το «No Plan» του μεγάλου καλλιτέχνη που το 2016 έφυγε από κοντά μας. 
* Σκίτσο του Soloup για το Ποντίκι