Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς του διεθνούς τζετ σετ για το 2016...


greece_b

Tο διεθνές δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso δημοσίευσε τη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές για το καλοκαίρι του 2016. 

Tα στοιχεία προέρχονται από...

τα τουριστικά πρακτορεία-μέλη της Virtuoso, αφορούν σε ταξίδια προγραμματισμένα για το καλοκαίρι του 2016 και βασίζονται σε πάνω από 35 δισ. συναλλαγές των μελών τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο Top 10, όπως επίσης 7 Ευρωπαϊκές χώρες ακόμη.
Δείτε τους 10 κορυφαίους προορισμούς για το καλοκαίρι του 2016:

1. Ιταλία
2. Ηνωμένο Βασίλειο
3. Γαλλία
4. Ισπανία
5. Ολλανδία
6. Ιρλανδία
7. Γερμανία
8. Ν. Αφρική
9. Ελλάδα
10. Ισραήλ
 

Η θρυλική αντιχουντική αφίσα BUS ONLY του Δημήτρη Σαπρανίδη...

Το 1971 η χούντα γιόρταζε τα 150 χρόνια από την επανάσταση του ’21. Τότε σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μία αφίσα που να λέει… 146 χρόνια ελευθερία.
Ο Δημήτρης Σαπρανίδης
Όμως ο Σαπρανίδης έπρεπε να βρει μια δικαιολογία και για το BUS ONLY, το οποίο (φιλοτεχνημένο το 1968) παρουσιαζόταν σε έκθεση στην Αθήνα το 1971…

Η μικρή ιστορία μιας σημαντικής πράξης αντίστασης μέσα στη δικτατορία...
 Φώντας Τρούσας
Το 1975 έγινε στην Αθήνα μία Παγκόσμια Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα τον Αντιφασισμό, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες σκιτσογράφοι από πάρα πολλές χώρες. Μέρος εκείνων των σκίτσων είχαν κυκλοφορήσει...
σ’ έναν θαυμάσιο τόμο από τις εκδόσεις Καστανιώτη, που άνοιγε μ’ ένα πρώτο κείμενο τού τότε υφυπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως Τάκη Λαμπρία, όπως και μ’ ένα δεύτερο για τη σημασία της γελοιογραφίας (και του γελοιογράφου) της Ελένης Βλάχου
Αυτό το κείμενο το αντιγράφω: «Πάντα ήμουν θερμή οπαδός της γελοιογραφίας. Αν πάντα απολάμβανα τη δουλειά των γελοιογράφων, τώρα θα πρέπει να θαυμάσω και την αίσθησή τους για τις ανθρώπινες αξίες και την αφοσίωσή τους στη δημοκρατία. Από μια άποψη πιστεύω πως αντιπροσωπεύουν την αγνότερη μορφή δημοσιογραφίας. Μέσα στις σελίδες ενός εντύπου καμιά άλλη παρουσία δεν υπάρχει που να είναι, χωρίς να προφέρει ούτε μια λέξη, περισσότερο τολμηρή, βίαιη, επικίνδυνη, φιλελεύθερη, περισσότερο συντριπτικά έντιμη. 
Και ο πιο φανατικός εχθρός ενός πολιτικού ποτέ δεν θα μπορέση να βρη τις λέξεις για ν’ αποδώσει τα συναισθήματα που ένας γελοιογράφος μπορεί να κλείσει μέσα σ’ ένα σκίτσο. Και μπορούμε να πούμε, χωρίς δισταγμό, κοιτάζοντας απλώς τις γελοιογραφίες που δημοσιεύονται στον Τύπο μιας χώρας, πως μπορούμε μ’ αυτές να μετρήσουμε ακριβώς το ποσοστό τής Ελευθερίας του Τύπου, επομένως και της Δημοκρατίας που απολαμβάνει η χώρα αυτή. 

Σχεδόν πάντα η διάθεση του γελοιογράφου είναι οργισμένη και βίαιη και ποτέ δεν εγκαταλείπει ένα θέμα προτού εξαντληθεί· επιμένει ξανά και ξανά σκοπεύοντας τους ίδιους στόχους, χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τις υπερβολές για να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη. Από όλους τους δημοσιογράφους που δουλεύουν στον ελεύθερο Τύπο, αυτός είναι ο πιο ελεύθερος και πάντα ο λόγος του είναι για δικό του λογαριασμό, ποτέ για λογαριασμό της εφημερίδας. 
Ποτέ δε βγάζει μια ανώνυμη γελοιογραφία. Μπορεί να γίνει σκληρός –από τη φύση του είναι ο πιο κριτικός από τους κριτικούς– αλλά δεν υποχωρεί ποτέ σε θέματα δικαιοσύνης, υπερασπίζεται με πάθος τους αδύνατους, ένας μοναχικός αλλά αγέρωχος Δαβίδ, έτοιμος πάντα να αποδεχτεί την πρόκληση όλων των Γολιάθ που δυναστεύουν πάνω στη γη. Δεν τον περιβάλλουν με ιδιαίτερη αγάπη στο επάγγελμα, ίσως γιατί είναι –κάθε γελοιογράφος είναι– αναντικατάστατος.   
Ακόμα είναι ένα είδος αλλόκοτου πλάσματος, που η θέση που κατέχει ακριβώς στο επάγγελμα δεν έχει ξεκάθαρα προσδιοριστεί. Είναι καλλιτέχνης ή δημοσιογράφος; Και τα δύο ή κανένα; Προσωπικά εγώ πιστεύω πως είναι και τα δύο».  
Ελένη Βλάχου 

Μέ τό κάρο τής πολιτικής καριέρας : Μικρό απόσπασμα από τήν πορεία πρός τό "Μέλαθρον Βοϊνοβιτς"...


(22-24/4. Ολιγοήμερη, ανοιξιάτικη, παράκαμψη στή μεγάλη πορεία. Ίσως καί ταλαιπωρία...)
 
(Παραλλαγή πάνω σ΄ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου)

Υπερπτήσεις ελικοπτέρων της ΠΓΔΜ πάνω από την περιοχή της Αριδαίας

Δύο υπερπτήσεις σκοπιανών ελικοπτέρων βόρεια της Αριδαίας καταγράφηκαν από το ΓΕΕΘΑ το πρωί της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τα δύο ελικόπτερα εισήλθαν μισό μίλι μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 09:33 πετώντας στα 7.000 πόδια και στις 09:49 σε ύψος 8.300 πόδια αντίστοιχα. Τα ελικόπτερα αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Η έντονη κινητικότητα στην περιοχή σχετίζεται με το προσφυγικό. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγραφεί επανειλημμένες πτήσεις ελικοπτέρων αλλά στον εναέριο χώρο της ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε έδαφος και αέρα.
Οι υπερπτήσεις των σκοπιανών ελικοπτέρων σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα έναρξης των εργασιών της τετραμερούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Αλβανία.
από kathimerini.gr

Tό σκίτσο τού Κώστα Μητρόπουλου