Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό : Ενημέρωση στόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει τώρα ο πρωθυπουργός

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τσίπρας...
Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε πριν λίγα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος πριν λίγη ώρα δέχθηκε το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα όσα ειπώθηκαν και την πορεία της διαπραγμάτευσης με τη γειτονική χώρα.

Θα ακολουθήσει η ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού...

Συμφωνία Αθηνών - Σκοπίων μέ «Υποχρέωση της πΓΔΜ για συνταγματική αναθεώρηση»...

«Υποχρέωση της πΓΔΜ για συνταγματική αναθεώρηση»...
ΒΙΝΤΕΟ
Συμφωνία erga omnes με υποχρέωση της πΓΔΜ να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση είναι αυτή που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, όπως τόνισε στον ΠτΔ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη και μια καλή συμφωνία για την ελληνική πλευρά. Είναι μια συμφωνία με σύνθετο όνομα και γεωγραφικό προσδιορισμό που διασφαλίζει την ιστορική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας. 

Το βασικότερο ίσως όλων είναι ότι η πΓΔΜ θα πρέπει να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση. Η συμφωνία, μάλιστα, θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε ισχύ από την Ελλάδα αφότου η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις βασικές της υποχρεώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Είστε ο πρώτος που ενημερώνω μετά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ. Ζάεφ, θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια θα ζητήσω από τον πρόεδρο της βουλής να διοργανωθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία»...

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


«Η συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ:
Ελλάδα - Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές»


Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018| Ερμούπολη, Σύρος
Ώρα προσέλευσης: 18.30

Αίθουσα Συνεδριάσεων «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων  
Αγίου Νικολάου 6, 84 100 Ερμούπολη, Σύρος



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Στό σκαμνί ...για προσλήψεις επί θητείας Άδωνη...

Στο εδώλιο στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ...
Το κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ...για προσλήψεις επί θητείας Άδωνη...

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ ασκήθηκαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για το σκέλος των 23 προσλήψεων στον φορέα, επί θητείας στο υπουργείο Υγείας του Αδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις απαγγέλθηκαν μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την υποβολή των σχετικών πορισμάτων του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα πορίσματα αναφέρονται σε ένα από τα σκέλη των διενεργούμενων ερευνών για τον φορέα, το οποίο αφορά τις 23 σκανδαλώδεις προσλήψεις επί υπουργίας Γεωργιάδη.

Μάλιστα στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει λίστα στην οποία καταγράφονται, εκτός από τα 23 ονόματα των προσληφθέντων, και αυτά των «μεσαζόντων» που προωθούσαν...

Τραμπ - Κιμ : ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ...σέ «ιστορική συνάντηση»...

Ιστορική συμφωνία υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ - «Εγγυήσεις ασφαλείας» και «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» στο κοινό κείμενο

Για «φανταστική συνάντηση» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος
Ιστορική συμφωνία υπέγραψαν Τραμπ και Κιμ - «Εγγυήσεις ασφαλείας» και «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» στο κοινό κείμενο


«Νιώθουμε μεγάλη τιμή που υπογράφουμε αυτό το έγγραφο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη. Στο κοινό κείμενο, οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου». «Είχαμε μία ιστορική συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και να υπογράψουμε μία ιστορική συμφωνία», δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και συνέχισε:
«Ο κόσμος θα δει την αλλαγή σύντομα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τραμπ που βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση».
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι...

Ντ. Μπακογιάννη διαψεύδει Άδωνη...

«Αδειάζει» τον Άδωνη η Ντόρα

Η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα Μπακογιάννη μπλόφαρε. Αυτό είπε εμμέσως πλην σαφώς o Άδωνης Γεωργιάδης προκειμένου να επιβάλει στο κόμμα του τη γραμμή κατά της σύνθετης ονομασίας της σκληρής δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ.. Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7» ότι η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 «πρότεινε μία σύνθετη ονομασία, γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί της τον Γκρούεφσκι, ο οποίος θα αρνείτο» και ότι «ούτε η κ. Μπακογιάννη ούτε κανένας δεν επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία».
Το θέμα είναι ότι η ηγεσία της Ν.Δ. παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αδ. Γεωργιάδη, αποδεχόμενη τις δηλώσεις του, καθώς περιορίστηκε να απαντήσει μέσω διαρροών στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουν το θράσος να μιλούν αυτοί που το 2015 έπαιξαν μια ολόκληρη χώρα στα ζάρια».
Αλλά από το περιβάλλον της Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», διέψευδαν το περιεχόμενο των δηλώσεων Γεωργιάδη, τονίζοντας πως έμμεση απάντηση σ' αυτές αποτελεί συνέντευξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών (Παραπολιτικά 9.6.2018), όπου ξεκαθαρίζει ότι «η θέση της Ν.Δ. ήταν συγκεκριμένη: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes. Αυτό προϋπέθετε συνταγματική αλλαγή και απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών διατάξεων. Αυτή τη θέση μας την έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τρεις φορές μέχρι σήμερα». 
11 Ιουν. 2018

tvxs.gr