Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Πρός κατάργηση της χειμερινής ώρας...

Την κατάργηση της χειμερινής ώρας θα προτείνει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα να καταργηθεί η χειμερινή ώρα στην ΕΕ, έπειτα από διαβούλευση με πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Θα το αποφασίσουμε σήμερα» στην Κομισιόν, δήλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα...

Άρειος Πάγος: Έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης Αρ. Φλώρου...


Υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου: Καταγγέλλεται πλαστογραφία υπογραφής...

«Έχουν πλαστογραφήσει την υπογραφή μου»...
Καλλιρόη Λάμπρου για Αρ.Φλώρο... 
Με αποκλειστική της δήλωση στο ΝEWS 24/7 η Καλλιρόη Λάμπρου καταγγέλλει ότι η υπογραφή της στη γνωμάτευση του Αριστείδη Φλώρου έχει πλαστογραφηθεί.  
Η ιατρός, η οποία φέρεται να υπογράφει σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" αναφέρει επίσης ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.  
Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: 
"Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.  
Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.  
Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλαστή και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.
Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια".

Με εκτίμηση Καλλιρρόη Λάμπρου"...

news247.gr

Δελτίο Τύπου: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΠΟΜ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΠΟΜ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ «ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΟΥΜΕ ΘΥΕΛΛΕΣ»
 Με μεγάλη έκπληξη αναγνώσαμε τόσο εγώ, όσο και το σύνολο της Δημοτικής αρχής στο διαδίκτυο την επιστολή της παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Μυκόνου ΚΕΠΟΜ, που εξεδόθη στον απόηχο της πρόσφατης πρωτοφανούς άνανδρης και εγκληματικής επίθεσης που δέχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου μας κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.   

Και λέω με μεγάλη έκπληξη, γιατί τη συγκεκριμένη παράταξη την έχω ικανή για όλα, προκειμένου να εξασφαλίσει μικροπολιτικά οφέλη. Ποτέ όμως δεν περίμενα να φτάσει στο σημείο η αντιπολίτευση να χαϊδεύει τα αυτιά των δραστών με εκφράσεις «σπέρνουμε ανέμους, θερίζουμε θύελλες», αφήνοντας αισχρά και συκοφαντικά υπονοούμενα, αντί να καταδικάσει απερίφραστα και σύσσωμη την πρωτοφανή αυτή επίθεση κατά εκλεγμένου εκπρόσωπου του νησιού μας.

Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντι. Καθολικά. Όχι δηλαδή μόνο τους απλούς δημότες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν τα αντανακλαστικά τους και στάθηκαν δίπλα μας καταδικάζοντας την βία, αλλά και τους πολιτικούς εκπροσώπους του νησιού και δη της αντιπολίτευσης, οι οποίοι όπως προανέφερα προς μεγάλη μας κατάπληξη, όχι μόνο απέφυγαν εσκεμμένως να καταδικάσουν απερίφραστα το γεγονός αυτό, αλλά αντιθέτως κάποιοι δυστυχώς προσπάθησαν ανερυθρίαστα να το εκμεταλλευτούν πολιτικά με κορωνίδα την επίμαχη επιστολή της ΚΕΠΟΜ. Τούτη, όμως, η πολιτική στάση εκτός από απαράδεκτη, είναι και πρωτόγνωρη, αφού δεν έχει προηγούμενο στα δημοκρατικά χρονικά της χώρας μας και του νησιού μας.

Λ. Λαυρεντιάδης: Για κακούργημα μαζί μέ άλλα 11 άτομα (άνω των 115 εκατ. ευρώ ζημία σε βάρος τής ΔΕΠΑ)

Για κακούργημα διώκεται ο Λ. Λαυρεντιάδης
Για το κακούργημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου, διώκεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.
Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση διενεργήθηκε κατόπιν μήνυσης της Δημόσιας
Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) σε βάρος του επιχειρηματία και άλλων 11 προσώπων με καταγγελόμενη ζημία σε βάρος της επιχείρησης αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του. 'Οπως αναφέρουν ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) ειχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

«τα δυο πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα του δημοσίου βίου... ...μένουν αδρανή»

Η (στιγμιαία) επιστροφή του Γ. Λακόπουλου...
...και το υστερόγραφο ενός αποχωρισμού

Είναι αλήθεια ότι έλειπαν τα κείμενά του, όπως είναι αλήθεια ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που του ζητούν να αρχίσει να γράφει ξανά. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο που έπεστρεψε (στιγμιαία) και γράφει άρθρο στο Ανοιχτό Παράθυρο για «τα δυο πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα του δημοσίου βίου» τα τελευταία χρόνια, τα οποία όμως όπως λέει, μένουν αδρανή, απέναντι στις πηγές διασυρμού της πολιτικής και των θεσμών της. «Θεωρώ ότι κάνουν λάθος και θα το πληρώνουν πρώτοι οι ίδιοι» γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Λακόπουλος αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή και τον Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο:

«....αν η Ντόρα ευχόταν «καλή επιτυχία» και στην Κατερίνα Παπακώστα τότε...»

Οι ευχές της Ντόρας στην Όλγα...
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε στη ΝΔ η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να ευχηθεί δημοσίως, μέσω twitter, «καλή επιτυχία» στην Όλγα Γεροβασίλη για τα νέα της καθήκοντα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Βεβαίως, όσοι γνωρίζουν την Ντόρα, ξέρουν ότι πάντα επιδεικνύει «γυναικεία αλληλεγγύη» και δε θα μπορούσε να μην ευχηθεί στη νέα υπουργό, ιδιαίτερα τώρα που σπάει μία πρωτιά, αφού είναι η πρώτη φορά που προΐσταται του συγκεκριμένου υπουργείου μία γυναίκα. 

Για την ακρίβεια, προΐστανται… δύο γυναίκες, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν η Ντόρα ευχόταν «καλή επιτυχία» και στην διαγραφείσα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κατερίνα Παπακώστα, τότε η είδηση… δε θα ήταν ο ανασχηματισμός!...

matrix24.gr

Ο Αντώναρος τόν Άδωνη : Όπως η γάτα τό ποντίκι...

«Κάνει και τον ινστρούχτορα ο αθεόφοβος»...
Μετά την αινιγματική του ανάρτηση με την οποία προανήγγειλε ότι έρχεται χειμώνας «που θα φέρει τα πάνω κάτω», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί των ημερών Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Άδωνη Γεωργιάδη, στηλιτεύοντας την ασυνέπειά του.

«Τι συνέπεια λόγων και πράξεων ο εν λόγω μουσαφίρης….Οχι μόνο απο κόμμα σε κόμμα αλλά και μέσα στο ίδιο κόμμα αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα!
Και θέλει να κάνει και τον ινστρούχτορα ο αθεόφοβος…», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο κ. Αντώναρος...
 

www.altsantiri.gr

Ελέγχεται η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος»...

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ελευθέριος Βενιζέλος...
Υπό έλεγχο φαίνεται πως κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές, μετά από δυο μέρες αγωνιώδους προσπάθειας, τη φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος». Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά έκαιγε στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου.
Οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου προκειμένου να ρίξουν αφρό, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφθαναν τους 500 βαθμούς Κελσίου, μετέτρεψαν σε καμίνι το γκαράζ και εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς.
Τελικά έκοψαν την σιδερένια πόρτα του ενός τόνου, στο εσωτερικό του πλοίου, και έβγαλαν αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ.
Ο Κουβέλης στην Ακτή Ξαβερίου

Tό υπερόπλο τής Παπακώστα: "...αρχίζει να μιλάει τού Ευαγγελισμού κι ολοκληρώνει Δεκαπενταύγουστο..."

Γιε μου, πού πας;...
Μάνα, θα πάρω υπουργείο...
Ναύτης βγήκε στη στεριά για περιπολία.
Μάνα μου, αναστέναξε όλη η Ναυτιλία.
Καπετάν Φώτη, πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για τον Νότο μη σου τύχει. Κι αυτό το πλοίο το Ελευθέριος Βενιζέλος τι του "ρθε κι αυτοπυρπολήθηκε, βαλτό απ" τον Κουρουμπλή ήτανε; Που κι αυτός ο καψερός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το μεγαλόπνοο έργο του κι άφησε κάνα δυο κολυμπηθρόξυλα όρθια. Eτσι είναι, καπετάν Φώτη, είναι παράξενα της Ιντιας τα φανάρια και δεν τα βλέπεις καθώς λένε με το πρώτο. Στην περίπτωσή σας, ούτε με το δεύτερο...