Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Die Welt : «Μόνο ένας αντιστέκεται στην ελάφρυνση χρέους»...

Όταν οι ξένοι δείχνουν Σόιμπλε, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κοιτούν την κυβέρνηση...

Η Ευρώπη βοά ότι υπαίτιος που δεν υπήρξε πλήρης συμφωνία για το ελληνικό χρέος στη συνεδρίαση του Eurogroup είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχαίρουν που η κυβέρνηση δεν πέτυχε όσα επεδίωξε...


«Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Υποχωρητικότητα απέναντι στους δανειστές καταλογίζει η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε την εθνική γραμμή για το χρέος. Αυτή είναι η γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά το Eurogroup.

Tην ίδια ώρα βοά η Ευρώπη -και όχι μόνο- ότι υπαίτιος που δεν υπήρξε πλήρης συμφωνία για το ελληνικό χρέος στη συνεδρίαση είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στον οποίο χρεώνουν αδιαλλαξία πλείστα όσα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Την επίμονη στάση του Σόιμπλε κατά μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σχολιάζει ο γερμανικός τύπος:

Για μια φορά ακόμα η Ελλάδα αγωνιά, γράφει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, σε σχόλιο με τίτλο «50 χρόνια δουλείας». «Αυτή τη φορά η αγωνία δεν οφείλεται σε Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά στον Γερμανό Β. Σόιμπλε. Εκείνος στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία στο Eurogroup. Η αρνητική του στάση εγκυμονεί, ωστόσο, κινδύνους γιατί χωρίς ελαφρύνσεις το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και χωρίς το Ταμείο ο Β. Σόιμπλε δεν προτίθεται πια να βοηθήσει την Ελλάδα. (…) Ο γόρδιος δεσμός δεν είναι εύκολο να λυθεί. Και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί διέξοδος τις επόμενες εβδομάδες» επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου.

Και προσθέτει: «Ο Β. Σόιμπλε έστησε παγίδα στους δανειστές, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία. Το τίμημα το πληρώνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες, που θα βιώσουν στο πετσί τους τα νέα μέτρα λιτότητας. Σε περίπτωση που είχε επιβληθεί σε Γερμανούς ένα τόσο καταστροφικό πρόγραμμα, ο Β. Σόιμπλε δεν θα ήταν πια υπουργός. Όμως, η πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη. Για να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ, το Eurogroup θέλει να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί ότι θα πετυχαίνει υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Στην πράξη αυτό σημαίνει 50 χρόνια δουλείας. Η κρίση που ξεκίνησε το 2010 θα βασανίζει ακόμα πολλές γενιές Ελλήνων. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή ο Σόιμπλε είναι υπουργός Οικονομικών. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να παραιτηθεί».

Σε σχόλιό της με τίτλο «Ένας λαός θυσία στον προεκλογικό αγώνα - "Όχι" Σόιμπλε για λόγους εσωτερικής πολιτικής» η Süddeutsche Zeitung αναφέρει ότι «τα σπασμένα τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ένας ολόκληρος λαός έχει γίνει θύμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα».

«Ο αριθμός των υποστηρικτών μιας ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα αυξάνεται, αφότου η Αθήνα επικύρωσε ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο. Ωστόσο κάποιος δεν θέλει ακόμη να πάει μαζί τους» γράφει στην ιστοσελίδα της η Welt σε άρθρο με τίτλο «Μόνο ένας αντιστέκεται στην ελάφρυνση χρέους», στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στην...

Κ.Ε.Πο.Μ.: Οι Δημοτικές τουαλέτες Μυκόνου και η παράκαμψη της νομιμότητας

Διανύουμε δυστυχώς μια εποχή όπου ο ίδιος ο Δήμος και επιτρέπει και δίνει το παράδειγμα στον πολίτη που θέλει να παρακάμψει διαδικασίες. Έτσι καταργείται η νομιμότητα και η τάξη και κυρίως παράγεται κακό αισθητικό αποτέλεσμα.

Εν προκειμένω παρά το γεγονός ότι κανένας μας δεν διαφωνεί στο ότι οι τουαλέτες στο έμπα της πόλης από την πλευρά του Παλιού Μόλου, ήταν αν μη τι άλλο σε κατάσταση τραγική, όχι μόνο δεν ζητήθηκε και άρα δεν εκδόθηκε άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά δεν ενόχλησε και κανέναν από τους υπεύθυνους η νέα όψη αυτού του κτιρίου που μοιάζει με καρικατούρα μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής.

Περισσότερα
Εδώ: https://kepom.wordpress.com/2017/05/23/public_wc/

Στή Μύκονο μπορεί νά μήν έχουμε "κρεμαστούς κήπους" όπως η Βαβυλώνα... έχουμε, όμως, "ξεκρέμαστους" καμπινέδες...


                                            Oι τρείς καμπαλέρος στό ίδιο τό μέρος

Γερμανικότεροι του Γερμανέως...

To Ξέσπασμα του Λάκη...
Με οργισμένο τρόπο σχολιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος από το προσωπικό του blog τις εξελίξεις μετά το Eurogroup της Δευτέρας, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση, τόσο στον...
Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο καταλογίζει εμμονή με την Ελλάδα, όσο και στη στάση της ΝΔ αλλά και ελληνικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Λάκης Λαζόπουλος έγραψε τα εξής:

Ας ξεκινήσουμε από την κοινή διαπίστωση. Η χώρα δεν προχωράει. Μοιάζουμε σαν έναν άνθρωπο δεμένο, με κοτρώνες στα πόδια, ο οποίος προσπαθεί να επιπλεύσει.

Πόσο θα παλεύουμε ακόμα με τα κύματα;

Ας περάσουμε τώρα σε μια δεύτερη σκέψη η οποία θα μπορούσε να είναι κοινή διαπίστωση. Το χρέος αυτό που έχουμε σαν χώρα είναι βιώσιμο;

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος, το ίδιο το ΔΝΤ, ο Γκαμπριέλ στη Γερμανία, ο Ντάισελμπλουμ με έναν τρόπο, ο Ομπάμα και ο Ολάντ πριν φύγουν, ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί, ο Ρέντσι, δεκάδες οικονομολόγοι, από τον Γκαλμπρέιθ μέχρι τον Πικετί και εκατοντάδες εφημερίδες, από τους «New York Times» μέχρι τον «Bloomberg» επιμένουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται ελάφρυνση. Τουλάχιστον. Δύο μόνο επιμένουν να λένε το αντίθετο. Στη Γερμανία ο Σόιμπλε και στην Ελλάδα ο Κυριάκος.

Όταν ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι θα ηγηθώ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Κυριάκος δεν έβγαλε άχνα. Και το ερώτημα είναι απλό. Πιστεύει ο «αυτοδημιούργητος» Μητσοτάκης ότι είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος ή απλά συντάσσεται με τη γραμμή Σόιμπλε; Οι γερμανικές εφημερίδες γράφουν ότι στην Ευρώπη...