Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πτήση Μύκονος- Βενετία: Έκτακτη προσγείωση στό Ελευθέριος Βενιζέλος...

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο "Ελ. Βενιζέλος"...
Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αργά το μεσημέρι της Τρίτης, αεροσκάφος της εταιρείας Volotea, που εκτελούσε την πτήση Μύκονος- Βενετία.

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα σε έναν από τους δύο κινητήρες.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 116 επιβάτες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Oι ΟΦΑ «πνευματικοί ταγοί» κυρίως μεταξύ τών πανεπιστημιακών δασκάλων...

Η τέχνη τού να είσαι με όλους
Δεν φυλάγεσαι πια
Λες τις σκιές: σκιές
Θοδωρής Βοριάς, «Νυχτερινές επιπλοκές»
Εχω σχολιάσει ξανά το ελληνικό φαινόμενο των δια(γ)νοουμένων, δηλαδή των αυτο-αναγορευθέντων σε «πνευματικούς ταγούς» [!] , οι περισσότεροι των οποίων στις δύσκολες στιγμές της χώρας κρύβονται μέσα σε σύννεφα ασαφών δηλώσεων ή ξαραχνιάζουν τα μπαούλα των αναμνήσεών τους.
Το σημερινό σημείωμα αφορά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Συμμετέχοντας ενεργά από το 1978 ως ΕΔΠ στην ομάδα σύνταξης του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ως καθηγητής και πρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ.λπ. [συνάδελφος σε πολλούς συνδικαλιστικούς αγώνες με τους Κ. Γαβρόγλου, Αρ. Μπαλτά κ.ά.], είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την πορεία [επαγγελματική, κοινωνικήπολιτική] αρκετών πανεπιστημιακών της γενιάς μου και να εκπλαγώ με την ευλυγισία/οσφυοκαμψία ορισμένων, ιδίως όμως αυτών που θεωρούνται από την κοινή γνώμη «φίρμες»...

Δέν είναι «καμένο χαρτί» ο Παχατουρίδης…

Κι όμως, δεν «κάηκε» ο Παχατουρίδης…
Στο «γαλάζιο» εσωκομματικό χρηματιστήριο των αυτοδιοικητικών εκλογών έχουν ήδη αρχίσει τα «μαχαιρώματα» για τις...
υποψηφιότητες σχετικά με τους δήμους και τις περιφέρειες.
Μάλιστα, πολλοί ενέταξαν στα σχετικά «μαχαιρώματα» και τα δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη για την Περιφέρεια Αττικής «κάηκε» μετά τις αποκαλύψεις για τις καταγγελλόμενες παραλείψεις στο «πόθεν έσχες» του.
Δεν είναι μόνο ότι και ο ίδιος είπε πως έχει δηλώσει όλα τα ακίνητά του. Είναι και ότι ο Neo πληροφορείται από «γαλάζιους» συνομιλητές του πως στη ΝΔ δεν τον θεωρούν «καμένο χαρτί» -ούτε «καμένο» γενικώς. 

Αντιθέτως, συνεχίζει να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να στηριχθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί του Γιώργου Πατούλη που αν δεν πάρει το χρίσμα για την περιφέρεια, έχει αποφασίσει να κατέβει «αντάρτης» για τον δήμο…

matrix24.gr

Δελτίο Τύπου: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ (Ι.ΜΕΤ)/EKETA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (Ι.ΜΕΤ)/EKETA  

Έναρξη συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)

Στις 21/09/2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κουκά με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ) κ. Μπεκιάρη και τη Διευθύντρια του Τομέα για τα Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα – Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές, κα. Μποϊλέ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν στον τομέα των μεταφορών και είναι μείζονος σημασίας για το νησί της Μυκόνου, ενώ παράλληλα υπογράφτηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, με στόχο την άμεση έναρξη της συνεργασίας τους...

Σήμερα: Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν...

Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν με το Κυπριακό στο επίκεντρο...
Με τον Τούρκο Πρόεδρο θα συναντηθεί σήμερα (18:30 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της...
Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το κλίμα αναμένεται να είναι βελτιωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση παρόντες θα είναι και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. 
Προηγήθηκε η χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Γκουτέρες, αφού ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είχε διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό. Στόχος να...

Τό μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας του κόσμου από προχθές στό Μόναχο

Στους ρυθμούς του Oktoberfest το Μόναχο

Χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων ντυμένοι με παραδοσιακές βαυαρικές στολές, κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, προκειμένου να γιορτάσουν την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ.
Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, άνοιξε το πρώτο βαρέλι μπύρας.
Πέρα από μπύρα, οι επισκέπτες του Oktoberfest μπορούν να απολαύσουν κότσι, λουκάνικα και άλλες παραδοσιακές βαυαρικές γεύσεις.
Οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε σκηνές χωρητικότητας 2 - 3.000 ατόμων, ενώ οι σερβιτόροι καθώς και αρκετοί επισκέπτες, συνηθίζουν φορούν παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.
Το Oktoberfest προσελκύει περίπου έξι εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, πολλοί εκ των οποίων από το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο διαρκεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, καθιερώθηκε από το 1810, στο πλαίσιο των εορτασμών του γάμου του τότε πρίγκιπα και αργότερα βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου του Α’ με τη Θηρεσία της Σαξωνίας – Χίλντμπουργκχάουζεν.
 Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters