Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η γελοιογραφία τού Κ. Μητρόπουλου

/
("TA NEA" 3/10)

Προσχεδιασμένη επίθεση

Προσχεδιασμένη η επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ, διαπιστώνεται σε δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας
Τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα. Από τη δικογραφία, που στρέφεται κατά τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν πενήντα άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια.
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε 34χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται να συντόνιζε την επίθεση και να κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που ξυλοκοπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο το καλοκαίρι του 2012. Επιπλέον, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας -και προφυλακισμένο πλέον- Γιώργο Πατέλη.
Εμπλοκή στην υπόθεση έχει και ο επίσης προφυλακισθείς βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, που έκαναν έρευνα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος τη νύχτα της επίθεσης.                                                                                                                                       (Καθημερινή 04-10-13)








Έφυγε ο Ρούσσος Παπαδάκης

Πέθανε αργά χτες το βράδυ ο Ρούσσος Παπαδάκης Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων σε ηλικία 65 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.
Είχε γεννηθεί στα Χανιά το 1948. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εγκληματολογία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975. Υπηρέτησε σε διάφορες Εισαγγελίες της χώρας και προήχθη σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2006. Είχε ορισθεί –μεταξύ άλλων- αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος και προστασίας ζώων.
Είχε ορισθεί ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνή fora και συναντήσεις. Το 2012 είχε εκλεγεί ως Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Ο Ρούσσος Παπαδάκης ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, μέλος της συντακτικής επιτροπής της Χάρτας «προς μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με βάση τις ανθρώπινες αξίες» που έχουν προσυπογράψει ακαδημαϊκοί και πανεπιστημιακοί.
 Οι παρεμβάσεις του είχαν συζητηθεί σε πανελλήνιο επίπεδο. 
Συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση που έκανε πέρσι τον Σεπτέμβριο προσφωνώντας τον Κον Μπεντίτ.
 «Πρέπει να είμαστε ήρωες και όχι μηδενικά(We must be Heroes, not Zeros)» , είχε πει τότε Ρούσσος Παπαδάκης. Ολόκληρη η προσφώνηση:
 “Στον αγωνιστή Κον Μπεντίντ
 Θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για τη θαρραλέα στάση σας,  αφού σκεφτήκατε τη  τωρινή δοκιμασία που περνάει η χώρα μου.Σύντομα θα γιορτάσουμε την 44η επέτειο του Μάη του ’68. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο μίας νέας εποχής. Είναι καθήκον σας, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το αρνηθείτε, είναι καθήκον σας και για τους ίδιους τους εαυτούς σας.
Ο Μαουρίς Μποντέλ αναφέρει ότι  ένας άνδρας γίνεται άνθρωπος όταν υπερβαίνει τον εαυτό του και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Μπορώ να αντέξω τον πόνο από τον καρκίνο μου, που πρόσφατα έγινε «συντροφιά» μου, αλλά δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο του λαού μου που έχει γονατίσει και κομματιάζεται. Ούτε μπορώ να αντέξω τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων μου, οι οποίοι στερούνται της ελπίδας, των προοπτικών και του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας των πράξεων κάποιων άπληστων, ανίκανων και διψασμένων  για εξουσία πολιτικών. Αναρωτιέται κανείς ποιος τους έδωσε το δικαίωμα;
Τον επόμενο Μάη θα οδηγηθούμε σε μία νέα εποχή, παίρνοντας το…τρένο με τον τρόπο του Μαχάτμα Γκάντι, ειρηνικά χωρίς βία,  αποκαθιστώντας τον ρυθμό της παγκόσμιας αρμονίας, έντεχνα συνυφασμένης με τον Πλατωνικό Ιδεαλισμό και τον Αριστοτελικό Ρεαλισμό, αλλά πάνω από όλα,  φέρνοντας πίσω την αγάπη και  την ηθική που έχουμε ξεχάσει.
Για να οδηγήσουμε το τρένο της ανθρωπότητας στην Κοιλάδα των Ανθρώπινων Αξιών.
"Πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά“.                                                                                                                       Για το θάνατο του Εμμανουήλ Ρούσσου Παπαδάκη εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος , ενώ η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στη μία το μεσημέρι στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

TO ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ MΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ !


Η νότια πλευρά τού γηπέδου στή Ν.Φιλαδέλφεια (από τήν οδό Φωκών γιά τούς ...μυημένους)


Μακέτα τού εσωτερικού τού γηπέδου μέ τίς σκεπαστές κερκίδες

Γιουβέντους γήπεδο
Η "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" γεμάτη σέ ψειφιακή αναπαράσταση
Τά σχέδια τής "Αγιάς Σοφιάς" είναι τού αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού καί η στατική μελέτη (όπως, επίσης καί ο σχεδιασμός τής στέγης) τού Ιταλού Μηχανικού Mάσσιμο Μαγιοβιέτσκι πού έχει κάνει μεταξύ άλλων καί τή μελέτη τού "Ολύμπικο" τής Ρώμης.